Diskusije : Politika

 Komentar
Ako OUN usvoji rezoluciju o Srebrenici..
Istoricar67
02. maj 2024. u 11.07
...koja bi se tada država mogla prozvati za odgovornu i koja bi trebalo onda da najviše snosi eventualnu odštetu.

Razmislite koja je ovde bila država tada. Bila je Savezna Republika Jugoslavija koju su tada činile Crna Gora i Srbija.Na celu te države su tada bili u velikoj većini kadrovi Crne Gore i naravno da bi onda na Crnu Goru pao najveći deo odštete.A vidite Crna Gora misli da bi to nju moglo da mimoiđe. E pa ne bi moglo niti bi Srbija dozvolila da se oni sepure i da se prave kao da se to njih ne tiče.Setite se a i pogledajte na internetu koliko je Crnogoraca tada vladalo u toj državi i to na najvišim državnim funkcijama.
Tarpe-
02. maj 2024. u 11.45
Bravo!!!!
CEKAC
02. maj 2024. u 12.12
Istorijo\Ne možeš opravdati svoje zločine pozivajuci se na nečije slične ranije.
Mislim da je ovdje kljucno za oslobadjanje Srbije od odgovornosti za Srebrenicu:

NITI JEDAN DržavLJAN SRBIJE NIJE UCESTVOVAO U IZVRSENJU TOG ZločinA<

NITI JE Zločin IZVRSEN NA TERITORIJI REPE
UBLIKE SRBIJE<

NITI JE SRBIJA DIREKTNO NAREDILA IZVRSENJE TOG ZločinA.\O tome treba da odluci sud, a ne Generalna skupstina UN.

Generalna skupstina (takav joj je i naziv) ne rjesava pojedinacne pravne stvari, nego sud kojega je i osnovala za te svrhe.

Bilo bi mi drago da ovo netj
ko procita tko priprema odbranu Srbije...

CEKAC
02. maj 2024. u 13.09
I još da dodam:

S obzirom da je o ovoj stvari već rjesavao nadlezni sud, radi se o PRESUDJENOJ STVARI...
Istoricar67
02. maj 2024. u 15.23
I ja naravno mislim da u Srebrenici nije bio genocid. Ali šta ćemo ako se donese takva rezolucija i onda počne rodbina tih pobijenih da tuži Srbiju za odstetu. To je i Vučić ponovio više puta. E tada sve njih treba uputiti na Crnu Goru. Popeli su nam se bre na glavu ti crnogorski kadrovi, vladali su ovde sve do tog njihovog otcepljenja. Sem toga i Milošević je bio Crnogorac.

Ma sećam se jednog intervjua koji je pre nekoliko godina javno na TV dao pokojni Momir Bulatović. Ispricao je da kad je on bio predsednik Vlade SRJ a Haški tribunal počeo da šalje optužnice da mu je Milošević rekao ne boj se ti, nećeš ti ići u Hag u Hag će ići Nikola Sainovic. Znaci Crnogorci nikako neće u Hag i nek se ne boje toga mogu da rade šta god hoće jer u Hag će ići samo onaj ko je Srbin.

E pa sad, ako se dese neke tuzbe odmah ih slati u Crnu Goru. Donosili ovde odluke, komandovali a Srbija da plaća. E to neće da mogne.
CEKAC
02. maj 2024. u 15.29
Istorijo

Ovo sto sam naveo su kljucni elementi koji osporavaju optuzbu.
Po meni, Djuric bi to trebao malo obraditi i poslati svim clanicama Un...
Istoricar67
02. maj 2024. u 15.54
Cekac,videćemo šta će biti, ali ja sam pročitao na sajtu crnogorskih Vijesti jutros objavljeno da je usaglašena ta rezolucija, ima ceo tekst te ussglasene rezolucije i ona uskoro ide na glasanje. Pročitaj današnje „Vijesti”. Nemojmo sve napamet da pričamo, treba pogledati medije ovih naših država u okruženju i tek onda kada sve to uporedimo dobićemo pravu sliku.Ne možemo stalno da fantaziramo ili da rezonujemo tako kao sto smo nekad rezonovali pa klicali „Bolje grob nego rob”.

A uvek je kod nas bilo tako, klicemo takve gluposti, izazivamo velike sile, nećemo sa njima da pričamo a svi ti koji su takva ponašanja zagovarali kod prvog udara bombi pobegli su iz Srbije a ostavili nasu decu da ovde ginu. Po pogledajmo samo šta je bilo 1999-te. Krenule bombe a ovi nasi koji su zagovarali svadju sa celim svetom prvi pobegli u Budimpeštu,iznajmili sobe u hotelima a oni koji baš nisu mogli da tako beže odavde odveli su u Budimpešta u hotele svoju decu a naša deca su 3 meseca trpeli bombe, otrove,uranijum,koliko ih je poginulo.
intrigue
02. maj 2024. u 17.52
У Хаг неће Црногорци , тамо иду само Срби ? А Милошевић Црногорац ?
Јебга , не може пишкићу-какићу .
Јел оно Милошевић рођен у Пожаревцу , а Пожаревац је у Црној Гори , јел тако ?

Мислим , све је то фино , Црногорци нам увек послуже да се оперемо .
Нисмо ми , они су .
Црногорци ведре и облаче у Србији ?
Ок .
Колико их има у Србији , ајд да чујем цифру , постотак .
Кад пронађеш информацију једино исправно осећање треба да ти буде срамота...
Срамота што је толики број Срба дозволио Црногорцима да владају државом.

Тамо у ЦГ су Мила заменили они што не избивају из страних амбасада ...они ће да изгласају све што им се каже .

Јебига .

А ко ће да плаћа одштету , па ваљда државе које су у том тренутку чиниле државу Ср Југославију .

CEKAC
02. maj 2024. u 19.24
intrigue

Mislim da ravni tim, sto zastupa Srbiju u sudskim sporovima pred međunarodnim sudom, nije dorastao savom zadatku, bez obzira na titule kojima su se okitili.
Pored teoretskog znanja, sto im ne osporavqm, treba imati smi9sao za logiku i procjenu sto sud ustvari želi.
Svi sudije pristupaju rjesavanju slučajeva s unaprijed predubjedjenjem, koje teško mijenjaju u oku postupia ako stranke ne iznese prave argumente.
Ovakvo ubjdedjenje stekao sam iz ranijih slučajeva, a naročito kada se raspravljalo o sporazumu o sukcesiji.
Vartolomej
(Student)
02. maj 2024. u 23.03
Odluke generalne skupstine nis obavezujuce već savjetodavne za razliku od savjeta bezbjednosti.Ova rezolucija je uperena direktno na RS a indirektno na Srbiju. Ova rezolucija je dijelom uperena i protiv BiH jer ako se izglasa samo će oslabiti i onako slaba državna tijela a to nije u interesu ni muslimanima.
kupressrpski
(vozac)
03. maj 2024. u 01.29
Ovo je veliko zlo za srpski narod gde žrtva postaje zločinac nismo se na vreme distancirali od gofana komunisticki to nam je najveca greška koji su nas ubijali i progonili za vreme jozine okupaciju do mile volje oni su u ovome ratu cinili zločine bilo im zao tog nekoga zivota sto su nasledili od jozuna copavoga oni su se infiltirali u srpsku vojsku gde su na nekim mjestima pocinili teske zločine Ali to nema veze sa zdravim mozgom da su to srbi uradili mi bandu jesmo primili ali nismo mogli kontrolisati i izgleda sada moramo da platimo teško
Tarpe-
03. maj 2024. u 03.17
@kupressrpski -sve si tačno naveo. Sećam se te bande u tadašnjoj JNA koja umesto da je obezbedila mir i bezbednost u tadašnjoj celoj SFRJ dok se tadašnje republike ne dogovore o razlazu ili o nastavku Jugoslavije kada je za srpski narod mogla da se obezbedi velika autonomija u svim tim bivšim republikama oni osnivaju novu stranku „Savez komunista pokret za Jugoslaviju”. Sećam se kada su jedan pored drugoga ispred kamera sedeli prekrstenih nogu najviši rukovodioca JNA Kadijevic, Adžić i još dvoje troje tadašnjih generala JNA i obavestavaju narod o svojoj novoj partiji. I to je osnivaju nakon pada Berlinskog zida kada se se sve države tkz.Varsavskog pakta oslobadjale od komunizma.

A onda nastaje rat,katastrofa,ogromna stradanja ljudi, a ti oficiri JNA svi beže u Srbiju i sve njih evo već decenijama mi izdržavamo i plaćamo. Obezbedili smo im i stanove.Tri decenije su stanovali u onom našem hotelu Bristol, koji su devastirali i kada je vlast donela odluku da oni moraju da se isele iz tog hotela jer je taj hotel naše kulturno dobro oni su godinama odbijali da se isele iako im je vlast obezbedila i sagradila nove stanove, ali oni su zahtevali stanove u centru grada, pa su zahtevali da ostanu u tom hotelu Bristol i da se taj hotel renovira u njihove stanove. Jedva su pre godinu dve dana izašli iz tog hotela.

I sada vidimo osniva se ovde neka stranka ili organizacija koja ima naziv SKOJ. Da li su njihovi potomci učestvovali u stvaranju te organizacije ne znam ali nešto mi to liči na to drustvo.
Tehnicar
(Tehnicar)
03. maj 2024. u 19.53
Kakav god jozo bio, KIM je bio u sastavu Srbije. Pa čak i poslije Kumanova, ostalo sjeverno kosovo pod kontrolom naših snaga, rezolucija UN koja potvrdjuje nas suverenitet, takodjer i za vrijeme zutih izdajnika . . .
Dodjose bajne srpske patriote na vlast, pa umjesto da odbrane i sacuvaju to što je ostalo, ono predase sve siptarima po dolasku na vlast, tako da siptarija sada radi i vozaju se po Srbiji, sve sa priznatim siptarskim kosovA ispravama i tablicama.

Sada, ko je tu zaista odgovoran?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
04. maj 2024. u 01.01
CEKAC,

Право у центар!
Браво!!!
Popaj
04. maj 2024. u 08.58
MOSKVA JE PRELOMILA I ODLUČILA DA SE UMEŠA OKO SREBRENICE! ŠTA TO RUSI SPREMAJU U UN?
https://www.youtube.com/watch?v=Slgxbi3rfRc
CEKAC
04. maj 2024. u 09.51
Jocko

Pišem onako kako je trebalo da bude, a ne parafraziram medije...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.