Diskusije : Politika

 Komentar
Poštovani Vučiću
Power12345
10. mart 2024. u 10.49
Poštovani Vučiću,

Osećam potrebu da otvoreno izrazim svoje duboke sumnje u vezi sa politikom i vašim odlukama o trčanju ka članstvu Srbije u Evropskoj uniji. Dok mnogi drugi razmatraju opciju izlaska iz EU, vi istrajavate u nameri da Srbija postane članica, ne obraćajući pažnju na stvarne probleme i izazove sa kojima se mnoge zemlje suočavaju (kao što je to nedavno slučaj sa Irskom).

Ponekad se pitam da li ste zaista obavili redovni pregled vida, jer izgleda da ne primećujete probleme koji su pred nama. Možda bi trebalo da malo bolje očistite naočare ili čak razmotrite zamenu, kako biste bolje sagledali situaciju.

Umesto što slepo verujemo da je članstvo u EU nešto posebno, možda bi trebalo da se zapitamo da li je to zaista put ka boljoj budućnosti za nas. Da li je zaista pametno juriti ka cilju koji većina drugih napušta?

Možda je vreme da malo bolje osmotrimo okolinu i obratimo pažnju na ono što nam je zaista važno. Možda bismo trebali da razmotrimo alternative poput BRIKS zemalja i pronađemo druge puteve za razvoj naše zemlje, umesto što slepo pratimo put ka EU.

Što se tiče BRIKS-a - Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika - ove zemlje nisu slučajno udružile radi ekonomske saradnje i zajedničkih interesa. Evo nekoliko primera koje BRIKS zemlje imaju:

Članice BRIKS-a predstavljaju ogroman deo svetske populacije i imaju veliki ekonomski potencijal. Ove zemlje imaju veliko tržište i resurse koji ih čine atraktivnim za investitore i poslovne partnere.

Saradnja unutar BRIKS-a omogućava zemljama da diversifikuju svoje trgovinske veze i smanje zavisnost od tradicionalnih tržišta. To može pomoći u očuvanju stabilnosti i otpornosti na globalne ekonomske promene.

BRIKS zemlje imaju značajnu geopolitičku snagu i uticaj na međunarodnoj sceni. Njihova saradnja može pomoći u jačanju njihovog uticaja i promovisanju njihovih interesa na globalnom nivou.

Članice BRIKS-a su među vodećim zemljama u razvoju tehnologije, nauke i inovacija. Saradnja u ovim oblastima može ubrzati tehnološki napredak i doprineti ekonomskom razvoju čitave regije.

BRIKS zemlje imaju bogatu kulturnu baštinu i raznolikost koja može biti osnova za međusobnu saradnju i razmenu. Ova kulturna razmena može doprineti jačanju međunarodnog razumevanja i prijateljstva među narodima.

Ukupno gledano, saradnja unutar BRIKS-a može doneti mnoge koristi svojim članicama i doprineti stabilnosti i prosperitetu regiona, kao i sveta. S obzirom na to, možda bi bilo mudro razmotriti alternative i prilagoditi naše prioritete, umesto što slepo pratimo put ka EU.

Srdačan pozdrav vama kao i svim diskutantima SC

CAHJAP
10. mart 2024. u 14.24
Prodaje narodu m@da za bubrege. Članstvo u tu zajednicu koja propada, koja nas sankcionisala, priznala otcepljenje Kosova, učestvovala u bombardovanju, ucenjivala. Ne hvala. Ovo je samo dokaz da je Srbija okupirana država i da Vučić ne donosi odluke sam. Pristupanje EU bi značilo okretanje leđa Rusiji i našim pravim prijateljskim državama. BRIKS je naša budućnost.
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
10. mart 2024. u 15.19
.„...a šta deca znaju šta je dve tone”...Burduš
Kraj_Sveta
(socijala)
11. mart 2024. u 09.58
Sve je to lepo, verujem da vecina misli da je to pravi put, ali je pitanje trenutka.
U situaciji kade se migoljimo zbog pritisaka da priznamo nezavisnost Kosova, da uvedemo sankcije Rusiji, uz tzv opoziciju koja se trudi da drzi tenzije taman toliko da ne može da se odahne, šta mislite kako bi reagovali zapadnjaci kada bismo to javno objavili?
Ima li neko neku ideju?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.