Diskusije : Politika

 Komentar
TITOV Tajni identitet
keser
08. jul 2018. u 11.34
dulebg
(posmatrach)
08. jul 2018. u 18.48
па има 40 година да је умро !!

ах, сећам се момента кад је објављено - мислим недеља, крај првомајског продуженог викенда - топло време негде предвече: Душан Здравковић чита ко да су се спустили ванземаљци „радном народу и грађанима, народима и народностима СФРЈ ... умро је друг Тито!” ајде ??! 7-8 година су га обневиделог водали ко мечку, пола године је лежао у коми - чуј ко би се томе надао ?!
abvgd
(Morski)
08. jul 2018. u 19.14
Мислим, рођен сам са талентом за учење језика. Нећу ни да гледам тај видео. Сећам се кад сам први пут гледао Броза на ТВ да сам се баш разочарао што није знао, ама баш, да говори. Сад подмећу да је био Рус - бесмислица. Руси имају јак акценат, као Французи и можеш увек да знаш ко је Рус, без грешке. Лажни Броз може бити Пољак или нешто слично. Никако, ама баш никако не може бити Рус како се подмеће, пропаганде ради.
Њему сербски није био матерњи, то гарантујем, подписујем. Он је некакав средњејевропљанин, без трага га било.
Novak
08. jul 2018. u 22.27
Srbi imaju Bogojavljenje, i Bog se javio.
Srbi tradicionalno psuju Boga.
Milionima Srba Tito je bio Bog na zemlji.
Sloba je bio Bog, a izgleda da i Vucko ide tim putem.
Tito je bio Bog i u njegovo vreme bogohulenje je bilo
kaznjivo a kažu da je najgore bilo na Golom,
steta je sto više ne radi.
dulebg
(posmatrach)
09. jul 2018. u 05.49
Какав Вучко - то само у медијима праве о њему слику као да га неко зарезује.

А Голи Оток је био обрачун Тита са Србима - требало је признати да смо енглески савезници, а пре тога убити Бога у Србима. Стотине хиљада паметних и образованих људи прошло је тортуру од које се никад нису опоравили, и Српству је промењена крв - на власти су остали само они што једу из руке.
Jocko4
(observer)
09. jul 2018. u 09.09
Пре десетак година сам разговарао са једним пољским Јеврејином, који је као младић од 17 година дочекао избијање II С.Р.-а на руској страни подељене Пољске и борио се као војник Црвене Армије. Током рата пет пута је рањаван и пет пута одликован.

Крај рата је дочекао у Пољској и рекао је да је једном приликом Тито посетио Варшаву и извршио смотру његове јединице. Том приликом је разговарао с Титом и рекао ми је да су разговарали на - пољском.
dulebg
(posmatrach)
09. jul 2018. u 13.17
Да, личило би да је пољски Јеврејин.
Мада легенда каже: да га је родила нека удовица аристократкиња Мађарица из Сегедина, са својим управником имања - пољским Јеврејином.
geriatrikus
(zvakac karamela)
10. jul 2018. u 18.04
Прича човјек... наш Личанин, био гардеробер у неком мотелу, више је то била отменија јавна кућа; чувени су пештански куплераји, ко ту није залазио и не зна шта је прави провод.
Долазио ту свијет из цијеле Европе, султани и афрички принчеви, грофови, елита из Лакташа, са Дедиња...
И прича он тако разнијех ствари, а посебно истиче једно вече када је све врцало од људи, он за бакшиш од те ноћи купио новог Запорошца, фалило му мало за ганци нову Ниву.
Каже да се ту није знало чији је у чијој. И на њега се натицало, што мушко што женско, ништа се то није гледало. Па се људина присјети неке Луце из Дрежница, радила у вешерају, а волила се шигицати. А није да није умјела, гуза центрифуга, исциједила би суху дреновину, а да Курешу каквог не би.
Улетила Луца у гужву, све попадало од ракије и немоћи, а она ни почела није. Узјапурила се, дрхти, а нигдје ништа за ватре гасити...утом ти се сјети Манета. Заборавих рећи, Маниојло се човјек зваше. Ускочи Луца у гардеробу: „Мане брате помагај, само ти ову кречану можеш загасити!”
- Пушти Луце срамота је.
- Није Мане, севап ти је.
Шта ће куд ће намири Мане Луцу... па опет, и тако трипут без вађења...мало прошло, изобличи се Луца.
-Једно јутро ми прилази, роспија развалила кез од уха до уха и
подјебава: „Свака част, Србендо, начини ти пресједника!”
-Мучи јадна, шта бунцаш, не знаш ни ко те није пипнуо оне ноћи...
-Јеси, Мане, нико до ти, она биједа није била кадра ни прислонити ишта. Али не бери бриге, зна Луца шта ће, но да ником зуцнуо нијеси.
-И ето, ником до теби, мили мој Гери... не могу са овим у гроб, а теби како воља. Држи за себе, или приповиједај.
Опусти се Мане, руке му прекрстих... а ја послије, понекад овако када се има какве честите чељади вољне да слуша пренесем што ми повјери. А ви сад како вам драго...ето
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.