Diskusije : Politika

 Komentar
The great game
vantika
18. april 2018. u 12.48
Pre svega, trebamo zapravo upoznati ko je taj NEPRIJATELJ i saznati lice dusmanina.
Sva prica je vrcenje u krug i ovaj forum fali percepciju pogleda i Istine

The Great Game(Velika Igra)
Anglosaksonski rat protiv Rusije traje vise od stotinu godina i zove se Velika Igra. „Igra” je inspirisana teorijom „Heartland” britanskog geopoliticara Halford-a Mckinder-a.
Prema Mekinderu, imperija koja kontrolise „svetsko srce” (Heartland), je Imperija koja kontrolise Svet. Heartland je najveci procenat svetskog bogatstva, u sumama i rudama, resursima i potencijalima i upravo se nalazi na potezu od Karpata na Zapadu, do Jangcenkjang reke na Istoku, od Kaspijskog mora na Jugu, do Nove Zemlje na Severu.

-- „Wikileaks files: US ambassador criticized Prince Andrew”, BBC, 30 Nov 2010
http://www.bbc.com/news/uk-politics-11870581

-Kad svi pomru, Velika Igra je zavrsena. Ne pre!
When everyone is dead, the Great Game is finished. Not before.
-- Rudyard Kipling

https://uploads.disquscdn.com/images/4f6ed4d1d6d2ac1124b8100ae874a35915c397f7e14e4f6946babaa686d92671.jpg
* 16Sep16: „The Geographical Pivot of History”, WP
* 12Sep16: „The New Great Game”, WP
* 24Jul16: „The Great Game”, WS
* 10Dec10: M.D. Nazemroaya, „The 'Great Game' and the Conquest of Eurasia: WW III? ”, VN
* 03Dec07: M.D. Nazemroaya, „The 'Great Game' ... History of War”, GR
--------------------------------------------------------

Prvi svetski rat nije rat jer je ubijen Ferdinand, niti radi kolonija, nego iz razloga UNISTENJA SVIH MONARHIJA(sa izuzetkom Engleske Monarhije). Strane u ratu su Kapitalisti i Monarhije, gde su Kapitalisti odneli pobedu i tako su nestale SVE Monarhije u Evropi, pa i Ruska.
Pošto se Ruskom narodu nikada nije moglo podmetnuti cepanje Pravoslavne Crkve, kako je slučaj sa Rimokatolickom na Zapadu gde se rimokatolicizam podelio u nekoliko pravaca(Protestanti itd itd), onda se islo da se Ruski i svi slavenski narodi takodj okrenu od Pravoslavlja. Podmetnita je naizgled humana i puna jednakosti ali utopisticka ideja Komunizma i Socijalizma. Ruska Monarhiaj je srusena iz razloga sto su Rusi uvek pogresno tezili da budu deo Zapadnog Sveta i to im je sve do dana danasnjeg fatalna greška. Mondijalizam!

Dolaskom na vlast Lenjin je trebao toliko da oslabi Rusiju i da je uvede u očaj, da bi jedino „spas” iz vana bila moguća. Tada bi Britanci jednostavno ujahali kao spasioci u Rusiju tj „Heartland” u belim rukavicama, postavili se kao spasioci i oslobodioci od Komunizma a u stvari bi bili ono šta jesu KOLONIZATORI.
Plan je skrenuo nakon smrti Lenjina, koga je trebao da zameni Trocki(drugi jevrejn). Na vlast je dosao Staljin sa svojom agendom.
Napravljen je CCCP

Plan se izjalovio!
Napravljen je drugi plan koji je sadržavao sledeće:
Da Rusija dobije dostojnog neprijatelja koji će krenuti na takvu Rusiju, ali koga i kojim novcem jer je vecina britanskog novca presla u ruke Amerike za I svetski rat.
Odluka je spala na Nemacku, a novac će biti obezbedjen od Jevreja koji će za taj novac napokon dobiti teritoriju. Teritorija koju bi Jevreji trebali da dobiju je danasnja Ukrajina, tj stara jevrejska HAZARIJA!
Tako je STVOREN OD BRITANSKIH KAPITALISTICKIH IMPERIJALISTA Nacionalsocijalizam(ideja koja je bliska Nemackom narodu,..kao sto je Komunizam ideja bliska Slavenskom narodu),..i Hitler, čiji je zadatak bio samo jedno RAT SA RUSIJOM.
Cilj tog rata je da se i Rusi i Nemci do nogu potuku i da se obe armije međusobno toliko uniste da će ovi sa Zapada OPET kao u prvom planu ujahati sa „belim rukavicama” i kao spasioci u Rusiju tj „Heartland”(mini-ovaj scenario vam se razvijao pred ocima upravo u Siriji)
Prvi pakt sa Hitlerom je potpisala Poljska! Francuska i Britanija potpisale 1938-me. Americki Kongres je ispotpisivao pregrst oko 7-8 „Aktova o Neutralnosti” između 1934-1938-me.
-„Minhenski Dogovor” između Britanije, Francuske i Njemacke
https://en.wikipedia.org/wiki/Munich_Agreement
-Poljsko-Njemacki pakt o razumevanju i ne-agresiji između njih.
https://en.wikipedia.org/wiki/German–Polish_Non-Aggression_Pact
-I MNOGI ZABORAVLJAJU Dogovor i saveznistvo između Hitlera, Poljske i Madjarske U CEPANJU IZMeđu NJIH 3 CEHOSLOVACKE UPRAVO na tom Britanskom „MINHENSKOM AGRIMENTU”
https://en.wikipedia.org/wiki/Munich_Agreement#Pertaining_to_the_territories_of_Czechoslovakia_after_the_M unich_Agreement
Britanija i Francuska su se DOGOVORILE SA HITLEROM o podjeli Cehoslovacke i ISTOCNOG RATA protiv Rusije(Sovjeta)
TEK TADA Sovjeti su se opet isprecili i Staljin je potpisao Pakt sa Hitlerom o nenapadanju u pokusaju da izbegne rat sa Nemackom.

Dalje
Dakle kompletan II Svetski rat je vodjen samo sa jednim ciljem. Da Nemacka i Ruska armija zarate i da se međusobno potuku do nogu.
Tu se moralo balansirati da ne samo Nemci poubijaju mnostvo Rusa i obezglave SSSR, nego da i Rusi nanesu strahovite gubitke Nemackoj koja neće predstavljati problem„saveznicima kada udare ozada i ko fol ”oslobode Svet nacisticke pocasti„ KOJU SU ONI STVORILI(kao sto su stvorili Islamsku Državu u danasnje vreme da svrgnu Asada i UN zemlju obezglave,.a onda da se obracunaju sa samom tom Teroristickom Islamskom Državom kao OSLOBODIOCI SVETA)

Nisu racunali na potencijal ruskog naroda i njegovu legendarnu rešenost DA ”PREDAJA, PORAZ, PRIMIRJE NISU OPCIJE NIKADA BILE U RUSKOM COVEKU„, a rešenost Rusa po cenu sopstvene propasti i spremnost na najvece žrtve koje drugi narodi nisu spremni da podnesu I PLATE!

Kada su Sovjeti(Rusi) krenuli u kontranapad i porazili de fakto Nemacku armiju, tek onda je uveden 'DanD” sto je bilo spasavaj šta možeš jer se Rusi ne bi zaustavili ni do Portugala
----dodatak---
SličNA STVAR u mini-reziji se odvija u Siriji danas. Nakon svrgavanja i ubijanja Asada, Zapad bi teatralno rekao „šta je dosta-dosta je” i ko kanom krenuo da Svet i Bliski Istok oslobadja od svog ISIS ceda. U stvari ISIS je samo pretekst za svrgavanje legalne vlade i legalne države Sirije...da bi „zapadnni oslobodioci” posle legalno osvojili Siriju i zavladali Juznom trasom prolaska energenata iz Kuvaita i S Arabije ka Evropi, ukinuli potrebu Evropi za ruskim gasom i naftom i time oslabili opet Rusiju,..posto im je istocna trasa od Kaspijskog mora zalupljena pred nosem uzimanjem Krima.
Sada se amerikanci, francuzi i DJAVOLI-britanci očajnicki pokusavaju odrzati u igri u Siriji,..ali stvar je GOTOVA
-------------

Pošto im i DRUGI plan nije uspeo i Rusi stigli do Berlina, napravljena je sledeća podela i priprema za ponovno osvaljanje Rusije podelom na Varsavski i NATO Pakta
NOVAC koji su dali Jevreji da bi se tim novcem podigla Nacisticka hitlerova vojska koja je trebala na pladnju da preda Rusiju a za koji su Jevreji trebali biti PLACENI „HAZARIJOM”(tj danasnjom Ukrajinom) je propala,..ali KONTRAKT TERITORIJE JE MORAO BITI ISPUNJEN.
Tada su DJAVOLI(Brtanci) jevrejima predali PALESTINU umesto Ukraine!

Dodatak
-DJAVOLI(britanci) SU UPRAVO TI, koji su ubili našeg OBRENOVICA i postavili svoje lakeje Karadjordjevice,..da bi Srbe uvezali sa marginalnim konjusarima za KASNIJE slabljenje Srba(opet pod pretekstom mundijalizma i kosmopolitizma i 'sjajnim„ humanim idejama)
-DJAVOLI(britanci) SU UPRAVO TI, koji su osnovali CRNU RUKU i Apisa, a koji su osnovali ”Mladu Bosnu„,..ubili po instrukcijama DJAVOLA Ferfdinanda u Sarajevu da bi Austrougarska se upecala i krenula u rat na Srbiju i time uvlaceci Rusiju u rat.
--DJAVOLI(britanci) SU UPRAVO TI, koji su bili najveci saveznici u isto vrijeme i najveci neprijatelji Otomanske Imperije. Saveznici na Jugu Evrope pomazuci Otomane da ni Nemci ni Rusi ne ostvare uticaj na Jug Evrope,..a ujedno neprijatelji Turaka na Bliskom Istoku, stvarajuci i placajuci VEHABIJSKI POKRET u Saudijskoj Arabiji da bi se dole tukli sa Otomanima i slabili ih.
-DJAVOLI(britanci) SU UPRAVO TI, koji su preko svoje ambasade u Beogradu osnovali jezgro ”Bolje Rat nego Pakt„ uvlaceci Srbiju u rat sa Nemackom kada Hitler NIKADA nije hteo rat sa Srbijom i kada je Pavle sa Nemackom već postigao najbolji dogovor o nenapadanju.

---------------------- ”
vantika
18. april 2018. u 12.58
Ms Gfoeller said Prince Andrew told her that the UK, Western Europe and the US were now „back in the thick of playing the Great Game” - a reference to the 19th Century struggle between the British and Russian Empires for control of Central Asia.

„More animated than ever, he stated cockily 'and this time we aim to win',” she wrote.
-----------

http://www.bbc.com/news/uk-politics-11870581
ibigbdbPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ibigbdb
(наганка)
18. april 2018. u 15.03
Svetski rat je vodjen

Десет векова монотеизам води ратове по европи само са циљем уништавања поулације , искориштаваље популације и ресурса.

10 вековни наводно базиран на једној светој књизи саставњеној у више хиљада година од различитих мешусобно и противника је основа сукоба...

Тако и Балкан .. Једној групи се да 10 листа другој групи других 10 листа .. 10 тој групи 10 листа 10 тих од исте књиге и онда угасе светло

Ратови 10то вековни балканом су вожени под будном руком узурпатора власти и династија свакога од 10 племена Балкана

Пре 10 векова здружени данас подељени
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
18. april 2018. u 16.32
Hrpa gluposti na jednom mestu.
Sve monarhije evrope unistene u 1 svetskom.
Hahaha ostalo je baren 10 kraljevina u Evropi posle 1 svetskog.
Ukrajina bila Hazarija hahaha hahaha smije se Evo i jedna devojka iz Ukrajina sto je u gostima a odlično zna istoriju.
Revolucija u Rusiji se desila zbog engleza.
Hahaha revolucija se desila zbog nesposobnog korumpiranog državnog aparata koji je isto kao i danas uzivao u izobilju troseci necuvene svote novca na dvorce po Evropi i zlatna jaja optocena dijamantima dok je običan narod gladovao a vojska bila loše opremljena i organizovana.
Ustanak boljsevika du ekonomski malo pomogli nemci jer su bili u ratu da rusima a ni slučajno englezi koji su i ratovali na strani cara halapljivog kockara koji je bio izgubio svaki ugled u običnom narodu jer inače boljsevici nebi imali sanse ni jedno vece selo da preuzmu a ne čitavu ogromnu Rusiju...
U zdravlje!
bezdomni
(maestro)
18. april 2018. u 16.37
Englezi jesu pokvaren narod ali o njihovim uspesima dovoljno govori da su pre samo 80 godina pola sveta drzali pod svojom sapom a sada je pitanje dana kada će im i skoti otici svojim putem.
Svedoci smo da sene kao pudlice pred amerikancima.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.