Diskusije : Moj vrt

 Komentar
Orhideje
cana
(bolnicarka)
08. oktobar 2010. u 05.17
Molim za savet. Ako neko može da mi kaže kako se neguju orhideje, moje omiljeno cvece. Stvarno nemam sreće s tim cvecem a puno toga sam pokusala. unapred havala.
plavicvetic
(mama)
13. oktobar 2010. u 14.07
Orhideja trazi dosta sunca.Sims kod prozora je izuzetno povoljno meso z aorhideju.
Ja ih imam mnogo.Uopste nisu komplikovane za negu.Držim ih sve u staklenim dozama/vazama sa nešto malo vode i potpuno cistim korenjem.
Orhidejama se treba voda u kojoj stoje ugrejati od sunca,čak da bude dobro vruca.Ne smeta im.
Seces ih na kraju kad se pocne susiti posle cveta.Seces je na drugom oku odozdo.Orhideja cveta pola godine a i miruje pola godine.
Mnogo sreće uz napomenu.Orhideje ne vole da im se mesto menja.
Pozdrav
lilibert
(penzos)
14. oktobar 2010. u 00.59
moje orhideje držim uvek na jednom mestu,zalivam kad se setim,podignem saksiju ako je lagana treba voda,kad dobije nov listic dajem joj malo tecnog djubriva,presadjujem na svake 3-4god.vazdusne zile pustim da vise preko saksije posto preko njih uzimaju sve sto im je potrebno za zivot,cvetaju cele godine.
cana
(bolnicarka)
14. oktobar 2010. u 06.03
Puno hvala na savetima. Nadam se da će mi ovog puta uspeti. Sve najbolje!
O3PEHKO
(Ritter Sport-Freund)
22. mart 2011. u 07.04
Iz licnog iskustva, a imam jako dobar uspjeh s orhidejama, one VOLE mnogo sunca ali ne vole da su direktno izlozene njemu jer onda brzo uvenu i propadnu.
Isto tako ih ne treba previse zalivati, jednom nedeljno ili svakih 10 dana ali po jako malo vode, znaci bukvalno 2-3 kasike.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.