Diskusije : Politika

 Komentar
Komunisti pobili naše akademike
Alhemijka
22. jul 2019. u 04.39
https://www.kurir.rs/vesti/politika/3289021/matija-beckovic-za-kurir-najsigurnije-je-biti-rusofil-ali-sa-americkim-pasos em

<<<<<<<<----------------

Evo procitajte ovaj intervju akademika Matije Beckovica pa vidite koga su sve pobili ti komunisticki zlikovci. Evo ovde ću da vam kesiram samo jedan njegov odgovor na pitanje u tom intervjuu.

„Da li vam smeta nešto u radu SANU?

- Ne smeta mi ništa, ali sam u njoj ne bih li dočekao da kaže svoju reč kako je njen predsednik Slobodan Jovanović osuđen kao ratni zločinac, da je njen potpredsednik Milutin Milanković bio hapšen, da je akademik Vladimir Ćorović nestao pod još nerazjašnjenim okolnostima, žigosan i proskribovan, da je akademik Jovan Dučić decenije proveo pod ideološkim kamenjem, da je akademik Dragiša Vasić živ zapaljen u Jasenovcu, da je akademik Miloš Trivunac streljan, da je akademik Veselin Čajkanović izgnan s fakulteta, umro lišen nacionalne časti... I još toliko toga o onima koji nisu bili akademici, ali jesu žrtve i bezgrobnici. Da se konačno rehabilituje istina, a ne neka ličnost.”

Prokletnici, seme vam se zatrlo već jednom.
Istoricar67
22. jul 2019. u 13.42
Tragicno je sto niko do danas nije osudio te zločine komunista i na taj način izrazio postovanje porodicama tih zrtava. Šta je to skrivio Slobodan Jovanovic da ga ta bagra proglsa za ratnog zločinca, šta je to skrivio Milankovic da ga osude na robiju, i ostali ugledni gradjani Srbije kakav je bio ministar Dvora Milan Antic koga su komunisti osudili na tesku robiuju i koji je robijao 15 godina, šta je bio kriv najuspesniji gradonacelnik Beograda Vlada Ilic da ga komunisticki idioti osude na robuju i oduzimanje gradjanske casti i da ga teraju da cisti ulice Beograda, i Zanku Stokic su terali da cisti ulice, glumce su na pobili, ugledne ljude bacali u jame po ugledu na Paveliceve metode, ubijali svestenike a porethodno ih stravicno mucili vadeci im oci i seci im jezike, cupali su ljudima nokte, boli ih iglama ispod noktiju, šta sve nisu radili ti komunisticki monstrumi i nikome to u ovoj jadnoj Srbiji ni danas ne smeta.

Nevladine organizacije koje se kobajagi brinu o ljudskim pravima nikada nisu pomenuli te strasne zločine koje je ovaj narod u Srbiji doziveo, zašto Sonja Liht sa tom njenom nevladinom organizacijom za politicku izuzetnost nikada nije pomenula te zločine, zašto Borka Pavicevic sa njenom organizacijom za kulturnu dekontaminaciju nikada ih nije pomenula, pa Natasa Kandic sa njenom organizacijom nikada nije pomenula te monstruozne zločine, i mnogi drugi takozvani ali lažni borci za ljudska prava nikada ne pomenuse te komunisticke zločine. Ne pominju ih jer su u tim zločinima ucestvovali njihovi ocevi. Sve sto je vredelo u Srbiji ili je pobijeno ili je pobeglo iz zemlje, i danas beze a ovde su ostali samo potomci tih komunistickih zločinaca. Retki su oni u cijim porodicama nema krvi na rukama.
Branko-123
22. jul 2019. u 15.39
A šta je skrivio vojvoda Petar Bojovic koga su komunisti na smrt prebili u njegovom stanu u Trnskoj Ulici u Beogradu. Vojvoda Bojovic je tada imao 93 godine. Šta je tim komunistickim ludacima skrivio vojvoda Bojovic.
baresh
(zanatlija)
22. jul 2019. u 17.36
„ Šta je tim komunistickim ludacima skrivio vojvoda Bojovic.”

BiJo 'saradnik okupatora i domaćih izdajnika' kojeg je 'slavni
vodja' dobro upozn`o u cerskoj i kolubarskoj bici. Može se samo pretpostaviti kako bi tek lincovali vojvodu Misica da im nije
'umakao' bozjom voljom. Ali bar jesu na cuvenom majoru D. Gavrilovicu
koji se vratio iz konc. logora.

p
dulebg
(posmatrach)
22. jul 2019. u 17.44
То пре 75 година?
baresh
(zanatlija)
22. jul 2019. u 17.50
p.s. ono sto su u zivotinjskom svetu hijene,to su u ljudskom obliku
po zlu poznati ovi 'oslobodiJoci - tudji najamnici.
Branko-123
22. jul 2019. u 18.33
Reci nam dulebg, kakvo to je to pitanje i šta si sa tim pitanjem hteo da nam kažeš. Da li si hteo da nam kažeš da ti zločini nisu bitni, da su zastareli, jer su se desili pre 75 godina. E vidis i danas je to vrlo bitno jer rucne radove tih komunista zločinaca i dan danas osecamo. Ovakve stvari su dovele do toga da danas Kosovo nije naše i da nasa noga ne može da kroci na tu teritoriju. A mnogo je i potomaka tih komunista koji nam danas rade o glavi koji nas optuzuju za genocid a srpskim žrtvama se bukvalno rugaju.
bareshPoruka negativno ocenjena. Pokaži

baresh
(zanatlija)
22. jul 2019. u 19.03
„То пре 75 година?”

Moz` biti da je zastarelo? ili??
Jocko4
(observer)
26. jul 2019. u 13.14
Наслов ове теме је некако смуван, делује пристрасно.
Задржао бих се на ономе што је познато ...

Владимир Ћоровић је погинуо 1941. приликом пада авиона (којим је путовао) у Грчкој, у области Олимпа.
Не видим какве везе са тим су имали комунисти !?

Милутин Миланковић је доживео да га ухапсе власти А-У монархије и провео је 6 месеци у затвору.
Да ли има неких информација, да ли је био хапшен у бреме ФНРЈ, одн. СФРЈ ?
Ако то није био случај, зашто би се поводом његовог хапшења оптуживали комунисти ?
Werba
(N/A)
26. jul 2019. u 22.43
Hmm, Matija Beckovic, da li je to onaj „ nabedjeni nazovi pesnik” (sto peva dok govori) simpatizer bradonja, kao i Jovanovic?
Ko mu je kriv sto je bezrezervno podržavao prvu srpsku Bradu i nemackog vernog saradnika.Ko je podržavao nemce i bradonje, samim tim podržavao je i Hitlera.
Što se tiče Ducica sam je izabrao svoju sudbinu...a i on mi je bas pa neki pesnik. Koliko se secam niko ga u skoli nije ucio, ali je tu i tamo spominjan.
Sve u svemu rehabilitacija za mnoge,- stoji pod oznakom; NIX. I to opravdano.

Koliko se zna za Milankovica bio je visoko pozicioniran u SANU negde '60 kada je dosta usijanih glava slato na Golac radi hladjenja a eto, gle cuda, gospodin Milankovic je neumorno radio kod groznog Tita gde je i stekao svetska priznanja.
Možda je i bio hapsen ako su mu smuckali i dali neku hemijsku pomijaru, da čak ni za zivota nije znao, da ga je hapsio Tito...
cicero99
(historia est mater of studioru)
26. jul 2019. u 23.14
Webalija je zaista uporan da dokaze da je cetvoronozac sa malim rogovima!!! Evo šta werba maleHni napisa : „Što se tiče Ducica sam je izabrao svoju sudbinu...a i on mi je bas pa neki pesnik. Koliko se secam niko ga u skoli nije ucio, ali je tu i tamo spominjan.”
U koju skolu je ono werbalijce islo pa tako da nalupeta?„ Skole su ocigledno strane ustanove za kockoglave zvalje ko sto je werba uvek bile!!!Werbalijander pojma nema ko je Jovan Ducic, a ako i zna onda ga je opravdano strah Duciceve velicine i svoje werbalijske mizerije!!! Strasno koliko je mizeran i jadan u svojoj zatucanosti. SA verom ... ”
Jocko4
(observer)
27. jul 2019. u 00.42
Werba,

У крупнијим политичким преокретима најлакше страдају они који су активни у политици, или су војна лица, или се баве социологијом, историјом, филозофијом и парвом.
Ређе се догађало да страдају они којима је професија у природним наукама, или математичари. Миланковић је већ тада био светски познат и признат у климатологији и астрономији.
Werba
(N/A)
27. jul 2019. u 02.24
Cekaj malo, ova gore u inicijalnom textu napisa da ga je hapsio Tito..
o tome ja pišem. Sto bi joj znacilo da je bio protiv Titovog rezima.A covek usavrsavao nauku, verovatno inspirisan tadasnjim socijalistickim sistemom, koji je sprovodila KPJ na celu sa Titom.
Ma ulece ova pateticna licemerna razmazana slina69..pokusava da zbunjuje, dok pase...:)
cicero99
(historia est mater of studioru)
27. jul 2019. u 02.41
Ulece werbalijce podrepna MuH/Va da se redovno napase minusa!!!!! Nije ono u stanju da diskituje nego samo zvaljavi i podrepuje se. Hi hi balince cibavo!!!!
Jocko4
(observer)
27. jul 2019. u 11.08
Alhemijka,

постави наслов:

Komunisti pobili naše akademike ,

а онда цитира Матију Бећковића, који (између осталих) рекао о Драгиши Васићу:

> '... da je akademik Dragiša Vasić živ zapaljen u Jasenovcu, ...'
- - -

Питање за Alhemijku:

Ко је организовао и вршио геноцид над Србима у Јасеновцу ?

Alhemijka
27. jul 2019. u 16.08
Jocko bre, pitanje ti je glupo. Kako pitas ko je vrsio genocid u Jasenovcu, pa poznato je iako se to dugo krilo da su taj genocid vrsili zajedno ustaše i partizani. Jocko bre,partizani nisu hteli punih 10 dana da oslobode Jasenovac iako su oslobodili celu Slavoniju do Zagreba već su pustili da Taj logor radi Još punih 10 Dana I da ustaše u logoru ubrzano kolju logorase da ni jedan živi logoras ne izadje is logora. Da nema svedoka tog zla. Rusi kada su dosli do Ausvica uleteli su u taj logor bez cekanja ni minuta i puno logorasa je zivo izaslo iz tog logora a u Jasenovcu partizani na oslobodjenoj teritoriji stajali pored logora i nisu hteli da oslobode logorase već su prakticno cuvali strazu dok su ustaše ubrzano klale ljude tamo, po 2500 ljudi je svakog dana tamo zaklano i partizani nisu uopste reagovali sve dok jadni logorasi njih 2000 nisu golim rukama sami sebe oslobadjali pri cemu su živi izasli is logora samo njih 124 a svi ostali su poginuli.
baresh
(zanatlija)
27. jul 2019. u 19.29
„Koliko se zna za Milankovica bio je visoko pozicioniran u SANU negde '60 kada je dosta usijanih glava slato na Golac radi hladjenja a eto, gle cuda, gospodin Milankovic je neumorno radio kod groznog Tita gde je i stekao svetska priznanja.”

Stovani povjesnicaru tisuculjetne...

Naprotiv; naucnik svetskog glasa je preminuo 1958, a koji uopste
nije pominjan u vreme rahmetli Joze. Osim toga Golac je prestao sa radom krajem 50-ih - umesto 60-ih. Svi oni sa Golca koji su i ako su
preziveli, hodali su ko aveti,pa su kao tako i okoncali, kao sto ćeš
ti i sebi slični - uostalom.

Kad je Jozo rikn`o, mnogo čega je izaslo na povrsinu, pa i M.Milankovic za kojeg se do tada nije znalo u siroj javnosti.

U prilog recenog; sve ono sto potseca n schlosera Jozu, nestalo je sa
javne scene - osim u Kumrovecu - do daljnjega...
Jocko4
(observer)
27. jul 2019. u 19.32
Alhemijka,

Изгледа да морам да поновим, а можда и нацртам ...

Наслов тцоје теме гласи:

Komunisti pobili naše akademike

У тексту цитираш Бећковића, који каже:

'... da je akademik Dragiša Vasić živ zapaljen u Jasenovcu, ...'

На основу твог наслова и горњег цитата требало би да значи да су комунисти живог спалили академика Васића.

На исти начин си им привалила (непостојећу) кривицу за погибију Ћоровића и хапшење Миланковића.

Нисам ја овде дрвени адвокат комунистима, али мислим да би требало да поведеш рачуна о текстовима које овде постављаш - да ли су основани, или неосновани.

Наиме, ти, као и још неки овде (јел'треба да их именТујем ?), константно покрећете теме за скретање пажње са садашњих горућих проблема у којима се налази Србија и подстичете јалове и штетне расправе и заваде.
Ако већ постављаш текст, немој да се служиш полуистинама, јер је то подмукло и не служиу ти на част.

П.С. Морао сам ово да ти кажем, јер знам да ниси наивна (наиван, наивно) као што се правиш и сумњам у твоје поштене намере.
Jocko4
(observer)
27. jul 2019. u 19.39
baresh,

>'Kad je Jozo rikn`o, mnogo čega je izaslo na povrsinu, pa i M.Milankovic za kojeg se do tada nije znalo u siroj javnosti.'
- - -

Ако је mnogo čega je izaslo na povrsinu, онда наведи бар нешто од тога.
baresh
(zanatlija)
27. jul 2019. u 20.53
' онда наведи бар нешто од тога.'

Da je 7-i juli bio početak bratoubilackog rata,umesto dan ustanka
protiv okupatora . Taj datum se više ne obelezava, kao uostalom
i svi datumi koji su proglaseni za narodne praznike i bivšoj SFRJ.
Da se posle raspada iste saznalo za fizicku eliminaciju mnogih
licnosti iz javnog zivota kao 'saradnici okupatora'. Među njima čak
i vojvoda P. Bojovic u 93-oj godini, i još mnoga predratna elita
fizicki likvidirana po kratkom postupku - a liseni prava na odbranu sudskim putem.

Toliko za početak...
Jocko4
(observer)
27. jul 2019. u 23.09
baresh,

Чекај мало, у твојој реченици (коју сам цитирао) помињеш Миланковића и моје питање је фокусирано на његов случај.
Ово друго што си навео је познато, али шта је било са Миланковићем ?
Alhemijka
28. jul 2019. u 04.21
Svi mogu da vide na koji način sam ja postavila ovu temu. Dala sam link Kurira gde je objavljen ceo intervju sa akademikom Matijom Beckovicem. Onda sam kesirala jedan kompletan odgovor Beckovica na jedno postavljeno pitanje i sve to stavila pod znakom navoda. Tako da ja ništa ne izvrcem kao sto mi ovde to kaže osoba pod nadimkom Jocko4. Inače ovaj komentar navedene osobe koji je upucen meni zvuci mi kao pretnja i to nije u redu. Ja nisam plasljiva ali to me ipak uznemirilo.Nema potrebe da se bilo kome ovde preti čak ako je to i uvijena pretnja i da se bilo ko od komentatora ovde optuzuje jer svako ima pravo na svoje mišljenje.
baresh
(zanatlija)
28. jul 2019. u 07.29
Jocko4,

Svojevremneo u bivšoj nam zajednici 'bratskih naroda' nikada se
nije spominjao M.M. Ne samo u skolskim udzbenicima, već uopste
u javnosti. Za doticnig sam saznao u enciklopediji - tek po odlasku
u iseljenje početkom 70-ih.

U prilog recenog - kratak citat:

„Po završetku Drugog svetskog rata i komunističke revolucije, Sud časti Beogradskog univerziteta je procenjujući podobnost Milutina Milankovića, za novi poredak, doneo sledeću karakteristiku u kojoj se priznaje da se Milanković istakao kao odličan stručnjak i naučnik koji se bavi astronomijom i nebeskom mehanikom, ali je ”vrlo star i o nekom njegovom ličnom razvoju nema ni govora„. Doduše, i on je dobar pedagog, ali ”predavanja jedva otaljava„.

- Po političkoj orijentaciji pripada poznatoj matematičkoj kliki... Marksizam-lenjinizam uopšte ne poznaje niti pokazuje ikakav interes. Smatramo da je naš politički neprijatelj i da će kao takav umreti - navodi se u proceni Suda časti.

Preminuo je 12. decembra 1958. godine u Beogradu.”
Tarpe-
28. jul 2019. u 08.07
Nije valjda da je takvu odluku doneo sud casti. J*bem ti taj sud casti, j*bem ti takvu državu, j*bem ti ljubitelje Broza, j*bem ti komuniste i njihove pitomke od kojih ni danas ne možemo da živimo u ovoj državi koju jedinu imamo. Jedan od najznacajnijih svetskih naucnika a oni o komunizmu i lenjinizmu. J*bo ih cifilisticni Lenjin, i neka im sve potomke po*ebe vise da nam se već jednom skinu sa mozga.
baresh
(zanatlija)
28. jul 2019. u 09.40
„Наслов ове теме је некако смуван, делује пристрасно.
Задржао бих се на ономе што је познато ...”

Drugim rečima ; ono sto ti je nepoznato, tj. ne odgovara ličnim
ukusima;'делује пристрасно'? Ne samo na ovoj,već i drugim temama
po onoj;' ko nije sa mnom - taj je protiv mene',ili; 'prijatelj
mog neprijatelja je takođe i moj neprijatelj'.

p.s. ništa lično - da se primetiti...
Jocko4
(observer)
28. jul 2019. u 11.27
Alhemijka,

Буди љубазна и немој да манипулишеш, него наведи где сам изрекао претњу, увијено или отворено.
Изнео сам неслагање и аргументовао да си наслов своје теме

„Komunisti pobili naše akademike”

формулисала тенденциозно, јер се из текста (у коме наводиш речи Матије Бећковића) види да он није мислио баш то што си ти инсинуирала.

Поновићу детаље из којих се види да је наслов необјективан:

* Milutin Milanković bio hapšen; (ухапсила га А-У монархија, а нема информација да је био хапшен у време ФНРЈ, одн. СФРЈ)
- Slobodan Jovanović osuđen kao ratni zločinac; (тачно)
* Vladimir Ćorović nestao pod još nerazjašnjenim okolnostima; (нетачно, погинуо је у авионској несрећи у Грчкој, на самом почетку рата)
- Jovan Dučić decenije proveo pod ideološkim kamenjem; (тачно)
* Dragiša Vasić živ zapaljen u Jasenovcu; (тачно, али тај злочин нису починили комунисти, него усташе)
- Miloš Trivunac streljan; (тачно)
- Veselin Čajkanović izgnan s fakulteta, umro lišen nacionalne časti... (тачно и неправедно).

Као што видиш, од седморице наведених, за тројицу се зна да не можемо да окривимо комунисте, док би за четворицу требало да се обави ревизија процеса и донесе одлука о евентуалној (посмртној) рехабилитацији. (Дучић је у књижевним круговима практично већ рехабилитован).

Прочитао сам интервју с Матијом Бећковићем и нарочито обратио пажњу на тај део његовог одговора. Он нигде није за све наведене случајеве упро прст на комунисте, али си се ти нашла позваном да брже-боље све припишеш њима.
Ја ти овде приговарам не због своје идеолошке не/сврстаности, него због неистине коју својим насловом сугеришеш и ред би било да то схватиш, јер је то што чиниш непоштено и подстиче на даље раздоре, а у међувремену „кућа гори”.

Jocko4
(observer)
28. jul 2019. u 11.37
baresh,

Е, видиш, то сам тражио и хвала ти за информацију !!!

Сврстати генијалног Милутина Миланковића у некакве непријатеље је тотална будалаштина, јер се он није бавио политиком - она му је била изван његове научничке визуре.

За оно друго што си ми поручио, могу да те замолим да прочиташ шта сам рекао Алхемијки, познатој на неустрашивој, али узнемиреној.
baresh
(zanatlija)
28. jul 2019. u 12.12
Jocko4, naravno da sam procitao ono sto si uputio na adresu doticne,
u suprotnom nebih se 'oglasio'.

p.s. kao i svemu drugom po temi - uostalom...
dulebg
(posmatrach)
28. jul 2019. u 17.43
Дај мало да гледамо унапред. Доста више тог прежвакавања. И СФРЈ је пассее, и ратови 90-тих, и првих 10 година жутаћа. Шта ће бити: хоћемо ли ући у ЕА-савез, хоће ли Руси-Кинези-Иранци овде завести ред? Можда се и Индуси попишмане?
Alhemijka
29. jul 2019. u 02.56
Šta Sam ja u temi koju Sam postavila insinuirala, šta Sam ja tu tendenciono postavila...

Dragisa Vasic je ziv spaljen u logoru Jasenovac 20.aprila 1945.g.Sremski front je probijen 12.aprila 1945.g. a logor u Jasenovcu je slobodno radio do 22.aprila 1945.g. jer partizani nisu hteli da oslobode Jasenovac iako su tada već bili oslobodili celu Slavoniju do Zagreba. Stajali su pored logora dok su u logoru ustaše ubrzano ubijale logorase i za tih 10 dana ustaše su u tom logoru ubile 20.000 logorasa a desetog dana njih 2.500 logorasa je resilo da pokusa da se golim rukama oslobodi i samo u tom zadnjem danu tog 22.aprila 1945g. je piginulo u toj svojoj golorukoj borbi preko 2.000 logorasa Ali su ipak iz logora izasli živi 124 logorasa koji su bili originalni svedoci šta se sve u tom logoru desavalo a upravo partizani su hteli da ni jedan živi svedok ne izadje is tog logora i zato nisu hteli da ga oslobode. Čak i kad su ovi jadni logorasi goloruki poceli da se biju sa ustašama i tako da se oslobode partizani nisu hteli ni tada da im pomognu jer du imali naredbu Josipa Broza da ne napadaju Jasenovac i to su vise puta izjavljivali upravo ti partizani koji su bili tada u Jasenovcu.

Znači da su tih 10 dana partizani bili direktni saucesnici ustaša u ubijanjanju logorasa u logoru Jasenovac. Oni su sigurno znali da su u taj logor dovedeni pripadnici Jugoslovenske vojske u otadzbini među kojima je bio i akademik Dragisa Vasic. Tako da su komunisti partizani direktno ucestvovali u ubistvu Dragise Vasica. I šta sam ja tu sada insinuirala, šta tu nije tačno.

Što se tiče Milutina Milankovica eto gore je neko postavio odluku tadasnjeg komunistickog suda casti o Milankovicu. Nisu bas smeli da ga ubiju ali dali su mu takvu karakteristiku u skladu sa kojom je bio skrajnut, tavorio je na tom univerzitetu, vidite da su ga proglasili i nesposobnim da dalje drzi nastavu kao fol zbog starosti. Sve je to toliko jadno i bedno da kad se procita ta odluka tog necasnog suda casti o ovom svetskom naucniku coveku pripadne tolika muka da bi sa mogao samo ispovracsti na taj sud casti i na to vreme u kome smo morali da živimo. Da ne govorimo o tome da niko u toj jadnoj Srbiji i Jugoslaviji nije uopste znao da je taj Milankovic i postojao a oni koji su znali nisu smeli da ga pomenu. To je taj tipicni psiholoski teror koji su komunisti vrsili decenijama nad narodom i u Srbiji pa i u drugim republikama. Pa ko je u tom periodu čuo za Slobodsna Jovanovica i ko je smeo da ga pomene.

Pa pogledsjte u kakvom smo mi mraku tada živeli kada tek ovih dana čujemo o toj nasoj srpskoj sedmorki u misiji Apolo, o tom nasem svetski poznatom naucniku Milojku Vucelicu koji je spasao astronaute Apola i odlikovan najvisim ordenom USA. Trpeli smo ovde i gledali polupismene i krvozedne idiote koji su decenijama maltretiraju i ispirali mozak i nama i našim roditeljima a sada bi njihovi potomci hteli i dalje to da rade u ime nekog jedinstva naroda. Naricu sada joooj nije nam sada potrebno da se narod deli. Briga njih za narod, njima je samo stalo da se ne prica o komunistickim zločinima i komunistickim zločincima, a da su se dobro razmileli ovde po Srbiji vidi se i po tome što se najviše u novinama piše u zločincu Brozu i to sve pozitivno, kako je on živeo, šta je jeo, cime su ga zabavljali, pa kako je svirao klavir, pa onda o Jovanki Broz, jadnica, sirotica, teško živela u tudjoj vili a ona primala apanazu u visini plate predsednika SFRJ i posle plate predsedika Srbije do kraja zivota, imala kucnu pimocnicu i sofera. I zato nam nasa deca ubrzano beze iz Srbije, nekad mi za to bude krivo ali kad pomislim na ove stakore ovde, kojih je nazalost u opoziciji mnogo vise nego u vlasti, onda pomislim neka ih neka se deca spasavaju a ne da im stakori ovde mozak ispiraju.

Ajde sad udrite na mene. Mogu misliti šta ćete sve da mi napisete.
Jocko4
(observer)
29. jul 2019. u 10.57
Alhemijka,

Замолио сам те да кажеш где сам ти у својим коментарима упутио претњу. О томе не рече ни речи у последњем јављању.

Твоја образложења су пример упорно лошег закључивања и не бих се задржавао на њима и објашњавао ти како грешиш, већ бих те замолио да ДОКАЖЕШ да су комунисти побили све академике које је поменуо Матија Бећковић.

Уједно, зашто мораш свој уводни текст да завршиш клетвом ?
О тако примитивном начину изношења мишљења ћу ускоро да отворим посебну тему.
Werba
(N/A)
29. jul 2019. u 12.09

Alhemijka

27. јул 2019. у 16.08

Jocko bre, pitanje ti je glupo. Kako pitas ko je vrsio genocid u Jasenovcu, pa poznato je iako se to dugo krilo da su taj genocid vrsili zajedno ustaše i partizani.
=========
Znaci u Jasenovcu klale su ustaše a partizani privodili. Kad se ovi prvi umore, tada nastavljaju da kolju partizani. Ovo je novo epohalno otkrice pacova, koji je usao u tajnu državnu dokumentaciju i sve razvuk'o po patosu.Čak su i cistacice citale velike tajne...
Ali kako god, to je velika razlika u odnosu na neumornog sisija69. koji kad pocne da pase, taj ne staje,- do poslednje kapi znoja..:)
baresh
(zanatlija)
29. jul 2019. u 13.42
„Znaci u Jasenovcu klale su ustaše a partizani privodili.'

Ne samo da znaci,već u prilog recenog ima mnostvo nepobitnih
cinjenica i dokaza. Kako uoci rata, za vreme i do raspada SFRJ.

Partizanski (ideolosko-komunisticki)pokret je bio samo forma - naziv koji je svoju bazu i glavno uporiste imao u SSSR. Do napada Nemacke na SSSR bio je pasivan, čak šta vise naklonjen okupatoru utoliko sto je isti bio u saveznistvu od 1939-e. Iz Srbije je proteran streljanja civilnog stanovnistva 100:1. Potom su nasli bezbedno utociste kod svojih saveznika u NDH gde su proveli sve vreme rata do ulaska Sovjeta u Srbiju - krajem 44-e. Tim povodom-uzrokom u NDH nastale tzv. neprijateljske ofanzive,uglavnom na prostorima gde su Srbi vecinski naseljeni. Samo nekoliko meseci po ulasku u NDH, pocinju sa odmazdama u Prijedoru sto je uslovilo masovno odvodjenje neduznog stanovnistva u Jsenovac i S. Gradisku.

p.s.
Na komemoraciji u Jasenovcu sredinom 60-ih I.S. Krajacic je 'u brke' rekao A.Rankovicu; 'malo smo vas pobili'. Kada je ovo A.R.
u cetr`i oka preneo Starom, ovaj je samo odmahn`o;' ma pusti ti
Stevu znaš ti njega' (kad popije)...
O Jozinom generalu i prvom precedniku s.k. 'Partizan' F. Tudjmanu
koji je konacno ostvario tisuculjetni san - videli i doziveli.”
Werba
(N/A)
29. jul 2019. u 18.36
A ti bio tamo i čuo šta je Tito rek'o na Ljeka?
-a koji je dzvalje-balaste, tamanio k'o Sava četnike i italijane po crnoj gori i hercegovini...
baresh
(zanatlija)
29. jul 2019. u 20.10
FYI Jozo je biJo kod tvojih dzvalja najomiljenija ljicnost.

1. 1947 doneo rezoluciju o zabrani povratka proteranim Srbima
na Kosmet iz vremena okupacije.
2. U međuvremenu se uselilo nekih 200 - 250 hiljada Sipaca iz
vase bratske Aljbanije - stvorivsi republjik Kosova.
3. Jozo je stekao status 'aljbanski kum' - utoliko sto su mnoge
porodice imale dvocifren broj dece - za svako deseto kumovao
'majku im boz`ju'.

Docim Savu Mizaru roknuli saborci-osvetnici u potiljak - kursum
izas`o kroz brkove - po zasluzi...

p.s. A sad pravac u Kucu Smeca i po*enjaj - da ti ne uvene ljubicica
Werba
(N/A)
31. jul 2019. u 01.27
evo jedna tvoja dzvaljava na tebe, da ne budes ljut na mene...
https://www.youtube.com/watch?v=LmxPcMbKCMQ
:))
Werba
(N/A)
31. jul 2019. u 01.44


- ovako je poginuo moj drug Sava,- a tvoj neprijatelj na tebe...

https://www.youtube.com/watch?v=mv3sjMtpUtk
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.