Diskusije : Politika

 Komentar
Prva gej parada u Novom Sadu uz podršku Grada i OP
novosadski_radikal
(Clan SRS)
12. maj 2019. u 14.32
Prva gej parada u Novom Sadu uz podršku Grada i OPENS 2019
Posted on : 11. maja 2019. By glurednik021
Prva gej parada u Novom Sadu uz podršku Grada i OPENS 2019
Ljudska prava Novi Sad Srpska politika

Grupa „Izađi” iz Novog Sada organizuje prvu Novosadsku nedelju ponosa, koja je zakazana u nedelji obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOBIT).

Akcija je organizovana uz podršku Grada Novog Sada i Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019.

Aktivnosti tokom „Novosadske nedelje ponosa” biće organizovane od ponedeljka, 13. maja, do petka, 17. maja, u nekoliko javnih prostora u gradu, dok se prvi „Novosadski prajd” organizuje 17. maja u 12 časova na Trgu republike.

Ciljevi Novosadske nedelje ponosa i Novosadskog prajda su:

ukazivanje na položaj LGBT populacije i ostvarivanje prava koja su zagarantovana Ustavom Republike Srbije;

podizanje vidljivosti te ranjive grupe u Novom Sadu;

osnaživanje lokalnog i pokrajinskog LGBT pokreta i aktivista-kinja; osnaživanje mladih LGBT osoba.

Tom manifestacijom organizatori žele da povećaju razumevanje i zatraže podršku većinske populacije za LGBT osobe, kroz zajedničko učestvovanje u svim aktivnostima.

Grupa „Izađi” želi da doprinese izgradnji demokratskog društva u kojem svaki pojedinac i pojedinka mogu uživati ista prava, bez obzira na svoju seksualnu orijentaciju i rodni identitet.

(izvor dnevnik.rs)

D-Man
(Analyst)
12. maj 2019. u 15.52
То парадирање је увек било,јесте и биће гурање прстију у очи оним другима.

''...ukazivanje na položaj LGBT populacije i ostvarivanje prava koja su zagarantovana Ustavom Republike Srbije...''

Дакле, чак ти и Устав гарантује одређена права и који мој онда треба да парадираш.

Ради у своја четири зида шта хоћеш и то је то.
Дакле, права су ти загарантована и Уставом а све друго треба да је твоја лична ствар уместо да стално истичеш ко си и шта си.
Novak
12. maj 2019. u 16.57
Nema nam Markiza ocigledno su ga dbejci pritvorili...
123456789123456789
(nema)
12. maj 2019. u 17.58
Parada srama! E sad što to pederi / pedofili nazivaju paradom „ponosa”, ne kaže se uzalud: čega se pametan stidi, time se lud ponosi.
Lorka
(поета)
12. maj 2019. u 20.11
Пошто је новосадски радикал огласио ову - вероватно од сеобе Срба под Чарнојевићем до данашњих дана - најзначајнију манифестацију у историји Новог Сада, ја му искрено честитам на овом 'демократском' достигнућу.

Верујем да ће и радикалка Маја доћи да подржи овај најзначајнији историјски догађај Новог Сада, а за Чанка и не сумњам :)
pravda_i_istina
12. maj 2019. u 21.15

Књига пророка Малахије 4
Јер, гле, иде дан, који гори као пећ, и сви ће поносити и сви који раде безбожно бити стрњика, и упалиће их дан који иде, вели Господ над војскама, и неће им оставити ни корена ни гране.
Kraj_Sveta
(socijala)
12. maj 2019. u 23.25
Зашто они користе изразе као што су „хомофобија”?
Фобија значи страх!
Ја немам „говнофобију”, не плашим се говнета, али ми је некако одвратно да га гледам, а поготово помиришем!
golubbabic
13. maj 2019. u 02.22
neka pozovu V. Kacavendu da im blagosilja paradu;-)))))))
novosadski_radikal
(Clan SRS)
13. maj 2019. u 06.43
НЕДЕЉА СРАМА, БЛУДА И НЕМОРАЛА!
ЗАБРАНИТИ ГЕЈ ПАРАДУ У НОВОМ САДУ!

„Српска радикална странка изражава неверицу, огорчење и забринутост због одлуке Града Нови Сад и ОПЕНСА - организације Омладинска престоница Европе 2019, да финансијски и логистички подрже тзв. Недељу поноса и геј параду у Новом Саду. Није у питању никаква недеља поноса, него недеља срама, блуда и неморала и парада стида и перверзије. Српска радикална странка захтева од градске власти да забрани параду стида, која је планирана за 17. мај, на Тргу Републике у Новом Саду. Скандал без преседана је да се, геј парада планира испред Змај Јовине гимназије, у непосредној близини Владичанског двора и Саборне цркве у Новом Саду. Нема никакве сумње да су се организатори, тенденциозно, определили за статичан скуп на Тргу Републике, у периоду од 12 до 14 часова, како би и прва и друга смена гимназијалаца сведочила паради стида, блуда и неморала. Српска радикална странка апелује на власт у Новом Саду да заштити ученике Змај Јовине гимназије и све Новосађане од манифестације, чији је циљ промоција блудничења и неморала.” – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Одборничке групе Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.
Јакшић је рекао да Нови Сад кроз своју богату историју никада није баштинио ове европске „вредности”, него је био центар духовности, писмености и културе српског народа на овим просторима.
„Српска радикална странка је очекивала да Нови Сад, у години када носи титулу престонице младих, буде прва локална самоуправа у земљи, која ће одговорити на питање, како зауставити масован одлив младих људи, који ”главом без обзира„ напуштају Србију и беже ”трбухом за крухом„ у бели свет. Уместо праве подршке, шансе и усмерења у складу са највишим моралним принципима, Нови Сад и ОПЕНС учествују у организацији геј параде и тзв. Недеље поноса. Ако је био услов да Нови Сад добије титулу престонице младих 2019. године, организација геј параде, хвала лепо, не треба нам таква титула.” – истакао је Јакшић.
Српски радикали истичу да су против било каквог вида насиља који је усмерен према особама које имају хомосексуалне склоности и оријентацију, али да манифестацији, која данас почиње у Новом Саду, нема места на улици.
„Српска радикална странка је против пропагирања хомосексуализма као нормалног начина живота, као друштвене вредности. То није нормалан начин живота, него против природни блуд. Српски радикали изричито захтевају од градске власти да се дозове памети, одустане од финансирања и спречи одржавање параде стида, блуда и неморала у Новом Саду.” – закључио је Ђурађ Јакшић.
D-Man
(Analyst)
13. maj 2019. u 11.36
Европа удара тамо где нас Србе највише боли.

Није случајност да су нашу Владу просто натерали да те параде постану нешто као сасвим нормално у Србији. Ето, већ неколико парада је прошло без икаквих протеста против њих у Београду.
Дакле, исто ће се догодити и у НС.

Није ни случајност да су нам за Премијера поставили лезбејку.

Није случајност ни да се наши клубови кажњавају јер знају колико нас то боли.

Није случајност да су инсистирали да ми сами шаљемо наше хероје у Хаг.

Дакле, то је та покварена Европа у коју наша Влада хоће по сваку цену.
Werba
(N/A)
13. maj 2019. u 17.15
Cmarkizu Cmarak dao otkaz, nije se proslavio ovuda...
ZYUG
(kazachok specijalista)
13. maj 2019. u 23.01
kad hoće neku normalnu sredinu da ocrne i izazovu nemire, posalju im gejeve. gejevi igraju bitnu ulogu u borbi za novi svetski poredak kao udarna igla i deo lanca u borbi protiv čestitog pravdoljubivog sveta, i domaćina
cicero99
(historia est mater of studioru)
21. maj 2019. u 04.35
Posalju Werbaliju i Novaka !!! Kristalno jasno !!!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.