Diskusije : Politika

 Komentar
Na deli je zadnja faza progona Srba iz Hrvatske
Branko-123
22. avgust 2019. u 18.52
Sve je to organizovano, izjava Plenkovica o velokosrpskoj agresiji je bio okidac za ovo. Pobili 700 hiljada Srba samo u Jasenovcu, a u ostalim jamama i ne zna se broj, samo za vreme Drugog svetskog rata pobeglo is NDH u Srbiju pola miliona Srba, imali logor za decu jedinstven u svetu i svetskoj istoriji, 90-tih proterali preko 350 hiljada Srba, popljackali im imovinu,a njihov hrvat Broz je pobio u Srbiji preko 100 hiljada Srba u miru, kada je imao u rukama svu državu silu. A koliko je samo Srba za vreme Broza pobeglo is zemlje. I posle svega toga govore o velokosrpskoj agresiji,kakva je to agresija kada su ljudi hteli da spasu svoje zivote. Ali oni pricaju o velikosrpskoj agresiji da bi podstskli svoje ubice da zastrasuju Srbe da i ovo malo sto ih je ostalo napusti Hrvatsku.Sve Srbe koji su posle te njihove Oluje ostali u Hrvatskog i nisu seli u svoje traktore da pobegnu u narednim danima pobili su na njihovim kucnim pragovima. Ali to je nacija koja nema ni grama stida.Umišljaju da su neka velicina a ono sto rade na nivou je otpada.
windy-chicago
(windy-chicago)
22. avgust 2019. u 19.56
Dok na celo Srbije ne dodje pravi Srbin... koji brine o svom narodu, i ne ljubi ruke svojim zlotvorima, biće tako. Ko je taj... ne znam.
Istoricar67
23. avgust 2019. u 01.43
Evo pronadjite svoga pretka koga su ubile ustaše:

https://www.makroekonomija.org/0-miroslav-zdravkovic/genocid-hrvatske-države-nad-srbima-1941-1945-broj-strada lih-po-prezimenima-i-rodovima/

======0====

Ne znam koliko ovde ima imena i prezimena, sigurno daleko manje od stvarnog broja stradalih, ali treba istrazivati, može to sve da se pronadjei u krstenicama, na primer imaš upisanog rođenog Srbina i onda odjednom nestao, onda rodjaci treba da se ukljuce u ovu istragu, sada je to dosta teze nego da je to istrazivano odmah kada nam je dosao ovde najveci sin naroda i narodnosti koji je sve ovo zataskao. Ali eto, bili smo glupi, a i alavi, bitno nam je bilo samo da smo mogli drugome da otmemo stan, a zlikovac Broz je smislio hiljade nacina da zataska ovo ustaško zlo.
Betty-Boop
(Ginekolog)
23. avgust 2019. u 02.54
Na ovom spisku ima 88 osoba koje su se prezivale Tesla koje su ustaše pobile. Koliko moras biti bezocan, pokvaren i djubre od coveka pa da sada Nikolu Teslu svrstavas u hrvatske velikane. Da je Nikola Tesla tada bio u svom rodnom mestu ili bilo gde na teritoriji NDH ubuli bi ga. A tek koliko su pobili Teslinih rodjaka po majci koji su imali druga prezimena. Stoka jedna. Kad samo pomislim kako su najpoznatijeg i najuspesnijeg slikara tada Savu Sumanovica izveli is kuce i ubili dodje mi da povracam kad pomislim samo na slovo h.
rizling
23. avgust 2019. u 03.37

Sve dok se zadnji Srbin ne protera ili pokatolici krvati se neće smiriti.

https://twitter.com/Red_stone92/status/1164416997465231360?s=20
Istoricar67
23. avgust 2019. u 04.36
Procitao Sam ovo sto je „rizling” postavio I vidim u komentarima stalno se za to optuzuje Vatikan. Ta optuzba Vatikana je smišljena od strane Josipa Broza i njegovih komunista u cilju da se hrvati operu od svojih krvavih ruku. Ovo sto je radila NDH nije osmislio Vatikan već poremeceni mozgovi Hrvata.

Nazalost vidimo da i danas ima takvih mozgova u Hrvatskoj koji svakodnevno demonstriraju ustaške grozote. Postavljaju na svoje internet naloge slike ustaša sa odsecenom glavom Srbina, to je uradio sin visokog politicara i čini mi se da je dobio samo opomenu od sudskih organa.

Sve ostalo sto su radili i sto rade i sada podstaknuto je od strane njihovih politicara koji demonstriraju veliku mrznju prema srpskom narodu i tako što napadaju državu Srbiju jer ne smeju bas javno da napadaju Srbe u Hrvatskoj, Ali vidimo da više ne mogu da izdrže pa su poceli da prebijaju Srbe u Hrvatskoj. I Hitler je umišljao da su Nemci uzvisena rasa, nadrasa, a nije imao neke veze sa crkvom, čak naprotiv.

Prema tome, nemojte da bolesne hrvatske mozgove skrivate iza Vatikana jer tako perete biografije tim zlikovcima kojih je nazalost i danas jako mnogo među hrvatskim narodom. A to je zato što Hrvati nisu kaznjeni za svoj zločin koji je bio jedan od najvecih zločina u svetskoj istoriji obzirom da su imali i logor za decu koju su ubijali, jer da je na bilo koji način osuđen taj strasni zločin njihove generacije bi odrastale u jednom civilizovanom drustvu, gde se tačno znalo šta valja a šta ne valja, ali posto je taj zločin zataskan, niko u Hrvatskoj za to nije odgovarao niti je zvanicno taj zločin osuđen od strane državnih organa SFRJ a oni pojednci koji su ga pomenuli bili su na najdrasticniji način ucutkivani, e onda te generacija posleratne u Hrvatskoj su odrasle sa predstavom da je to bilo legitimno ubijanje i da nije ništa strasno tako nastaviti.
Novak
23. avgust 2019. u 08.29
Bavi se ti politikom prijatelju moj koliko ti volja, politika je kreativna, međutim mani se istorije, i populizma. 1945 Brozovi su se nasli na strani pobednika, i prezivelim Srbima se to tada jako svidjalo. Ti i ja sa tim nemamo ništa. Red i mir su zavedeni preko noći a rane otvorene i krvave su ipak zarastale. Americke trupe su još uvek u Nemackoj i svi znaju zašto, jedino mnogi još neznaju zašto Sloba nije zavrsio posao u Hrvatskoj u leto 1991. I zašto srpske trupe još i danas nisu u Zagrebu. Čega se taj bolesnik plasio, a cemu nadao. Broz je znao šta mora žrtvovati za opstanak ovaj je bio njegov bedni ucenik. Slobodu i pobedu nad ustašama smo morali cuvati sami, poraz koji smo doziveli je nasa Katastrofa njihov krvi pir. Danas je posebno tuzno slusati sllozno srpsko-hrvatsko orgijanje nad zločinima komunista, bojim se da nas ta sloga ponovo ne ujedini.
Jocko4
(observer)
23. avgust 2019. u 11.46
Istoricar67,

>'Procitao Sam ovo sto je „rizling” postavio I vidim u komentarima stalno se za to optuzuje Vatikan. Ta optuzba Vatikana je smišljena od strane Josipa Broza i njegovih komunista u cilju da se hrvati operu od svojih krvavih ruku. Ovo sto je radila NDH nije osmislio Vatikan već poremeceni mozgovi Hrvata.'
- - -

Твој закључак је за било ког историчара прилично чудан, јер си занемарио политику РКЦ на Балкану, која се спроводи(ла) последњих столећа. Хрвати и „Хрвати” су у ХХ Веку до болесних размера изманипулисани извршиоци радова и њихово деловање је последица утицаја РКЦ, допуњеног „подучавањем” Католичке Цркве Хрватске, као и пропаганде А-У монархије.

Ватикан током II С.Р.-а није ни покушао да спречи геноцид над Србима ни њихов прогон, а после рата је (тзв. Пацовским каналима) помагао усташама да емигрирају у Шпанију и Аргентину. Ни данас се Ватикан јавно не дистанцира од усташких зверстава над Србима, нити има знакова да је спреман да врати отету имовину Срба из времена НДХ.

Због тога твој закључак, да су оптужбе против Ватикана дело Брозове пропаганде, не држи воду.

Novak
23. avgust 2019. u 12.13
Vatikan toliko mrzi Srbi da bi ih svim srcem sve do zadnjeg
primio pod okrilje svoje crkve. Ako u tom nastojanju pak treba da
strada jedan da bi se prevela ostal tri, e to je već nešto što se zove i cilj.
zupa
(DR.MR)
24. avgust 2019. u 06.13
Треба Срби да почну борбу против хрвата истим сртедствима који су ови
водили поротив Срба...но у борби се и гине а Срби нису за то спремни
у борби него гину ко дивљач за острел.
Jocko4
(observer)
24. avgust 2019. u 11.50
Novak,

>'Vatikan toliko mrzi Srbi da bi ih svim srcem sve do zadnjeg
primio pod okrilje svoje crkve.'
- - -

Оне задње нека слободно преузме, али ми предњи се не дамо. ;)
baresh
(zanatlija)
24. avgust 2019. u 12.06
„Vatikan toliko mrzi Srbi da bi ih svim srcem sve do zadnjeg
primio pod okrilje svoje crkve.”

Nesumnjivo i u etapama; „trećinu pobit,trećinu pokatolicit i
trećinu protjerat. Zapc`o Ante,nastavio Broz a priveo kraju
Tudjman.
Novak
24. avgust 2019. u 15.30
Bares to trecinsko rešenje nije vatikanski ni plan ni zelja, to je samo zelja Zagreba,
Lepo sam rekao Vatikan bi sa punim srcem preuzeo bas sve Srbe, ali ako bi izgubiti trećinu i to bi za njih bio posao jer proterani Srbi iz Hrvatske nisu proterani iz vatikanske zone koja obuhvaca sve meridijane i paralele. Vatikan ne proteruje već samo pokrstava.
Usputno pitanje posto nije lepo dati veru za veceru, jel vredi dati glavu za veru.
D-Man
(Analyst)
24. avgust 2019. u 16.32
„Ovo sto je radila NDH nije osmislio Vatikan već poremeceni mozgovi Hrvata.”

Ватикан је све те злочине подржавао. Па хрватски бискупи и Црква су отворено подржавали усташе а католичка црква у Хрватској је под потронатом Ватикана.

Дакле, Ватикан = ондашња НДХ = данашња НДХ
Novak
24. avgust 2019. u 17.20
Kako se stvari odvijaju u ratnim uslovima, ko kojom brzinom koga nadgleda dovodi nas do pitanja, dali su Karadzic i Mladic direktni idejni tvorci, organizatori, komandanti i malte ne licni ucesnici dogadjaja u Srebrenici ili je nima dobra vest i zelja bila da se Srebrenica samo osvoji ?
Novak
24. avgust 2019. u 17.30
Dali je SPC znala šta se tačno dogadja u Srebrenici, dali su vladike podržavale politicare, dali se crkva ikad osudila koga, dali je nasa crkva uz svoj narod manje ili vise od bilo koje druge, Koliko crkva uzrokuje ucestvuje u svim ratovima a koliko je posle svakog rata nevina i Bogu mila.
D-Man
(Analyst)
24. avgust 2019. u 18.15
У Сребреници се догодио злочин а не геноцид и то је права истина.
Све друго је пренадувана америчка и муслиманска пропаганда која је више пута увећала број убијених муслимана (војника мушкараца).

Не знам због чега наводиш пример Сребренице и стављаш у исти контекст оног што је чинила НДХ и њен усташки покрет.

У Сребреници су раздвојени деца, жене и старци од мушкараца у униформама. Деца, жена и старци су премештени у зону под муслиманском контролом. Дакле, нема ни речи о геноциду (дефиниција по Женевској конвенцији).

Јасеновац је био геноцид а реченица Туђмана да проблем Срба мора нестати је крунски доказ планираног геноцида над Србима и током деведесетих.
Novak
24. avgust 2019. u 18.57
Srebrenica je jedino mesto gde smo i mi ubijali slično kao sto smo vekovima bili ubijani.Nisi ni dotaknuo moje pitanje a odmah sledi bespotrebna odbrana. Zali boze
Razgovora gluvih.
Jocko4
(observer)
25. avgust 2019. u 13.45
Убијање заробљених војника (без суђења и доказане кривице) јесте злочин, али он не може да се пореди са убијањем цивила.
Оно што се догодило у случају Сребренице могло би да се пореди са сличним случајем, кад су усташе убиле Дрљевићеве четнике, своје наводне савезнике.

Случај Сребренице служи властима у НДХ2 да прикрију своје злочине и поновљен геноцид над Србима током грађанског рата у Хрватској, као и злочине над цивилима, које су узајамно, једни другима починили Хрвати и муслимани у БиХ (у периоду кад РС није учествовала у борбама). Та убијања цивила (Хрвата и муслимана) су гурнута у страну, јер ни једнима, ни другима не одговара да се она истраже и одговорни казне, а ти случајеви би заиста могли да буду сврстани у геноцид.
marisav
(Besposlicar)
26. avgust 2019. u 10.27
Tvrdnje gore iznesene od jednog diskutanta da Vatikan nije zaledje i podrska Hrvatima su obične tlapnje i pokusaj opravdavanja zločinacke politike vatikanske jazbine. Pa ko je i stvorio vestacko smece zvano katolicka hrvatka nacija...od Istrijana, Dubrovcana, Dalmatinaca, Baranjaca, Medjimoraca i svih ostalih kojima su nametnuli katolicku lopatarsku religiju mmogli su ih svesti najviše na pet zajednickim segmenata..videti to na hrvatskom zvanicnom grbu, čemu je obol dao i znameniti osjecki bradonja Seks Vladimir, svojedobno spasavan u Beogradu od mocne hrvatske komunisticke ruke koja ga je htela pridaviti.
Šta gore pomenute regijske skupine naroda uopste imaju zajednicko?
Dodje li Baranjac u Pazin, on ništa ne razume domaćina,,,isto tako Dubrovcanin u Lepoglavi, zagorkoj ili Dubravi Medjimurkoj...elem dakle to je sklepana država sa ciljem da se usmeri na nekoga priilno...legli su na rudo nemacko a propasce onog momenta kada im Italijani zabiju kajlu i zatraže sve ono sto je njihovo,,dakle sve od TRsta do Boke Kotorske da vrate pod Italijanki suverenitet.
U ovom smeru i da se koriguje prizrenki isprdak Dacic,,,Talijanima da se da puna podrska u vracanjui Dalmacije,,,i vojno, bas kao sto ustaški isprdak Krsticevic pomaze svojoj bratiji Taciju i Haradinaju da otimaju Srpsko Kosovo...vrattiti ustaškoj bagri malo zesce nego sto su opleteni iu Blajburgu 1945,,,tako da se ubuduce Blajburga secaju na lepim notama,,,treba da svaka druga novustaska drolja zakuka,,,kako bi se ispravile krivine poremecenog ustaškom uma!!!
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
30. avgust 2019. u 05.21
Pitam se kada će pojedinci ovde a i u svetu konacno shvatiti da u Srebrenici nije ni pod razno uradjen nikakav da ponovim NIKAKAV genocid. I kada će isti shvatiti da je broj skeleta uvecan samim time sto su oriceve zločinacke snage i mudzahedini tamo donosili leseve sa teritorije cele Bosne kako bi dobili na broju unapred planiranom scenariju o „genocidu” nad muslimanskim stanovnistvom? Tu su lesevi kako muslimana, tako i Srba i Hrvata. A da ne pricamo o svima onima cija se imena nalaze tamo a oni i dan danas živi i zdravi. I na kraju još ono krme i kopile od AV ide tamo i ulizuje se mujama. Djubre nevidjeno
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.