Diskusije : Politika

 Komentar
Балтичке републике
dulebg
(posmatrach)
11. mart 2024. u 06.20
Макрон најављује да би Француска са 3 балтичке републике могла да пошаље војску у Украјину. Није јасно чему служе те републике? - да навуку на себе руски бес, па да се руски фронт мало расплине?
bezdomni
(maestro)
11. mart 2024. u 07.32
Pa Dule valjda je jasno da Francuzi ne mogu neku ozbiljnu vojnu silu reda velicine 100 000 ili vise vojnika sa pratecom opremom i oruzjem onako iz aviona baciti u Ukrajinu..
Moraju tu negdje u blizoj okolini da naprave baze,aerodrom,bolnice,magazine,radionice... Koje će koristiti francuski legionari.
Ako Poljska zbog otpora stanovnista ne želi ogromne francuske trupe na svojoj teritoriji onda je logican izbor Baltik jer su ocito smrtno uplaseni od jake Rusije i pristace na sve,bukvalno će ljubiti taj francuski basibozluk na svojoj teritoriji...
Mnogo su se Rusima zamerili od raspada SSSRa pa se plase odmazde jer se sami ne bi mogli dugo odrzati da ruski medved krene u te krajeve.
Rusi neće smeti Francuze napasti na teritoriji baltickih republika jer to povlaci onda rat sa čitavim natom a oni ni sa ovim ukrama ne mogu na kraj izaci..
Tako da je to sasvim realna varijanta da se Francuzi smjeste tu i pomognu ukrama da vrate teritorije i tako da zavrse ovaj rat.
Popaj
11. mart 2024. u 10.16
Baltičke prostitutke nisu uamljene, ima i balkanskih NATO-qurvi...
keser
(Тешем букве)
11. mart 2024. u 10.35
Па сви ће помагати НАТО, сви на Балкану, кад већ помену и Балкан.
Иако смо ми једини природни савезници Америци, игром судбине савезници су данас усташе.
Материјал за дубоку анализу.
Simo
11. mart 2024. u 11.34
i zvacemo ga Makron Bonaparte...
Popaj
11. mart 2024. u 12.43
MAKRO i prostitutke...
ofarbaniboy
(varim)
11. mart 2024. u 12.57
Eve ga vojni strucnjak za domnog...kakav mudar zakljucak da ne moz Makron da ugura legiju u Ukrajinu jer to je najstroze chuvana granica na svetu...ni mushica ne moz brale da udje sa zapada u Ukrajinu...ali da moronu prekratim muke kad bi francuzi poslali 100 000 vojnika u Ukrajinu i francuska bi im bila mala za front,bilo bi opet bezanije po africi i britanskim ostrvima...
CEKAC
11. mart 2024. u 15.02
Moramo imati u vidu cinjenicu da stanovnici (izuzetak Rusi) sve tri baalticke države patoloswki mrze Ruse. Za vrijeme Drugog svjetskog rata bili su najodaniji saveznici Hitlera. Rusko stanovniswtvo u tim državama ima isti status kao i u Ukrajini, možda čak i gori. Patoloska im je zelja da Rusima bude sto gore, pa čak i da nestanu.

Podrzat će svaku akciju NAQTO, p-a čak i crnog vraga da pogine sto viseb R$usa.

Međutim, u svojoj patoloswkoj mrznji nisu svjesni cinjenice da bi u nekoliko dana bili zbrisani s lica zemlje...
geriatrikus
(zvakac karamela)
11. mart 2024. u 15.05
Француска заштита Балтика? Супер идеја...као у оном вицу:
>>Mujo branio Sulju, Sulju tuče neki ogromni lik, a Mujo mu kaže hajde ga još jednom udari, onaj ga udari, Mujo opet hajde ga još jednom udari, on ga opet udari, i tako više puta, onda će Suljo jednom iz sveg glasa, „nemoj me Mujo više braniti”!!!<<
D-Man
(Analyst)
11. mart 2024. u 15.40
Неки западни политичари су због своје мржње према Русији просто излудели и због тога су и опасни.

Неки кажу да Макрон брљави због унутрашњих проблема али је у тако нешто тешко поверовати јер нешто баш и не верујем да ће код много Француза добити поене уколико неким случајем зарати против Русије.

Е, сад, оно што је сасвим вероватно је да Французи, Пољаци и слична гамад уђу у Украјину не да ратују против Русије већ да стану не наку нову замишљену границу неке нове Украјинце.

Руси неће ризиковати Трећи светски рат. Не желе га ни подли западњаци али они су много више спремни да ризикују него Русија управо збго своје подлости. Свако нормалан на земаљској кугли то уочава данас.

Проблем са поделом Украјине је у томе што Русија том поделом не би завршила посао већ би само дала шансу Украјини да ојача под потпуном западном контролом тако да би до новог рата опет могло доћи.

Страшно је што Украјинци просто не виде како су монета за поткусуривање Западу.

dulebg
(posmatrach)
11. mart 2024. u 20.13
Али балтичке републике немају никакву шансу против Русије: имају 1-3 милиона становника, с' тим да су им одрасли мушкарци у ЕУ и САД. Немају никакву стратешку дубину, не могу да се поуздају ни у поморску подршку.

Неко је ту по мени луд - или ти балтички народи, или њихове вође које извршавају самоубилачке налоге из Брисела и Вашингтона.
CAHJAP
11. mart 2024. u 23.06
Sve što se dešava danas je zbog promene geopolitičke slike u svetu i pri tom gubljenje moći zapada što uključuje i izvore energenata i minerala koje su zapad pljačkali po svetu. Tako i francuzi su uveliko pljačkali po Africi i mnoge Afrički države više ne żele francuski kolonijalizam na njihovom tlu. Setimo se sam Libije, francuzi ih nisu kolonizovali ali su od njih kupovali naftu a pri tom nisu plaćali. Mislim da je u pitanju bilo oko 500 milijardi dolara kada je Gadafi francuzima rekao da će zavrniti njima slavinu ukoliko ne počnu da plaćaju zaostali dug.Zato je zlobnik Sarkozi bio jedan od najglasnijih da svrgne Gadafija sa vlasti i da NATO interveniše u Libiji i svi znamo kako se to završilo na opštu štetu ne samo Libije nego čitavog Afričkig kontinenta. Danas, Rusija ima snažan uticaj u Africi gde Afrički narode za razliku od francuza ih smatraju prijateljima. To je francuzima ogroman trn u oku jer time gibe svoj uticaj i kolonije po Africi i time slabe svoju ekonomiju koja je dobrim delom zavisili od pljačke Afričkih država i naroda. Francuzima, englezima, amerikancima sa svojim satelitima smeta jak isto istok jer znaju sami da više nikada neće moći kao dosad da pljačkaju po svetu i da se pozivaju na lažnu demokratiju i liberalizam i da samim tim rizikuju da u budućnosti sami postanu treće svetske države. Ako ovome dodamo i milionim muslimana koji su se uselili u francusku i druge evropske drżave, izgleda da ih čeka prilično mračna buduĉnost. Mogli bi reći da narod nije kriv ali to bi bila laž jer narod se nije suprotstavljao svojoj vlasti dok je lepo živeo na krvi afričkog naroda i drugih drżava ovoga sveta.
dulebg
(posmatrach)
12. mart 2024. u 05.40
дала шансу Украјини да ојача под потпуном западном контролом
--
па ојачавали су их 10 година - и ништа?!
Запад једноставно не зна да ратује. Оружје му је јадно.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.