Diskusije : Politika

 Komentar
За..
Daco-Srbin-Srbenda
25. septembar 2020. u 21.24
краља и отаџбину.
Даће Бог.
Daco-Srbin-Srbenda
25. septembar 2020. u 21.50
Попаје дртино што ти треба тај минус.
Novak
25. septembar 2020. u 22.00
Ja sam kumi kruni već dao zakletvu, zamisli kad titin pionir kaže...and I Will lowe Quen Elizabeth... 😄
Daco-Srbin-Srbenda
25. septembar 2020. u 22.03
Novak
25. septembar 2020. u 22.00

Ja sam kumi kruni već dao zakletvu, zamisli kad titin pionir kaže...and I Will lowe Quen Elizabeth... 😄

''''''''''''

Паеодија бураз.
Daco-Srbin-Srbenda
25. septembar 2020. u 22.04
Пародија.
Novak
25. septembar 2020. u 22.29
A bio sam i u Londonu gde su kumovi proglasili teritoriju Kraljevine Yugoslavije kad se kraljica porodila, a ovde u Kanadi sam imao susret sa prestolonaslednikom. Princeza Katarina mi dala biznis kartu, slao sam joj email😄 što da se ne hvalim. Život je hteo da se sretnem sa Brozom tri puta,sa Slobom i ostalima ko zna koliko. Tada nisam ni slutio da će mi monarhija biti domovina. Nisam onda bio protiv Tite ali jesam protiv samoupravljanja. Danas mi monarhija nekako dobro došla.
kupressrpski
(vozac)
26. septembar 2020. u 03.56
za krst casni i vjeru hrišćansku a za narod srpski...živio prestolonaslednik aleksandar...
CEKAC
26. septembar 2020. u 05.59
Novak

Nisam onda bio protiv Tite ali jesam protiv samoupravljanja. Danas mi monarhija nekako dobro došla.
----------------------------------------------------------------------

Ti si Novace protiv jedne od najhumanijih ideja ljudskog drustva...
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
26. septembar 2020. u 06.52
Imalo je YU samoupravljanje nedostatke: recimo Radnicki savjet odluke bazira na informacijama strucnih sluzbi. A tu je bilo mucaka sa ličnim interesom. Jaku tendenciju da svi imaju iste plate, sto nije bilo dobro za progres. Mada ni ovo u kapitalizmu gdje direktori imaju 20 ili vise puta vece plate od prosjeka u firmi nije dobro.

Šta je tebe Novace okrenulo protiv samoupravljanja?
CEKACPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CEKAC
26. septembar 2020. u 08.24
Prvi put u ljudskoj historiji covjek - radnik se idigao iznad procesa rada ciji je bio dio procsa...
Novak
26. septembar 2020. u 08.34
Baš taj radnički savet je bio najveća laž humanog samoupravljanja. Imao je samostalnost odlučivanja o minornim stvarima dok za sve važne odluke predsednik RS je predlagao, a savet usvajao odluke direktorskih kolegija i partijskih rukovodilaca. U RS su uvek birani podobni drugovi i mnoge sednice su znale biti humoristički program. Iako sam bio mlad i pored podržavanja sistema bio sam vječiti protivnik države koja je nije dozvoljavala veću privatnu svojinu.RS je bio dobro zamišljen, funkcionaln, koristan, upotrebljiv i samostalan ka i savet UN. Nije bila retkost da su drugovi iz SK gurali razne vrsne stručnjake da sede na sjednicama RS i troše vreme na probleme oko regresa za godišnji odmor, bonova za topli obrok, raspodjele kadrovskih i stanova solidarnosti umesto da se bave strukom. Lista nakaradnih odluka RS u samoupravljanju je dugačka i tužna.
Novak
26. septembar 2020. u 08.51
Za razliku od voljenog lika, SUBNORa i SK, jedino radnički savet je bilo moguće kritikovati do mile volje.
Daco-Srbin-Srbenda
26. septembar 2020. u 09.18
kupressrpski
(vozac)
26. septembar 2020. u 03.56

za krst casni i vjeru hrišćansku a za narod srpski...živio prestolonaslednik aleksandar...

------------

Добио си плус ко зграда.
Daco-Srbin-Srbenda
26. septembar 2020. u 09.21
Novak
25. septembar 2020. u 22.29

A bio sam i u Londonu gde su kumovi proglasili teritoriju Kraljevine Yugoslavije kad se kraljica porodila, a ovde u Kanadi sam imao susret sa prestolonaslednikom. Princeza Katarina mi dala biznis kartu, slao sam joj email😄 Danas mi monarhija nekako dobro došla.

'''''''''''''''''''''''''

Нормално да је монархија било где у свету добра.
Покажи ми само једну земљу где је монархија а да је јад и беда.
За Србију монархија је једина здрава опција.
Daco-Srbin-Srbenda
26. septembar 2020. u 09.24
CEKAC
26. septembar 2020. u 05.59

''''''''''''''''''''''

Шокац,форум www.pavelic i luburic.com су на другом серверу.
Погрешио си и кућу и двориште.
Novak
26. septembar 2020. u 10.04
„монархија је једина здрава опција.”
to je tačno, Srbima je potreban vozd i barijera..
U monarhiji možeš biti sve osim No.1 tj. kralj. To je za nas mentalitet
veoma važno, zato smo i birali Tita za dozivotnog, ali ne svidja mi se sto smo i sami svoje kraljeve smicali skoro za ništa, ili ti kraljevi stvarno nisu ni valjali.
zlatiborac
26. septembar 2020. u 11.18
„U monarhiji možeš biti sve osim No.1 tj. kralj. To je za nas mentalitet veoma važno, zato smo i birali Tita za dozivotnog, ali ne svidja mi se sto smo i sami svoje kraljeve smicali skoro za ništa, ili ti kraljevi stvarno nisu ni valjali.”

Naprotiv,

Mi(narod) nismo birali Tita za dozivotnog,kao sto je i kod svih diktatora,u cemu Srbi nisu izuzetak. Docim je kraljevstvo cin tradicionalnog nasledja. Ako nema muskih potomaka,nasledje preuzima zenski pol. Osim toga nasledstvo (po tradiciji) sledi po starosnom redu, mada postoje izuzetci. A što se tiče 'smicanja' kraljveva (monarha uopste),to nije pravilo ili pak tradicija kod Srba kako se ovlas nagaglasava, već je u pitanju ljudski faktor - međusobna netrpeljivost i zavist.Kao i u svakoj uzoj-siroj sredini.
U prilog recenog,niti jedno kraljevstvo ili pak carstvo nije izuzeto, pa zašto bi bilo i srpsko? Ima primera da narod protera sa prestola svoga rodonacelnika, pa čak i kazni smrcui to javno. Dok je uslucaju diktatora - silnika obratno. Utoliko sto su se sticajem ratnih okolnosti silom nametnuli i kao takvi mogu odrzati jedino putem slie mogu odrzati. Zato su mnogi u njihovom okruzenju stradali. Sto proterivanjem u logore gde su bili zatoceni ili pak smicalicama fizicki uklanjani.
CEKACPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CEKAC
26. septembar 2020. u 11.25
Kako vidim Novace ti devijaciju samopupravljanja uziomas kao pdavilo i to podvrgavas kritici. Samoupravljanje kao ideja i kao pokusaj ostvarenja je velicanstveno.
Nazalost, kako sam već ranije pisao na ovom foruma, najmanje 95% onih koji su tumacili i sprovodili ideju samoupravljanja u djelo uopce ga nisu razumjeli.
Primjecujem da kod tebe takodjer p[ostoji dosta nerazumijevanja. Cinis istu grexku kao vecina diskutanata na ovom forumu o pojmu demokracije.
Za njih je demokracija da Bosko pred skupstinom izigrava idiota, a ne
rad skupstine i državnih organa.
Kod tebe je vidljivo nerazumjenje kod pojmova samoupravljanja i rukovodjenja. Slikovito samoupravljanje je skupstina i n...ni organi, a rukovodjenje je vlada s ministarstvima. To sundva razlicita pojma i ukoliko se jasno ne razlikuju dolazi do mnistva problema.
Tako ukratko../.
kupressrpski
(vozac)
26. septembar 2020. u 18.35
pozdrav brate zlatibore...gospodja doktorica je se raspitivala zatebe hvalajoj...vojvoda keserovic bio ljubomoran malo nije cudo...
kupressrpski
(vozac)
26. septembar 2020. u 18.52
cekac znaš li ti kako je nas narod opiso jozino samoupravljanje... sto je svačije to je ničije...sjecam se kada su pravili dom kulture u kupresu jedan bandit rvat funkcioner napravio uz to veliku diskoteku na bratovo ime koji je radio u njemackoj koju godinu ...na početku ja mislio reko vidis kako se u svabiji zaradjuje posle podje prica vidis golim okom da ja napravljeno od istog materijala verovatno i radnici su isti radili...e moj cekac ja ne znam dali ti znaš koliko ste vi pokrali u tome samoupravljanju...radnik je radnik i on mora da odradi svoji 8 sati ne da se izlezava ...ma bolan meni su ljudi rekli da su penzije zaradili u firmama ništa nisu uradili ej covece ...mislis da se može tako...
CEKAC
26. septembar 2020. u 19.46
kupresu

Ti si u onoj grupi „prošlo pokraj tebe a nisi ni promjetio”...
zlatiborac
26. septembar 2020. u 21.09
„Samoupravljanje kao ideja i kao pokusaj ostvarenja je velicanstveno.”

Kao i komunizam (utopija - uostalom,

Sve lepo napisano okiceno,zakiceno,zapleteno po onoj iz naroda „spolja gladac a unutar jadac”.
Tu je najveci deo tereta podneo i dao najzilavijeg otpora taj
isti domaćin-tezak seljak kod kojeg su celog rata ti isti dusebriznici nasli utociste za fizicki & ideoloski opstanak. Obecavli im da kad oni preuzmu narodno kormilo,njihovi udomitelji-spasitelji neće vise placati porez,jesce zlatnim kasikama-zlicama i još kojekakvih bajki. Pa kad su im zajasili na grbacu,isti i dotadasnji okupator je prema njima bio daleko manji zlikovac. Kada su unistili otpor u narodu i njegove vrednosti,sto je trajalo vise od jedne decenije, otvorili su granice,a narod ko i svaka raja najvecim delom otisla kod istog 'okupatora' u pecalbu.'Sredili svoje stanje',pa otisli kod tudjina da ih poduce - jelte?. Nasa prijateljstva su stvarana po drugim kontinentima sa kojima smo se vremenom solidarisali, dok smo od komsija-suseda zazirali postavljajuci tarabe i straže. Sada njihovi potomci naslednici iz iste skole,upravo rade ono sto su naucili i znaju po onoj iz naroda:„ko neće brata za brata,imace tudjina za gospodara”.
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
27. septembar 2020. u 04.29
За..
Daco-Srbin-Srbenda
25. septembar 2020. u 21.24
краља и отаџбину.
Даће Бог.
=========
..ali u qyurtzu!
Novak
27. septembar 2020. u 09.54
Zakon o udruzenom radu je lepo zamišljen i sprovodiv u praksu slično kao i americki zakon o rasnoj diskriminaciji.„I can't breathe”
Cekac čini mi se da nisi nikad bio na sednici radnickog saveta, ili si pak često bio slepi presednik istog.
Nikad se nije desilo ni na jednoj takvoj sednici da savet nije pohvalio sugestije i stavove svoje partijske celije tj.SK, nikad o važne odluke nisu donosene bez prisustva rukovodilaca koji inače nisu bili clanovi saveta, ali bili su tu da pojasne vaznost i uticu na odluku, pa ko je imao petlju nek se suprostavi.
Bilo je i dobrih odluka koje sam obozavo.
Odobravanje sluzbenog puta u inostranstvo sa deviznim dnevnicama.
Povecavanje dnevnica i vrednosti boda.
Isplata viska i regresa,
Unaprednja na radnom mestu uz hvalospev.
Odobravanje troskova za doskolovavanje.
Odluke o obnovi voznog parka, i alata.
I naravno kad ti savet potvrdi da si na listi dobitnika
drustvenog ili kadrovskog stana.
Usput moram da prokomentarisem da je bilo i teško shvatljivih situacija, kao na primer moj slučaj kad sam nakon samo par godina dolaska u firmu u svojoj 29 godini dobio veoma pristojan stan a da nisam bio clan SK. Nakon raskida odnosa 1994 komentar okoline je bio, steta zar i ti ode?
CEKAC
27. septembar 2020. u 10.37
Zao mi je Novace Sto ti ne mogu odgovoriti na tvoj post, jer upravo ovog trenutka putujem i biti cui odsutan tri dana...
goodbadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

goodbad
(gb&u)
27. septembar 2020. u 10.41
jel onog suntavog Aleksandra koji za toliko godina nije naucio pet reci srpskog?kontas?
zlatiborac
27. septembar 2020. u 10.53
„Usput moram da prokomentarisem da je bilo i teško shvatljivih situacija, kao na primer moj slučaj kad sam nakon samo par godina dolaska u firmu u svojoj 29 godini dobio veoma pristojan stan a da nisam bio clan SK.”

Neosporno, utoliko sto je potomcima ratnihh veterana-spomenicara,ili pak porodicama-obitelji zasluznih gradjana već 70-ih, za dobijanje
i uzivanje privilegija nije bilo uslovljeno clanstvo u S.K.
U poratnom vremenu kada se slamao otpor u narodu, svaka susa i
bagra koja je bila na 'pravoj strani',mogla imati crvenu knjizicu.

Kužiš? ne kužiš, vreme je dalo (poravnalo) prave rezultate.

p.s. ispricavam se na upadici - neodoleh...
Novak
27. septembar 2020. u 13.53
Verovatno si u pravu sogore, Nisam morao u SK bio sam ponekad onako usput neobavezno priupitan, jes ti clan, i ajd nema veze.
Međutim UDBA je sve znala za svakoga, možda nisam bio ni svestan da im bas takav i odgovaram.
A da ponovim još jednom za Radnicki Savet cije su odluke ponekad jako zavisile od odluka Zbora radnih ljudi, na kojima su takoder u tezim slučajevima pojavljivali rukovodioci sa svojim poltronima koji su gromoglasno podržavali njihove predloge i oponente dovodili u poziciju nečeg sto danas zovemo obespravljena opozicija.
Mnogo stosta nije valjalo u ekonomiji samoupravne SFRJ ali živelo se casnije i slobodnije. Mnogo stosta nisam mogao kupiti, ali sam zato
jednako na Vardaru, Triglavu, u Splitu, na Kaptolu ili Cetinju smeo pricati ekavicu, i parkirati BG stojadina, slično kao i Yu Kraljevini.
goodbadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

goodbad
(gb&u)
27. septembar 2020. u 16.33
zašto psovkama upropastavas Daci temu, gde ti je 'rvacka uljudenost?
zlatiborac
27. septembar 2020. u 18.48
„Mnogo stosta nisam mogao kupiti, ali sam zato
jednako na Vardaru, Triglavu, u Splitu, na Kaptolu ili Cetinju smeo pricati ekavicu, i parkirati BG stojadina, slično kao i Yu Kraljevini.”

Ne sporim,utoliko sto sam imao slcniog iskustva. Međutim,ne mogu se
zanemarit` (stavljati pod tepih) mnogi dogadjaji koji su svojevremeno
skrivani od javnosti. Imao sam cast delimicno sluziti vojni rok u
'neovisnoj' početkom 60-ih. Tri meseca u Gospicu (obuka) tri u Zg-u
(kurs). Tih godina na utakmicama u Zg-u i Splitu dogadjali masovni
izgerdi koji su bili javna tajna. Auta sa reg. oznakama iz Srbije
u Splitu 'parkirana' u Jadranu, dok na Kaptolu stradale gume pa
čak i skoljke. Dok je u tvoje vreme 70-80-ih verovatno kako opisujes.
Neki tvrde da je tad nas pasos bio najcenjeiji u svetu i bez viza,
moglo se na klupi u parku bezbedno spavati u po noći nas dinar
bio veoma cenjena valuta kao nikad od nastanka istog i tako to.

No šta`s? vremena se menjaju,ludi takođe i sa razlicitim iskustvima
od kojih uglavnom pamtimo one najbitnije koje u sebi nosimo...
Novak
27. septembar 2020. u 20.19
Sogore ne želim otvarati pitanje bratstva i jedinstva, ta disciplina je
bila mnogo podnosljivija i prihvatljivija od politicke ekonomije SKJ.
Zakon o udruzenom radu je dosao mnogo kasnije od tvog odlaska, tako da nisi iskusio njegovu besmislicu koja je ubrzano doprinela propadanju
Yu utopije. Bio sam prijatelj Jugoslavije i njen raspad dan danas smatram velikim ličnim gubitkom i srpskom zabludom.
Power12345
28. septembar 2020. u 00.58
problemi u zemlji ex Yu su Indijanci..
oće kralja , pa neće kralja, oće Tita, pa neće Tita..oće Demokratiju i dobiju to što su tražili ...i tako to sve dok nedobiju kitu...
nema slatko, ljuto, debelo, tanko kad se zdimi u nepoznato..
Koje kanadske šume..bez Bosne ili tudja mora, okeani bez Jadrana..
Dijaspora je puno toga izmenila i podpomogoa trulom sistemu među trulim narodima da pukne i to što se laźno Bratstvom zvaše i sad pod starost stenje , rokće i Kraljuvu pomoć traži ..

Dragi drugovi i drugarice
te vaše sednice i odluke koje ste obožavali više nema..ma koliko one dobre bile vi ste podpomogli propast zemlje pogotovu Vi koji ste putovali službeno u Inostranstvo..i sa deviznim dnevnicama..
Setite se dobro vaše kradje sopstvenih firmi itd

Građevinske firme
Ergoinvest
Energoprojekt
„GRANIT” AD Makedonija
„Konstruktor” Split
„Napred”
„Rad”
„Ratko Mitrović”
Beograd
„Crna Gora”
...
Onda
Automobilska Industrija, Brodogradnja , Vojna i namenska industrija
Drvna Industrija ( koliko je manipulacija računa na uvoz mašina
u Šipadu itd )
Kad se pravio pur Bg Zagreb konobari su morali 24 sata da rade da bi lažne potpise čekova i drugih papira mogli da naplate ..isplate
Jelo se pilo, žderalo ..Muzika sve drugovi dragi dragi i na račune od firmi i u džep.. velika lova je ostala vani i na kontima malo jačih i onih koji su na radničkim savetima izabrani bili ..
Ti izabrani su i predlagali povecavanje dnevnica , vrednosti bodova.
isplate regresa, unaprednja na svemu i svačemu kao i za studije večernua doskolovavanja...da Nikola i obnove i odluke o obnovi voznog parka, alata.
kupovini Stanova itd..itd..

Sad bi Dača, Nikola i drugi Srbende Indijanci pod penziske dane Tražili Kralja..

Drugovi i drugarice
pardon dragi Indijanci ..vi bi opet nekog da skalpirate ili da se igrate kauboja
Power12345
28. septembar 2020. u 01.11
Dačo i Nikola
ja sam se samo malo oslonio na vaša imena ..suština je u Srbiji van Srbije i u ex Yu i sličnih koji su igrali (lopude) ili koji su sjedili a druge pustili da igraju ..
pun !@#$ lopurdi, bandi, Arkana i sličnih koji grickkaju a vi tražite Kralja..??
Novak
28. septembar 2020. u 08.24
Ne tražim ja kralja ni slučajno, ja samo nemam ništa protiv Srba ako vrate monarhiju koju su već imali jer sam iskusio i vreme posle njenog rusenja kao i danasnju realnost svog zivota u monarhiji.
Power ovo sto pišes o odnosu prema drustvenoj imovini je gorka istina
o neiscrpnom balkanskom bogastvu koje vekovima harci ko god i kako god stigne.
Daco-Srbin-Srbenda
28. septembar 2020. u 16.31
Power12345
28. septembar 2020. u 01.11

Dačo i Nikola
ja sam se samo malo oslonio na vaša imena ..suština je u Srbiji van Srbije i u ex Yu i sličnih koji su igrali (lopude) ili koji su sjedili a druge pustili da igraju ..
pun !@#$ lopurdi, bandi, Arkana i sličnih koji grickkaju a vi tražite Kralja..??

---------------------

Какве везе имају банде,лопурдe и Аркани са краљем и краљевином...!!!!
Keserovic
29. septembar 2020. u 02.48
Brat Daca revidirao!
Radosno je srce moje.
Power12345
29. septembar 2020. u 02.58
ima veze i te kako..
Tema bi bila suviše dugačka romani ..
Da skratim

Države zemlje na planeti su u nečijim rukama (ljudi iz sjenki )
Vladati sa Monoklom i čašom šampanja u ruci ..ili sa krvavom sabljom u ruci nije isto.

Platonova Teorija Države su Filozofi, Vojnici, Robobi

Vatikansko Romska stolica vjekovima ne spava ...
kruna, Engleska Sultansko carstva ..nisu od danas kao ni mala Srbija

Malene lopurde koje sam slučajno spomenuo naveo su nečiji proizvod kao Marksizma, Lenjinizma i svi drugi proizvodi figure crvenih, crnih, zelenih..žutih
Ovce neko vodi ..i dok se ovnovi mlave, tuku, ratuju drugi zadovoljni i u loži sa krunom ili bez
Daco-Srbin-Srbenda
29. septembar 2020. u 19.08
Keserovic
29. septembar 2020. u 02.48

Brat Daca revidirao!
Radosno je srce moje.

'''''''''''''''

!!!!!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.