Diskusije : Politika

 Komentar
Можда намерно погрешан редослед корака
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
15. april 2024. u 00.28
SPUTNIK Србија
14.04.2024.

>>
Вучић обећао борбу: Нећемо дати да српски народ окарактеришу као најгори на свету

Председник Србије Александар Вучић обећао је политичку борбу да Срби не буду окарактерисани као геноцидан народ. Како је рекао, ако се у Уједињеним нацијама (УН) изгласа резолуција о Сребреници, а Србија ће се до последњег тренутка трудити да се то не догоди, наша земља ће се кандидовати за несталну чланицу Савета безбедности УН.

„Написао сам писмо за председника ГС УН и разговарао са њим о резолуцији о Сребреници, писмо ће уручити специјални изасланик Вук Јеремић и пренети све моје усмене поруке, имаћемо и на другим адресама специјалне изасланике”, рекао је председник Србије.

Како је навео, две НАТО земље из источне Европе су се кандидовале за несталну чланицу Савета безбедности УН.

„АКО СЕ РЕЗОЛУЦИЈА УСВОЈИ МИ ЋЕМО ИСТОГ ДАНА ДА СЕ КАНДИДУЈЕМО ЗА НЕСТАЛНУ ЧЛАНИЦУ 2025. ГОДИНЕ”, РЕКАО ЈЕ ОН НОВИНАРИМА НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА ОДРЕДА ВОЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ СПЕЦИЈАЛНЕ НАМЕНЕ „КОБРЕ”.
Додао је да ће Србија убедљиво победити обе НАТО земље које су се до сада кандидовале.
. . .

https://sputnikportal.rs/20240414/vucic-obecao-borbu-nećemo-dati-da-srpski-narod-okarakterisu-kao-najgori-na-svetu- 1171083252.html

- - -

Зашто да се чека исход гласања на Генералној Скупштини УН ? Зашто се Србија не би већ сада, упоредо са борбом против усвајања поменуте Резолуције, кандидовала за несталну чланицу Савете Безбедности УН?

Уколико Резолуција буде усвојена по већ наштимованој формули најпростије већине гласова, прети опасност да Република Српска буде окарактерисана као геноцидна творевина, а углед Србије нарушен, тако да ће Запад то да искористи против кандидатуре за несталну чланицу Савета Безбедности УН.

И обрнуто, ако би кандидатура Србије била успешна, то може да отежа усвајање поменуте Резолуције о некаквом геноциду у Сребреници.


Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
15. april 2024. u 00.31
Горњи линк не пролази у овој скрипти, а овде је скраћен лик:

https://tinyurl.com/muncndyk
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
15. april 2024. u 00.43
ПОЛИТИКА, 14.04.2024.

>>
Мали: Посета Француској показала да постоји огромно поштовање према Вучићу и Србији

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали оценио је вечерас да је посета српске државне делегације Француској показала да постоји огромно поштовање према председнику Србије Александру Вучићу, али и према српском народу.
. . .

https://www.politika.rs/scc/clanak/609463/Mali-Poseta-Francuskoj-pokazala-da-postoji-ogromno-postovanje-prema-Vucicu -i-Srbiji
- - -

То „огромно поштовање” ће се показати приликом гласања о пријему „Косове” у Савет Европе и гласања на Генералној Скупштини УН о Резолуцији којом би се Република Српска прогласила за геноцидну творевину, а тиме опет жигосао и српски народ.

Popaj
15. april 2024. u 07.46
Poseta-Francuskoj-pokazala-da-postoji-ogromno-postovanje-prema-Vucicu
************************************************* *******************
Poštovanje ludom radovanje...
Tehnicar
(Tehnicar)
15. april 2024. u 18.30
Eh tuge, ne dam Gazivode, tablice, ne dam u savet evrope . . .

http://skr.rs/zNTQ

A, još 2012/13 potpisano u Briselu:

https://www.youtube.com/watch?v=mcN_2lhPclM
keser
(Тешем букве)
16. april 2024. u 10.13
Јоцко,

Пре пар месеци тражио си да се Вучић конфронтира са западом у УН.
„Да им каже истину у лице.”

То си добио
а сада ми добијамо да смо први геноцидан народ на планети.

Дебилна је одлука шутог да иде на рогатог и сада имамо ово што како сам рече мале су нам шансе.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
16. april 2024. u 12.18
keser,

Да ниси нешто мало много побркао ?
О каквој конфронтацији говориш ???
Шта је то Вучић „њима рекао у лице” ?
До свега овог би дошло и да Србија није покретала никакву расправу у УН.

Сад читај пажљиво и немој опет да ми потураш суве шљиве за орахе.

1. Нисам тражио конфоронтацију, него да се покрене дебата о кршењу Резолуције СБ УН 1244, што је корак у дипломатској ОДБРАНИ.

Наиме, после толиког вишегодишњег ћутања, кршење те Резолуције је постајало све чешће и интензивније. Tо ћутање је било погрешно и временом се дошло у ситуацију да се подразумева да Запад може Србији да ради шта год хоће, јер ето, Србија се не противи.

2. Са тим захтевом се прилично закаснило, а претпоследњи пут је требало да се уложи захтев фебруара/марта 2023.
И тада се од тог захтева одустало с „образложењем” да се ништа не би добило. Али, није објашњено да ли и шта би се тиме изгубило ?
То је био очигледан кукавички изговор твог „неустрашивог” ВоЏе.

3. Кад је избио сукоб у Бањској, да би доказао да га он није организовао, Вучић је тражио да се повећа немачки контингент КФОР-а, да би, као, побољшао заштиту Срба на КиМ. (!?)
[А Немци су иначе познати заштитници Срба!?].

4. Ове године је поднет захтев за расправу у СБ УН кад је Курти укинуо српски динар на КиМ. ВоЏа се окуражио, јер је из консултација са Лајчаком и реаговања Габријела Ескобара сазнао да ни Запад не подржава ту Куртијеву одлуку.
Значи, ни то није била конфронтација.

5: НАЈВАЖНИЈЕ
ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА НЕМАЧКЕ И РУАНДЕ(?) НЕМА ВЕЗЕ И НИЈЕ РЕАГОВАЊЕ НА ЗАХТЕВ СРБИЈЕ У СБ УН.

Разлози су:

- Предстојећи избори у САД и ЕУ страх да ће Трамп да победи; журе да прогурају нешто што би оправдало изазиваче разбијања СФРЈ и жиховог злочина против мира.

- Пошто Србија неће да уведе санкције Русији, ово јој је једна врста освете. После очигледог пораза политике Америке и ЕУ у Украјини, политичке елите Запада би да искале свој бес на Србима („малим Русима”).

- Вучић је прихватио Немачко-француски план током Охридског договора, уз успутну напомену да неке ствари [Које? О чему?] из њега не прихвата. Ту је направио грешку, јер тај план одвлачи преговоре и од Бриселских споразума (који и иначе удаљавају Србију од Резолуције СБ УН 1244).
Сад, кад треба да се спроведе тај Охридски договор, Вучића су утерали у ћошак и терају га да спроведе све из Охридског договора.

- Немачка је самовољно поставила Шмита у БиХ, у намери да корак-по-корак ломи личму Републици Српској и тако опструише Дејтонски Споразум.
Предложена Резолуција треба да окарактерише Републику Српску као геноцидну творевину и тако је сроза и, практично укине, а Србима (као раји, харач) наметне терет плаћања одштете, одн. финансирања нефункционалне Федерације, конкретно Бошњака.
keser
(Тешем букве)
17. april 2024. u 05.24
I sad pametnjakovicu, šta predlazes posto si pomesao babe i zabe?
Napises dve tacne stvari pa onda tri pogresne.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
17. april 2024. u 12.18
keser,

>'Napises dve tacne stvari pa onda tri pogresne.'
- - -

Например ?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
17. april 2024. u 12.47
keser,

>'I sad pametnjakovicu, šta predlazes posto si pomesao babe i zabe?'
- - -

Прочитај поново уводни коментар и не постављај глупа питања.
И у овој дискусији САМ РЕКАО ШТА ТРЕБА ДА СЕ УРАДИ, тако да твоје питање отпада као несувисло.

Не верујем да си толико дементан и глуп, да се не сећаш и не схваташ да сам и раније предлагао шта је требало да се уради, а није урађено ?
Ти си био против тога што сам предлагао.

Парадоксално је што ми погрешно приписујеш неке ствари због тога што се и раније ниси слагао, нити разумевао оно што сам говорио, а сада, као, питаш шта предлажем !?
Па предлагао сам оно са чим се ни тада ниси слагао.

Које сам то бабе и жабе помешао ?
Само показујеш колико немаш појма - неке од тих „жаба и баба” наводили су Досик и Вучић и његови пајташи.

У многим дискусијама си се саговорницима обраћао увредљивим тоном и, у ствари, показао колика си незналица, необавештен, или погрешно обавештен, а истовремено неоправдано арогантан.

Сад, после резултата гласања у Савету Европе, види се да је политика „Европа нема алтернативу” била губљење времена и да би због тога неки требало да поднесу оставке.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
18. april 2024. u 15.34
ПОЛИТИКА
Четвртак, 18.04.2024.

>>
Павловић: На резолуцију Уједињених нација о Сребреници узвратити актом о злочинима против Срба

„Треба одговорити истим актом по српском поимању злочина на подручју бивше Југославије, о томе шта се све десило, поименице набрајајући, колико је то истражено, све те злочине”, рекао је он за Танјуг и додао да је пре тога пожељно постићи политичко јединство.
. . .

https://www.politika.rs/scc/clanak/610180/Pavlovic-Na-rezoluciju-Ujedinjenih-nacija-o-Srebrenici-uzvratiti-aktom-o-z ločinima-protiv-Srba
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.