Diskusije : Politika

 Komentar
Сирија-лабудова песма америчке војне моћи
Odesa
(надежда, вера и л)
14. april 2018. u 12.24
...ово је лабудова песма америчке војне моћи заједно на гомилу с њиховим „савезницима”. Да поновим: источна Гута је преломни моменат рата у Сирији и све ово потоње је само театар за обожаваоце „америчке изузетности” међу које се и овај инфантилни(а пензионер ???) Стеван самоубраја.
Елем, на крају је и небитно колико је и да ли је оборено „савезничких, лепих, нових и паметних” ракета, јер оне у Сирији нису ништа ни промениле. Много је битнија нова ратна доктрина која је у овој интервенцији продемонстрирана од стране„сВЕЗНИКА”. И то о свему заправо говори. У историји ратовања до сада није забележено да се противник који се жели поразити и уништити унапред обавештава о почетку ватреног дејства и циљевима на које је исто усмерено.Дакле о свим метама и моментима испаљивања ракета на исте су били обавештени од стране „одлучних и храбрих савезника” - и Руси и Сиријци.Ја бих ту нову ратну доктрину најрадије назвао „ход по јајима”. Просудите сами зашто. Ако ви то сматрате демонстрацијом војне супериорности онда се питам да ли се и сада рат схвата као намера да се противник уништи и порази или се пази да се, недај зло и наопако, случајно не полупа неко руско јаје ? У сваком случају, и Трамп и Мејова и Макрон су сада добрано ућуткали своје острашђене критичаре по својим кућама. А Трамп ће, шта више, и после читања оне Комијеве белетристике о прљавом доњем вешу из Трамп-тауера, напослетку моћи да као победник извуче америчку љуту коњицу из Сирије, како је и обећао. А после свега овог што се дешава, понекад не могу да се отмем утиску да ће Трамп постати и остати најделотворнија руска „кртица” икада, па макар и не био свестан тога. Ако вам све ово изгледа помало и шаљиво онда да поразмислимо на тренутак бар као озбиљни људи. Неко рече пре неки дан да ће само онај који буде био и војно и економски јачи од United State of Apocaliptica бити у стању да је - демонтира. Таква добитна комбинација већ постоји и раѕвија се да постане сила која делује у истом правцу:Русија и Кина. Дакле, у том контексту да поновим један стари добри, рекламни слоган:
...љубав је најважнија, све остало имају робне куће „Београд”.
dulebg
(posmatrach)
14. april 2018. u 12.28
Неће Амери отићи из сирије без претходних губитака. А губиће од герилаца у папучама - фол „арапског фронта отпора Курдима”.
DoktorStevanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
14. april 2018. u 12.32
hahahahhahahaha

rusi spremaju veliku ofanzivu na misije rupe

super tajna sifra „ bezi dupe sustizu te pete”
Odesa
(надежда, вера и л)
14. april 2018. u 12.35
...хахаха, па ови су стварно изгубили сваки контакт(и мобилним) са реалношћу:

~Сједињене Америчке Државе нису спремне да представе светској заједници доказе о томе да је Сирија користила хемијско оружје у Думи због поверљивости ових података, изјавила је портпаролка Пентагона Дејна Вајт.~

хахаха...сутра очекујем појачање ове изјаве новим аргументом:
Податци су тако ЈАААКООО поверљиви да чак ни ми нисмо имали увид у исте .
DoktorStevanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
14. april 2018. u 12.41
alo Odesa , Ameri nemaju šta da dokazuju,niti kome

Tramp je GAZDA covek, gospodar ove planete, radi šta hoće , kad hoće i kako hoće

Asad mrcvari narod Sirije 5-6 godina, nesposoban je da oslobodi Siriju i biće unisten kao i svi nesposobni diktatori pre njega, otkucalo mu je.

Zlobo, Gadafi, Sadam, Asad - sve nesvrstani kamaradi
Starac_Foco
(--)
14. april 2018. u 13.17
Da, i ja sam impresioniran rezultatima unistenja diktatora. Npr prosjecnom Libijcu neće trebati vise od jedno 100 godina da mu se u toj dugo zeljenoj demokratiji standard i slobode povrate na ono sto je imao za vrijeme diktatora.

Laci_74
(Jugosloven)
14. april 2018. u 13.32
„~Сједињене Америчке Државе нису спремне да представе светској заједници доказе о томе да је Сирија користила хемијско оружје у Думи због поверљивости ових података, изјавила је портпаролка Пентагона Дејна Вајт.~ ”
____________________________________________

Ova bi mogla sa svojim lepim pricama dobro da zaradjuje na seoskim vasarima, mislim ono kada ljudi malo popiju pa gledaju klovnove, a i prezime joj nekako podseca na vatanje.
nniki
(Nanotech)
14. april 2018. u 13.42
Šta je ovo? Uglavnom citiranje medija u vezi bombardovanja ciljeva u Siriji.
Kao i uvek, nasi umusljeni veliki stratezi sa ovog foruma, koji su BTW na veoma udobnim i bezbednim mestima, nisu ni ovg puta uspeli da nam postiraju prihvatljiva i rezonaska mišljenja svojih „ekspertiza”

te ovo, te ono, te biće, te vidcemo, te sram da ih bude, te, e ja bih njima pokazao kako se kucka veze, te prokleti bili, te sad će Putko da ih ozeze, itd. i još sve to bez ispaljenog virtualnog metka od strane naših „vojnih stratega”?
Da ste kojim slučajevima živeli za vreme Druga Tita, prepunili biste Goli Otok, gde su verovatni neki od vasih predaka radili kao „VAJARI” krecnjackih stena!
ibigbdb
(наганка)
14. april 2018. u 13.48
Еве га .. дочо кротитељ кугуарки
Odesa
(надежда, вера и л)
14. april 2018. u 14.56
SAD su izgubile globalnu moć, i sada je samo glume
Posted date: април 14, 2018In: SPEKTAR
7
bfdhdf
„Ako SAD uspeju da ubede dovoljno ljudi, kod kuće i širom sveta, da su i dalje opasni, onda će još neko vreme moći da skrivaju svoju rastuću nemoć.”

http://webtribune.rs/sad-su-izgubile-globalnu-moc-i-sada-je-samo-glume/
ibigbdb
(наганка)
14. april 2018. u 15.00
Одеса

Има ли дискусије аргументоване са испраним или плаћеничким мозгом?
Када пређеш са Савекса на Аријел односно са долара на долар ... певаћеш другашије
Odesa
(надежда, вера и л)
14. april 2018. u 15.29
Один из лидеров сирийской вооруженной оппозиции, главарь группировки «Джейш аль-Ислам» Мухаммед Аллуш выразил свое возмущение атакой США, Великобритании и Франции против Сирии, назвав её результаты «фарсом».

Аллуш подчеркнул, что его враги — сирийские военные по сути не пострадали от удара новейшего вооружения НАТО.

Напомним, что группировка «Армия Ислама» долгие годы удерживала пригороды Дамаска, именно по этому региону и нанесла удар западная коалиция.

Ранее авиация и корабли НАТО выпустили 103 крылатые ракеты по нескольким объектам в Сирии, эффект инфраструктуре оказался минимальным, ни один человек не был убит.

Агентство Reuters сообщило, что всё оборудование и персонал были эвакуированы пару дней назад после предупреждения со стороны России.

Источник: http://rusvesna.su/news/1523729471

кратак превод:
један од лидера такозване сиријске опозицие из банде Џејш ал ислам, је запрепашћен неефикасношћу удара „коалиције” и исти назвао - фарсом. истиче да њихови непријатељи, војска Сирије, нису уопште пострадали од „нових” америчких ракета. напомиње још како су годинама држалли подручја око Дамаска а да је „коалиција” баш тамо и нанела „највећи” удар. иако су НАТОВЦИ испалили по својој тврдњи 103 ракете, њихов разарајући ефекат по сиријску инфраструктуру је - минималан. Агенција РОЈТЕРС саопштава да су сва опрема и људство били евакуисани на безбедне локације још два дана пре удара а на савет руских савезника.

П.С.
НАТО јавио Русима тачно време и локације напада а они наравно то пренели Сиријцима. Коначно да видимо и једну хуманитарну акцију американаца и „савезника”...хахах !!!
ibigbdbPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ibigbdb
(наганка)
14. april 2018. u 15.53
Одеса

Подхитно у Сибир на једну психотерапију .. 10 година н аминус 50
CTEBA
(penzioner)
14. april 2018. u 15.56
Ех, Одеса, Одеса, и шта кажеш упрскали Американци па испалили само 103 ракете јер су се уплашили од Руса и Путинове претње да ће да уништи сва места одакле су лансирана.
Па ако су им Американци унапред рекли где и шта ће да гађају, зашто нису одговорили Американцима да ће срушити све и гађати места са којих су лансиране?
Мислим Ким им рече ако нас нападнете лете атомке, и Американци заобиђоше Кореју.
Путин рече да ће да их помлати, ваљда ко Јелцин, са усраном мотком, а ови распалили.
Толико о томе колико их је Брига за Русе и Путинове претње.
И зашто па да објашњавају било ком било шта.
Једноставно могу да раде шта хоће и баш их Брига.
Ајд да видим Русе да тако нешто ураде.
Odesa
(надежда, вера и л)
14. april 2018. u 16.21
...Стево, немам намеру да с тобом полемишем јер ти и ја очигледно посматрамо и разумемо свет око себе - дијаметрално супротно. Силеџијство, хохштаплерај, злочинство никад нисам сматрао врлином ни под каквим околностима. Понарочито ту каубојштину којом си ти тако квалитетно фасциниран. Познајем запад и западну „цивилизацију” подједнако добро као и ону насупрот њој - руску, јер говорим и разумем веома добро оба језика па стога имам могућност поређења мало ширу од тебе.
Laci_74
(Jugosloven)
14. april 2018. u 16.27
Lacmanović: Trebalo je sačuvati obraz Donalda Trumpa
https://www.youtube.com/watch?v=woTTY_UbU9U

Odesa
(надежда, вера и л)
14. april 2018. u 16.33
за Стеву и остале љубитеље Џона Вејна и америчке каубојштине:

„Демократија је кад бели човек пошаље црног човека да убија жутог човека, 20 хиљада километара далеко од своје куће, под изговором да брани безбедност своје земље, коју је отео од црвеног човека.

Ово је антологијска реплика из филма ”Коса„ која на најсажетији начин осликава учешће Америке у Вијетнамском рату шездесетих година прошлог века.

Баш у дану када је америчка војска бомбардовала Сирију, преминуо је велики Милош Форман, режисер ”Косе„.

Отишао је у тренутку када су полетале убилачке ракете, као кад се у војни авион за Вијетнам, у филмском крешенду чувеног мјузикла, укрцава хипик Џорџ Бергер уместо заљубљеног војника Клода Буковског.

Узлетео је Форман изнад кукавичјег гнезда новог доба у коме се здрави, слободни и аутентични проглашавају за лудаке, а многи лудаци управљају светом све са искеженом гримасом и прстом на нуклеарном дугмету.”

цео чланак овде:
https://rs.sputniknews.com/autori/201804141115272616-Milos-Forman-film-/
ibigbdbPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ibigbdb
(наганка)
14. april 2018. u 16.34
Одеса

Преентациј аличних влаитета личи на резиме за дејтинг сајт... Тек да комплетрамо утисак ккао стојиш са Немачким и Кинеским ?

Ево један фин спот

https://www.youtube.com/watch?v=DXHlYEnGaaI
CTEBA
(penzioner)
14. april 2018. u 16.49
Иди бегај Одеса, хоћеш да ти пошаљем марамицу да обришеш те крокодилске сузе.
Какво силеџиство, какви бакрачи, једноставно газда је газда и има да га слушаш.
Већ сам ти навео да те „силеџије” нису напали Северну Кореју, јер је Ким рекао да ће да узврати са атомским бомбама.
Твој Путин је рекао исто, ал од тога ништа.
Једноставно Руси немају три чисте да се супротставе Американцима, већ ћутке прихватају све.
У Сирији бомбардују кад и шта хоће, побише оне Русе, и ником ништа.
О да Руси су озбиљно протествовали и жалили се УН.
Трамп се усро од страха.
Hobo
(Pacifing by force)
14. april 2018. u 18.25
О да Руси су озбиљно протествовали и жалили се УН.„

Bogami preglasase Ruse u UN i to bez veta (( ”
Power12345
14. april 2018. u 18.36
Stevane ŽVALONJO

Nije ni čudo što tako pišeš kad se zna o toj Engleskoj koloniji..
I tvojim doseljenicima ostrva Australije..
... ti potičeš iz nekog prkna Balkanskih hordi kad napadaš plemena naroda i koristiš se njihovim zaštitnim znakom tri prsta..
Izjasni se žvalo tvojim nacionalnim i titulom dr.
Pljuješ žvalo u pravcu vjetra ...
zupa
(DR.MR)
14. april 2018. u 20.22
Tramp je GAZDA covek, gospodar ove planete, radi šta hoće , kad hoće i kako hoće
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ако је Трумп газда човек зашто измишља и подмеће бојне отрове,ако је
толико моћам лепо почне све редом да лупа за сваку ситницу.

Ипак му је требао разлог да глуми добричину,што лепо не каже да је туцао
ону проститутку јер му Меланију боли глава нон стоп.

Тек тада би био газда и био би поштован,овако што више лажу већи отпор
чак и међу Американцима.

Сви насилници могу да раде шта хоће али не могу вечито.
CTEBA
(penzioner)
14. april 2018. u 20.36
Тачно да ником не горе вечно, али никад се не зна ком ће прво да се угаси.
Не видим неки отпор према Трампу због Сирије, а то му је требало да поврати углед после фијаска са Северном Корејом.
То курчрње и блефирање пали између великих сила јер ни једним не одговара сукоб између уњих.
Проблем су мали као Ким, који је спреман да баца атобске бомбе.
Да смо је имали и ми, не би Клинтону пало на памет да нас бомбардује.
Овако кад си мали, а немаш тољагу, свако те ћушка како хоће.
DarkBlue
(istrazivac)
15. april 2018. u 01.40
DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
14. април 2018. у 12.41
alo Odesa , Ameri nemaju šta da dokazuju,niti kome

Tramp je GAZDA covek, gospodar ove planete, radi šta hoće , kad hoće i kako hoće
------------------------------------------------------------------------

Ajde procitaj šta si napisao pa ako i dalje mislis da si u pravu
verovatno će ti biti oprosteno od strane pravog gospodara ove planete.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.