Diskusije : Politika

 Komentar
Криза у Немачкој
dulebg
(posmatrach)
27. mart 2024. u 20.27
https://standard.rs/2024/03/26/smrtonosna-ludost/

Смртоносна лудост
Душан Достанић26.03.2024. 15:50
У својој књизи, Хартлаге се надовезује на схватање према коме је данашња економска и политичка криза (па и рат у Украјини) само последица много теже идентитетске кризе у Немачкој и на Западу уопште

Анализа књиге „Смртоносна лудост. Рат у Украјини и пропаст немачке политике” (Manfred Kleine-Hartlage, Tödliche Torheit. Der Krieg in der Ukraine und das Desaster der deutschen Politik, Verlag Antaios, Schnellroda, 2022).
Simo
27. mart 2024. u 20.56
Nemacka je već bila preorana pa šta?
Reciklaza je prirodni proces. a Feniks nije slučajni mit.
Power12345
28. mart 2024. u 15.22


E..jE$BI%GA

Nemačka

Red, rad, disciplina već je početkom 80-ih godina pukao. Početkom 90-ih ili krajem 80-ih godina, onaj uzdah priče o „Arme Wolga Deutsche” u BILD-u pao je u zaborav. EU, odnosno Nijemci, preuzeli su kontrolu. Francuzi su im potrebni radi UN-a i atomske zaštite. Inače, sve je poznato... Nijemci i njihova štednja na bank računima... davno je mogla pokriti trostruki svetski dug. Sada, kako veliki kapital ima svoju borbu za sopstvenu konkurenciju i kako se odliv događa malo tamo, malo vamo, malo gore, malo dole... Parazita je sve više i više. Diskusijo, izvini, pišem u pokretu... Fakt. Imperije imaju svoje vreme, a to dobro znate, kao i svi ovde.

Država... Nemačka i njen liberalizam ne mogu da shvate da kad se Rus ili Kinez malo nakašlju,prdnu to nije diktatura, već oprez i spremna kandžija koja je do juče bila u nasleđu od brke.

Adolf, njegove zgrade, kuće, mostovi, kamen... drvo, Krupp čelik, avioni, kamioni i sve drugo polako bledi. AFD se polako budi i postaje bumerang za sve strance, pa čak i za one koji su iz pepela Aufgebaut Nemačku, izgrađivali zajedno sa ljudima čitavog sveta.

Gospođa Merkel shvatiće CDU, šta su hteli, i šta su postigli, kao i ove danas zelene, crvene, žute. Razumeti politiku, pokrete i da dugo maštanja nema, je strah ili bumerang.

Pozdrav za sve.

Dule izvini

Tema knjige „Smrtonosna ludost: Rat u Ukrajini i propast nemačke politike” je analiza karaktera sistema u Nemačkoj i na Zapadu kroz prizmu sukoba u Ukrajini.
Autor Manfred Kleine-Hartlage istražuje kako se politika i javnost u Nemačkoj ponašaju i reaguju na rat u Ukrajini, i kako se te reakcije uklapaju u šire obrasce ponašanja i ideološke dispozicije. Ključna poruka knjige je potreba za promenom političkih struktura i procesa u Nemačkoj i na Zapadu kako bi se izbegle slične krize u budućnosti.
Hobo
(Pacifing by force)
28. mart 2024. u 17.09
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.