Diskusije : Politika

 Komentar
Технике излуђивања народа
dulebg
(posmatrach)
10. oktobar 2018. u 01.31
http://standard.rs/2018/10/09/gasiranje-taktika-neoliberalnih-globalista/

У тексту се објашњава како политичар треба безочно да лаже народ, јер му тада извлачи стварност испод ногу и народ остаје незаштићен и изложен свакој манипулацији. Треба уклонити морал, логику, традицију, сећања, друге оптуживати за своје грехе, у име високих начела промовисати нискости - и све ће бити у реду, нација ће да легне на руду.

Ја само примећујем код Прекодринаца тоталну НЕотпорност на овакве акције. Они су страшно далеко од лагања и пренемагања, војничка сорта, ипак су они провели 400 година под Немцем. И склони да поверују у све што им се сервира. Отуда и 45% гласова за анти-српске странке, јер се једноставним уваљивањем: овај крив, онај лопов, онај убица - они очас посла смуте и одвоје од земље.

Србијанци су кудикамо искуснији у распетљавању „шта је истина?” и ниушта не верују, и свуда траже „добро, а где је ту зауеб ?!” - научио их живот на раскрсници 5 страна света, па то ти је.
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
10. oktobar 2018. u 04.48
Namerna zamena teze.
Upravo zapadni-prekodrinici su okrezli u laži, mutljavini *saniranju,
*kajsarenju. Budjaviji od njih ne postoje...
patriota-saJPoruka negativno ocenjena. Pokaži

patriota-saJ
10. oktobar 2018. u 06.28
Србијанци су кудикамо искуснији у распетљавању „шта је истина?” и ниушта не верују, и свуда траже „добро, а где је ту зауеб ?!” - научио их живот на раскрсници 5 страна света, па то ти је.

**

Тачно је да траже „где је ту заеб”, али се ни Србијанци нису прославили на изборима.
Актуелни председник их је убедио да је тек дошао на власт, иако је већ 4 године био у власти, од тога половину времена као премијер.
У изборну трку је ушао у коалицији са још 11 странака, од којих су неке познати домољуби, као СПО Драшковића.

И нико није видео где је заеб...

За разлику од Србијанаца, Србима у БиХ изборне резултате муте хрватско-муслимански гласови у значајном проценту.
Qubic
10. oktobar 2018. u 06.37
Da, s ove strane Drine uključim TV kanal i vidim svaki kanal SNS. I ko glasa za SNS? Niko.
Qubic
10. oktobar 2018. u 07.37
Sve političke partije se finansiraju iz nekih izvora, i sad svi ti izvori zauzvrat nešto traže, nema tu nekih slobodnih pojedinaca, bilo svoj neki vojni, geostrateški uticaj na tom prostoru, bilo jeftinu radnu snagu iil profit, ili nešto treće... klanovi, elite... A šta daju za uzvrat (čast pojedincima)? ...Prvo „za rodjake” pa ako nešto (slučajno) ostane...a često se desi da ni to ne bude dovoljno.
Izgleda, prošlo je vreme onog individualizma, pravog Hrišćanstva gde se žrtvuje za neko opšte dobro, neku plemenitu ideju ili cilj, na bilo koji način; bilo za državu, društvo, zjednicu, ili bilo šta treće...
...i svak gleda svoje doope, ... to je taj izvitopereni individualizam (iliti sebičnost).
A definicija globalizma je (one bar njegove negativne strane)
...iscepkaj na što sitnije komadiće i okreni jedne protiv drugih.
To ti je i demonkracija, kad tri čobana mogu da nadglasaju Platona i Sokrata. {Nema ništa bez čvrste ruke...}


Brez kralja ne valja!
Qubic
10. oktobar 2018. u 07.51
Sve ono što treba da bude u stvari i jeste, samo simbolično, lažno, hipnotisano, nekako uspavano, kao slike koje su se nekako odvojile i sad plutaju i lutaju...hipnotisane...
Qubic
10. oktobar 2018. u 07.56
*neposlušne/buntovničke (buntovne/pobunjeničke) slike
(i iluzija slobode...)
Kenny
10. oktobar 2018. u 13.13
Qubic, pokusaj nekad kad si tako inspirisan da bacis po koju rimicu.
komsinica
10. oktobar 2018. u 13.48
Докле ћете више да делите Србе на Србијанце и Србе из других бивших република? Србијанац је географска припадност Срба и појам који је увела Аустроугарска да би одвојила један народ. А после будале прихватиле, до дана данашњег.
Кад један „Србијанац” из Шумадије попуњава апликацију за одлазак у Шведску, Немачку, Аустралију, он као националност пише Србин, не „Србијанац”.
Мислите о томе.
Qubic
10. oktobar 2018. u 14.35
'Qubic, pokusaj nekad kad si tako inspirisan da bacis po koju rimicu.'


Mmašimo moodima kao zastavama, mašimo mašimo došao je čas
vi ste sa mene, ja sam sa vama!
volite vi mene
volimi ja vas, volim i ja vas, volim i ja vas...

geriatrikusPoruka negativno ocenjena. Pokaži

geriatrikus
(zvakac karamela)
10. oktobar 2018. u 15.54

„Србијанац је географска припадност Срба и појам који је увела Аустроугарска да би одвојила један народ. А после будале прихватиле, до дана данашњег.”
-----------------------------------
Зашто будале? Морамо ли сви бити Београђани? Може ли неко бити Нишлија напримјер? Или Требињац. Ја сам Херцеговац, мој кум Шумадинац. А нисам ни рођен у Херцеговини. Други кум ми Црногорац, Никшићанин. Херој. Већи Србин од многих. Бајо Пивљанин из Рудинаца и Свети Василије Острошки из Мркоњића, Срби оба, а један Пивљанин, други Требињац. Црногорац и Ерцеговац.
::...соко Бајо су тридест змајевах
мријет неће док свијета траје.
Дочекаше Шенђера везира
уврх равне горе Вртијељке
и клаше се љетњи дан до подне.
Не кће Србин издати Србина
да га свијет мори пријекором,
траг да му се по прсту кажује;;...
И сви свјесни и немају проблем са идентитетом. Не може нас све иста мајка родити. А нисмо ни сви исти. Ни по карактеру, ни менталитету, ни по стасу, ни по гласу. Нису исти ни Невесињци и Гачани, Шапчани и Ваљевци, Пироћанци и Новосађани, а камоли Невесињац и Пироћанац. Сви они имају неке специфичности које у доброј мјери долазе рођењем и одрастањем у одређеној средини.
И док бијасмо Србијанци, Ере, Крајошници, Банаћани, Црногорци...некако се више волисмо и слагасмо, када нам рекоше да се браћом зовемо, да смо сви Срби и да се не прозивамо по регионалној припадности некако братство спласну, постасмо јаки на језику, а све слабији „у срцу и дјелу”.

WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
10. oktobar 2018. u 17.12

komsinica

10. октобар 2018. у 13.48

Докле ћете више да делите Србе на Србијанце и Србе из других бивших република? Србијанац је географска припадност Срба и појам који је увела Аустроугарска да би одвојила један народ.
==========
Nazad u skolu...
Srbijanci su prekodrinci koji žive u austrougarskoj. Tako je to tada bilo.
Izraz 'Srbijanci' je Pasicev izum, kako bi se razlikovalo o kome je reč.
Pasic nikada nije verovao prekodriskim srbijancima, jer je smatrao da nikada nisu bili dovoljno lojalni matici.
To se i pokazalo kao tačnim u bitkama na Kolubari i Ceru...kada je Srpska armija zarobljavala austrougarsku vojsku a unjoj na kamare zarobljenih srbjanaca, koji su zajedno sa hrvatskim i austrijskim vojnicima, cinili stravicne zločine nad Srpskim civilima u Macvi i Pocerini...
To su isti oni divlji bukvani, Srbijanci, zbog kojih je naivni Milosevic zaratio protiv čitavog nato pakta, pa je na kraju morao da im uvede sankcije kako bi ih opasuljio...

nnikiPoruka negativno ocenjena. Pokaži

nniki
(Nanotech)
10. oktobar 2018. u 17.33
geriatrakus:
Други кум ми Црногорац, Никшићанин. Херој.

No kidding, kum ti heroj!?. Mora da je herijski pomuzao kozu!
Po kom kriterijumu je on heroj? Biće po onom crnogorskom; busanjem u prsa ili uzdizanjem jedno drugog do nebesa, nešto kao crnogorski crv i pile koji jedno drugog oslovljavaju sa „ljutom gujom” i „sivim sokolom”: dje si, dje si, dje si ljuta guji, dje si, dje si...

Kako nasi ugledni, postovani i iskreni Srbi prpovedaju: adekvatni i istinski primeri heroja su bili oni nasi hrabri, čestiti, posteni i VREDNI Srbi iz doba Balkanskih Ratova i 1 S. Rata, i oni nasi junaci i hrabri i nepokolebljivi borci i iskreni drugovi i prijatelji Srbi iz RS. Sto im je zajednicko i najvaznije; svi su oni dokazali da su bili heriji, podosta njih i po nekoliko puta ali ni jedan od njih kroz hvalisanje, kumstvo i pseudo cojstvo i junastvo.
geriatrikus
(zvakac karamela)
10. oktobar 2018. u 17.52
Šta da ti pricam, Niki kad ti sve znaš. Svuda bio i na strasnom mjestu postojao. Taj Heroj Crnogorac je to postao na hercegovackom ratistu, a bilo ga je i u Istocnoj Bosni, stvarajuci Republiku Srpsku. No ti si sigurno bio tamo pa zato i znaš da njegova djela i nisu bila nešto posebno
baresh
(zanatlija)
10. oktobar 2018. u 18.40
„To se i pokazalo kao tačnim u bitkama na Kolubari i Ceru...kada je Srpska armija zarobljavala austrougarsku vojsku a unjoj na kamare zarobljenih srbjanaca, koji su zajedno sa hrvatskim i austrijskim vojnicima, cinili stravicne zločine nad Srpskim civilima u Macvi i Pocerini... ”

Pazi `vako DzvaljoBalijanderu: FYI na pomenutom ratistu se
po zločinima nad neduznim stanovnistvom dokazao schloser Jozo
u kojeg se vecito i bezrezervno zaklinjes - sto nije sporno.
Borio se na suprotnoj strani polozivsi zakletvu Franji Jozefu
i Vatikanu. Ako nije uspeo tada,poslo mu je za rukom kad je Hica
okupirao vasu 'tamnicu naroda' docekavsi ga cvijecem nadomak
Kumroveca - jelte. Pa ipak u toj Macvi pri povlacenju glavom
bez obzira, dokacilo ga srpsko tane,a koje je skupo naplatio u
20 i kusur godina kasnije u saradnji sa ujacima puneci logore smrti. Tako je na 'onaj svet' otisao bez jedne noge dobivsi tutulu 'Copa',
pa prema tome: ne dzvaljavi bez preke nuzde - ko i obično.

Sikter de odavde - DzvaljoBaljo...
Precanin
(Нека буде борба �)
10. oktobar 2018. u 19.35
Слично си се Дуле просрао и прије неколико дана. Нема то везе са истином. Дрина не раздваја Србе на двије врсте. Све је то локалније, мање, не можеш ти да упоредиш Еру са Шумадинцем, људи из Златиборског краја су исти ко они са...Пала, рецимо!
И ствари се мијењају, у циклусима, најпостојанији Срби у задњих 30 година су Срби из западане Босне, али тако не мора да буде већ за пар година, могу да „бљесну” неки други Срби. То зависи од изазова, Шумадинци немају неких изазова па су се опустили..
Ко би рекао да ће од Старохерцеговаца, тог језгра врсних људи да постану црњегорци, најгора неСрпска сорта у задњих 20 година, данас је више Срба у Бару него у Никшћу..али нигдје се о јунаштву у чојству лакше не прича него тамо. А истина је супротна, мало је тамо и јунака и још мање часнијих људи. Свако генералисање је опасно. Термин Србијанац је пежоративан и ја га ријетко употербљавам, само кад хоћу негог да увриједим.
И да не буде забуне, ово што рожајски балија Верба прича је усташка пропаганда, Срби су бјежали из аустријске војске, масовно, бјежали а камоли злочине чинили. Па моји су дједови бјежали у Галицији према Русима а да остану у Мачви са аустријском војском.
Форсирање појма „сврбијанца” је дјело Аустрије, као што су и Албанци и Бошњаци а поготово Рвати њено дјело. То свако иоле ибразован и добронамјеран зна. Овдје има доста необразованих и доста недобронамјерних.
geriatrikus
(zvakac karamela)
10. oktobar 2018. u 19.55
>>Свако генералисање је опасно<<
Ово након што све „изгенералисова”:))) Рече неко да се најлакше окомити на своје
мане код других.
Precanin
(Нека буде борба �)
10. oktobar 2018. u 20.23
Ко теби дрма каХвез Гери, ја ништа не генералишем. Ако мислиш на ове „твоје” што превјерише, црњегорце, колико Срба има у Никшићу данас? Шака! А били су сви! И Срби су од села до села различити а Дуле их подијели на оне преко и оне овамо...то је типично генералисање.
Али ти би се закачио и да сам твој текст преписао..а то није добро „јуначе”...

geriatrikusPoruka negativno ocenjena. Pokaži

geriatrikus
(zvakac karamela)
10. oktobar 2018. u 20.25
На најновијем попису становништва у Црној Гори било је 45% Црногораца,
29% Срба, 9% Бошњака, 5% Албанаца, 4% муслимана и осталих народа и народности
у проценту мањем од 1.
Које су намјере оних што негирају црногорске Србе не бих шпекулисао, али
ако су то неинформисани Срби било би добро да мало проуче ситуацију прије
него се упусте у паушална лицитирања ако имају иоле поштене намјере.
mona_liza
10. oktobar 2018. u 22.50
Bravo komsinice,svi smo mi Srbi i ovi ,a i oni preko Drine. :)
Precanin
(Нека буде борба �)
10. oktobar 2018. u 23.04
Моје намјере су часније до твојих, ја не лажем и не нудим податке који ништа не значе. Срба у Црњој и Горој је све мање, а број становника се не мијења. Како је могуће да људи престају бити Срби а постају Црњегорци или по теби црњегорство није апсолутна негација Српства. 2003. је Српским говорило 64%, данас је већ црњегорски превладао.
У Црњој и Горој су признали Косово, дали улицу Месићу, отварају канцеларију Ватиканског нунција..у Црњој и Горој се усташлук баш добро запатио. Али тамо чојства и јунаштва не мањка, напротив!
Како могу људи језик и нацију да мијењају ко циганин коња а да истовремено стално серендају о чојству и јунаштву. Докле бре ви више да зајебавате нормалан свијет?
Имам ја информације из прве руке, гомила људи који су ишли тамо на море, не иду више. Усташлук је тамо брале, велики!

WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
11. oktobar 2018. u 01.45
Dzvaljavi Beresi,
Ti si ljut na Tito, jer je tamanio i vas Baljiste...
zori
(Чича)
11. oktobar 2018. u 08.29


dulence bre... srbijanci a?
sad ne krijes vise tvoju mrznju prema sve sto je juznije od beograda... pa dobro... sad znamo na cemu smo
zori
(Чича)
11. oktobar 2018. u 08.36
geriatrikus
(zvakac karamela)
10. oktobar 2018. u 15.54

„Србијанац је географска припадност Срба и појам који је увела Аустроугарска да би одвојила један народ. А после будале прихватиле, до дана данашњег.”
-----------------------------------
Зашто будале? Морамо ли сви бити Београђани? Може ли неко бити Нишлија напримјер? Или Требињац. Ја сам Херцеговац, мој кум Шумадинац.

_____________________

geri mani se coravog posla
ako nisi znao... kum ti je srbin iz sumadije!
mogo si i njega da pitas :)
patriota-saJPoruka negativno ocenjena. Pokaži

patriota-saJ
11. oktobar 2018. u 12.10
Питаћу ја тебе тетак, у суботу.

geriatrikus
(zvakac karamela)
11. oktobar 2018. u 14.01
Normalno Zori, Srbin iz Sumadije Sumadinac. Ništa sporno. On mi tako rekao:) A ja „Bosanac”. Ljudi koji nemaju krizu identiteta, koji su svjesni sebe i svog porijekla i koji znaju šta je narodnost, nacionalnost, regionalna pripadnost veoma lako se odnose sa ovim stvarima.
zori
(Чича)
11. oktobar 2018. u 17.01


geri
tvoj kum je srbin iz sumadije... geografski sumadinac
a ti si srbin iz bosne... geografski bosanac
ja sam srbin iz pomoravlje... geografski pomoravac :)

https://www.youtube.com/watch?v=zikoR6DVOpI
MarkizDeNoviSadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
12. oktobar 2018. u 05.06
Djindjic, Draskovic, Tadic, Seselj, Vucic su sve budaletine rođeni ili sa korenima u Bazniji. Smrad DuleBg podmece svoje bosanske dripce dok se Crnogorci ubijaju po BEG.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.