Diskusije : Politika

 Komentar
Расмусен:„чланство украјине у нато одлучено 2008”
BeliVuk
11. mart 2024. u 03.58
У снимку који је постао виралан, бивши генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен потврђује да је НАТО већ 2008. одлучио да Украјина постане чланица војног савеза предвођеног САД.

Он такође објашњава да када се реши „проблем Русије”, време је да се уместо тога у потпуности фокусирамо на Кину.

Током разговора који је прошле године организовао истраживачки центар Андерса Фог Расмусена Алијанса демократија , бивши генерални секретар НАТО-а потврдио је да је елита још 2008. одлучила да ће Украјина ускоро приступити НАТО-у.

– Не треба само да понављамо језик који смо већ одлучили 2008. године, да Украјина треба да постане чланица НАТО-а. То смо већ одлучили 2008.

- Недовољно је једноставно поновити. Требало би да урадимо нешто више и мислим да би НАТО требало да одлучи да каже 'у реду, ми правимо мапу пута ка чланству Украјине у НАТО-у'„, наставља он, рекавши да би у међувремену Украјину требало да заштити војна алијанса, кроз посебно свеобухватан безбедносни споразум.
Кина – ”глобални изазов„

Према речима Фог Расмусена, од највеће је важности да се ”проблем Русије„ реши што је брже могуће и сматра да је за стварање дугорочног мира и стабилности у Европи неопходна јака и стабилна Украјина.

- Тиме ћемо ослободити ресурсе да одговоримо на прави дугорочни глобални изазов, а то је Кина, наглашава он.

Штавише, бивши шеф НАТО-а износи сличне изјаве које други западни лидери често износе, односно да Украјина треба да добије сво оружје које јој је потребно, укључујући ракете дугог домета.

- Треба да одржавамо заједничке тренинге и заједничке вежбе под заставама ЕУ и НАТО. Чак и на украјинском тлу , додаје он, наглашавајући да ће НАТО наставити да подржава Зеленског ”колико год буде потребно„.
Израелска инспирација

Он упоређује предлог НАТО-а за безбедносне гаранције Украјини са онима које су САД раније дале свом блиском савезнику Израелу.

– Наравно да постоје разлике између Украјине и Израела. Али у основи смо моделирали Кијевски пакт о безбедности према безбедносном аранжману између САД и Израела.

dulebg
(posmatrach)
11. mart 2024. u 06.12
Они су потпуно слепи за стварност. Па то је као да Мексико и Кубу примиш у ШОС и кренеш да опремаш за напад на САД. Још и горе - јер Украјина је озбиљнија сила од Мексика у сваком смислу.
keser
(Тешем букве)
11. mart 2024. u 10.20
kada su videlo da je Rusija odbranila svoju komunisticku teritoriju uplasili su se za carski deo, tj SSSR.
Popaj
11. mart 2024. u 16.37
Utorak, 18.07.2023. u 13:55
Ukrajina za 18 meseci rata izgubila skoro 15 miliona stanovnika

Prazni gradovi, pre svega sela, porodice su podeljene, usamljeni vojnici na frontu čije su žene sa decom otišle u inostranstvo odakle se ne vraćaju… Ukrajina prolazi kroz katastrofalnu demografsku krizu. Kolaps stanovništva uskoro će izazvati veoma ozbiljne ekonomske i socijalne probleme u Ukrajini, piše reporter „Korijere da la sera”.

https://tinyurl.com/5aetf5ks

BeliVuk
12. mart 2024. u 03.11
Психопатске звери су НАТО, јасно кажу после Русије Кина је на реду. Зна Русија и Кина да ништа не змеју да пропусте зверима из НАТОа. Нуклеарно оружје спремно да се затре цео НАТО ако дође до тога.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.