Diskusije : Kozmetika i moda

 Komentar
Medium ash blond
Biba29
29. avgust 2010. u 22.24
cao devojke...
kosa mi je tamno smedja,skoro crna...ofarbala sam se lorealovom-medium ash blond,ispadoh svetlo smedja sa narandzastim sjajem...onda sam se posle 1 meseca ofarbala kombinacijom light ash blond i medium ash blond -lorealove i ispadoh svetlija,al sa zutim sjajem.kako dobiti smetlu smeđu boju sa pepeljastim sjajem?živim u kanadi..POMAGAJTE!
calla_lily
30. avgust 2010. u 10.45
Teško, zato što nasa kosa (iz mediteranskog podneblja) ima narandzasti „undertone” i kad se posvjetljuje vise od 1-2 levela, taj ton dodje do izrazaja. Godinama pokusavam da se rijesim tih toplih tonova, i najbolji rezultat sam postigla tako što kosu posvijetlim do light ash brown i onda stavim tanke plave pramenove. Jedino tako dobijem taj „ash blonde” efekat.
LepaMama
(office manager)
30. avgust 2010. u 11.42
Ako ste u US ili Kanadi, njihove farbe vrlo teško pokrivaju te crvenkaste tonove. Ja taj problem nisam imala u Srbiji jer su valjda farbe pravljene za žene sa našeg podneblja pa su mogle da ubiju te nezeljene tonove. Najbolje je otici kod frizera mada i to postane gnjavaza a i nije bas jeftino uvek se farbati kod frizera. Predlog predhodne osobe sa pramenovima je odlično rešenje.
appassionata
30. avgust 2010. u 16.36
Živim u Kanadi. Koristim L`Orealovu Preference ultra light ash blond - izgleda savrseno, kao nordijsko plava. Doduse, kosa mi nije jaka kao kod vecine naših žena, nego tanka vlas.
vishnjam
31. avgust 2010. u 06.23
Ja sam uvek dodavala malo crne farbe u svetlu boju da bi poprimila taj pepeljasti izgled. Inače da bi se ubio taj crveni pigment tamna kosa se prvo izblicha/posvetli sa „hair bleach” te nakon dan-dva ovarba u zeljenu svetlu boju.
neobavestena
31. avgust 2010. u 16.56
To u vezi blanša je tačno,jedino što osim „ubijanja” crvenog pigmenta,ubije ti i pola mozga dok izvučeš željenu boju:-)Ako imate dugu i negovanu kosu,NIKAKO ne pokušavajte kod kuće sami da koristite blanš,a ne preporučujem ga ni kod kud frizera.Džabe vam željena boja kada vam je kosa posle toga totalno upropaštena!Može to uz gomilu nekih preparata na oko da izgleda ok,ali to je mrtva i spaljena kosa!
Ukoliko pak imate izrazito kratku kosu koju često šišate,onda pa možete malo i da eksperimetišete sa time,jer svakako će sve to za mesec dana biti ošišano:-)
neobavestena
31. avgust 2010. u 17.01
Zaboravih da dodam,za tu nijansu koju postavljačica traži,ja bih probala Goldwell 11v,to je izrazito svetlo plava sa pepeljastim tonom,ali uz neki slabiji hidrogen,npr. 9%,verujem da bi bila svetlo smeđa,odnosno tamno plava,ali bi se taj sivi ton zadržao.
Biba29
01. septembar 2010. u 00.54
devojke,hvala vam na savetima,al juče se totalno smorih,danas sam evo već bolja...ponovo sam probala na pramenu kose onu moju farbu,sve rekoh,sad nakon 2 meseca farbanja dobicu zeljenu boju,al i jok...moglo je pre 2 trudnoće,al sad se nešto promenilo i neće pa to ti je! prvo sam mislil ada se prefarbam u moju prirodnu( tamno smeđu skoro crnu) i da se više ne farbam,al ipak odlucih da se ofarbam u 1 ili 2 nijanse tamnije od medium ash blonde i nadam se da onda ako bude praon da će imati onaj pepeljasti sjaj...jel imate neku preporuku za tu boju,alko znate na šta mislim?
kako_ko
(a)
01. septembar 2010. u 08.52
Probaj L'oreal Preference for dark hair, boja je ultra-light ash brown. Meni ispadne super prvih par puta, posle moram da menjam jer vise nije to to. E sad problem je i sto meni konkretno ne pokriva sede kako treba.
vishnjam
02. septembar 2010. u 09.06
I da se ne zaboravi :)).
Farba se najbolje primi na kosu posle menstruacije.Ne farbati se bar jedno sedam dana pre menst. jer kosa slabo prima farbu...skoro nikako. Bar je kod mene tako.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.