Diskusije : Politika

 Komentar
Демократија и право гласа..
Precanin
(Нека буде борба �)
14. oktobar 2018. u 16.50
Овдје у Кењади има безумника који би да дају право гласа 16-ѓодишњацима. Ионако су муслоши пресудили у избору овог либералног дегенерика Трудоа, (ми смо његовог оца звали Тридо, ако се добро сјећам), него би да још да зацементирају политику по којој се у ову земљу само „имгиришу” црње, мусави и фукара из Индије.
А пошто је већ неко устао у одбрану пензоса, вријеме да се присјетимо оног чувеног Просветаровог „један билмез-један глас”, е на то се свела демократија туна.
У Србији треба увести да нико млађи од 30 година и нико старији од 65 година нема право гласа. Оне млађе ионако заболе за све а ови старији су...престари.
Послије треба увести обавезни IQ тест прије избора. Кладим се да неки са СЦ никада не би имали право гласа.
Послије два изборна циклуса, уз минимлано поштене изборе, Србија би кренула на боље.

Precanin
(Нека буде борба �)
14. oktobar 2018. u 20.55
Има слуђених људи, има и неки синдром по њима назван, кладио бих се. Рецимо, Лаци је опсједнут капитализмом. Ти си несрећниче опсједнут ДБом, УДБОМ, КОСом ЧЕКОМ, МИ6 и МИ5, ЦИА, ГРУ, КГБ ...ко зна чиме не. Има много других процеса, контролисаних и неконтролисаних који могу да одлуче о политичкој судбини народа, земље...
dulebg
(posmatrach)
16. oktobar 2018. u 04.18
Да се осврнем на топик: немогуће је да се неко реално право добија рођењем, ето тек онако, бесплатно?! Знате и сами: да вас све бесплатне презентације, поклони компанија и сл. на крају коштају, обично вишеструко.

Сад да ми неко каже: ето решили моћници да питају народ шта да раде, па зар није то сулудо:
- објективно у народу има 1-2% оних који би умели разумно да одговоре, остали су/смо стока, која иде куд им пастир покаже,
- зашто би моћници ризиковали да народ каже нешто погрешно, шта их приморава? - ништа! Ја дубоко верујем да је и Брегзит намештен како је владајућа већина Глобалиста желела.

Сетимо се да је Аустро-Угарска дала опште право гласа 1916-те, 2 године пре свог нестанка. Досетила се да је занима мишљење пучине? - не, него је хтела да их умири давањем бесплатних права, која ништа не чине.

Lorka
(поета)
17. oktobar 2018. u 14.12
Кад би избори изгледали овако:

Свака месна заједница изабере 19 својих најбољих кандидата у скупштину месне заједнице. Свака скупштина месне заједнице од тих 19 изабере двојицу најбољих у скупштину општине. Свих 114 општина, изаберу по два најбоља посланика у Скупштину Србије. Скупштина Србије од изабраних посланика предложи двојицу кандидата за председника државе, а двојицу за премијера (од ове четворице, грађани би изабрали председника и премијера на непосредним изборима).

Шта мислите:
1. Да ли би Чеда и Чанак икад постали посланици?
2. Да ли би отац и син из исте куће могли истовремено да буду
посланици?
3. Колико би криминалаца успело да уђе у Скупштину Србије?
4. У ком проценту би у Скупштини Србије били паметни и поштени
посланици, а у ком проценту би били богати клептомани?
5. Колико мандата би се Вучић одржао на власти?
6. Да ли би Ана Брнабић икад постала премијер?
Lorka
(поета)
17. oktobar 2018. u 14.31
Горњи коментар сам копирао из једне од мојих претходних тема, а сад да напишем своје мишљење о коментарима који сумњају у демократију.

Демократија је најидеалнија политичка идеја која може да се замисли, само је ствар у томе да ли се истински реализује или не. У свету нигде немамо истински реализовану демократију, него се увек формирају њени сурогати. Власт нигде и никада још није показала интерес да служи својим грађанима и да спроводи њихову вољу. Зато је измишљен партијско-вишепартијски систем како би се свет обмануо и удаљио од суштине демократије.

Кажете како бирачима треба психијатријско уверење, бирачи су овце, итд.итд. А шта бисте то понудили у замену? Можда да вам на власт заседне Чеда Јовановић и самовољно одлучује о томе шта народу треба?
Уосталом, ево имате Вучића који самостално одлучује о свему. Шта мислите, како би то изгледало да вас Вучић води цели живот? Краљ?!
Па имали су Срби краља и краљеве! Је ли их краљ на крају сачувао? Је ли им сачувао државу?

Проблем је у томе што је систем политичких странака дизајниран да се изигра народна воља и у понуди на листама буду само они кандидати које нуди естаблишмент, а никако кандидати које би народ желео. Ту је народ у позицији да бира оно што је у излогу, а у излогу све фалш роба!

Кад би избори изгледали онако како сам их описао у претходном коментару, није истина да би народ бирао психијатријске случајеве. Мале су шансе да људи из једног села делегирају психијатријског случаја или криминалца на виши ниво власти. Они у том случају бирају најбоље што имају. Али ако неки криминалац и прође тај први филтер, други филтер му је општина у којој би кукољ отпао, а на виши ниво власти се делегира већи квалитет. Али ако и кроз тај филтер прође неки кримос, он у Скупштини Србије не би имао никакве шансе да прође за кандидата за председника или премијера. Док дођу до нивоа државне скупштине, кримоси би остали у огромној мањини и не би одлучивали ни о чему.

Живео САБОРНО-ДЕЛЕГАТСКИ систем као најсавршенији облик непосредне демократије!
keser
18. oktobar 2018. u 13.27
„Сетимо се да је Аустро-Угарска дала опште право гласа 1916-те, 2 године пре свог нестанка.”

На жалост морам ово да прокоментаришем.
Тачно је на жалост опет.
Али је и тачно да је то разлог због којега ви Пречани не разумете да Србија има демократску традицију.
Србија није Србија без демократије.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.