Diskusije : Politika

 Komentar
Još jedno ponizenej
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
27. jul 2019. u 05.35
Čitam rumuni zaustavili barzu na kojoj je bilo apr tenkova i bornih kola koje je Rusija poslala Srbiji. Još jedan dokaz neprijateljstva rumuna, narod kaže rani pseto da te ujede. Kad su svrgavali Causka da mi nismo prenosili na TV revolucija im nebi uspela. E sad je to pseto u EU pa se qurci. Poizenje za Srbiju a i za Rusiju. Čitam Koreci pucali na ruske i kineske avione a ovi podvili rep. Eh Rusija je samo jaka na racecima a i Kina a kad treba pokazati zube onda podviju rep. Izrael svakodnevno bombarduje Siriju i Rusi koji su u Savezu sa Rusijom cute. Gde jeneka packa ti famozni s-400 pa da vidimo te izraelske avione u delovima ili ove Korece sto su se qurcili.
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
27. jul 2019. u 05.56
http://www.vestinet.rs/pogledi/rumuni-sprečavaju-transport-ruskih-tenkova-u-srbiju

Možda niste znali da je u jesen 1999. godine Vlada Rumunije dozvolila zapadnim radio-stanicama „Glas Amerike”, „BBC”, „RFI”, „Slobodna Evropa” i „Dojče vele” da koriste odašiljače i radio-frekvencije Rumunije za masovnu propagandu orijentisanu na podršku srpskoj opoziciji, a radi obaranja tadašnjeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića.

Sve to, kao i okolnost da je Bukurešt dao svoj vazdušni prostor za izvođenje agresije protiv SRJ, odnosno — Srbije — bila je ulaznica Rumunije u NATO, a kasnije — i u EU. Rumunija i Bugarska htele su da postanu operativna baza NATO — i u tome su uspele.

Setio sam se tih činjenica ovih dana, u vremenu kada se naša javnost, koja prati vojnu problematiku, pita — zašto kasni isporuka 30 modernizovanih tenkova T-72 i 30 oklopnih borbenih automobila BRDM-2, koje je Rusija još pre nekoliko godina donirala Srbiji.

Naime — tenkovi i oklopni borbeni automobili su u međuvremenu remontovani i modernizovani, ali se pojavio problem njihovog transporta.

Najjeftiniji način je da se oni iz Rusije prebace do Srbije, i to transportom rečnim brodovima Dunavom. Jer — Dunav je međunarodni plovni put, a Srbija je članica Dunavske komisije. Članica te komisije je i Rusija, i to kao sukcesor nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, iako Rusija danas i ne izlazi na obale Dunava. No, Moskva je posle raspada SSSR-a insistirala na članstvu u Dunavskoj komisiji, pa kako je Rusija nasledila sve dugove bivšeg SSSR-a, tako je nasledila i sva prava bivšeg SSSR-a, odnosno — članstvo u Dunavskoj komisiji.

Dakle, član 27. Dunavske konvencije o plovidbi iz 1998. godine, čiji su potpisnici sve zemlje koje izlaze na obale Dunava i Rusija, govori o režimu plovidbe Dunavom i kaže da država može na svom delu toka Dunava, odnosno — na delu gde su oba dve obale Dunava njena teritorija, dakle — tu može da izvrši inspekciju tereta koji se prevozi, može da od kapetana broda zatraži brodsku listu tereta, ali — ne može da ometa ili da sprečava tranzit tog tereta Dunavom. Dunavska konvencija u svom tekstu ne pravi razliku u odnosu prema običnom „civilnom”, odnosno — generalnom teretu, ili teretu koji bi se odnosio na oružje. Nema niti jedne odredbe Dunavske konvencije koja zabranjuje najavljeni i legalni tranzit oružja Dunavom.

Pa ipak — nama su Rumuni blokirali prevoz doniranih tenkova i oklopnih borbenih automobila iz Rusije. Ne dozvoljavaju prevoz tih vozila Dunavom, iako u odredbama Konvencije o plovidbi Dunavom nema niti jedne tačke na kojoj bi se temeljila ta odluka Bukurešta. To se zove dobrosusedska politika i prijateljstvo prema Srbiji.

U Drugom svetskom ratu Nemci su napali Beograd sa aerodroma u Rumuniji; u agresiji NATO 1999. godine Rumuni — i ne samo oni — su dali svoj vazdušni prostor za izvođenje zločinačkih napada na SRJ, odnosno Srbiju. U predvečerje raspada velike Jugoslavije početkom devedesetih godina prošlog veka — Dunavom je preko Rumunije išao šverc oružja za Hrvatsku.

I sve smo mi to godinama mirno primali, da ne uvredimo naše dobre prijatelje Rumune. Jer, zaboga, mi smo familijarno povezani sa Rumunima, naša je nekadašnja kraljica Marija, supruga kralja Aleksandra, rumunska princeza. Mi imamo svake godine sa Rumunima i vojne vazduhoplovne vežbe. Odlični prijatelji, kad ono…

U Beograd 16. i 17. jula dolazi velika vojna delegacija NATO, na čelu sa vrhovnim komandantom Alijanse američkim generalom Todom Voltersom. Očito da ne dolaze na ćevape u Skadarliju — zapadni pritisak na Srbiju se pojačava i to se vidi i kroz izjave iz Bugarske i kroz izjave nemačkih diplomata i kroz odluku Rumunije da blokira prolaz trgovačkih brodova koji bi prevezli Dunavom donirane ruske tenkove i oklopne automobile u Srbiju. To Bukurešt nije samostalno odlučio — to je odluka Vašingtona i NATO.

Zato bi vrhovnog komandata NATO, generala Voltersa, kada stigne u Beograd, osim pitanja u vezi sa obukom i naoružavanjem (takozvanih) kosovskih bezbednosnih snaga, i osim pitanja u vezi sa Rezolucijom 1244 i sa odredbama iz Kumanovskog sporazuma — gde nema ni reči o (takozvanoj) kosovskoj armiji — a svakako ga treba priupitati i u vezi sa slobodom plovidbe Dunavom.

Jer — ako Ameri i Britanci insistiraju na slobodi plovidbe Hormuzom, šta to znači ako jedna članica NATO na Dunavu postupa suprotno međunarodnim odredbama, koje je i sama potpisala? Ne sme biti gusara u Hormuzu — ali sme biti gusara na Dunavu?
CAHJAP
27. jul 2019. u 06.47
Ali deda, nije Rusija podvila rep nego proracunjljivo izbegava sukobe koje be uostalom i samu Rusiju unistila ili oslabila u potpunosti. Nato države već godinama izazivaju Rusiju a Rusija dobro zna da joj nije vreme da ulazi u sukob već mudrom analizom „podvija rep” kao sto velis i ostaje netaknuta. Istovremeno Rusija razvija najsavremenija oruzja i u saveznistvu sa Kinom svakim danom postaje jača stazmarno sa Nato vojnom alijansom. Kada vreme bude zrelo tada će druga prica stupiti na svetskoj politickoj sceni a americi kao svetskom policajcu dani postaju odbrojeni. Na nasu sreću mi uzivamo podrsku i saveznistvo sa Rusijom i Kinom. Istovremeno neutralna politika koja se sprovodi, dakle ni sa Rusijom ni sa eu je takođe takticki potez. Kada bi Srbija otvoreno bila u alijansi sa Rusijom i Kinom ponovo bi izbio neki rat orkestriran od strane Nato zemalja na nasem tlu sa ciljem uvlacenja Rusije u opsti rat pri cemu bi postajala mogućnost potpunog unistenja Srbije. Još daleko,da smo se oporavili od poslednjih ratova. Danasnja politika bez obzira koliko se cinila pogubna, izdajnicka i razorna je ipak proracunjive prirode jer nismo u stanju da se suprotstavljamo neprijateljima kojih je mnogo i koji bi nas pojeli za nekoliko dana. Nemamo ni jednog pravog prijatelja u nasem okruzenju a mnogi bi rado već sutra krenuli u ratnu invaziju na nasem prostoru. Vreme nam je jedini prijatelj i adut u ovim vremenima.
CAHJAP
27. jul 2019. u 06.50
Što se tiče Rumunije, šta možeš drugo ocekivati jer i sami pripadaju Nato alijansi. Sitra da im se naredi o oni bi sa vojskom krenuli na Srbiju.
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
27. jul 2019. u 07.09
Ne ide to tako, to objašnjenje ne pije vodu, dok god si fin i dobar niko te ne uvazava. Kad odvalis tom sto te zahebava samarcinu odmah se prizove pameti.

Sad ko vise laže o tenkovima ne znam
Vest sa RT:
https://www.rt.com/news/465173-mod-denies-tanks-serbia-romania/

Isto takoje bio demant za avione i Korece da su pucali a ovi pustaju klipove.
Propagandni rat šta je istina a šta laz.

Kod nas 99% i ne znaš jer nije na vestima ako ih još ko i gleda, jedini izvor informacija je internet.
Novak
27. jul 2019. u 07.32
Čitam evo konacno i Rumuni su neprijatelji prijateljske Srbije cime se krug zatvara. Nadam se da nas nasi prijatelji iz Konga neće nikad zaboraviti kao ni mi Ruse, Kineze i ostale komunisticke prijatelje kao Severna Koreja i Kuba.
C_A_B_O
27. jul 2019. u 09.06
OOOO BRACO MILA,

OVO je sve gore receno MALOUMNO!

Prijatelja IMA u privatnom zivotu,,ALI malo. Brzave i narodi se vODE interesima ...a KO se u srbijicu usprotivio rumunskoj ujdurmi?

Evo FALE se nekakvim lakim oklopnim vozilima 4 razlicita proizvodjaca ( 5 ako racunamo i ona 2 prototipa PC) a vojkla spala na ispod 4 brigade...ostalo su fpteljDZije.

Uzgred protiv koga će de se nadedeni donirani oklop koristi?...osim protiv SRBA?

Nema ni dovoljno starih Maljutki ,ni Streeeela..., preslo se na nato kalibar, 223, Ovaj 6.5 se nE može ni na slobodnom trzistu naći a prosEcan vojnik srbijice ( srpskog NEMA VISE) nema ni čestita 2 para cizama!

ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
27. jul 2019. u 09.34
Skrenuo si suvise sa teme, sve to znamo. Jel imamo vojsku , nemamo. Ko je potpisao kapitaulaciju, šta je sve potpisano to ne znate ocito, koliko samo sve tenkova i topova pretopili, unistili aviona sve po zahtevu okupatora. Da li znamo da su nam svi zlotvori dolazili u inspekciju da provere dal je sve pretopljeno u gvozdje. To znamo da u politici nema priatelja, samo interesi. I da nismo pretopili ko bi to vozio? nema vojske, sve je ograniceno sve su to garniture od slobe pa demonkrata i sledeich potpisali. Kakve bre EU, pa oni sami ne mogu da se slože, radi svako šta oce u EU. Stare fore komunjare itd, kapital, tajkuni oni vladaju. Šta mislis da je u Rusiji komunizam ili Kini, gluposti. Tema je ono iz prvog posta šta je istina a šta laz...AKo je istina sto zapad kaže onda su Rusi i Kinezi prdli u cabar...
sine_bane
27. jul 2019. u 09.40
NE nikako ne postavljati tako neprijatna pitanja NATO fasistima, našim zapadnim partnerima, mogu se uvrediti I eto nevolje. Popravice AV naše odnose sa njima na mnogo laksi I prijatniji način, sacekace NATO generala pripremiti mu dobrodoslicu I lično urucit cek na ciglicu dolaresa, biće potapsan po ramenu I eto problem rasen!
sine_bane
27. jul 2019. u 09.43
* problem rešen
revizor
(pilot)
28. jul 2019. u 08.57
keser
28. jul 2019. u 10.42
Оставите Румуне на миру.
Русија је демантовала ово у међувремену.

Румуни су једнини народ са којим нисмо ратовали.
Лазански већ три чланка о Румунима!?
А када је Југославија, Хрвати он нешто то умекшава.
Па и да је тачно морамо прогутати.
Ми нисмо велики али Русија јесте.
Ако они ћуте морамо и ми.
Тачка.
Bollywood
(elektro mehanicar)
30. jul 2019. u 06.44
To sto su isprosjacili od Rusa će biti upotrebljeno protiv Srba.Recimo proterivanje prezivelih Srba sa Kosova,onda sprečavanje svakog pokusaja pobune naroda protiv trpanja u NATO tor.
Dovlacite protivpesadijsko naoruzanje za buducu borbu protiv golorukog Srpskog naroda koliko hocete ali SRBIJA SE UMIRITI NE MOžE!
seljakipo
30. jul 2019. u 21.53
opet blejanje, ..., neko na tarabi nešto napiso !!???

..., UDARNA VEST: Iranci zaplenili (DRIGI) brod, (pun oruzja za S.Arabiju i Katar)...itd, Englezi besni a kauboje boli racku (sve osigurano kod Lojda plus unapred se ukesirali.
niko ništa o tome

a oko čega se vi zamlacujete
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
31. jul 2019. u 08.59
@seljakipo a de je link, ja bar kad filosofiram stavim i link a i lako moz se nadje, pregledo jedno 10-15 breaking news i ništa, google me ne pusta opet neko zezo sa CGNAT (nas stotinu na jednoj IP) i to još kod provajdera koji je u vlasnistvu CIA a glavni je u Srbiju.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
06. avgust 2019. u 14.15
Ali_deda, po svemu sudeci Rumuni su već ranije od nas imali prozapadnoevropsku vladu kojoj je glavni cilj sprečavanje jacanje i bilo kakvo spajanje Srbije sa Rusijom. Pogledaj samo još osmišljena cepanja i sprečavanje sirenja srpskog carstva za vreme cara Dusana pa na ovamo.
Srbija sa izlaskom na Jadranu na zapadu i izlaskom na Crnom moru bi bila još veci trn u oku satanistickom Vatikanu, zato je uvek pronalazen poneki izdajnik koji će razrovati državu iznutra. Zadnji takav je ovaj narcisoidni psihopata kojem je neprijatno koliko nam dobro ide. Engleski sluga a najverovatnije i sam mason i clan Jezuita Vucic preuzima totalnu vlast, unistava opoziciju, postavlja nevidjenu medijsku cenzuru, zaduzuje Srbiju svakodnevno u svotama koje se izrazavaju u milionima evra, laže i maze svakog, radi na priznavanju Kosova i samo je pitanje vremena kada će njegov dobri pobratim i izdajnik kao i on sam Nenad Canak da pokrene odcepljenje Vojvodine od matice Srbije.
Rumuni kao narod nisu krivi. Nismo ni mi krivi-već vlast koju postavlja zapad. Ti isti Rumuni da se kao narod pitaju ne verujem da bi dozvolili da se Nato siri preko njih. Bitno je da mi kao susedi shvatimo da imamo skoro istu kulturu, religiju, da trebamo uvek imati dobrosusedske odnose a da ove „predstavnike” vlasti zbacimo sa svoje grbace koji nas jasu i kinje svakim danom.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.