Diskusije : Politika

 Komentar
Albanske trupe nadiru na sever KIM
novosadski_radikal
(Clan SRS)
22. novembar 2018. u 10.26
https://tinyurl.com/ya4p3bpd

Albanske trupe nadiru na sever KIM: Pogledajte kolonu oklopnih vozila uslikanu pre par trenutaka!
PRIPREMIO a1info - 22/11/2018

Pripadnici tzv. kosovskih bezbednosnih snaga (ROSU) sa dvadesetak oklopnih vozila krenuli na severu Kosova i Metohije i trenutno se nalaze nedaleko od Kosovske Mitrovice.

Slika do koje je došao portal SrbijaDanas uslikana je u blizini Kosovske Mitrovice.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas na sastanku sa Srbima sa KiM da su zabeleženi pokreti albanskih trupa iz baza Belvedere i Vrelo ka severu pokrajine.

– Iza toga stoje dve njihove moguće namere. Ponovo su uzeli onaj gliser kojim se Tači vozio na Gazivode, i u tom smislu moguće da kreću u kontrolu jezera, da pokazuju mišiće, ili da kontrolišu tzv. zeleni prolaz i spreče ulaz robe iz Srbije ka KiM – rekao je Vučić i dodao da je zbog toga nešto malo kasnio na sastanak.

Izvor: Srbijadanas.com
trek_team
(biciklista)
22. novembar 2018. u 11.17
Srbija, odnosno SNS, će uputiti protesnu notu Kosovu i...to bi bilo to!

Ne mogu jednostavno reci „dogovorili smo se”. Ovako izgleda kao da su siptari to uradili na svoju ruku a EU i Amerika to podrzale.

Takođe ćemo dobiti dozu: „Pa ne možemo bre portiv celoga sveta” i „Nećemo da uvedemo Srbiju u destrukciju, a srpski narod u nestajanje” uz neminovno spominjanje Milosevica i bombardovanja Srbije 1999.

Nakon 3 dana, Zadruga i Maric nazad na udarne TV termine i Srbija mirna k'o Backa.

I za kraj da se svi podsetimo reci jednog velikog zlikovca: „Svaki narod ima onakvu političku vlast kakvu zaslužuje.”

D-Man
(Analyst)
22. novembar 2018. u 14.21
Очигледно је да је свака шиптарска акција синхронизована из истог Западног центра који, исто тако, контролише и Вучића.

Дакле, изгледа да се улази у завршни део плана који је смишљен за тзв. Косово. Испашће као и до сада; Вучић се (по његовим речима) борио као лав за Србију али он није толико неодговоран да уведи Србију у рат тамо због неких транспортера (пре тога је било због заставе у Паризу, па онда због 10% и 100% царина а сада ће бити исто тако и са транспортерима и евентуалним заузимањен севера КиМ од стране шипаца).
Прозирна игра Вучиаћ и његових ментора са Запада.

Нема другог решења већ да Србија, уколико шипци уђу војно на север Космете, на тај исти север уђе са својом војском. Не би то био дуг рат, ми смо и даље много јачи од шипаца уколико НАТО није иза њих. Али, прилично сам сигуран да ће НАТО бити одмах иза шиптара што ће онда бити изговор Вучићу да не жели Србију да увлачи у рат са НАТО пактом. И, не, наравно, не може Србија да ратује против НАТО пакта али све ово се припрема већ неколико година, корак по корак, а српски народ је већ маркетиншки обрађен да прихвати чињенично стање какво буде на терену.
Novak
22. novembar 2018. u 14.35
„trupe nadiru”
.ebote šta će tek nadirati kad osnuju vojsku uskoro.
drzi se Evropo, nadiru siptarske trupe,
Srbijanci kupujte konzerve, ulje, so, brasno...
nadiru trupe...
Jocko4
(observer)
22. novembar 2018. u 14.51
Прво, то нису оклопна возила, него војни и полицијски транспортери.

Друго, шта чека Вучић ?
Уместо да калимерише, морао би хитно да разговара са Москвом и Пекингом, да се захтева хитна седница Савета Безбедности УН због објективне претње Приштине и ризика да намеравају да угрозе Србе на северу КиМ.
На тај начин би се спречило да Србија буде оптужена да је изазвала евентуални сукоб са снагама Росу и највероватније спречило спровођење њиховог плана.

Треће, Вучић, ако је нормалан (у шта сумњам) морао би да објави да су Бриселски преговори пропали и да ништа што је тамо потписао више не важи, јер ЕУ не може да натера Шиптаре да спороводе и поштују договорено. Значи, преговори нису постигли циљ - Приштина их је потпуно обесмислила.
MC_
(Bihilist)
22. novembar 2018. u 15.23
D-Man, Jocko 4

u pravu ste, potpuno.

međutim sa nama je gotovo, bolesnik na vlasti je omadjiao narod

oni veruju u njegove drame.

sutra će pisti da je Srbe od invazije spasila samo njegova mudra politika.
Srbi vole svoje vodje. Bezgranicno!
Novak
22. novembar 2018. u 16.43
Policijske snage, ili naurazae formacije policije nikako ne mogu biti
trupe.
Reč trupe se isključivo koristi za velike vojne formacije koje raspolažu
sa svim vrstama naourzanja.
Na Kosovu nema nikakvih vojnih trupa.
Nato baza na Kosovu je samo jedan malecki deo njihovih trupa
raspoređenih u Europi.
D-Man
(Analyst)
22. novembar 2018. u 17.25
Novak,

По тој твојој логици ни НАТО нема трупе уколико се њихов укупан број упореди са целим свемиром или васионом, како ти год одговара.
PrecaninPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Precanin
(Нека буде борба �)
22. novembar 2018. u 19.43
Ријешења има, зове се државни удар.
Али нема ко, они што имају муда су у затвору.
А ко би и ризиковао да сутра заврши у Хагу, дакле нема ријешења!
Предлажем, повући се у Краљево, стратешки, одмах и из Ражке области!
Нећемо ваљда ратовати због, Пазара, Сјенице и Тутина.
Уосталом, време је да Београд живи ко сав нормалан свет.
Заправо све је почело кад су Милан Бабић, Јово Рашковић, Радован Караџић и остали неодговорни српске прваци с ону страну реке разделнице одллучили да хушкају народ на мирољубиве комшије Рвате и Мусуљмане.
Сад је касно и да се иде код Путина, нема ко. Кредит то смо имали код Руса јер смо се замајавали са НАТОм 15 година дајући њима прилику да се пресаберу, кредит је потрошен драмосеровом политиком копирања Лубицице Беле.
Али се ипак закувава, све су прилике да ће Веберов ученик алиас Муслиу омастити конопац. Већ видим промрзло трупло, буљаве, очи, преотечене губице преко којих се циједи слина док децембарска кошава њише канделабр на коме виси објешено трупло српског велеиздајника. Док укочена деснa рука пoказује, ироније ли, према згрaди „Албаније”, мало циганче запишава ногавице промрзлог леша, не обазирући се на повике свога деда Ставре, старог београдског мандова.
Србин се не да.

POLARIS
(доктор)
22. novembar 2018. u 19.46
***
Очигледно је да је свака шиптарска акција синхронизована из истог Западног центра који, исто тако, контролише и Вучића.
***

Ди-мен

Мислио сам да твоја размишљања превазилазе таблоидне теорије завере.

Твоја изјава је нелогична и бесмислена, какве то етичке и моралне принципе имају ти „центри моћи” који контролишу Албанце и Вучића да овако губе време без везе на ова прпуцавања између Срба и Албанаца, биће срамота их Срба или да се Срби не досете. Ти центри моћи се иживљавају на сваком комаду земаљског шара, али ето нешто су стидљиви кад је у питању Србија. То су ноторне глупости, измишљотине ових букача са форума.

Ма дај..., уозбиљи се, мислио сам да много озбиљније перципираш ствари.

POLARIS
(доктор)
22. novembar 2018. u 20.00
Боље је 1000 дана преговарати него један дан ратовати.

Лако је ући у сукоб, али шта би Србија тренутно добила тим сукобом, НИШТА, а изгубила би много. Тај сукоб не би био локалног карактера, већ би одмах увукао Албанију, Македонију, Црну Гору, угрозио Републику Српску од стране Хрватске и муслиуманије јер би циљ НАТО пакта био дса под хитно избије на Дрину,...

Искрен да будем дуго прижељкујем тај сукоб да им се нај..бемо мајке, али тренурно није време. Ови букачи са форума би први нагулили, дијаспора би то лепо гледала на ЦНН-у, а ми би гинули.

Треба их пустити још мало, све су то блефови она два полуобразована шиптара и њихових ментора.

Шиптари су се погубили и чине све лошије потезе, да ли то били потези њихових ментора или само њихови небитно је. Континуирано губе подршку у свету. Та подршка се одржава још само на мишићима Америке и британаца и њихових сателита Француске и Немачке.

Време је на нашој страни.
Novak
22. novembar 2018. u 20.30
D-Man
Ok, da okrenemo stvar.
Vojska Srbije nije u stanju da se suprostavi
i zastiti Srbe na kosovu zbog
albanskih trupa koje nadiru.
----
Znaš kako
Ja se secam naših slavnih pobeda na ratistima
devedesetih i svakodnevnih obaranja kojekakvih
letilica tokom Nato agresije.
Sada me strah da će „albanske trupe koje nadiru” da
prodru u naše jedinice i osvoje Nis..
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
23. novembar 2018. u 01.07
Lepo je *diskut Daco svojevremeno opisao ove sto ovuda masu krstacama,
da su bili prvi do raznih vojvoda, (a ima ih i ovuda..pisijada)koji su tokom zadnjeg rata ubaznija nicali k'p pecurke posle kise i ostale sl. bulumente..
Kaže svi takvi su bili pod dubokom jorgan planinom, a preziveli su zahvaljujuci pre svega tasterisanju i trange-frange sa balijama i ujkama, da bi na kraju svi takvi,- prvi osvanuli po Kenjadi Australiji, Cemeriki..Takvih je sada Srbija puna, u slučaja rata takve treba odmaK pohapsiti i eliminisati ih kao Vodjine stetocine, kako bi se zastitila ledja sumadijskih tj. srpskih rodoljuba...
D-Man
(Analyst)
23. novembar 2018. u 03.07
Polaris,

Сети се деведесетих када је Запаад на ''кашичицу'' ратовао против Срба.
Шиптари су за време рата у Хрватакој и БиХ били мирни као бубице. Због чега? Једноставно због тога што Запад није хтео да отвори фронт против Срба од Бенковца до Проклетија јер би се Србија неминовно умешала директно у рат. Шиптари су почели да дижу глас тек након Дејтоснког споразума.

Вучић нема шта није испотисивао шиптарима (ни дан данас не знамо на шта је све ставио потпис). Запад зна да су Срби емотивно везани за КиМ па због тога и ово лагано ''цеђење'' Срба. Мени се чини да прилична већина Срба никад пре није била спремнија да се одрекне КиМа него што је данас.
Ето, у томе је прљава игра Запада која повлачи шиптарске полуге док истовремено, по свему судећи, Вучићу изгледа јесте у циљу да се Србија одрекне Космета.
Додај на све то болесну жељу да се уђу у ЕУ и ето ти објашњење због чега сматрам да су и шиштари и Вучић контролисани од Запада.
То нема никакве везе са таблоидима.
Werba
(N/A)
23. novembar 2018. u 04.49
Ето, у томе је прљава игра Запада која повлачи шиптарске полуге док истовремено, по свему судећи, Вучићу изгледа јесте у циљу да се Србија одрекне Космета.
=========
Prljavu igru prati i Vodja koji po svaku cenu nastoji da resi problem KIM zajedno sa svojim krstasima 10-brankovica, kojima upravlja M.Djuric.
Najbolji primer saradnje VOdje i njegovih krstasa-batinasa (sličnih ima ovuda, čak su i avatarom sebe obelezili) sa dzvaljavom ligom, ogleda se u jutrasnjem fol-gol hapsenju izvesnog srbina policajca, koji je ucestvovao u istrazi *ubistva Olivera Ivanovica.Opasan neki baja,- ala Dzams-Bond.
To je samo maska da bi se skrenula istina koji svi znaju, i koju uporno pokusavaju kada imaju za to priliku, da obelodani porodica Trajkovic i pravi Srbi rodoljubi na KIM, da su Olivera ubili upravo
krastasi po Vodjinoj naredbi a na zahtev Dzvalja.
Sve je ovo jedna obostrana gluma na relaciji Dzvalje-VOdja kako bi se dogovereno prikazalo, kao teško jako teško i da bi to „teško”
u konacnom obostranom predlogu izgledalo prihvatljivo za srpski narod, u smislu, -daj šta das, dobro je da smo i ovo iscupali...

Roba će i dalje da cirkulise na KIM, naravno tajno a jucerasnja „kristalna noć� za srpski keks *plazma* i ostalo bila je pisicna,-spaljivali su praznu ambalazu..

OZNA sve dozna!




dulebg
(posmatrach)
23. novembar 2018. u 05.02
И та царина од 100% и провокације РОСУ служе да се медијски покрије неуспех америчке дипломатије да прогура Косово у Интерпол. Слушајте смао њихове станице: треште о царинама, о хапшењима, нема једне речи о Интерполу - то се десило неком другом!
rizling
23. novembar 2018. u 05.54

ДОКТОРЕ,

Nas predsednik 6 ШЕСТ **** SEST , godina pregovaro sa Tacijem ? Odkada je dosao na vlast.

Daj , napisi o cemu je pregovarao? Nigde nisam nešto procitao , niti čuo o tome.

Postavi nešto da vidim.

Ali zvanicno, ne o ovome ili nome.
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
23. novembar 2018. u 06.06

dulebg
(posmatrach)

23. новембар 2018. у 05.02

И та царина од 100% и провокације РОСУ служе да се медијски покрије неуспех америчке дипломатије да прогура Косово у Интерпол.
===========

Naravno ima i toga. Zamagljuju anglosaxsonci gde mogu.
A i kod kuce im dimi...

Jedno je sigurno,
da Vodja nije javno(transparentno) balavio o prognozi za izbor predsednika SAD, da je bar zacepio dzvaljavu pomijaru, danas bi situacija sa KIM izgledala mnogo povoljnija za Srbiju...

p.s..
Šta je VOdja pregovarao sa Tacijem 6 godinica to niko ne zna!
Jedno je sigurno, da je Taci pokusavao da u onoj kancelariji dok je teslacio Mogorenijevu, pokusavao Vodju sa pederskog puta, da vrati u normalne.
Još nije uspeo...

WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
23. novembar 2018. u 07.12
Kako prenose pinkovi i 'informerovi' novinari sa KIM, „Srbi se najviše uzdaju u mudru srpsku diplomatiju”??
hahaaaaaaaaaaaaaa...
Eto dokle ih je dovela dosadasnja nadasve mudra „srpska diplomatija”...
rizling
23. novembar 2018. u 07.41

Dali ima neki protest , skup U BEOGRADU. Kao znak solidarnosti za bracu sa KiM ??
Novak
23. novembar 2018. u 08.33
D-Man
Сети се деведесетих када је Запаад на ''кашичицу'' ратовао против Срба.
Шиптари су за време рата у Хрватакој и БиХ били мирни као бубице.
---
Devedesetih je samo sve eskaliralo a sve je pocelo bas sa siptarima,
dok sa Hrvatima nikad nije ni prestalo.
Jedini ko je nakon zvanicne pobede 1945 bio preterano miram i pobedom zanesen su Srbi.
---
Drugarice i drugovi!
Pojava iredentizma na Kosovu mora biti zaustavljena
jer ona direkno ugrozava u krvi steceno bratstvo i jedinstvo
svih naših naroda i narodnosti...
Novak
23. novembar 2018. u 08.43
Zapad ratovao protiv Srba.
---
Zapad uvek ratuje samo u svoju korist i gleda samo
profit, svaki saradnik u njihovoj borbi je dobrodosao.
U svom rusenju Jugoslavije zapad nije imao ljubimce
već samo crno-bele figure na „sahovskom” polju.
dulebg
(posmatrach)
24. novembar 2018. u 02.57
Новаче, ако си играо „Дипломатије” видео си да се савези увек успостављају на исти начин: Руси са Французима, Немци са централном Европом, Енглези ца црним ђаволом, Турци одмеравају.. Нема промене поља.
Orpheus
24. novembar 2018. u 06.18
Tokom istorije mi smo uvek bili na pogrešnim stranama i trpeli ogromne ljudske gubitke i to je fakat.
Da nije bilo tako danas bi nas bilo sigurno više od 20. miliona.
Drugo pitanje je da li smo bili na pravoj strani.
Sadašnja pitanja vezana za identitet i državnost su rezultat štetočinske decenijske politike od josipa broza pa do miloševića, radikala i mutiranih neoradikala, a u pitanju su sve isti loši ljudi kojima je cilj samo održavanje na vlasti na štetu države.
Mi smo jedina država koja je geografski u Evropi,a koja ima najniži standard i brutonacionalni dohodak po glavi stanovnika u istoriji čovečanstva na ovim prostorima.
A za rezultat imamo loše ljude koji nas ugnjetavaju od spolja ka unutra, zatim i spoljne neprijatelje kojima je isti nalogodavac kao i unutrašnjim koji nam preko svih medija pričaju da živimo kao u bajci.
Kada bi nekim čudom problem sa kosovom nestao, ovi današnji bi propali jer ne bi imali na šta da se vade.
Kosovo je dvadeset godina glavna i konstantna tema na svim medijima i zakonom bih zabranio tu temu.
Vlada Srbije je organizovala radnu grupu koja ima za zadatak da se bavi tom temom. Tačka.
Neka se ostali bave mnogo bitnijim temama od Kosova, da vidimo rezultate tog rada, dakle porast standarda, plata, sređenu državu iz koje neće deca da nam se evakuišu.
sine_bane
24. novembar 2018. u 09.21
Polaris, šta mislis da li bi trebali da pored pregovora vodimo i politiu kao da ćemo ratovati 1000 dana a jedan dan pregovarati, mislim na sklapanje vojnih saveza, ovakvim pregovorima bez pokazivanja zuba ne vidim neke rezultate sve nam je teze i teze i sigurno nestajemo a veoma je realno da će nam rat BITI NAMETNUT kao i sto je bilo bombardovanje 99-te?
Novak
24. novembar 2018. u 12.03
Nama je do sada svaki rat bio nametnut, i
27.Marta 1941. smo jasno rekli bolje...
Kada je onaj mali mis rekao onom slonu na sred mosta
uf ala tresemo, slon nije bio svestan koliko bi
mis bio u pravu ako bi se most srusio.
POLARIS
(доктор)
24. novembar 2018. u 12.53
Сине-Бане,

На срећу нисам у ситуацији да доносим одлуке које су од круцијалне вредности и важности за државу и народ. То је велико бреме, притисци, увреде, неповерење, непоштовање,... не бих био у тој кожи.

На таквом месту човек мора бити способан да обузда своја осећања, его, емоције,...

Моје скромно мишљење је да се ствари дешавају по неком промишљању и то промишљање не бих приписао Вучићу, мада како владика Раде рече: „Прегаоцу и Бог даје махове.” већ Светом Духу.

Нешто је почело да се ломи и мења у нашу корист, то је већ толико транспарентно да шиптари заједно са својим менторима почињу да повлаче погрешне потезе. Сматрам да тренутно треба бити стрпљив и да ће шиптари сами да уруше све илузије које су створене, али исто тако спреман да се одреагује у најкраћем могућем времену.

Дан рата не бих пожелео никоме, неважна је снага противника, много би Срба на КосМету страдало какав год то сукоб био.

А ови букачи који ме прозивају да сам Бот први би дезертирали у случају сукоба.

Што се мене тиче увео бих Србију у ОДКБ, прекинуо бих договор са Европом по цену прекида свих економских односа и санкција које би вероватно уследиле, наоружао бих цели народ и са војском избио на границе са Грчком и Словенијом. Али то су тренутно само моје пусте жеље које ће сигурно да испуне моје „Беле пчеле”.

И као што сам рекао небројено пута на овом форуму, још сам у стању заноћити у рову и ујутро узвратити на ватру.

Поштујем Вучића као председника Србије, јер поштујем институцију председника Србије, као и институцију председника Српске. Имао бих много критика на њихов рачун, али не могу ни да предпоставим са каквим се све проблемима они срећу током свог рада, јер дефинитивно не располажем информацијама којима они располажу и кроз какве све кризне ситуације они пролазе. Да би се неко критиковао није довољно само вређати, потребно је изнети неки рационалан аргумент.

А ови букачи мна форуму лако износе процене и оцене као и решења. Што би наш народ рекао: „Лако је туђим кур.ем глогиње млатити.”
Precanin
(Нека буде борба �)
24. novembar 2018. u 17.32
На срећу нисам у ситуацији да доносим одлуке које су од круцијалне вредности и важности за државу и народ.
...
И на нашу срећу, и на нашу!
Запрвао реченицаје је тупава. Одлуке могу бити од круцијалне важности али вредност не моче да буде круцијална..моће да буде позитивна, негативна, мала и велика али не круцијална...
...
Апропо и визави, сјетих се једне приче, вица!
Продаје Цига факултететске дипломе на бувљаку.
Диплома правног 2000 Евра, Економија 2000 Евра...народ купује...
Дошао један лик са СЦ и каже Циги да би хтио да купи диплому медЕцинског факултета (а познато је да је немачка медЕцина најбоља).
Цига каже: „Нема проблема, само ћу морати да те мало пропитам...!”
POLARIS
(доктор)
24. novembar 2018. u 17.56
Хвала на исправци, исправно резонујеш, промакло ми је у брзини писања.

А што се тиче циге, био је у журби, па није стигао да ме мало пропита, зато се и јављају овакве грешке. Нема више ништа Свето, све се срушило, ето ни циго више не стиже да пропитује.
Precanin
(Нека буде борба �)
24. novembar 2018. u 18.11
Нема љутиш! Синоћ сам гледао „Ко то тамо пева”, па се сјетих медЕцине и вица!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.