Diskusije : Politika

 Komentar
BeliVukPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Милошевић спречио Крајишницима да гађају Загреб
BeliVuk
13. mart 2024. u 09.01
Смешне су усташе, фолирају се да су против Милошевића, међутим усташама је дао Крајину, отео Крајишницима да ракетама гађају Загреб и да спрече пад Крајине. Нама Србима оставио резолуцију. Нису Срби капитулирали Косово, Милошевић је наредио да се Српска војска повуче са Косова.

И сад имамо манијаке као Драшковић који је био слуга усташкој комуњари Тити, па мало време као Ђукановић глумио Српског националисту, док нису се повратили томе што јесу, антисрпски манијаци који пропагирају за нестанак Срба.
Kraj_Sveta
(socijala)
13. mart 2024. u 09.48
Sve te poteze sto je vukao, pa i gadjanje Zagreba, treba posmatrati u kontekstu kakve je informacije imao o posledicama. Na primer, ako je tačno, pretili su da će sravniti Beograd, ako nastavi da se bori protiv NATO i siptara.
Ne tvrdim da je vukao prave poteze, naprotiv, ali je sigurno imao vise informacija, a i odgovornosti, nego mi.
CEKAC
13. mart 2024. u 10.51
Da je stvarno jedna granata pala na Zagreb, a ne u polja oko Zagreba, danas ne bi bilo Srba u Hrvaqtskoj niti 1%...
Popaj
13. mart 2024. u 12.05
Beli,
U SSSR-u je nastao haos, a u Beogradu Primakov „poravnava stol”.
NATO -banda je samo čekala da Srbija pritekne u pomoć Krajišnicima i da isprazni svoje zalihe oružja nad Srbijom kao danas u Ukrajini itd.
CEKAC
13. mart 2024. u 15.17
Primakov nije Rus...
zoxthegreat
14. mart 2024. u 06.07
CEKAC -Primakov nije Rus.

naravno on je dzuvzon kao i kozirjev(pobegao iz rusije)

i tvoj Ilija Saula -Saul je izgleda poreklom dzuvzon, sudeci po prezimenu

saban saul(ic)

од SHAUL до ШАУЛА

можда је и онај његов пајташ ЛОНЧАР, ЏУВЗОН од 32 степен
D-Man
(Analyst)
14. mart 2024. u 11.26
Који ли оно бивши хрватски политичар (Шаринић или Бољковац, чини ми се) у својој књизи тј. мемоарима рече ово (парафразирам):

''Целокупна хрватска власт на челу са Туђманом је била спремна да побегне из Хрватске када су на загребачки аеродром Плесо у мају 1992-е слетели специјалци из Ниша. Сви су били убеђени да су дошли у Загреб да похапске хрватски врх.''

Дакле, сви били спремни на бежанију и то није неки наш српски мит већ то написа хрватски политичар који је био у средишту свих тих догађаја.

Ах, да, да не заборавимо да се запитамо шта се десило са оним специјалцима из Ниша који су слетели на Плесо. Па, ништа, момци мало одморили на Плесу па онда за Бихаћ где су срушили војни аеродром Жељава.
Тај Бихаћ, по речима мог рођака који је тамо живео, био миран као бубица. Муслимани нису смели ни да зуцну јер их је хватала паника шта би војска могла да уради у Бихаћу уколико би почели да таласају.
И онда браћа Срби из Ниша дођу, сруше аеродром (тај план је био најстрожа војна тајна) и оставе на цедилу оних 30ак % Срба који су живели у том граду на милост и немилост браћи муслиманима.

Рушење тог аеродрома је био крунски доказ да се Милошевић још тада у мају 1992е одрекао целог тог подручја али, јбг, људи су прогледали тек онда када је продата и РСК 1995е.

Иначе, Бихаћ је био кључ целокупног тог рата. Да је заузет Бихаћ (а могао се лако заузети и тамо успоставити власт на челу са Фикретом Абдићем) десетак хиљада српских бораца који су после држали Бихаћ у обручу се могло распоредити директно на линију фронта са Хрватима и РСК никад не би пала. РСК и РС би биле удружене, без тог бихаћког џепа на којем смо ми Срби држали огроман број војника да би се тај град држао у обручу.

Слободан Милошевић је играо изузетно прљаву и подлу игру против Срба у РСК а онда и Срба у РС с тим што Србе у РС није могао тек тако продати јер их је било преко милион и сви би они кренули за Србију где би се ко зна шта дешавало да није спречен улаз Хрвата и муслимана у Бањалуку.
dulebg
(posmatrach)
16. mart 2024. u 17.49
Крајина је предата у једној игри „Аске и вука”. После је дата Источна Крајина, па Косово.. То је била неравноправна борба - Србије усамљене на планети - против америчке але, где се парцијалним уступцима куповало време.

Оно што мислим свих ових година јесте - да смо са ових 30+ година испаштања остварили код Руса и Кинеза велике заслуге и да смо сад пред наплатом.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.