Diskusije : Politika

 Komentar
BeliVukPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Русија наоружавала хрвате чак и са С300!
BeliVuk
20. oktobar 2019. u 13.32
Novi ruski pritisak na Hrvatsku: Isporučili smo vam S-300, gdje su nestale rakete?
Razočarani ruski veleposlanik Anvar Azimov pozvao je trgovca oružjem Zvonka Zubaka da usklade popis isporučenog oružja

veleposlanik Ruske Federacije u Zagrebu Anvar Azimov, koji je prije dva mjeseca žestoko pritisnuo hrvatsku Vladu i najavio da će se s Agrokorom dogoditi kaos, sada ostao u sjeni zbivanja s Agrokorom – ne znači da nije aktivan. Ovih je dana pozvao u veleposlanstvo na razgovor Zvonka Zubaka, hrvatskog biznismena koji se bavi trgovinom oružja, koji je u vrijeme Domovinskog rata bio u grupi koja je putem njihove tvrtke Winsley Finance Limited bila glavni opskrbljivač Hrvatske oružjem.

U cijelosti je bila riječ o naoružanju ruskog podrijetla pa je Azimov zvao Zubaka da mu sačini popis sveg oružja koje je preko Rusije od 1992. pa sve do 1997. godine stizalo Hrvatskoj.

U razgovoru sa Zubakom Azimov je kazao da je Rusija razočarana ponašanjem Hrvatske te da bi se Hrvati trebali podsjetiti tko ih je u vrijeme međunarodnog embarga naoružavao i spašavao. Stoga je i zatražio popis svih isporuka. Izgledno je da Rusija zna što je tih godina isporučivala zaraćenoj Hrvatskoj, no trebala im je i dodatna potvrda. U popisu, koji je u posjedu Večernjeg lista, navode se goleme količine tog naoružanja. Na popisu je i znameniti raketni sustav S-300 PMU koji je dijelom bio isporučen Republici Hrvatskoj uoči Oluje i koji je potom bio poslužio kao psihološka kočnica zračnim snagama SR Jugoslavije da ih odvrati od intervencije tijekom Oluje.

Документ у коме јасно пише огроман број јако ефикасног оружја чак и С300 испоручено од Русије Хрватској, слали им инжењере и техничаре.
https://www.vecernji.hr/vijesti/ruski-pritisak-isporucili-smo-vam-s-300-gdje-su-nestale-rakete-1162 920
https://archive.fo/M9rCa
https://www.youtube.com/watch?v=VzR49zc8HKc
(S-300 se na snimci sa mimohoda na Jarunu 1995. vidi na 1:03:55)

Путин планира споменик Јелтсину. Ово што је Русија починила 90их, а испоруку Србији већ дуже од 15 година лаже како ће испоручити, а хрватима већ испоручича 90их. Са оваквим „пријатељима” као што се Русија показала, да се затре није штета.

BeliVukPoruka negativno ocenjena. Pokaži

BeliVuk
20. oktobar 2019. u 13.41
Слика документа: https://i.imgur.com/HAJ406p.jpg
Branko-123Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Branko-123
20. oktobar 2019. u 13.46
Sve je ovo tačno. I ovo da Putin planira da podigne spomenik Jelcinu je tačno. To samo govori da Putin veoma ceno sve sto je Jelcin radio. A mi ludaci neprekidno naricemo kako je tada 90-tih bio Jelcin na vlasti a sada je Putin na vlasti pa je sada Rusija drugacija prema nama.
BeliVukPoruka negativno ocenjena. Pokaži

BeliVuk
20. oktobar 2019. u 13.47
Ruski veleposlanik
Anvar Azimov tvrdi da je Rusija razočarana ponašanjem Hrvatske te da bi se Hrvati trebali podsjetiti na to tko ih je spašavao
Ratni ministar obrane

Prva ideja bila je da se trgovci oružjem obrate Amerikancima, ali oni nisu htjeli kršiti embargo. Šušak je morao ići preko Rusije
Odobrio Jeljcin

Posao je odobrio i tadašnji ruski predsjednik Boris Jeljcin. Krenula je prva, oprezna isporuka dva transportna helikoptera Mi-8

Jaka finska veza
Nakon što je propao posao s Amerikancima, Zubak je preko Finaca, koji su imali dobre odnose s generalima u Moskvi, došao do Rusa
BeliVukPoruka negativno ocenjena. Pokaži

BeliVuk
20. oktobar 2019. u 14.54
„Споменик Јељцину
Русија треба да буде захвална првом руском председнику Јељцину за озбиљне реформе које је спровео, рекао председник Дмитриј Медведев на откривању споменика Борису Јељцину, у Јекатеринбургу.

Председник Русије Дмитриј Медведев изјавио је да та земља треба да буде захвална првом руском председнику Борису Јељцину за озбиљне реформе које је спровео и данашњи развој”.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/svet/835608/spomenik-jeljcinu.html

Ово што је Русија починила 90их је неопростиво. Не треба се потресати, само констатовати какви су. Испоруку Србији С300 већ дуже од 15 година лажу како ће испоручити, хрватима већ испоручича 90их и то са огромном количином модерног оружја као што су 11 комада МИ 24,24 комада МИГ 21 у одличном стању, огромна количина ракета итд. Са оваквим „пријатељима” као што се Русија показала 90их, па и данас није много боља, да се затре са осталим непријатељима Срба на Балкану није штета. Изузеци потврђују правило, тако да неко не испадне смешан па спомиње изузетке које су безначајне у односу на огромно помагање усрашама које је Русија починила.
cenim_ja
20. oktobar 2019. u 15.20
„...A GDE PEČAT...”????

C/P
https://i.imgur.com/HAJ406p.jpg
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2019. u 15.20
Подсјети ме на једног другог „русофила”, исто се Вук зове.
BeliVukPoruka negativno ocenjena. Pokaži

BeliVuk
20. oktobar 2019. u 15.28
In April 2017, former Croatian president Ivo Josipović said that „during the war, Russia helped Croatia, not only with weaponry, but also politically”
https://en.wikipedia.org/wiki/Croatia–Russia_relations
Power12345Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Power12345
20. oktobar 2019. u 16.39
beli vuk ...
ako nisi znao slovensku grupu sačinjavaju..južni, sjeverni,istočni i zapadni Sloveni.
i nažalost kad su Jabuku sjekli na četiri ravnopravna dijela ..onaj na istoku se malo za...e i tamo počeše i male svadje ovih ili onih i da se nebi oni dalje tukli..onaj što je zgeabio najviše jabuke poče uvodit red
malo silom malo milom i ako je nekom i dao koju raketu više ne mora značit da sve i lete.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.