Diskusije : Politika

 Komentar
Тетка или снајка у Дубаију?? Бастаћ ухваћен са ЕУР
keser
21. oktobar 2019. u 12.44
Председник Општине (или тренутно опћине) Стари град у Београду УваТЈен са 12500 Евра на царини у Сурчину. Донео из Дубаија. Није пријавио.
Е сада да нагађамо, јел тетка или вероватно снајка остаје да се реши.
Ја гласам за снајку, али не ону ЦИА већ неку из Загреба.
Шта мислите ви???

Ево овде веома културан и уздржан чланак у Политици какав неко ко ради за снајку није заслужио.

http://www.politika.rs/scc/clanak/440209/Bastac-napravio-carinski-prekrsaj
Werba
(N/A)
21. oktobar 2019. u 14.17
A pajz ovo:

Турци наоружавају Црногорце

петак, 18.10.2019. у 11:14

Турци постају главни донатори црногорске војске

Турско Министарство одбране постаће главни донатор Војске Црне Горе (ВЦГ) са 16 милиона евра у следећих пет година, а средства ће бити потрошена на израду теренских возила за потребе црногорске војске и образовање кадрова у турском војном школском систему.

Како наводи сајт „Балканска безбедносна мрежа” за потребе израде теренских возила биће искоришћено око 15,5 милиона евра а нешто више од пола милиона је одређено за финансирање образовања црногорских кадрова у Турској.

„Турска кроз донацију ВЦГ истовремено јача своје присуство на Балкану и шаље политичку и безбедносну поруку о престижу и доброј вољи, а из буџета се помаже турска индустрија”, наводи се.

Тај портал додаје да за сада нема прецизних информација која ће возила бити набављена али има индикатора да ће то бити возила турске фирме БМК, која је водећи ;произвођач борбених и неборбених возила за турска министарства силе.

„На листи производа најпрестижније средство ратне технике је тенк Алтај, али он није предмет интереса ВЦГ која се одрекла тенкова”, наводи портал.

У тексту се подсећа да ВЦГ користи „углавном престарели” парк теренских возила породица ТАМ и ФАП из осамдесетих година прошлог века.

Помоћ за војно школство је новина, и у овој школској години први пут је један кадет из Црне Горе кренуо на школовање на Турској војној академији у Анкари. Предвиђено је да на првој години учи турски језик, а затим ће четири године да студира на академији заједно са турским колегама.

Независно од новог пакета донација у току је спровођење програма донације униформи за потребе ВЦГ по којем Привредна агенција турског министарства одбране треба да у периоду до 2022. године обезбеди израду униформи у вредности од 5,3 милиона евра.

Прошле године, у првој транши донације, ВЦГ је добила 2.700 вежбовно-теренских униформи и 250 униформи за морнаре у вредности од 1,26 милиона евра. Већ са том количином подмирене су потребе јер по пуној формацији ВЦГ има 1.950 људи, али урачунате су потребе нове организацијске структуре по којој ће до 2022. број људи бити повећан на 2.368, укључујући цивиле. Униформе су потребне и за војнике на добровољном служењу војног рока који су на обуци од ове године и на будућу стратегијску резерву.

Ускоро се очекује пријем донације од 30 аутоматских пушака турске производње - 15 комада МПТ-55 калибра 5,56 мм и 15 МПТ-76 калибра 7,62 мм вредности 38.477 евра.

„Турски приступ јачању моћи кроз меки приступ у региону Балкана до сада се осећао највише кроз подршку јачању Косовских снага безбедности (КСБ) које су добиле донације у наоружању укључујући борбена возила Отокар Кобра. Кадрови КСБ школују се на турским војним академијама. На листи официра КСБ која су у Турској добила звање војних пилота прошле године је био један потпоручник, а ове године још два потпоручника”, наводи портал, преноси Бета.

Турска је 2012. договорила са Владом Србије финансирање пројекта реконструкције дела аеродрома у Краљеву за цивилне намене у у оквиру сарадње у одбрани и одобрено је 10 милиона евра, али за ангажовање турских фирми. До сада нема јавних информација о томе зашто донација није искоришћена.

„На сусрету председника две државе Реџепа Тајипа Ердогана и Александра Вучића 7. октобра, према званичним информацијама, отворена је тема војнотехничке сарадње. Вучић је изјавио да је показан интерес за набавку турских борбених система за Војску Србије, да се сарађује на трансферу технологија и стварању заједничких предузећа у одбрамбеној индустрији”, додаје се у тексту.
======
Znaju turci da su Mrcogorci slovenizovani arnauti,-braTJa po krv.
A i Zvalavi je uveliko postao turcin, doduse gej turcin. Već odavno sa turcima mutlja sve i svasta,-preko tatka Muslia...

vantika
21. oktobar 2019. u 15.06
Juče na Hit Twit student Jaksic RAZVALIO zvaljava usta one „nadri-profesorke” Danice Jaksic i onog fake-strucnjaka 'astro-fizike'...koji su ujedno uzbunjivaci i zvizdaci u vezi plagijata.
Lik je donio u studio knjige i dokumenta gde se tačno vidi da su UPRAVO ti „1 od 5 miliona govnara” koji najviše ricu u vezi plagijata sami najveci plagijatori,..a po statutu i dokumentima bi im trebali ZAKONSKI biti oduzete i titule i doktorske „ko fol” disertacije

Neprijatelji i dusmani Srba i Srbije ga flautaju na svakom mestu.
Ispostavlja se da oni u svakom segmentu optuzujuci vlast u Srbiji upravo I SAMO SEBE OPISUJU
keser
22. oktobar 2019. u 14.59
Ej, hvala ti za ovu emisiju.

Ja ne branim Vucica kako neki debili misle već državu.
Branio sam i Tadica kada je ona stoka sto je bila direktor narodne biblioteke rekla da je civilizacijski iskorak ubiti Tadica i ostale prisutne politicare.
Jasno je da on nije mislio na Tadica već na Predsednika Srbije
vantika
22. oktobar 2019. u 19.07
a zašto,..ja brate branim I Vucica
šta„??..jel to trebam biti politicki korektan sa ovim psecim govnima sto ordiniraju mrznju na ovom Forumu??”
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.