Diskusije : Politika

 Komentar
Хулигани на утакмицама
Lorka
(поета)
18. maj 2019. u 17.11
http://scradar.com/vesti-drustvo/to-nisu-navijai-to-su-ubice-dr-danica-grujii-uasnuta-nakon-to-je/

Теоретски , улога државе је да штити безбедност и слободу својих грађана. Практично, држава штити богаташе, политичку елиту и криминалне структуре. Полиција, као институција која обавља тај задатак, можда и не штити криминалце, али ништа не чини да заштити обичне грађане од криминалаца. Зашто? Па зато што се држава отуђила од свог народа и интересује је само новац. Тако се онда понаша и полиција. Кад обезбеђење треба Чанку, Чеди, Кандићки, неком политичару или бизнисмену - полиција одмах стиже. Кад треба да асистира неком дивљем 'извршењу исељења' - полиција одмах стиже. Али да обезбеди неку утакмицу, или превентивно делује да спречи овакве хулигане, или да држава уведе оштре казне оваквом хулиганском насиљу - нема много интереса. Представнике власти интересује само њихова лична заштита!

Успут, препоручио бих потенцијалним жртвама насиља да бојкотују сва јавна окупљања, а посебно утакмице... бар дотле док се друштво не пробуди и крене у организован обрачун са хулиганима свих врста, укључујући и оне који се налазе на јавним функцијама, или имају неку другу јавну улогу.
Power12345
18. maj 2019. u 18.37
fudbal nije više fudbalom i zašto bi policija štitila pijane drekavce i sebe stavljala u neke redove da se maklja.
Fudbalerima se trguje kao i sa konjima ..i uedni i drugi imaju svoje cijene i zašto u tim transakcijana od prodatih karti, tv . reklamama i svega drugog ne uzmu privatne firme koje će obezbedjivat stadione i publiku.
u vreme Tita jedan oficir vojnik ili policajac mogli su čitav stadion kontrolirat..
Jocko4
(observer)
18. maj 2019. u 22.12
Нема ефикасности полиције кад већ наступе инциденти и туче на стадионима, него је неопходно да се делује превентивно.

Ако на рок-концертима обезбеђење може да контролише и спречава уношење оружја, значи да таква контрола може да се организује и на улазима на стадионе. Буквално треба одобрити претрес сумњивих навијача, спречити њихов улазак и, ако се пронађе оружје или било шта чиме може да се угрози нечија безбедност, такве хапсити и - у бајбокану, па на принудни рад.
dulebg
(posmatrach)
19. maj 2019. u 03.26
Навијачко хулиганство је један од начина државне контроле енергије младих.
dulebg
(posmatrach)
19. maj 2019. u 03.27
А послужи и у политичке сврхе. Све вође навијача су на ланцу ДБ.
Radnik
(TeTe)
19. maj 2019. u 09.14
Huliganstvo je jedan od simptoma mnogo teze bolesti. Jedan od alata za širenje straha i panike u društvu. Bolje da se ovce brinu o tome kako će ih iza svakog coska dočekati maskirani nasilnik s palicom, nego da brinu o tome što se urušavaju vladavina prava, radnička prava, zdravstvo, obrazovanje, ekonomija, higijena okoliša, infrastruktura, i tako redom. Vlasnicka klasa, politika, policija, vojska, bankari, ekonomisti, svestenstvo, mediji, kriminalci, huligani...svi u dosluhu protiv naroda.
dulebg
(posmatrach)
19. maj 2019. u 10.08
Чудо да смо ми као друштво јако отпорни на хулиганство? Свако ко покуша ризикује линч, па се много и не труде. Лакше им да пређу у Италију, Грчку, Француску - тамо је то дозвољено.
trek_team
(biciklista)
19. maj 2019. u 16.48
Ako su napadaci maloletni - u kazneno popravni dom dok ne postanu punoletni a zatim u zatvor; sve skupa 15 godina. Isto tako, oba roditelja tih zločinaca 10 godina strogog zatvora bez mogućnosti smanjenja kazne.

Ako su napadaci punoletni; 15 godina robije bez mogućnosti smanjenja kazne.
Werba
(N/A)
19. maj 2019. u 17.23
jedan od novijih grafita upucen „delijama”

*zipa delije,
baklja gori stangla lomi*!

otvorena pretnja spaljivanju i prebijanju „delija”...

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.