Diskusije : Politika

 Komentar
Фјненшел тајмс о Балкану открио топлу воду
Lorka
(поета)
15. maj 2019. u 13.39
http://scradar.com/uncategorized/eu-bi-mogla-da-uini-jednu-istorijsku-greku-na-balkanu/
******************************* ****************************
ЕУ не може више да направи 'кобну грешку' у вези с Балканом, како тврди Фајненшел Тајмс, јер је она ту катастрофалну грешку направила још онда кад је примила Словенију, а затим Хрватску.

Таквим пријемом државица које су једностраном сецесијом од Југославије (и злочином!) оставиле бројне нерешене проблеме својим грађанима, и својим суседима, и свим бившим грађанима и суграђанима Југославије - ЕУ је испољила политику дискриминације, поделивши становнике и народе бивше Југославије на оне првог, другог и трећег реда.

Да је ЕУ имала добре намере, никог није смела примити док се сва спорна питања не отклоне, а посебно питање људских права. Све из бивше Југославије је требала примити у пакету, онда кад и задње парче те бивше државе буде спремно. Или све у исто време, или никог!

Овако, нацистичка ЕУ је само оставила простор за уцене и још већу мржњу. Захваљујући таквој политици ЕУ, Балкан је остао подељенији него икад, подељен границама различитих интереса и утицаја, а бојим се да ће увек остати жариште сталних тензија и сукоба. Несрећни балкански свет ће се патити чекајући на границама по 5-6 сати и више, а као што видимо, границе ће имати на сваких стотињак километара. Нацистичка Европа је увек тежила распарчавању Балкана, али то што је урадила својом политиком 'учлањивања' у ЕУ - највећи је злочин икад виђен на Балкану.
Чак је и време турске империје (са аспекта путовања, туризма и трговине) било боље него данас, јер балкански човек је тад могао да пређе цео Балкан и пола Азије без царинских контрола. Био је он тада окупиран, то је истина. Али окупиран је и данас! Али овај 'невидљиви' окупатор је гори од оног турског. Јер овај окупатор такође управља Балканом, али таквом управом не да људима никакву предност него их држи подељене по концлогорима...

Наивни Милошевић је једном рекао: 'Нема везе, сви ћемо се једном опет наћи у Европској Унији'. Грдно се преварио! Никад се цео Балкан неће наћи у Европској Унији (осим ако се балкански народи једног дана освесте и уједине своје интересе).
Radnik
(TeTe)
16. maj 2019. u 01.14
Sam zločinacki cin razbijanja Jugoslavije je imao za cilj neometano izvlacenje prirodnih resursa i kapitala, unistavanje privredne proizvodnje, kreditno porobljavanje stanovnistva i ogranicenje kretanja istog. Balkanci nisu pametni da naprave državu koja će biti običnom covjeku na korist. Jednostavno tog kapaciteta nema i zbog toga su osuđeni da budu poturice poput Slovenaca, Hrvata, Muslimana ili da ratuju stalno kao Srbi jer ima neke svijesti ali i slabosti da ostvare svoje teznje ka suverenoj državi. Još da dodam da je svima zajednicka korupcija i kratkovidni mentalitet prevare. U slučaju da se opamete, u šta sumnjam, to neko novo ujedinjenje, bilo da je u vidu ekonomske unije, državne unije ili bilo koje druge forme, moguće je samo ukoliko dodje do velike prirodne katastrofe ili III Svjetskog rata. A kome se gine za ideju koja je dva puta propadala u 50 godina?
D-Man
(Analyst)
16. maj 2019. u 12.18
Нису Словенија и Хрватска примљене у ЕУ због дискриминације према другима већ због тога што је Немачка хтела да награди своје верне савезнике у свим ратовима.

Због истог разлога уништена је СФРЈ и то на српску штету. Освета Немаца Србима због тога што су Срби увек ратовали против њих.
То је било јасно још крајем осамдесетих када се видело ко стоји иза Хрвата (и Словенаца).
Сетите се само најзагриженијих да се нама Србима узме мера. Немачка, Италија, Аустрија, Ватикан, Холандија, Белгија су биле на челу акције против Срба а да не буду у заостатку одмах су им се придружили и Британци, Французи па Амери.

Нисам знао за Милошевићеву изјаву како ћемо једног дана сви бити у ЕУ (можда сам и чуо пре али сам заборавио). Ако је та изјава тачна онда делимично објашњава његову сагласност да се РСК преда Хрватској а да, што се тиче РС, просто поклони цело Сарајево муслиманима а да тај поклон бар и не покуша да наплати са тим да Брчко буде у сасатаву РС а не посебан дистрикт.
Милошевић је своју наивност тешко платио а са њим још више српски народ. Иначе, наиван политичар је исто што и лош политичар.
Lorka
(поета)
16. maj 2019. u 12.58
Балкански народи су глупи. Ни нас Србе из овога не изузимам, без обзира што су Срби ипак били за заједничку државу, а то значи и за заједничку независност.

Мржња према комшијама и логика ''да комшији цркне крава па макар и моја остала јалова'' уназадила је Балкан и омогућила западним освајачима да експлоатишу и управљају овим простором, не доносећи домаћем становништву никакав напредак, него само назадовање.

Менталитет балканских народа је да буду туђе слуге и коњушари.

Овде свакако не говорим о некаквој обнови Југославије, јер та идеја је евидентно неизводљива. Али постоји много начина да бивши југословенски народи дефинишу своје заједничке интересе и формирају заједничку спољну политику према трећим земљама: сарадња, пријатељство, отворено тржиште, укидање царина, слобода кретања, јединствено законодавство у области људских права, заједничка питања одбране и безбедности... и много тога може да се регулише.

Насупрот томе, они се само гложу и оптужују једни друге, не примећујући да сами себе тако гурају у изолационизам и назадовање.
zori
(Чича)
17. maj 2019. u 03.45


tek kad na ulazu grada stoji - Загреб - e tek tad će da bude mir!
dulebg
(posmatrach)
19. maj 2019. u 16.51
Није Немачка примила Словенцр и Хрвате у ЕУ да их награди, већ што јој треба топло море. Да су они „ослобађали” Хрватску за Хрвате, ови би то досад приметили - но све више личи да су је ослобађали и ослохбађају и даље - за себе!!

Словенце мало остављају на миру - алпска кнежевина ником не треба. Ето - Мађарима кад пођу за Италију, а и то ће бити док се Ријека не повеже са Трстом.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.