Diskusije : Politika

 Komentar
Није Дража био сарадник Немаца и усташа, него ТИТО!
BeliVuk
06. decembar 2018. u 05.54
„Ми се у Србији морамо понашати као у земљи коју смо окупирали” (бележи Брозов биограф Душан Биланџић његову изјаву на седници Политбироа КП, 30. октобра 1944. у Београду).У говору на Бањици новембра месеца Тито је рекао: „Србија нема чему да се нада. За њу неће бити милости”, док је прва изјава „полудивљег” Слободана Пенезића Крцуна гласила: „Премного вас је остало у животу, али још имамо времена да ту грешку исправимо”.

Извештај Државне комисије Републике Србије каже, да су партизани после Другог светског рата ликвидирали 416 ђака и студената,2892 жена домаћица,јер су им мужеви били четници,72 новинара,857 трговаца,кафеђија,345 учитеља,77 глумаца и уметника.Не заборавимо и стотине хиљада убијених, утамничених, избеглих, којима је одузета имовина! ….Ратни циљ комуниста није био ослобађање земље, већ освајање власти,они су непријатеља видели у чуварима те власти – краљу, влади и легалној војсци – а не у окупаторским трупама.Преглед ратних догађаја показује да су се партизани борили против окупатора само кад су морали, у оним ситуацијама кад не би стигли на време да се склоне, док би оштрицу своје борбе увек усмеравали ка непријатељу број један, чијим би уништењем остварили свој ратни циљ – дакле према четницима!На основу докумената из немачких и усташких извора, данас знамо да је руководство партизанског покрета било одговорно за свесрдну колаборацију са окупатором.То што су победници у грађанском рату потом оптужили борце ђенерала Михаиловића за свој грех, представља својеврстан пример њиховог цинизма.

Тито је током Другог светског рата био заокупљен више борбом за власт него отпором фашизму, што најбоље показују преговори које је марта 1943. преко својих блиских сарадника водио с Немцима.Ђилас и Велебит тада у Загребу убеђују Кашеа и Хорстенауа:„Ми се не боримо против вас, Немаца. Ми се само бранимо. Немојте нас гонити и нећемо пуцати на вас. Наши непријатељи су четници. Ми се боримо само против њих.” („Еин Генерал им Зњиелицхт”, Банд 3, Бохлау Верлаг Њиен-Коелн-Граз 1988; М. Ђилас „Партизански рат”, Београд 1979. године).
https://zlj13051967.wordpress.com/2015/05/20/draža-mihailovic-nije-bio-saradnik-nemaca-i-ustašanego-ti to/
Чињенице које запад крије као змија ноге и у данашњој окупираној Србији се не учи у школама.
Tarpe-
07. decembar 2018. u 10.40
Majku vam j**em komunisticku smrdljivu. Govna jedna, vucaraju se ovde po Beograd i Novom Sadu uglavnom, a ima ih i po belom svetu. Danas deca i unuci tih zlikovaca pljuju Srbe i Srbiju po svetu. Gde su deca tog krvavog komunistickoj zločinca Slobodana Penezica, Eno ih u SAD, u Los Andjelesu, cerka Vida predaje tamo na nekom univerziteta a sin Predrag-Pedja Penezic je neki reziser, muvao se ovde po Srbiji pre 5-6 godina jer je hteo da snima film o svome ocu, verovatno da mu opere biografiju i sigurno je racunao da mu Srbija za to da i velike pare, da uzme nekoliko miliona dolara za to.

I taj Slobodana Penezica, žena mu se zvala Grozdana a on je zvao Zina, da joj ime ne bude bas cisto srpsko, već Zina, malo da naginje na muslimansko. More, nisu to bili nikakvi komunisti, to su bili najobičnije bitange, neradnicu, lopovi i otimaci tudje imovine i zločini. Njih ustvari nije ni intetesovao komunizam, već samo pljacke, lopivluci, ubistva i zlostavljanje srpskog naroda.
Bazorilo
08. decembar 2018. u 10.52

Naređivao je da se ubija i vlastitom rukom ubijao. Protivrečan i kontroverzan, jezivo surov i osvetoljubiv.

Pripadao je prvom jezgru srpske Ozne i bio njen šef. A nju su sačinjavali: potpukovnik Mile Milatović, zamenik Krcunov; oficiri: Svetolik Lazarević Laza, Radovan Grković, Đorđe Lazić, Radenko Mandić Manda i Slobodan Krstić Uča. Krcun je bio mozak i koordinator, izrastao rano u prekaljenog operativca. Nadređen mu je bio jedino Aleksandar Ranković Leka. „Za Leku u vatru, za Leku u vodu.” Od njega su zazirali i bez pogovora izvršavali njegove naloge. Neprikosnoven autoritet u koga se i Krcun zaklinjao.

Pod Penezićevom policijskom palicom, ova oznaška družina slomila je kičmu srpskim nacionalistima, uterala bogate seljake, ili kako su ih posprdno zvali „kulaci”, u radne zadruge. Čupali im brkove, šikanirali i pendrečili, pa su mnogi od tih mučenja nalazili spas u vešanjima po svojim štalama. Za vreme Informbiroa 1948, staljinističke zanesenjake izolovali su na Goli otok izlažući ih najsurovijim torturama; ubili u njima i ličnost i dušu, a one nepopravljive „dvomotorce” — držali im neprekidno glave u kibli, do padanja u nesvest.

Do juče, i sam Krcun, kovao je u zvezde i veličao brku Staljina, praveći od njega bogisimusa, a onda preko noći i naprasno bacio svog idola pod noge. Šibao golootočanske mučenike toljagama i pendrecima, napravivši od tog ukletog ostrva pakao na zemlji.

Pretio živim kosturima, istočene snage, vičući na njih histerično: „Bando smrdljiva! Hoćete da nas zgazi Staljinova čizma! Je l'? Mala vam je snaga da menjate nešto! E, nećete, dok sam ovo što sam. Zapamtite!”

Oznaši Krcunovi, špartali su zemljom Srbijom, uzduž i popreko, prepoznatljivi po kožnim kaputima i boljševičkim kačektima, natučenim na čelo, smrknuti i osioni „loveći za odstrel”, „domaće izdajnike i ratne profitere”.

Njihov se sveti zadatak sastojao u tome da istrebe „korov” u Srbiji.

Naročito kivan na „grešnike” i „otpadnike” partije, kolebljivce i mekušce. Isto tako i na klasne neprijatelje i buržuje.

Ko hoće sve sa ovog linka,evo može da pogleda.
Slobodan Penezić Krcun (1918—1964) - Riznica Sprska
www.riznicasrpska.net/istorija/index.php?topic=101.0

03.05.2010 · Istomišljenici Krcunovi videli su ga uglavnom s one svetlije i lepše strane, a nikako sa one mračnije i neljudskije. Za njih, on, Krcun, ...
dulebg
(posmatrach)
09. decembar 2018. u 15.38
Па рат је - свако са сваким пактира, после му првом приликом забије нож у леђа. Ја сма остичем утисак да су Срби-цивили много више изгинули где су их чували партизани, него где су били четници.

Знамо да су на италијанским територијама четници пактирали с Италијанима против усташа, на Мањачи са усташама против партизана; па сачували народ. Партизани су 2 године имали слободну територију код Павелића у Бос.Крајини - није их дирао - зашто?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.