Diskusije : Politika

 Komentar
Da li je Moratorijum NBS dogovor za stranim bankam
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
28. jun 2020. u 14.31
Da li je proglasenje vanrednog stabnja, moratorijum NBS dil sa stranim bankama da namaknu još vise para. Danas dobijam e-mail i kome mi se nudi posto sam prihvatio moratotijum a otplatu kredita da platim te rate sada, da platim samokamatu na te rate ili ništa od toga.
Kad je uvedeno vanredno sanje i zabrana kretanja +65 NBS je donela uredbu o moratorjumu a kredite. Sa moratorium znaci, cisto zamrzavanje otplate dok traje moratorijum ili zamka da se na trenutno stanje duga u trenutku proglasenja moratorijuma dok traje moratorijum pripisuju neplacene rate i mata kao dug i time uvecava dug uli se samo pripisuje kamata i uvecava dug dok traje moratorijum. NBS i niko iz banaka nije to objasnio narodu. Sd ispada da će nas ta rei meseca moratoriuma dovesti dototalne finsiske propasti. Mojoj ženi EuroBanka ukidanjem vanrednog stanja pocela je da salje uplatnice za rate kredita amoratorijum još nije ukinut. Objasnjenje u banci je bilo, ne mora da platite ali čim zavrsi moratorim morate da platite sve. Žena platila jednu radtu, oni salju drugu, platila drugu salju treću. Sad ispada da su joj kreditni deo platne kartice anaulirali a deo za koji se nije izjasnila da ide na rate treba da plati. Bez pitanja i saglasnosti anulirali su kreditni deo na rate. Znaci odrali su je i ja dolazim do zakljucka da je pandemija , vanredno stanje, zabrana kretanja iskorisceno da NBS napravi dil sa stranim bankama i da prividno smo postedjeni jer ne smeno da izlazima a sustina da su nas nermalno zaduzili neobjasnisi narodu šta znaci moratorijum ista ih ceka kad prestane ako prihvate moratoriju a morali su, nek banke uoste nisu radile,nije morao da prihvati samoonaj ko ia trajni nalog za placanje.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
28. jun 2020. u 14.55
Ko se nada bilo cemu dobrome sklapajuci ugovor sa djavolom, blaga je riječ, naivan je. :)
keser
(Тешем букве)
28. jun 2020. u 15.20
Nije bas jasno o cemu se radi.
Preopsiran si.

Ali, ako milis da je banka socijala onda si mnogo naivan
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
28. jun 2020. u 16.54
Ne mislim da je banka socijala ali se pitam zašto je uopste NBS donosila uredbu o moratorijumu, zašto smo zatvoreni i prisiljeni da izaberemo moratorijum. Mislio sam da se neko razume u te stvari ali ocito da ste svi laici. Nisam naiva mogao sam kredit u mojo banci da uzmem sa manjom kamatom ali sam izabrao kredit sa vecom kamatom jer je osiguran, prevedeno u slučaju smrti osiguranje pokriva sav dug po kreditu.
trek_team
(biciklista)
28. jun 2020. u 18.50
Hajde deda napisi moratorijum još jednom molim te. Malo je tih 278 puta sto si napisao u dva posta.

Nego da li je moratorijum ili moratorium.
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
29. jun 2020. u 03.37
Tebi je ocito do podje*avanja a ne do prevare kojom je narod prislino navuce od strane NBS, vanrednog stanja o stranih banaka.
Moratorijum nije grejs period, za vreme trajanja moratorijuma tece kamata i pripisuje se glavnom dugu. To NBS i guvernerka nije objasnila a narod je bio prisiljen da prihvati jer mu je bilo zabranjeno kretanje.
Svi koji su prihvatili moratorijum tj odložili placanje rata kredita: U planu otplate kredita imate koliko novca za taj mesec tj ratu, otpada na glavnicu a koliko na kamatu. Saberete iznose kamata za te tri rate i taj iznos podelite na preostale rate do kraja placanja kredita. Za toliko će vam se rata uvećati. Npr od ukupne rate kamata je oko 150 Eur x 3 meseca = 450 Eur. To podelite na preostale rate do kraja npr 200. Znaci na ovom primeru se rata uvecava za 2.25 Eur mesecno do kraja. Ne izgleda mnogo ali banke će zgrnuti dobru lovu.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.