Diskusije : Politika

 Komentar
Cekajuci odgovor
bezdomni
(maestro)
16. april 2024. u 05.43
Tačno kao sto sam pisao na temi „Šta Iran može”prije 9 dana.
Kapice su namerno zbombali ambasadu u Siriji da Irance dovedu u situaciju gdje moraju odgovoriti.
Evo upravo tako se i desilo i sada kapice spremaju pakao na zemlji za Irance.
Ili će uvuci amere u rat protiv Irana ili će ih bombati nukijima.
Treće opcije nema. Iran se morae razoriti dok ne postane nuklearna sila.
https://shorturl.at/cyCZ3
Bezdomni.
Simo
16. april 2024. u 07.56
Kada postanes ministar jedne zemlje naročito Srbije i hoćeš u Hrvatsku sa kojom imamo šta imamo ne možeš se ponasati kao obični srpski gradjanin jer dok si ministar prestavljas nešto drugo.
Nakon Vucic-Jasenovac slučaja sad imamo i ovo.
Yugoslavije vise nema a Jasenovac je i dalje pod kontrolom ustaša.
Srbija je ladno priznala tu državu među prvima i šta sad...

Simo
16. april 2024. u 07.58
komentar na pogresnom mestu, sorry
Simo
16. april 2024. u 08.03
Kako bi bilo da sw Srbija naoruza i napadne napr Luxemburg ?
Iran - Izrael.
BeliVuk
16. april 2024. u 08.48
Simo, заборавио си да узмеш лек. Какав Луксембург и бакрачи. Иран је успео са пар ракета да погоди добро Израел. Не може Израел да нападне са нуклеарним ракетама, зна шта би му следило од многих партнера, пре свега Кине. Добро што Иран није као Турска, само лапрдају да ће заратити против Израела али само празне приче.
Kraj_Sveta
(socijala)
16. april 2024. u 09.35
Za sada Izrael samo laje, k'o ker iza tarabe. Nadam se da nisu toliko glupi i bezobrazni da pokusaju da napadnu Iran, jer bi verovato prestali da postoje kao država. A sa njima bi i Amerikanci nestali iz tog dela sveta.
Erich_von_Daniken
(Konobar)
16. april 2024. u 17.38
Cuj Izrael samo laje, obecali su da će sravniti Gazu sa zemljom dok ne pobiju glavosjece i svjedoci smo koliko Jevreji „laju”!

Iranske glavosjece bla bla bla bla, ko fol ako Izraelci ne prestanu unistavati Gazu poslacemo vam rakete, ok, poslali i povrijedili ili ubili jednu djevojcicu ali razlog sad nije unistenje Gaze nego razlog njihovog napada je ko fol napad na njihovu ambasadu u Siriji!! Zašto nemaju myda da priznaju, evo ovo vam je zbog Gaze. Oni misle da će im jevreji preci preko toga.

Sto je najvaznije Iranski smrdljivi rezim se upecao. Sada Izrael ima izgovor da može da radi šta hoće. Da li vam je jasno da Amerika neće ni u snu dozvoliti da bilo ko napada Izrael, ukoliko se to desi Iran će biti sravljen sa zemljom voljeli vi to ili ne! U stvari zar to odavno i nije cilj Amerike? Evo im sada odlične prilike.

Niti nešto gotivim Izrael a pogotovo ne Ameriku, samo pokusavam biti realan, takva je situacija. Puse ga palestinske glavosjece a bogami pusice ga i iranske!
bezdomni
(maestro)
16. april 2024. u 18.27
Iran je pod sapom extremista koji batinjaju do smrti devojcice ako im pramen kose izviri ispod marame.
Iranci vrlo pametan narod koji ne voli hodze na vlasti ali trpe jer moraju.
Ako ameri krenu dole od zaliva prema Teheranu veliki broj omladine će ih rado docekati i pridruziti se americkim trupama protiv ove islamske garde koja cuva hodze.
Vartolomej
(Student)
16. april 2024. u 18.31
Ovde treba gledati malo siru sliku. Iran nije sam u ovom sukobu tako da ništa spektakularno se neće desiti.
intrigue
16. april 2024. u 19.38
Ок ок , јесу то озбиљне „Мујаге” , али ови код мене свако мало иду назад у Иран . Дошли у Канаду , а свако мало иду тамо-овамо...?
Ђе фора ?
Како им то дозвољавају „хоџе” ? Што они иду назад код хоџица ...имају неки бизнис тамо , преносе паре , бла бла ... ?
Неке јаде раде .
А „хоџице” штани !?

гс.
иначе , ти Персијанци су прилично паметан народ , али утриповали да су „ изнад свих” ...ваљда навикли да попују Арапима , па мисле да могу свима ?
доста сам их упознао овде , пишљива боба не ваљају као људи...
intrigue
16. april 2024. u 19.40
Ок ок , јесу то озбиљне „Мујаге” , али ови код мене свако мало иду назад у Иран . Дошли у Канаду , а свако мало иду тамо-овамо...?
Ђе фора ?
Како им то дозвољавају „хоџе” ? Што они иду назад код хоџица ...имају неки бизнис тамо , преносе паре , бла бла ... ?
Неке јаде раде .
А „хоџице” штани !?

гс.
иначе , ти Персијанци су прилично паметан народ , али утриповали да су „ изнад свих” ...ваљда навикли да попују Арапима , па мисле да могу свима ?
доста сам их упознао овде , пишљива боба не ваљају као људи...
Kraj_Sveta
(socijala)
16. april 2024. u 20.02
Pa dobro, videcemo kako će Izraelci da rade šta hoće, a Ameri da krenu dole od zaliva prema Teheranu. Mogu da pokusaju, ne kažem, dovoljno su arogantni.
Samo, malo će teze ići sravnjivanje sa zemljom tolike teritorije, mnogo je lakse to učiniti sa mnogo manjom povrsinom.
ofarbaniboy
(varim)
17. april 2024. u 02.34
Posle „sjajnih” analiza za Siriju gde je predvideo da će Rusi za dve tri sedmice da napuste Siriju i Ukrajinu gde će da im ekonomija a samim tim i vojska puknu ki zvecka ova podmukla neznalica sad se okrenuo bliskom istoku...a bliski istok je dimna zavesa za Ukrajinski front da bi se odvukla paznja od sloma americke politike u Ukrajini i neminovnog poraza ukrajinske vojske...
Što se tiche ovog sukoba on je za nas Srbe „nezanimljiv” u smislu ishoda kad bi se vodio iskljucivo konvecionalnim naoruzanjem međutim posto sukobljene strane imaju atomsko oruzje( jedna sigurno a druga vrlo verovatno makar neku vrstu „prljave bombe” )a obe nisu zrele da to imaju u svojim rukama trebamo biti vrlo zainteresivani za to šta će biti na zalost mi se možemo samo moliti...nichim ne možemo uticati na desavanja...
Jedno je sigurno a to pishem ovde 30 godina,ako bi se desilo da Izrael bude ugrozen ne bi chasio chasa da popali sve sto mu padne pod ruku...strasno je i to što ima politicara i na zapadu a i u Rusiji i Kini koji misle da bi se i taj atomski udar mogao desiti a da ostali deo planete ostane nedirnut uz naravno sve posledice radijacije i vetrova ali „mnogi bi i pretekli) ...ovo bi bila kao neka ”operacija dojke„Nek izgori bliski svet i...da se spasi organizam(planeta)...suludo ali za planere smanjivanja covecanstva gotovo oa idealan scenario...
Ali ponavljam ništa se zasad tamo neće dramaticno(ko da nije dovoljno dramaticno i ovo) desiti jer u ovom trenutku glavno je da bajden,dzonson(namerno kažem on),sholc i makron izvuku zadnjice iz Donbasa...”
Kraj_Sveta
(socijala)
17. april 2024. u 05.58
Za Iran ne može da se kaže da su neodgovorni. Do sada su bili napadani i ubijali su im ljude gde god su stigli, oni su se uzdržavali.
Naravno da nisu mogli da predju preko napada na svoju teritoriju, tj. ambasadu.
Njihov napad je bio savrseno organizovan, sa iskljucivo vojnim ciljevima, bez civilnih zrtava (iako je u njihovoj ambasadi ubijeno 16).
Ponasanje njihovih zvanicnika pokazuje zrelost.
Sa druge strane, opasnost preti od Izraela i njihove arogantnosti. Smatraju da su visa bica od svojih komsija, da su superiorni i da će im amerikanci uvek priteci u pomoć. Možda ov i bi, ali nemaju cime da marsiraju od zaliva do Teherana.
ofarbaniboy
(varim)
17. april 2024. u 07.31
Ta vasha sranja o hvaljenju Irana su kroz prizmu Ruskog vaspitavanja zapada pa sad svi dobri sto mrze zapad...al zaboravljate da smo i mi za njih i te kako zapad...onomad su igrali našim glavama fudbal u Bosni...znachi pametan Srbin treba i te kako da pravi razliku od bratoubilackog rata u Ukrajini od međunacionalnog i religijskog rata na bliskom istoku...bez obzira ko ga je isprovocirao...
Kraj_Sveta
(socijala)
17. april 2024. u 08.31
Pametan Srbin treba da bude realan. Ne diskutuje se ovde o tome šta su radili nama, a ako bi trbalo neko da im se sveti, to bismo bili mi, a ne tamo neki cionisticki Izrael.
Ipak su nam vise zla naneli cionisti, ako se zna ko je tada, a i sada bio u vrhu vlasti u Americi, treba li da podsetim?
U ovom slučaju ponasanje Izraela izaziva opasnost od sveopsteg rata koji nikom ne bi trebalo da odgovara. Oni već decenijama idu okolo i bombarduju, unistavaju kako im se svidi, uzdajuci se u svoje rodjake u Americi. Sada su zajedno sa njima zagrizli vise nego sto mogu da progutaju i nadam se da nisu totalno ludi da nastavljaju sukob i tako dovedu sebe, a možda i čitav svet do unistenja.
ofarbaniboy
(varim)
17. april 2024. u 08.34
Dobro navijas...a realnost ne trpi navijanje...
Kraj_Sveta
(socijala)
17. april 2024. u 11.06
Kakva je tvoja realnost?
geriatrikus
(zvakac karamela)
17. april 2024. u 12.22
Када дјеца славе рођендан, па затворених очију лупају ону окачену кесу и
ударе је мочугом тако да се подере, из ње излети свашта нешта и прекрије тло испод.
Ови опрезни Израелци убили 99% дронова, ракета, разних чуда што су им Иранци послали...нормално Перзијанци све културно најавили прије слања тих чуда...и чиме и како и шта, све мете, културан је то народ, нису папци као они што те бубну када се не надаш.
И видиш ти те Израелце, ништа их не може изненадити...некако се они дивљаци из Хезболаха провуку, њих никако да провале, али ове остале, сила је то!
И што помињем „Пињату” и бомбоне по земљи...мало ме буни да нема отпадака од оних силних уништених ракета, дронова и богами кечига по Тел Авиву. А можда имају неке усисиваче, па то усиса прије него на земљу падне, што да се сметљари муче беззе.
А и не распитуј се превише! О израелу се ћути
ofarbaniboy
(varim)
17. april 2024. u 13.16
Moja realnos' ...use i u svoje kljuse...a odma' zatim i u svoje Ruse...pod ovim svoje kljuse,maksimalno iskoristiti svoje zemlje i svojih dragih žena,po cenu zivota(ovo bukvalno)moramo povecati natalitet i krenuti u ono zasta nam je Bog dao sve uslove a to je i nešto najhumanije,nema lepseg posla od proizvodnje hrane...zadovoljstvo da gledaš kako ono sto posejes vrlo brzo niche,raste,radja i pretvara se u socnu hranu na stolu je zaista neopisivo...
Moja realnost je da je bozji dar vera,brak,deca,ljubav prema bliznjem,prema porodici,familiji,Otadzbini,celom svetu koji nije zao,podao,koji se ne klanja djavolu,koji ne forsira istopolne brakove,pedofiliju,drogu,sekte,rituale u cast djavola...moja realnost da je novac moj rob a ne ja njegov,da sam svestan da sve sto ti sustinski treba ne možeš da kupis za njega...
A u svoje Ruse?
Bez mocnog zastitnika u ovom nenormalnom vremenu,u ovom okruzenju i odnosu snaga srpski narod NEMA SANSE da prezivi...pretvoricemo se u početku u neke raseljenike dok nas masa jednostavno ne usisa i nestanemo...
ofarbaniboy
(varim)
17. april 2024. u 13.19
maksimalno iskoristiti svoje zemlje i svojih dragih žena

Izvinjavam se ovde treba...

maksimalno iskoristiti PLODNOST svoje zemlje i svojih dragih žena...
Kraj_Sveta
(socijala)
17. april 2024. u 19.19
Sa tim se slazem u potpunosti.
Ali to nema nikakve veze sa onim što se desava tamo negde. Tamo je sasvim druga realnost i ne zavisi od naših simpatija, ili mrznje. Ako se uzdas u Ruse, šta oni kažu o situaciji?
geriatrikus
(zvakac karamela)
17. april 2024. u 20.51
„И видиш ти те Израелце, ништа их не може изненадити...некако се они дивљаци из Хезболаха провуку, њих никако да провале, али ове остале, сила је то!”
~~~~~~~~~~
Умјесто Хезболаха желио сам рећи Хамаса.
bezdomni
(maestro)
18. april 2024. u 04.11
maksimalno iskoristiti PLODNOST svoje zemlje i svojih dragih žena...
Ovo samo totalni glupan može ovako javno napisati.
Glupane poznas po tome sto nemaju stida.

Što se tiče teme Iran da nije reagovao na napad na ambasadu ovako kako je reagovao možda se mogao i nadati nečemu.
Ovako je sam sebi iskopao rupu u kojoj će zavrsiti..
Napasce ga i Izraelci i Arapi i Ameri..
A stanovnistvo im nije bas zadovoljno sa vlascu ajatolaha i ostalih hodzaetako da neće bas trcati u rat.
To gledamo ovo ljeto.
Erich_von_Daniken
(Konobar)
18. april 2024. u 20.25
tačno tako bezdomni,

nije mi jasno da neko , može da podržava rezim smrdljivih pedofilskih imama, mula i ajatolaha! Pa čak se i sami Persijanci konacno dozivaju pameti. Vidim da žene protestuju za svoja prava, sve vise persijanaca prelazi na hrišćanstvo ili postaju ateisti. Hrišćani se još uvijek kriju pod zemljom ali i oni polako izlaze. Nadam se da će jednog dana ti pedofili tog odvratnog iranskog rezima zavrsiti kao sto je Musolini zavrsio!Živi bili pa vidjeli!

Katastrofa je da su persijanci prihvatili islam, mislim da se i sam Zaratustra prevrce u grobu!
Kraj_Sveta
(socijala)
19. april 2024. u 01.50
Pa, recimo, jedan razlog bi bio dovoljan:
Iran nije priznao Kosovo, dok Izrael i svi koji ga podržavaju jeste.
Civilizovani zapad, na celu sa Amerikancima i Englezima (po celom svetu), a Izrael po svojoj okolini, uz podrsku istih, razaraju druge države i unistavaju ljudske zivote, sto smo i mi iskusili.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.