Diskusije : Politika

 Komentar
Шиа - аријевски ислам?
dulebg
(posmatrach)
08. jul 2019. u 16.44
Наука се слаже да су Аријевски народи, првенствено Словени, стигли до северне Индије и тамо данас постоји држава Аријана, а око 110млн. Индуса (горње касте) носи словенски ген.

Аријевска је држава и Иран (то управо и значи), као и Јерменија (Арменија). Сви ти народи говоре индо-европским, тј.аријевским језицима.

Пре муслиманских освајања Иранци су практиковали „заратустријанску” религију, познату и као зооастријанизам. Јевреји су њоме заражени током свог Вавилонског ропства, из чега је ишчилела садашње јеврејска вера.

Оно што бих питао јесте: да ли је шиа-ислам чедо аријевске вере. Знамо да му је Иран главно упориште, истина има га по обалама Арабијског полуострва, као и у значајној мери у Сирији, Либану и Турској. Практикују га ирански народи, староседеоци али и Арапи Сирије и у мањој мери Турци (у Турској се другачије и зове).
abvgd
(Morski)
08. jul 2019. u 17.42
Главни циљ банкара који владају светом је да уклоне аријевску расу. Ту спадају и Јапанци и Корејанци, као и велики део белих и полу-белих у свету. То је циљ. Кад се тако гледа дневна политика, све је јасно. Јасно је, на примез, зашто се гурају цигани у Србији, црнци у Америци итд.

Но, нису ту банкари криви. Криви смо ми сами јер смо морално посустали, вероватно одавно. Заборавили смо ко смо и шта смо, предали се примитивном материјализму којим су нас поробили.
Precanin
(Нека буде борба )
08. jul 2019. u 22.39
Не бих се сложио. Иначе о исламу не треба философирати, треба се с њим борити. Ништа Персијанци немају са Ираном, Персија је престала да буде персијска кад је узела ислам, па њихова се држава једина на БИ зове исламска...и још као република што се оксиморон.
Руси једини републику зову исправно Республика (lat respublica)...како Иран може бити република са врховним вођом ајатолахом, курцем палцем.
То је монархија...
Ви Срби из УЖАСа не би требали да дискутујете о другим народима, религијама...ви сте сувише наивни по ТЕМ питању, југословенство (сва београдска елита су заправо југословени а не Срби)
Шта ти АБВГД мислиш о Џеред Тејлору?
DarkBlue
(istrazivac)
08. jul 2019. u 23.52
Kuran je samo loše prepisana i skracena verzija
talmuda, zacinjena ličnim halucinacijama 'uspesnog'
kozoje8a. U danasnje vreme je vise politicki pokret
nego religija i da ga ne guraju globalisti već bi
se pretvorio u manjinsku sektu.

Pogledaj samo primer ovih naših nesrecnih balija...
Od Srba postali balije pa onda Srbi muslimanske
veroispoveti pa titoisti 'Muslimani' a kad su im
dosapnuli da to 'nemere ponikakvom pravu' postase
bosnjaci. Međutim nastaje još veci paradoks posto
sledeći tu liniju hercegovci, sandzaklije, crnogorci
i svi ostali 'iz regiona' koji su do juče bili balije
sad mogu da dobiju državljanstvo kao 'Bosnjaci' na
osnovu toga što se zovu Nusret. Slovenci bi isto trebali
da se pocesu po kekenduri zbog ovog.

„It is funny now but it'll get worse, believe me”
dulebg
(posmatrach)
09. jul 2019. u 06.18
Не знам шта толико имате против ислама? Разумем против радикалног ислама, а њега су створили Енглези и Јевреји за своје интересе.

Помислите да је до доласка Американаца у свим муслиманским земљама, од Турске до Туниса и Ирака, опстајало хришћанство, махом православље, као и друге традиционалне религије? Први човек уз Садама Хусеина 20 година био је хришћанин, Вавилонац.

То да они нису Европа - тачно је, али то је њихов проблем. Наше је да их не пљачкамо и да им не одржавамо ратно стање. Као и да им помогнемо да се сузбије вахабизам, као муслиманска јерес.
--
Што се тиче Исламске државе: у време демократске монархије Резе Пахлавија било је писмено 35% жена. Данас је писмено 95% жена и 85% мушкараца; Иранци кажу „претерасте брате!”
DarkBlue
(istrazivac)
09. jul 2019. u 07.01
„Не знам шта толико имате против ислама? Разумем против радикалног ислама, а њега су створили Енглези и Јевреји за своје интересе.”
---------------------------------------------------------------------

Pa gde ti živis Dule? Na Marsu? Ili se nisi razbudio kad postavljas
takvo pitanje?
Lično neću imati ništa protiv islama ako se vrate u azijske
pustinje i prestanu da ometaju civilizaciju. Svako svome...
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
09. jul 2019. u 11.49
Наука се слаже да су Аријевски народи, првенствено Словени, стигли до северне Индије и тамо данас постоји држава Аријана, а око 110млн. Индуса (горње касте) носи словенски ген.
--------

Sve ovo „lepo” je objasnio samozvani dr/ dileja J.Deretic, metalostrugar iz Cikageta, sto bi rek'o pokojni Pera Karavela
D-Man
(Analyst)
09. jul 2019. u 15.01
dulebg,

Да се ми превише не расправљамо са тобом о томе да ли постоји разлика између Ислама и радикалног Ислама ја ћу ти препоручити да у своје слободно време прочиташ шта о Исламу мисли Проф. др. Мирољуб Јевтић.

Ево ти и копиран текст из једног његовог интервјуа:

„Kada muslimani kažu da je islam religija mira i da se zalaže za mir to je tačno ali islam je za razliku od hrišćanstva bitno pravno praktična religija. Postoji jedna odlična definicija šta je teologija u islamu koja kaže: Smatra se da je u islamu pravo isto što i teologija u hrišćanstvu - najtipičnija manifestacija verskog učenja. Pravo nije samo elemenat ukupnog islamskog učenja već njegov funkcionalni izraz, kaže profesor Jevtić.

Ističe da je bitno znati - da bi se ostvario mir i da bi ljudi živeli bez nasilja i sukoba potrebno je uspostaviti islamski pravni poredak.

”Cilj je dakle ne proširiti islamsku veru, nego postaviti islamski pravni poredak, da se vlada po islamskim principima. A vladanje po islamskim principima je obaveza za sve ljude koji žive na Zemljinoj kugli, po definiciji, uključuje ukidanje pojedinačnih suvereniteta svih drugih država. Kako sve druge države ne žele to da učine dobrovoljno onda muslimani imaju obavezu da ih na to nateraju silom. Zato je rat integralni i najvažniji deo odnosa muslimana sa nemuslimanima. Sa islamske tačke gledišta za to su krivi nemuslimani jer ne žele sreću koju im želi Alah.„

Надам се да је довољно а просто не могу да верујем да ево и сада (у 2019-ој години) морам овакве ствари да проналазим и постављам овде како би се неким људима указало на невероватне грешке које чине у процени ситуације тј. боље речено, као наш дулебг, који сматра да постоји битна разлика између Ислама и исламских радикалиста.

Немам никакве доказе, наравно, али сам прилично сигуран да минимум 90% муслимана у свету подржава све оно што чини онај њихов радикални део.

Precanin
(Нека буде борба )
09. jul 2019. u 19.04
Дуле, ја сам одавно рекао да вама из Бгд и околине треба забранити да се бавите политичким, националним и вјерским питањима. Остало како вам драго, лако је са Теразија бити толерантан према исламу. Лако је површно тумачити амерички интервенционизам као разлог за невоље у муслиманским земљама што има за последицу невољу за шацицу преосталих хришћана и онда помјерање ислама у Европу, УСА и Канаду...ја знам ко је креатор свега тога, коме то (једино) иде на руку, можда би и ти знао кад би мало размишљао. Дотад, одјебите се усраним исламом, ако вам је драг шаљите женску дјецу у Емирате, нека се удају у Пакистан и Сомалију, може и у Авганистан ко преферира.
Свака стопа земље на коју овај примитивни накот стане је за мене опогањена. Љетујте у Турској, јебите се по Анадолији, жваљајте датуле и смокве убране руком која је до прије пет минута прала гуЗЗЗцу, донесите паразитске болести назад у Србију (хвала нисте морали).
Нама не требају непријатељи, док у нашем друштву,у образовним институцијама ( школама и факултетима) па и на интернет формумима постоје будале ко је се питају „шта фали исламу” нама ће бити како је или ће бити још горе.
У свакој земљи на свијету је писменост жена 1975 била мања него 2015.
Овако су изгледале средњошколке у Ирану за вријеме Резе Пахлавија...
http://skr.rs/1Gs
Овако изгледају под Ајатоласима и под „аријевским” исламом...
http://skr.rs/1Gn

Precanin
(Нека буде борба )
10. jul 2019. u 01.15
Под Резом...
http://skr.rs/1G3
Под мулама...
http://skr.rs/1GM
dulebg
(posmatrach)
10. jul 2019. u 04.00
ко је женама стао на реп - нема таквог )))
https://tinyurl.com/yyve6stc
dulebg
(posmatrach)
10. jul 2019. u 11.48
drina1
15. jul 2019. u 07.52
E moj Dule, lako je nama sa pismenim i nepismenim, ali vidi koliko ovdje imaš polupismenih, sto diskutuju o nečemu ciji smisao ne poznaju a imaju do 10% /polu/informacija
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.