Diskusije : Politika

 Komentar
Национализам и грађанштина босанских муслимана
Lorka
(поета)
09. oktobar 2018. u 14.54
Кад гласају за своје, муслимани у Босни бирају екстремну опцију СДА, а кад гласају за 'оне друге' они форсијају 'граџане'.
Тако су испред свог 'народа' опет изабрали СДА, а испред хрватског народа изабраше 'граџанина' Комшића.

Исто тако се свим силама упињу да се испред Србске изабере 'граџанин' попут Иванића.

Босански муслимани мрзе националисте, али националисте из других народа, док у свом народу подржавају екстремни национализам (колико знам, партије су се смењивале на власти у Р.Србској, али у Федерацији СДА још није силазила са власти).
Реч је дакле о невиђеном лицемерју и лажној грађанској идеологији која није поткрепљена властитим примерима, јер муслимански пример доказује да им је националистички екстремизам важнији од идеје за коју се декларативно залажу.

Кад је Додик заступао мирољубиву грађанску политику деведесетих година, он је за муслимане био најбољи политичар наших простора. Кад је схватио да на другој страни нема саговорника јер се муслимани не одричу свог екстремног национализма, Додик је одлучио да на национализам узврати национализмом. Одмах је постао најомраженији политичар у муслиманским очима.

Босански Хрвати су данас жртве своје политике деведесетих година. Сећамо ли се како су везали заставе ХДЗ и СДА? Око Бугојна су на све стране штрчале пароле 'Туђмане брате, Алија брате'. Да би успешно разбили Југославију, Хрвати су тражили савезника, па им је њихово 'цвеће' добро дошло за тај рушилачки антисрбски чин.
Данас им њихово цвеће не мирише баш најбоље. Цвеће се претворило у напасну коров која је прекрила херцеговачке Хрвате покривачом званим 'мајоризација'. Хрватима је Додик данас једина нада, а у Републици Србској виде одређену подршку. Заправо, да није Републике Србске, и Срби у Босни би завршили под истим коровом. Али то још није толико страшно с обзиром како су завршили Срби у Крајини, над чијом судбином се нису сажалили ни босанки муслимани, нити босански Хрвати. Интереси су чудо!

Међутим, добро би било да се и муслимани и Хрвати Босне, Херцеговине и Далмације сете свог порекла - да су некад били Срби и да су Срби увек били ти који су их у тешким тренуцима вадили из блата (незгодно ми да кажем г...на). А да се врате корену од кога су постали, данас би за сва времена решили свој проблем.
geriatrikus
(zvakac karamela)
09. oktobar 2018. u 15.26
Лорка: >>Међутим, добро би било да се и муслимани и Хрвати Босне, Херцеговине и Далмације сете свог порекла - да су некад били Срби...<<

Пошто имам исто мишљење као и мој омиљени писац, а имамо и друге који су овај феномен објашњавали и описивали у својим дјелима и пошто је писац то „моје” мишљење изнио на тако елоквентан начин како ја не бих знао, цитираћу Мешу и копирати дио из „Дервиш и Смрт”: „С нејасним осјећањем стида због поријекла и кривице због отпадништва, нећемо да гледамо уназад, а немамо куд да гледамо унапријед, зато задржавамо вријеме у страху од ма каква ријешења. Презиру нас и браћа и дошљаци, а ми се бранимо поносом и мржњом.”
Ово нам говори да је немогуће организовати неку општу хипнозу која би укључила комплетан словенски исламски свијет и помоћи људима да превазиђу тај стид и кривицу, да се ослободе страха и мржње. Чак и када би то успјели питање је колико би та хипноза трајала. Појединачни случајеви су могући, реални и они се понекад и догоде, али те капи у набујалој ријеци сигурно неће промијернити њен ток.
Mister_No
(Bonelli editore)
09. oktobar 2018. u 15.33
Република Српска је резултат борбе српског народа за опстанак, и у оваквој политичко-друштвеној конструкцији земаља бивше Југославије једини гарант слободе српског народа западно од реке Дрине. У унитарној/грађанској БиХ Срби би доживели брисање националног идентитета, и прошли исто као у време НДХ.
D-Man
(Analyst)
09. oktobar 2018. u 16.23
Занимљиво је да ће се Хрвати у БиХ изгледа помирити са чињеницом да су им муслимани изаблрали њиховог представника.
Човић је наводно добио око 75% гласова у хрватским општинама али су муслимански гласови пресудили да Комшић буде изабран као Хрват у Председништво БиХ.

Popaj
09. oktobar 2018. u 16.33
Dobrovoljacka- komanda za napad na kolonu JNA
https://www.youtube.com/watch?v=4wVu_lbrUKM

Podmuklo, Qurvinski, nikad zaboraviti, a ni oprostiti!
dulebg
(posmatrach)
09. oktobar 2018. u 16.53
Муслимани су послушни, они увек имају неког господара који им одређује шта да мисле и шта да раде. Већ 30 година су у функцији либералног Новог светског поретка: у суштини на страни највећег непријатеља муслимана; па им тако и иде.
dulebg
(posmatrach)
09. oktobar 2018. u 16.59
„Грађански” ту има само значење „одрођен од своје вере и нације”. И код нас је квалификација за Граџанина: да пљуне на своју веру и нацију.
BLPoruka negativno ocenjena. Pokaži

BL
(Dr.)
09. oktobar 2018. u 18.34
ahahahahha o cemu vi diskutujete ahahahhaha
Šta vam rade siptari na KiM šta vam rade sad NATO šta vam rade na ne nabrajam, imate vi vise problema nego komplet EU i ...

Pozdrav pucanstvo! ;)
Lorka
(поета)
09. oktobar 2018. u 18.37
Хахаха, а шта вама раде високи представници и стране судије, хебу вас само тако. Ни свесни нисте да вас држе у жабокречини у коју сте упали добровољно, а они вам сад не дају да из ње изађете.
BLPoruka negativno ocenjena. Pokaži

BL
(Dr.)
09. oktobar 2018. u 18.58
jes jes jes, Lorka ahahahaha, naHembali¨smo ti gahhiha
Lorka
(поета)
09. oktobar 2018. u 19.27
Јесте мој ефендија, истина је да се једино Додик бори за независну Босну, додуше за ону Дејтонску, али независну, без страних судија и осталих окупационих владара.
Ал не конташ ти то мој ефендија, џаба те овако титулирам.
Precanin
(Нека буде борба �)
09. oktobar 2018. u 20.44
Какав клинчев ефендија, о обичном балији је овдје ријеч.
mona_liza
09. oktobar 2018. u 21.48
Bravo Lorka ,muslimani nisu ni svjesni svoje nesvijesti.Naseljavaju bosnu arapima i ostalim ,a oni i izgledom i kurtuloroski daleko od njih kao da su sa druge planete. Još su im donijeli i ona njihova nazadna razmišljanja i radikalizam,boze sacuvaj .
Zato i jest non-stop povuci,potegni i tako stalno u krug i nikad dogovora sa njima .
Lorka
(поета)
09. oktobar 2018. u 22.10
Па стране судије и 'високи представник' донесу понеку одлуку против Срба, и Потурице се одмах веселе до изнемоглости, а нису свјесни да им ови само замазују очи јер само тако могу, као трећеразредни фактори у њиховим земљама, да остану у Сарајеву, владају како хоће и маришу добру лову.

С друге стране, глупи Босанци мисле да без ове стране помоћи нема Босне, а нису ни свјесни да је Босне највише било онда кад је била у блиским везама са Србијом.
Precanin
(Нека буде борба �)
09. oktobar 2018. u 22.11
Не залуђујте се било каквом наивношћу муслимана. Погана је то марва, најпоганија. За ратове у Југославији су они најкривљи. Да није било њиховог вјероломства онда ни усташе не би смјеле ништа јер не би могле да рачунају на било чију помоћ. И данас, 23 године послије рата, мисле и раде исто. Осокољени финсијском помоћи Арапа и подршком запада која додуше јењава али није још ни близо безопасном нивоу. Да, ближи су им арапи, иранци и авганистанци од Срба иако су од Срба постали. Стрпљиво чекати прилику и онда се трајно обрачунати..биће прилике. Долази вријеме хришћанског препорода у Европи, у Русије је то већ у пуном јеку, на таласу поргона муслоша из Европе, задатак ће нам бити лакши.
QubicPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Qubic
09. oktobar 2018. u 23.49



Isto ti je to i na drugoj strani, identično.
Ko u Republici Srpskoj podržava Bakira i ekstremnu SDA stranku? Niko.
Naravno svakom bi odgovarala neka komšijska gradžanska stranka. Ali za svoju manje ili više akstremnu stranku, obavezno glasamo. Naravno u pitanju je opstanak. (Evo i Ukrainska pravoslavna crkva se bori za svoju samostalnost, autokefalnost, svoje otcepljenje od Moskovske partrijaršije, a Makedonija se (poput Crne Gore i ostalih komšija i polukomšija) uveliko sprema za ulazak u NATO.)

Ali ne radi se o tome. U Federaciji, a ne znam koliki procenat tu uopšte izadje na glasanje, ...posla nema, plate su male, ljudi su ogorčeni korupcijom, javašlukom, kradjom. U Turskoj je sve otišlo duplo, cene proizvoda, usluga, energenata, svega... tako da i od tu nema neke pomoći, barem za neko dogledno vreme. Mister Tramp. (Mada ni ruska Rublja ne stoji nešto fantastično.)

I gde god se okreneš pravila snalaženja glase: prijatelj, rodjo, brat, sestra sina od strica našeg bivšeg direktora, i tako dalje, i tako dalje... (ako i to upali).

A kako je u Republici Srpskoj? Da li se tu nešto pravi, gradi, stvara (ima li ideja, kreativnosti, snage...)?
Šta (da) rade oni koji nemaju nikog u inostranstvu a nemaju svoje zemljište da zasade paradajz, krompir, plavi patljidžan, pasulj, paprike, krastavac, luk?

Da li postoji neki sistem na celom tom prostoru koji nešto radi i gradi ... u isto vreme ne pljačka i (ne) krade?


Sve manje dece se radja. Mladi masovno odlaze u inostranstvo (ili u neku od Ex-Yu republika).

Pre neki dan slušam komentar jednog mladog Banjalučanina:
„Moli se da, ko zadnji izadje iz zemlje ugasi svetlo.”

Ili što bi rekao, da parafraziram, nemački filosof Marks:

Prvo materijalna baza,
pa tek onda nacionalna nadgradnja.






Popaj
10. oktobar 2018. u 00.12
Qubic:
„A kako je u Republici Srpskoj? Da li se tu nešto pravi, gradi, stvara (ima li ideja, kreativnosti, snage...)?”
*******************************************
OTVOREN AUTOPUT 9 JANUAR OD BANJALUKE DO DOBOJA ZA SAT VREMENA
https://www.youtube.com/watch?v=PqhDHYnEDdk
Qubic
10. oktobar 2018. u 01.02
Popaj:

„OTVOREN AUTOPUT 9 JANUAR OD BANJALUKE DO DOBOJA ZA SAT VREMENA”

I ja sam primetio pre neku godinu, sad kad sam bio tamo da ima novih puteva i da je sve asfaltirano.


U starim udžbenicima iz istorije, kad god se pominje neko jače carstvo, opisuje ili hvali, uvek postoji ono: „Bio taj i taj vladar, zemlja, narod, carstvo... i imali dobre puteve.” ...
Qubic
10. oktobar 2018. u 01.19
...Ali evo i primer iz novije istorije:


https://www.youtube.com/watch?v=SL0wl2pg9aI
dulebg
(posmatrach)
10. oktobar 2018. u 01.34
Кад су Персијанци нападали Атину, претходно су у Атини финансирали филозофе који се залажу за мир и љубав, а против рата.
dulebg
(posmatrach)
10. oktobar 2018. u 01.40
Ово што пише БЛ: „шта сеирите над муслиманским проблемима - види вама Косова?!” типична је западна пропаганда, којом држе бивше југословенске нације: јес да вам није како смо обећали - али видите у каквим се гомнима Срби ваљају!! Те јадне екс-Србе хране радошћу да Србима цркава крава.

И уопште - срамота је да се 25 година примамо на мржњу и приче о рату, који је у Хрватској трајао мај-новембар 1991, а у Босни 1992 и 1995 за Србе (93-94 Срби су само гледали шта екс-Срби раде једни другима).

Непријатељ нас 25 година држи у хистерији. Већ је смешно кад кажу: страдали у недавним ратовима! Који црни „недавни” - па јел се неко 1970-те вадио на недавне ратове?
dulebg
(posmatrach)
10. oktobar 2018. u 01.42
Још нешто: БЛ мора да је мешанац, док му ђаво не да мира да залази на српске сајтове. А то што навија за једну страну, то је онај Мешин „осећај кривице” и потреба да себе убеди да је на правој страни. Ја му само поручујем - да смо на истој страни, а против Глобализма (уствари Глобализам против нас, ако ћемо поштено).
keser
10. oktobar 2018. u 13.25
„Босански муслимани мрзе националисте, али националисте из других народа, ”
Тачно.
То је почело још у СФРЈ за време Тита.

Тада се та мржња односила само на Србе а ово што раде муслимани радили су сви народи осим Срба.
Power12345
10. oktobar 2018. u 14.06
pitanje

Moderatore puštaš ove kao ovog diverzanta BL ..da rovari huška i njuši ..pišeš o ponašanju..isključuješ Srbe ako psuju itd..
nije kulturno da se izražavam i pišem ono što ne doliči ovim diskusijama..ali dodje mi ponekad da ti po srpski šapnem nešto.
Popaj
10. oktobar 2018. u 17.04
Mister_No
(Bonelli editore)
09. oktobar 2018. u 15.33

„Република Српска је резултат борбе српског народа за опстанак,”
********************************************
Republika Srpska je rezultat agresivnog muslimanskog separatizma. Niko ih nije tjertao iz Jugoslasvije, njihova odluka. Oni koji su podržavali rasturanje SFRJ nemaju nikakvo moralno pravo da danas traže unitarnu BiH. Tražio si, dobio si...
BL
(Dr.)
10. oktobar 2018. u 17.11
Ma vi ste meni suvise ozbiljni za politike i zaHebancije ;)
Nisam ocekivao da će biti ovako opasnih po srce komentara.

Zaboli mene i za Dodike i za Izetbegovica svi će oni jednog dana otici sa vlasti ali BeHa će da opstane.

Opstace i Srbija siptari je ne mogu odnjeti u Albaniju.

Ljudovi cuvajte se stresa.
goodbad
(gb&u)
11. oktobar 2018. u 13.06
izgubio se mudzahedin u sumi i tako lutajuci naleti na desetak bradonja sa subarama i kokardama koji nešto vrte na raznju. uljudno ih pozdravi sa selam alejkjum,a ovi ga priupitase da li zna ko su oni,ako dragi Alah da biće da je skrivena kamera,odgovori on.
mona_liza
11. oktobar 2018. u 14.07
Hahaha..aaa, bas me nasmija danas :)
Lorka
(поета)
11. oktobar 2018. u 23.14
Хрвати би требали да оспоре Комшићев избор, јер могу да му оспоре право да се представља као Хрват. Оваквим избором, бошњаци су изабрали своја два члана за председништво БиХ, док Хрвати немају ниједног.
goodbad
(gb&u)
11. oktobar 2018. u 23.41
Lorka budi pametan Komsic je početak kraja BiH.CROmanjonci su njegov izbor jedva docekali kao razlog za razvaljivanje Tamnog Vilajeta.izbor Komsica je samo početak,glavno tek dolazi,blokade svega i svačega po vertikali i horizontali.sto rece jedan moj drog „da je sreća zubima bi se klali”,dakako mislivsi na balije i cromanjonce.ako Bog da ni to nije daleko.
vrn2007
(РуНа: 2+2=4)
12. oktobar 2018. u 15.26
што се налупасте минуса овом БЛ глобализматичном!
па побогу јесте информисани да је и БЛ и БГ конкурисао за ГРИИН СИТИ где се уопште и не помиње Р.Српска, само ВеНа?!

такви су пројекти под капом технолошки напреднога глобализма.

goodbad
(gb&u)
12. oktobar 2018. u 19.26
yebi mu mater,vodi ga da ti laje oko kuce.
Werba
(N/A)
13. oktobar 2018. u 05.02
„da je sreća zubima bi se klali”,dakako mislivsi na balije i cromanjonce.ako Bog da ni to nije daleko.
=======
sve si rek'o u skladu sa svijim zeljama:
-da te kromanjonci kolju u boolju!...
:))
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.