Diskusije : Politika

 Komentar
Prodaj jeftino, kupuj skupo
keramicar
(mrgud koji sedi)
11. novembar 2018. u 10.14
poslednjih dana se pojavila vest da telekom srbija, inače javno preduzece u državnom vlasnistvu otkupila preduzece kopernikus za ogromne novce.

vlasnici kopernikusa su dva brata od kojih je jedan prvak niskih naprednjaka. braca su bili ortaci,a preduzaca su im bila registovana negde u inostranstvu na nekih od popularnih ostrva. samim tim , suma od 195 miliona evra zajedno sa porezom se placa tamo negde na tim lokacijama.
telekom srbija je kupio kopernikus bez da je uradio savetodavnu analizu od neke strucne agencije. još pride, po zakonu, državna preduzeca ne smeju biti vlasnici medijskih glasila.

sa druge strane, pre par meseci, država je prodala poljprivredni kombinat beograd (PKB) za 105 miliona evra. kad se ovaj novac podeli samo sa 17000 hiljada hektara oranica koje novi vlasnik dobija, racunica je da je hektar oranice u okolini beograda i u beogradu prodata za 6000 evra. kad se uzme u obzir i ostala imovina, farme mehanizacija i ostala oprema svakom bude jasno da je prodato bar u pola cene najmanje.

i tako, kad prodas jeftino, a kupujes skupo, na kraju godine neocekivano van svakih prognoza skoci i BDP od onogplaniranog.

sreća pa nas je zadesila grupa strucnih ljudi.
cuvajmo ih, da nam ih ne ukradu.

dulebg
(posmatrach)
12. novembar 2018. u 03.58
Еј па стварно невероватно:
- ПКБ, кроз који возиш сат времена, да кошта дупло мање од 2 студија и 5 дописништава? А гицкали смо се 10 година да се ПКБ не продаје?!
Подозревам да га је купио неко из власти, само се маскира преко Емирата? Исти ђаво и за продају Коперникуса?!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.