Diskusije : Politika

 Komentar
Da li je Tramp propustio sansu za mir?
serbija
(rudar)
24. april 2018. u 16.27
Verovao Sam da će naći kompromis sa Rusima da će razbucati islamske fanatike I ojacati unutrasnju ekonomiju SAD? Da će CEO svet imati korist Ali ništa of toga zasad!
DoktorStevanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
24. april 2018. u 20.09
Rudar, ni jednoj velikoj sili ne odgovara mir u celom svetu,vojna industija Amerike je najveci izvoznik sa oko 65 posto globalne trgovine naoruzanjem , tako da nema sanse da u svetu ikad zavlada taj famozni mir.

Treba samo bili dovoljno mudar ostati van zize interesovanja velikih sila ili se pripojiti NATO kao jedinim vojnim hegemonom naše planete, koji može da garantuje zastitu i prosperitet tvoje države.

zori
(Чича)
25. april 2018. u 05.37

doktorstevan
24. april 2018. u 20.09

... ili se pripojiti NATO kao jedinim vojnim hegemonom naše planete, koji može da garantuje zastitu i prosperitet tvoje države...

________________

VARVARIN - Tri drugarice, Marijana Stojanović (16), Marina Jovanović (16) i Sanja Milenković (15) bile su na varvarinskom mostu, tog, 30. maja 1999. godine.
- Kako li izgledaju ti ljudi, bez srca i duše - pitala se Marijanau šoku, neposredno posle napada. - Šta smo im to mi skrivili?
Na žalost, tada ni Marina ni Marijana još nisu znale da Sanja nije stigla živa do bolnice.
A Sanja Milenković je tog jutra, izlazeći iz kuće majci rekla da ne brine, i da niko neće bombardovati njihov mali Varvarin. To su, na žalost, bile poslednje reči koje je Vesna Milenković čula od svoje kćeri.
Odličan učenik od prvog razreda, Sanja je imala bezbroj priznanja na takmičenjima iz matematike, hemije, fizike...Bila je đak specijalne matematičke gimnazije u Beogradu. Kada je počelo bombardovanje, došla je kući, na sigurno...
Te nedelje, vraćala se sa drugaricama sa pijace. Kada su prešle polovinu mosta odjeknule su detonacije, a devojčice su se našle, uz ostatke mosta, u vodi. Marijana i Marina su bile povređene, jednoj je bila slomljena noga, a drugoj ruka, pa je Sanja, koja je prošla bez ijedne rane, pokušavala da im pomogne. Ali, tada je usledio drugi nalet NATO aviona.
Sanju je u leđa pogodio geler, i ostala je napola da leži u vodi. Marina Jovanović se uplašila da bi Sanja mogla da se udavi, pa je, i sama teško povređena, uspela da se spusti do drugarice i da joj pridrži glavu kako se ne bi udavila.
NJeni roditelji, majka Vesna i otac Zoran, došli su do mosta odmah posle prve eksplozije i gledali su tragediju svog deteta. Bilo je potrebno sat i po da sve tri devojke budu izvučene iz reke, na onoj strani nasuprot gradu. Trasnport u ambulantu u Varvarinu, udaljenu samo dva kilometra, bio je nemoguć zbog srušenog mosta, tako da su morale da budu prebačene u kruševačku bolnicu, udaljenu 70 kilometara.
Kad je Sanja konačno donešena u kola Hitne pomoći, bila je još u životu i pri svesti. Oči su joj bile otvorene i pomerala ih je. Vozač je pojurio ka Kruševcu, ali nakon nekoliko minuta Sanjine oči su se zatvorile poslednji put.
- Znala sam da je umrla - rekla je Vesna Milenković, opisujući tragediju svoje mezimice.- Ali, i dalje sam se nadala. Svako u svoje dete uloži život. Ono ti daje snagu da ideš napred, da se boriš. Nešto gradiš toliko godina, i u jednom trenutku sve nestane i kad se okreneš ne vidiš ništa iza sebe... Sve sam izgubila - ćerku, najbolju drugaricu, ljubav...Sve je nestalo tog dana. Nema više ničega. Za mene će rat večito trajati.

_____________

doktore... serem ti se na taj tvoj... f u c k i n g hegemon!!!
DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
26. april 2018. u 03.40
Zori, mani se te patetike i pominjanje zrtava bombardovanja, njihova upotreba zarad politickih prepucavanja je cisto pljuvanje na njih i sve druge koji su izginuli krivicom svakog od nas ponaosob koji smo se nedovoljno borili protiv komunizma i posle okupacije 45e, i posle hrvatskog proleca početkom 70ih, i kad su od Kosova napravili državu 1974, i posle devetog marta 91 i posle svih drugih dogadjaja kad smo trebali da sprečimo tragediju i sunovrat u koji nas je vodio Slobodan kao poslednji komunista Evrope.

Deset godina su nas gledali kako se koljemo među sobom gore nego bilo koje africko pleme , i onda su dosli gazde i zaveli mir,

sto nema vise rata i stradanja od onda?

Da nisu izrokali Slobodana onda i da on nije potpisao besuslovnu kapitulaciju, rat bi trajao i dan danas i žrtve bi bile stostruko vece .

zori
(Чича)
26. april 2018. u 06.25


patetika?

paracin-varvarin za pola sat... tu negde 20 km... i?
ibigbdbPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ibigbdb
(наганка)
26. april 2018. u 08.14
Зори

Па лепо ти ДРС објаснио .. Борба против комунизма захтева да

Усташе и Балисте свим снагама запад помогне

Па зар сви протерани по западним земљама исто не жуде ?

Пад цена надница и слободну експлоатацију као у време

краљице Викторије .

Видиш Зори .. Има смо две стране ...

Ено неки дан гнев на лицима становника Торонта ...

А сваки дан фабрик еправе муницију бомбе експлозив ...

Него ти Зори ону пушку

http://www.zastava-arms.rs/sr/militaryproduct/automatska-pu%C5%A1ka-m21

Па са Доктор Стеваном млати комунистичку гамад
ibigbdbPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ibigbdb
(наганка)
26. april 2018. u 08.14
Оно што не мош' пушком , а ти .. како беше

Зубима ...
zori
(Чича)
26. april 2018. u 08.35


ibigbdb
ibigbdb
(наганка)
26. april 2018. u 08.14
Зори

Па лепо ти ДРС објаснио

_______________________

idiote... pa ako ti lepo... onda ga vodi kuci
ibigbdbPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ibigbdb
(наганка)
26. april 2018. u 08.40
Аааааа немојте мене петљати у ваш однос ...

Ви и Он сте против комуниста?
Нисте ли , јест .
Тако да лепо поседите .. поијете пибу .. мало мезетнете ..

Таковог асавезника, прегаоца, оданога борца против комунизма нема надалеко

zori
(Чича)
26. april 2018. u 09.02


`mrs bre
ibigbdbPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ibigbdb
(наганка)
26. april 2018. u 09.06
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.