Diskusije : Politika

 Komentar
Zašto se dozvoljava kradja na Belom Dvoru
aristokrat
(unuk narodnog neprijatelja)
20. oktobar 2019. u 04.32
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/skandal-cerka-katarine-karadordevic-odbija-da-vrati-vredne-slike-srpskim-muzejima-a/9l qqhp8

___________________________

Muka mi je vise da gledam ovo neprimereno ponasanje te Katarine Karadjordjevic na Belom Dvoru. Takvo njeno ponasanje gazi sve Karadjordjevice, i Petra starog i Aleksandra ujedinitelja, o Petru Drugom bolje i da ne pricam jer on nam je ustvari doveo Tita u Srbiju kada je iz Londona pozvao narod da se odreknu Draže Mihailovica i da se stave pod komandu Josipa Broza. I sada ovaj njegov sin Aleksandar, za koga sam mislio da je pristojna odoba ali sad kad vidim kako se makljaju te umetnine sa Belog Dvora ne znam šta i o njemu da mislim.

Ali, cudi me da nasa država dozvoljava da ta neka takozvana princeza Katarina Karadjordjevic i nejna cerka iz prvog braka koja nema nikakve veze sa Karadjordjevicima vrsljaju po Belom Dvoru.

A šta je sa tim Krunskim savetom, oni sede tamo i dremaju, kao stave onu lentu da se slikaju sa njom i to je sve. Opet, sve ove koji rade na Dvoru zaposlila je ta matora Katarina i njena ta cerka iz rvog braka Alison koja je samu sebe prozvala princezom.

Državo bre, upadni tamo u taj Beli Dvor da vidis šta je tamo još ostalo od tih vrednosti jer će ovi da pokradu sve tamo. Pa dosta bre vise da se ovaj narod krade. Nemojte dozvoliti takvo ponasanje da te dve osobe koje su ovom narodu niko i ništa.
Istoricar67
20. oktobar 2019. u 05.51
Nas nazovi kralj Petar II Karadjordjevic je srpskom narodu zabio noz u ledja.

12. septembra 1944. godine tačno u 12 časova preko radio Londona narodu Jugoslavije obratio se kralj Petar II Karađorđević koji je u veoma emotivnom govoru kao vrhovni komandant JVO naredio svim pripadnicima te armije da se stave pod komantu NOV-a i Josipa Broza Tita!

Partizanska vojska pod komandom Josipa Broza Tita odmah je velikodušno priznata od strane Velike Britanije, SSSR-a i SAD, čime je kralj „okrenuo leđa” Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Prema tvrdnjama mnogih svremenih istoričara kralj Petar II Karađorđević bio je primoran da održi ovakav govor, jer ga je navodno lično tadašnji britanski premijer Vinston Čerčil držao zatvorenog u podrumu sve dok nije pristao da podrži Tita.

Odmah posle ovog obraćanja kralja Petra II oglasio se i generasl Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović koji je tada rekao:
– Najteži udarac zadao nam je kralj čijim smo se imenom zaklinjali, Bog i narod neka mu sude.

A ja mogu na sve ovo da dodam da to što je uradio Kralj Petar II može da uradi samo djubre od coveka.
stojan
(student)
20. oktobar 2019. u 05.56
treba ih poslati nazad kod kume u London.
kupressrpski
(vozac)
20. oktobar 2019. u 06.03
preko nasi ledja su se vatikan i englezi podkosurili...boze daj da se I sad ne potkosure oko ovoga izlaska iz eu...kralj i čitav srpski narod je bio samo koletaralna steta ...živela srbija kraljevina...živio srpski prestolonaslednik aleksandar...samo srbi cuvaj te se vatikan van je razvuko i druge stupice jozo i ante su proslost e ako upadnemo ponovo u nji sami smo krivi ne ucimo dobro istoriju...
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
20. oktobar 2019. u 07.49
kupressrpski
(vozac)
20. oktobar 2019. u 06.03
preko nasi ledja su se vatikan i englezi podkosurili...boze daj da se I sad ne potkosure oko ovoga izlaska iz eu...kralj i čitav srpski narod je bio samo koletaralna steta ...živela srbija kraljevina...živio srpski prestolonaslednik aleksandar...
-----------------

yebo te on!
Jel to onaj sa onim svojim „Mi za vama”...govnar ne zna ni Srpski da prica
KEALJEVINE NE POSTOJE NA PLANETI,..prošlo vreme feudalizma

Jedini Kralj pred kojim bi JA lično klekao je POTOMAK OBRENOVICA

'Ove 'kumove„ engleske zlikovacke krune i njihove marionete karadjordjevica neka sam djavo nosi

SEREM IM SE NA JUGOSLAVIJU”
dituartu
(eng)
20. oktobar 2019. u 09.55
Jedini Kralj pred kojim bi JA lično klekao je POTOMAK OBRENOVICA
--------------------
I da ga nadjes taj je druga osoba,drugi karakter drugo biće,to nije taj Obrenovic koji je bio dobar.
Ne zanosite se kraljevima to je kako kažeš relikt srednjeg veka rođenjem dobijas državu po kom pravu neko rođenjem postaje guvernator nacije,zašto neko samo zato što se rodio u odredjenoj porodici ima vece pravo od mene.
Bog nas je stvorio jednake.
dituartu
(eng)
20. oktobar 2019. u 09.57
Englezi drže monarhiju da bi zadrzali pravo na teritorije u Kanadi,Australiji i N.Zelandu zato vam je i Bregzit napravljen,ulaskom u EU gube sve to .Da li Srbija ima kolonije ili teritorij... NEMA.
CAHJAP
20. oktobar 2019. u 10.25
Karadjordjevici su bili pogubni za Srbiju. Možda im to nije bila namera ali tako se odvijala situacija na osnovu njihovih odluka i poteza.
Danasnji prestolinaslednik koji živi na grbaci Srpskog naroda nije zasluzio da sedu sa familijom u belom dvoru. Najosnovnije, Srpski jezik i pores toliko godina sada u Srbiji nije uspeo da savlada. Nema veze gde je on živeo, ako on nije savladao tecni Srpski jezik, to je dokaz koliko ljubavi u Srcu ima prema svom rodu.
Obrenovici su bili prava Srpska dinastija koja je prošla. Srbiji je potrebna nova monarhija koja će nas sve ujediniti, coveka koji će Srbiju obnoviti, izdici iz pepela, Bozijeg coveka koji će narod i Srbiju postaviti iznad svakog licnog interesa i koji će čitavim svojim bicem nastojati da nam obezbedi slobodu, ljubav prema državi i rodu a i pomirenje u svim međunarodnim sferama i obezbediti sigurnu buducnost.
Iako se ovo čini bajkovitim u ovim vremenima, to nije nemoguće i jedino takav covek zasluzuje da postane kralj, povrati monarhiju u Srbiji i zapocne novu dinastiju.
dituartu
(eng)
20. oktobar 2019. u 10.43
Jedini Kralj pred kojim bi JA lično klekao je POTOMAK OBRENOVICA
----------------
-Srbiji ne treba monarhija
-Srbija nema koga da stavi
-Srbiju neće ujediniti nikakav monarh jer će uvek biti protivnika a i ako dobijes monarha biće svadja koji je pravi.Ovo nije srednji vek
-Srbiji treba disciplina i koju će sprovest vlast.
Monarhiju proturaju oni
-koji su NEPRIJATELJI I ZNAJU Da će SE SRBI SVADJATI ZA I PROTIV

-Oni koji NISU SVESNI OVOGA GORE NAVEDENOG.
-Oni koji su nesposobni da nadju rešenje problema PA GA TRAžE U VIRTUELOM rešenJU TIPA MONARHIJE.
Werba
(N/A)
20. oktobar 2019. u 11.04


Istoricar67

20. oktobar 2019. u 05.51

Prema tvrdnjama mnogih svremenih istoričara kralj Petar II Karađorđević bio je primoran da održi ovakav govor, jer ga je navodno lično tadašnji britanski premijer Vinston Čerčil držao zatvorenog u podrumu sve dok nije pristao da podrži Tita.
=======
Ništa ne znaš debilcino,
ne samo sto je Petra (na licni zahtev)zakljuc'o u vinski podrum, nego mu je lično Vinston dok je ovaj citao, drzao pistolj na tintaru a između redova i zapeta, sljokao wiski, koji je platio Petar, da mu uzvrati turu...
Werba
(N/A)
20. oktobar 2019. u 11.15
Zašto se dozvoljava kradja na Belom Dvoru

aristokrat
(unuk narodnog neprijatelja)
======

Zato sto grckoj Krmaci, vepru Aci Gici i unucima, nikada dosta otimacine. Crknuce otvorenih pomijara, hebo ih V. Draskovic, koji je po pitanju srebroljublja sa Sesekugom, prvak sveta i okoline...
dulebg
(posmatrach)
20. oktobar 2019. u 17.21
Бели двоје је сазидао Александар II на плацу свога стрица незнамтикога. Што се тиче уметничких предмета - највише тога сакупио је принц Павле, не знам баш од којих пара; он је добро стајао код Енглеза, али не верујем баш толико добро? Не видим зашто би све уметничке вредности биле у Белом двору, не разумем ни зашто само Претендент користи цео комплекс? Ред би био да се сви Карађорђевићи удоме тамо.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.