Diskusije : Politika

 Komentar
Казахстан
dulebg
(posmatrach)
20. mart 2019. u 06.53
Назарбаев поднео оставку, али постаје казахстански Денг Сјаопин

16:31 19.03.2019.
коментара
Штампај

ВД ШЕФА ДРЖАВЕ ПОСТАО ЊЕГОВ БЛИСКИ САРАДНИК КАСИМ-ЖОМРАТ ТОКАЕВ

ПРЕДСЕДНИК Казахстана Нурсултан Назарбаев, који својом земљом влада од 1989-те, објавио је да ће се са функције повући 20. марта.

Нагласио је да се навршава 30 откако је на челу државе и навео:

„Мој велики народ указао ми је велику част да будем први председник независног Казахстана.”

Назарбаев ће, у суштини, и даље управљати земљом из другог плана. Играће улогу казахстанског Денг Сјапоина.

Он по закону задржава стасус лидера нације и председника националног Савета безбедности који има широка овлашћења у опредељивању унутрашње и спољне политике.

Назарбаев ће остати и члан Уставног савета и лидер владајуће партије Нур Отан (Светлост Отаџбине).

Вршилац дужности шефа државе постао је његов поверљиви човек Касим-Жомарт Токаев.

Назарбаев је за њега рекао: „Токаеву се може поверити управљање Казахстаном”.
dulebg
(posmatrach)
20. mart 2019. u 06.57
Овај је човек нанео доста штете Русима. Прво није јасно - зашто се северни руски појас није одвојио од Казахстана и припојио Русији? Друго - промовишу масонерију да то зуби трну. Хоће да пређу на латиницу, ваљда да се слижу са Турцима и Азерима? Државом, која има огромне ресдурсе, владају као мафија.
Starac_Foco
(--)
20. mart 2019. u 08.41
O Gazda, ako te još ima, ti kao da si istomišljenik ova jedno 2-3 trola koji svaki drugi post pocinju napomenom o glupim bosancima, krajiskim pobeguljama i ostalom „prekodrinskom olosu”. Šta je sa tobom Gazda, ja sam mislio da si i ti u Sluzbi?

A u vezi teme, ujedno sa povlacenjem Nursultana Nazarbajeva ime glavnog grada države je preimenovano sa Astana u Nursultan... Doduse on je Astanu i napravio velikim i glavnim gradom, prije njega bila je mala i beznacajna.

Skoro sve te muslimanske države koje su nastale raspadom SSSRa, od kojih vecina i pripada turkijskim narodima su na sličnom putu, redefinisu nacionalni identitet, mijenjaju pismo u latinicu, vole kult velikog vodje, itd.

Proveo sam neko vrijeme u Kirgizstanu i Tadzikistanu i nešto vidio od toga. U Tadzikistanu (koji jedini od tih „stanova” nije država turskijskih naroda, oni pripadaju iranskoj grupi zajedno sa Afganistanom) presjednik Rahmon takođe vlada već jedno 30 godina...

Što se tiče odnosa Rusije prema Rusima koji su raspadom SSSRa ostali van granica Rusije, a kojih je prema nekim procjenama bilo oko 30 miliona, poznato je da Rusija nije vodila nikakve ratove u vezi sa tim. „Glede” toga, nije bilo bas realisticno ocekivati neko vece ucesce Rusije vezano za rjesavanje problema par miliona Srba koji raspadom SFRJ ostase van granica Srbije.

Koliko znam jedini rat u tim muslimanskim zemljama bivšeg SSSRa (i ne uzimajuci u obzir ratove unutar Rusije, kao u Ceceniji) u kojem je Rusija ucestvovala na neki način je bio onaj u Tadzikistanu.
Taj rat je nekako ostao u sjenci „naših” ratova jer se dogadjao u isto vrijeme kad i rat u HR i Bosni, koji bijase između muslimana i muslimana (radiklanih i onih koji to nisu na cijoj strani je bila Rusija) i koji se nekako zavrsio nerjeseno, 0:0...

pravda_i_istina
20. mart 2019. u 09.07
astana-satana se preimenovala?
ja sam razumeo da je ona simbol i centar novog svetskog poretka, kada ga istok preuzme od zapada, ako već nije
samo, ... treba neko da plati za stari, ili nema ništa od tog svetskog posla
dulebg
(posmatrach)
21. mart 2019. u 18.00
Да, у праву си - Астана као Свевидеће Око!?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.