Diskusije : Politika

 Komentar
Катастрофа Института „Дедиње”
Odesa
(надежда, вера и л)
08. april 2020. u 15.38
Запослени болнице Дедиње писали директору: Вучић вас је довео чинећи услугу Шешељу
16:19 08.04.2020. 3
Колектив Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње” написао је отворено писмо директору овог Института Миловану Бојићу, поводом тога што је на десетине лекара, особља и пацијената ове здравствене установе оболело од коронавируса.
Отворено писмо колектива Института за кардиваскуларне болести „Дедиње” преносимо у целости:

„Поштовани директоре,

Пратећи штампу и електронске медије не можемо се отети чињеници да сте почели да се понашате врло неодговорно, апсолутистички. Према нама запосленима се односите немарно неслушајући никога другог, константно потенцирајући чињеницу да Вас је председник Републике лично и довео на место директора ИКВБ ”Дедиње„, чинећи услугу свом куму Војиславу Шешељу, иако су од Вас постојали много компетентнији и већи стручњаци у то време на самом институту, професори Медицинског факултета Универзитета у Београду.

Ваша једина препорука је била наредба Александра Вучића да се поставите за в.д. директора, а након шест месеци да Вас влада Републике Србије именује на мандат од четири године на место директора, иако сте тада имали 63. године, а да сада имате 65 година и по свим законима Републике Србије треба да сте у пензији. Но, Ви сте и даље једини директор здравствене установе који није в.д. Поред тога што Ви нисте у пензији, ни Ваш заменик који такође има преко 65 година није у пензији, а и Ваш саветник за хирургију има 73 године тако да би читаоци овог писма помислили да говоримо о неком Геријатриском центру а не о елитној клиници у европским и светским оквирима Институту за кардиоваскуларне болести ”Дедиње„.

СРБИН инфо
@srbininfo
https://srbin.info/drustvo/bedno-uz-zastitnu-masku-dele-gradjanima-i-upaljace-glasaj-za-vucica-fot o/ …

БЕДНО Уз заштитну маску деле грађанима и упаљаче ”гласај за Вучића„ (ФОТО)
У Србији су наводно суспендоване све предизборне активности, али то очигледно не важи за Српску напредну странку.

srbin.info
3
09:21 - 8. апр 2020.
Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима
Погледај друге твитове корисника СРБИН инфо
Да не скренемо са теме писма које Вам пишемо, сматрали смо да у ово тешко време када се сви заједно трудимо да се изборимо са тешком пандемијом светских размера и када су сви здравствени радници у рововима, није умесно коментарисати Ваше менаџерске способности (а подсетићемо само да сте у периоду када нисте били директор ”Дедиња„ имали две приватне фирме које сте довели до банкрота ”УС Медицал Сцхоол„ и клинику ”Острог„ – о томе ћемо други пут), испоставило се да ви једино бринете о личној промоцији и умете само да трошите државни новац од кога се финансира, како кажете, Бојићево ”Дедиње„. Али, поштовани докторе Бојићу, подсетићемо Вас то није Ваше ”Дедиње„, то је ”Дедиње„ стотине и хиљаде сестара и доктора и осталих запослених који су га стварали и многи од њих и даље тамо прегалнички раде, а Ви сте се усудили да угрозите њихове животе и претходних дана пред нацију износите скоро све саме лажи. Данас ћемо Вас упитати само о две стари, зашто једном у животу не изађете пред јавност и кажете ЈА САМ КРИВ за све позитивне од корона вируса на ”ИКВБ Дедиње„, а има их укупно преко 70, за сада.

Прво, зашто да кажете то, па зато што сте и после наредбе и молбе Министра здравља и кризног штаба за борбу против Цовид-19 да се обустави редовни програм за операције од 16.03. тј да се престане са операцијом пацијената који нису хитни (а то што сте причали да су сви оболели од кардиоваскуларних болести хитни то може да каже само неко ко се не разуме у проблематику кардиоваскуларних болесника) Ви сте наставили да примате селективне пацијенте од којих већина нису животно угрожени, а покушавате да се покријете са некаквим експертским конзилијумом, а сви запослени на ”ИКВБ Дедиње„ као и остала стучна јавност зна да то што причате није истина, и да лажете и обмањујете српску јавност и српски народ само да сакријете да сте терали колеге да оперишу све сто им се нареди, што у преводу значи да је негде око 10% пацијената реално било хитно, сви остали пацијент нису морали да се оперишу сада у овом ванредном стању и све сте то форсирали ради личне промоције и да бисте се представили јавности као успешан менаџер, чиме сте испоставило се угрозили минимум 100 запослених и пацијената и уједно још минимум 500 људи, чланове породица позитивних од корона вируса.

Друго, пре пет дана Ваш саветник за хирургију проф М. Ристић који иначе има 73 године је рекао једном писаном медију да Институт има сву заститну опрему и да се сви запослени придржавају свих процедура у шта не сумњам да нису јер су то све веома стручни људи и посвећени свом послу, а и Ви сте данас рекли да се сви запослени придржавају свих процедура, али да тек од данас Институт има сву потребну застутну опрему. Тако да неко од Вас двојице износи неистину тј.лаж, али у првом случају опрема коју спомиње Ваш саветник очигледно да није била адекватна чим се толики број запослених заразио или ако сте Ви у праву тада је још горе, терали сте људе да раде без адекватне опреме у време ванредног стања.

Овим путем Вас молимо да једном зарад људи који проносе славу установе у којој радите престанете да будете нарцисоидни директор већ нам будите колега, јер ово је борба сваког појединца за цело наше друштво и можемо победити само заједно.

Усмерите Вашу енергију у нешто корисно а не у политичку промоцију. Разумемо корист коју ћете можда имати од додворавања, али ценимо и да треба да постоји нека мера у томе. Вода колико год да је бистра, не опере све, зато Вас молимо да поново будете човек и доктор.”

Забринути колектив ИКВБ „Дедиње”.

https://srbin.info/drustvo/zaposleni-bolnice-dedinje-pisali-direktoru-vucic-vas-je-doveo-cineci-u slugu-seselju/

CEKACPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CEKAC
08. april 2020. u 15.43
Seselj nije Vucicev kum.
Precanin
(Нека буде борба )
08. april 2020. u 15.47
Кљако, ти ко каква бабетина , све знаш, сад ћеш да тврдиш да си лично познавао Стипу Шувара, Ивана Стамболића и Киру Глигорова!
Odesa
(надежда, вера и л)
08. april 2020. u 15.58
...а овамо отворена сезона лова на народ по Србији због недисциплине.
Ако, акоо...ће прође и епидемија и полицијски час ...
CEKACPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CEKAC
08. april 2020. u 16.01
Precanine

Moj brat je Vucicev kum...
intrigue
08. april 2020. u 16.44
па нису кумови Шеки и Вучић , а где то пише ? нисам чито све , дуго еботе .
Шеки је у комовској вези са Драшковићем и Т. Николићем ...са Вучићем није .
Milles_Broker
08. april 2020. u 16.44
Кум А ?

Па добро бре лудаче !
Шта ти глумиш овде већ годинама и ТКО си ти ?

Брат ти је Вучићев кум а ти се са попом окумио !

-:)))

CEKAC
08. april 2020. u 16.51
Moj brat i Vucicev otac Andjelko su vjencani kumovi, a brat je i Aci kum na krstenju...
CEKACPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CEKAC
08. april 2020. u 16.52
Nemas ništa od toga ako zns moj identitet...
Precanin
(Нека буде борба )
08. april 2020. u 16.57
Кљако, идентитет ти знам, читао сам Симу Матавуља и „Пилипенду”.
intrigue
08. april 2020. u 16.57
Дошо Мујо у Загреб ...у посету другару . Куца на врата и са друге стране чује „Тко јее” . А он одогвара Тмујо!!

Чекач је Тмујо !! :))

CEKACPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CEKAC
08. april 2020. u 17.14
Nisam fra Brne...
Milles_Broker
08. april 2020. u 17.59
Ма Бреее твој идентите ме не интересује.
Нисам то мислио.
Баш ми то треба! -:)
CEKACPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CEKAC
08. april 2020. u 18.15
Ma znamo se mi dobro Mile...
Keserovic
08. april 2020. u 18.32
Biće kandidata za aps ima sajam da bude tesan...
zlatiborac
08. april 2020. u 19.24
Mislis na Staro Sajmiste?
zlatiborac
08. april 2020. u 19.26
Mislis na Staro Sajmiste?
CPHA
(Чувари ћирилице)
09. april 2020. u 02.31
Гдје му је био крштени кум, у општини?
dituartu
(eng)
09. april 2020. u 08.24
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.