Diskusije : Politika

 Komentar
Зашто се толеришу ИЗДАЈНИЦИ
zupa
(DR.MR)
31. jul 2019. u 05.25
I dok nam Sergej Trifunović šalje „pozdrav s magičnog Cresa”, Dragan Bursać (znamo ga kao jednog od autora konfabulacije o prijedorskim „bijelim trakama za nesrbe”) nadovezuje se: „Dostojno života: Lastovo”.
‏Malo drugačije mišljenje pokazala je Nevena Subotić, novosadska novinarka i zvaničnica LSV: „Razmišljam o tome gde ću na more. Hrvatska mi nije dovoljno bezbedna zbog ekstremista; najjužniji deo CG primorja nije siguran zbog Albanaca – e, jbm ti spoljnu politiku Srbije, ni na more ne možeš na miru, sa svima smo posvađani”.
I dok su nam, tako, naši slučajni Srbi objašnjavali da je Hrvatska zapravo bezbedna – ili, pak, da smo sami krivi za ono što nam se tamo dešava – Hrvati su se, takođe na tviteru, slatko šalili s pravljenjem sapuna od Srba u Jasenovcu, i kao deca se radovali što je cela Hrvatska „srpsko groblje”, te što „Hrvati ponosno gaze vaše (srpske – S. A) ostatke i otpatke pod zemljom”.

I meni je sladak taj internacionalizam naše drugosrbijanštine. Njeni pripadnici drže se dve maksime:
1. Svaki nacionalizam je zlo, ali je na Zapadnom Balkanu najgori srpski nacionalizam: Milivoj Bešlin: „Rusija srpskom nacionalizmu daje iluziju da granice na Balkanu nisu konačne i zbog toga se srpski nacionalisti pripremaju za neku vrstu drugog poluvremena. Da sam na mestu suseda, ne bih uzimao zdravo za gotovo poruke iz Srbije o dobrosusedstvu”; Saša Ćirić: Na Balkanu, „ako postoji opasnost od nekog nacionalizma, ona je još uvek velika i dolazi od srpskog nacionalizma”; Aleksandar Sekulović: „Dok ne bude uništen srpski nacionalizam, nema mira na Balkanu”;
2. U Srbiji je najbitnija borba protiv srpskog nacionalizma: Dinko Gruhonjić: „Zlo se vratilo kući. (…) Nakon što je uništio sve po komšiluku, srbijanski će nacionalizam, sasvim izvjesno, pojesti samog sebe. Ali će usput posijati još zla, ovaj put po sopstvenom dvorištu”; Aleksej Kišjuhas: Glavni problem politike i vlasti u Srbiji nije toliko famozna ‘duboka država’, koliko je to ‘duboko društvo’. (…) Živimo jedno kontinuirano utrkivanje u etnonacionalizmu bez prepona„; ”Velikosrpski nacionalizam je duh iz boce koji još uvek tumara među nama poput aveti ili junaka iz horor filma koji nikako da umre„; Vesna Pešić: ”Srpski nacionalizam se razlikuje od nacionalizama u drugim jugoslovenskim republikama. Ti drugi narodi su želeli da naprave svoju samostalnu nacionalnu državu kao univerzalni ideal i zato se u njima brže razvijaju evropske vrednosti. Srpski nacionalizam (međutim) praktično je večit i inkopatibilan s modernom državom, pa čak i s bilo kakvom stabilnom državom„.
----------------------------------------------------------------------
Да ли држава Србија сме да се обрачуна са ИЗДАЈНИЦИМА,Никола Којо,Сергеј Трифуновић,Докле ће да вређају здрав разум а да не буду кажњени.”
Lorka
(поета)
31. jul 2019. u 09.33
Најсмешнија ми је тврдња ове Весне Пешић. Дакле, остали национализми су безопасни и брже усвајају европске вредности зато што су 'остварили своју државу'. А србски национализам јој је вечан и не пита се зашто? Па и Срби су желели само то - да остваре своју државу! Нису хтели да их неко тера са њихове земље да би тамо остварио своју државу. И Срби би, да су остварили своју државу, 'брже усвајали европске вредности'. Да су Срби Крајишници, рецимо, добили своју државу, каква се данас даје Шиптарима, били би европскији народ од Немаца. Гарантујем!

Весна Пешић је ђубре које загађује простор Србије. Нажалост, загађивачи имају предност у србским медијима.
CAHJAP
31. jul 2019. u 10.41
Zito polako zri i dolazi vreme kada će kukolj da se iscupa iz zita.
keramicar
(mrgud koji sedi)
31. jul 2019. u 12.35
ajd prvo da ustanovimo šta je to izdajnik.

izdajnik koji se pojavljuje u temi je samo jedna od vrsta izdajnika.
po meni ima još vrsta izdajnika koga svojim cinjenjem i necinjenjem svrstavam u izdajnika.

recimo, ovaj sergej je g.uzouvlakac-izdajnik. možemo da ga ocenimo na skali od 1 do 10 da vidimo na kom stupnju se kotira takvo izdajnistvo.

inače, u „lijepoj njihovoj” ove godine radi oko 10 000 (deset hiljada) naših sunarodnika, najviše u gradjevinarstvu, ugostiteljstvu i turizmu. razumem ja i nemastinu i loše uslove rada u srbiji, ali i ovo je neka vrsta izdaje i ponizavanja posle svega.

Novak
31. jul 2019. u 14.18
Evo Zupa u Australiji i ja Novak u Kanadi nismo izdajnici,
mi i dalje vodimo racuna o zavicaju, budno pratimo situaciju u
napustenoj domovini, i odavde jasno vidimo ko je izdajnik srpstva.
Zahvaljujuci uglednom forumu SC i snazi naših komentara, ocekujemo
da će se u Srbiji zaustaviti sve moguće izdaje i nama obezbediti dostojanstven povratak u obnovljenu i uredjenu Balkaniju.
dulebg
(posmatrach)
02. avgust 2019. u 17.16
Нису они издајници, већ колаборанти. Они раде за окупатора, зато им се ништа не сме. Али смеће се.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.