Diskusije : Kozmetika i moda

 Komentar
Pakovanje za ostecenu kosu(Moj recept)
nostalgija7
(stomatol.s)
24. oktobar 2010. u 13.25
Evo još jednom da sa vama podjelim jedan divan recep za
preporod ostecene ili jacanje prirodne kose.
Da napomenem da sve proizvode mozete kuputi u apoteci ako ste
na podrucju Bivše Juge.
Dakle u obično pakovanje za kosu dodajte tecnog *Pantenola*(ako je manje pakovanje pola flasice,naravno u vece cijelu f,to sami procijenite.)
Zatim *Ad kapi*,malo orahovog ili cickovog ulja.
U sampon koji inače kosristite dodajte flasicu koprivnog extrakta,za bolji i brzi rast kose.
Pakovanje obično držim 2-3h na kosi,zatim kada je isperem stavim jednu ampulu od *Selective* za suvu i ostecenu kosu,koja mi takođe stoji malo duže na kosi zatim se ispira.
Za ovaj recept sam čula iz apoteke ali oni stavljaju u obični sampin,nap Kosili,pantenol,koprivin extrakt,ad kapi to pospjesuje rast i obnavljanje kose.
Međutim ja sam zakljucila da je ipak bolje sve te sastojke staviti u pakung je stoji duže na kosi i time može bolje da djeluje na vlas kose i njeno obnavljanje.Stim da extrakt od koprive stavljam u sampon jer on ima malo alkohola u sebi i pogodniji je za pranje kose a ne kao pakung.
Sexy_guzza
(idealno losa)
24. oktobar 2010. u 21.04

Ja nisam pristalica domaćih proizvoda u kozmeticke svrhe .Samo vjerujem šta derms naprave u laboratorijama i izbace na trziste.
Jednom sam negdje procitala 'domaći recept' da se sminka sa ociju skida maslinovim uljem i oci su mi tada dobile frankenstajnski izgled . Posle mi vise nije palo na pamet da eksperimentisem sa babinskim receptima .
Dolij u sampon ovo ,dolij ono .. zar nije jednostavnije i sigurnije kupiti masku za kosu u dragstoru ??
redhotblonde
(student)
29. oktobar 2010. u 18.35
Nostalgija7 hvala za recept odusevila sam se =) Taj pantenol stavlja se u sampon Panten ali u mnogo malim kolicinama a taj sampon je uzas.. bar meni.

Ja sam isprobala sve i svasta od sminke, kremica i sampona za kosu.. Jeste ne mogu da napravim sama sampon ali domaće maske za lice,, ulje za skidanje sminke ili samo za kozu poslije tusiranja je mnogo bolje i sigurnije od ovog napraveljnog za mass prodaju...
Trenutno sam odustala od Chanel i Lancome samo zbog kemikalija u njima i kupujem sve iskljucivo sto je prirodno...Znaci nešto marke kao desert essence,kiss my face, burts bees i stvarno sam odusevljena...Isto tako sam naucila da sampon koji kosta jedno 30$ ne mora biti mnogo bolji od onog sto je 5$..

Ja ne znam kakvu vi sminku koristite ali moja se fantasticno skida sa uljem od badema,breskve, ili od masline. Maslinu jednio ne volim sto ima miris ali je inače 100% bolja od nekog mineralnog ulja ili kreme sto ima kemikalije od kojih se dobija rak =) . pomjesate jednaku kolicinu prokuhane vode i prirodnog ulja (ja volim od badema) sa mrvicom alkohola i dobijete nešto kao „Bi-facial” lancome eye make up remover ali bez otrova..
Ja nikad ne skinem sminku i smatram da mi je lice cisto.. Obavezno koristim face wash ili još bolje exfoliate scrub (strasno je bitno da se koza često exfoliate kod kuce ili u salonu) ..a poslije tog obavezno neku kremicu za lice koja ne zatvara pore..obavezno bar spf 15 ako je to preko dana...
I dame kad sam već lica nikad ali nikad nemojte da suncate lice (ne zaboravite i vrat) bez kreme dobre za suncanje jer pored tena dobijete bore koje nikad ali nikad neće otici..Koristite druge nacine da vam lice potamni..
Stare bogate amerikanke voze i aute sa malim tankim rukavicama da im sunce ne ostecuje kozu na rukama i stvara bore..
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.