Diskusije : Politika

 Komentar
Русија потрошила Резервни фонд - и није банкрот
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
26. decembar 2017. u 17.42
Резервни фонд Руске Федерације у који се у „златна времена” (почев од 2008. године) сливао вишак буџета од продаје нафте и газа и који је достизао 140 милијарди долара почетком кризе и санкција почео је да се топи, јер су се из њега допуњавали буџетски дефицити.

А крајем 2017. године, то јест ових дана, потпуно се истопио, то јест пао на нулу.

Међутим, иако је Русија последњих година много више трошила на социјални мир и војни програм него што је зарађивала - није банкротирала.

За текућу 2017. годину државни буџет је имао дефицит (минус) од 1.500 трилиона рубаља (26 милијарди долара), који је и покривен из последњих остатака Резервног фонда.

Али истовремено од продаје нафте и савеснијег убирања пореза остварен је приход већи од планираног за тих истих 1,5 трилиона рубаља - будући да је средња цена нафте била значајно већа од планираних 40 долара за барел.

За следећи год се предвиђа даљи раст цена нафте и буџет се планира већ са средњом ценом од 50 долара за барел (тренутна цена: 66 долара за барел).

Али ако средња цена буде нешто већа (55 долара) у следећој години се очекује суфицит (плус) буџета од 2 трилиона рубаља односно од 2,8 трилиона рубаља при цени нафте од 60 долара за барел.

У другој преосталој каси „за црне дане”, Фонду националног благостања остало је још 3,2 трилиона рубања (55 милијарди долара).

Тако да ако не дође до некакве погубне економске катаклизме, Русија би нови год требало да прође прилично спокојно у буџетском смислу, да послује без минуса и чак да мало повећа уштеђевину која се озбиљно истопила последњих година.
dulebgPoruka negativno ocenjena. Pokaži

dulebg
(posmatrach)
26. decembar 2017. u 18.24
Ма вид цео западни свет удрио бригу на весеље? Ја 15 година ликујем како су Рвати у 5х већем сосу од нас - а они и даље деле плате и причају како им иде. С друге стране - Македонци раде и штеде, немају државних дугова - па кој им реко „Фала”.

Мађарска, Пољска, а да не причамо ове веће државе - то је у дуговима које не умеш ни да испишеш. И то стварно нико нема намеру да врати, већ бају у неки пад комете или атомски рат, који би све то побрисао. А ако тако баш и буде - онда ће државе које су у плусу испасти последњи магарци.
Starac_Foco
(--)
26. decembar 2017. u 19.40
Ja nikako da aladumim ko je taj ko daje ako je cijeli svijet duzan, marsovci?

Prema internetu, trenutni dug cijelog svijeta je 217 000 000 000 000 dolara. Ili oko 300% svjetskog brugo dohodka. Ako bi se ovaj iznos para odstampao u novcanicama od $100 i slagao u bunovima od 100 novcanica, to bi bila gusto pakovana kocka od oko 300x300x300m...

Ja znam da ta kocka ne postoji, da je vecina tog novca virtuelno, ali opet ko je taj sto ima ekskluzivno pravo ukucavanje brojeva u kompjuter...?
Power12345
26. decembar 2017. u 19.56
Ninoslave i Dule

Sve je to u 3 pm..
Volovima i konjima nit nafte ni vještačkog djubriva treba..,
..nažalost pur romantiku zamjeni gumeni točak, asfalt, grdosije od gradova i šta reći za rumenu ženu, ljude i djecu..
Usmrdi narod, rijeke, mora, polja i planine..

Je.beš Statistiku i njene izveštaje

Dje su Ruski seljaci, Donski kozaci i lijepe Ruskinje ..
abvgd
(Morski)
26. decembar 2017. u 20.17
Све, ама баш све државе дужне...а коме? Нико о томе не пише. Коме дугију? ММФ? Шта је то? Која банка је иза тога? А која банка је иза те банке? А која банка је иза те банке...и тако даље? Ко је на врху пирамиде, ко вуче конце дугова и тиме конце свега постојеће у овом мизерном људском свету?
MarkizDeNoviSadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
26. decembar 2017. u 20.47
Gologuzani. Duguju privatnim investitorima. Samo u slepackoj Srbiji pod govnima udbe država je najveci vlasnik svega pa i gubitaka. Toliko pojma nemate o zivotu.
CAHJAP
26. decembar 2017. u 21.31
Svi smo mi manje vise robovi tzv svetske elite koji su osnovali MMF i druge svetske banke, koje pod svojim monopolom drže petroleumske, farmaceutske i druge industrije od kojih zavisi covek. Osnovno pravilo je da ako nekom dugujes, ti si njegov duznik, dakle u njegovoj saci. Tako i države. Ti dugovi jesu virtuelne prirode i stalno rastu pri cemu se sve vise gubi sloboda i sve vise pruza sloboda tzv svetskoj eliti da manipulise po svojoj volji. EU je sistematski i planski stvoren da bi još vise zarobio države i njene stanovnike. Kako bas da svaka država koja je pristupila EU se naglo zaduzila i to visestruko u odnosu na prethodni dug. I Srbiju eventualnim prikljucenjem u EU ceka ista sudbina. Kada države duguju toj eliti, njihovi politika postaje deo te elite kao i vrhovni politicari. Prema njihovoj volji se koriguju zakoni. Sve suverene države koji nisu uopste ili minimalnk zavisile od MMF su ili ratom razorene ili na konstantnom udaru pri cemu se prikazuju kao diktatorski rezimi, gde narod ispasta u nehumanim uslovima itd itd.
Njima nije cilj da države vrate dugove i oslobode se istih, njima ne treba vise novca, njima je bitno da se države i njeni stanovnici sto vise zaduže jer to su danasnji lanci kojima se okivaju sluge i zarobljenici. To je svet u kojem mi danas živimo. Umesto teznje ka slobodi, svi teze ka novcu. Umesto teznje da budemo bolji i casniji ljudi, vecjna teze da budu bogati. Sami dajemo prosgod svetskoj eliti da manipulise nama do mile volje.
NovakPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Novak
26. decembar 2017. u 21.38
Ti srećan kad posudis a oni kad im vratis.
NovakPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Novak
26. decembar 2017. u 21.44
Русија потрошила Резервни фонд - и није банкрот
---
Znaci i ja sam Rus...
idem da natocim jednu votku mislim da imam...
DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
26. decembar 2017. u 22.03
Мађарска, Пољска, а да не причамо ове веће државе - то је у дуговима које не умеш ни да испишеш. И то стварно нико нема намеру да врати, већ бају у неки пад комете или атомски рат, који би све то побрисао. А ако тако баш и буде - онда ће државе које су у плусу испасти последњи магарци.

-------------------------

u tome je ceo stos dule,
ja sam o tome pricao ovde još pre krize 2008, oko 2004-2005,
ali vama koji ste odrasli i živeli u komunizmu, u mafijaskom sistemu gde se krade i sklanja novac u slamaricu.

Ovde vise u SC nema vise ni onog samuraja niti drugih vajnih „ekonomista” koji su ovde bulaznili ono sto ste voleli da čitate, odnosno da fantaziraju o propasti Zapada u narednih godinu-dve,
i vecini ovde je lakse i ugodnije da slusaju laži, ali ne može da im udje u glavu da zapad upravo suprotno funkcionise i radi od onog sto vi znate i sto ste naucili u komunistickim, kriminalno-cobanskim zemaljama

Ameri i sve druge napredne zemlje ne bi bile ovde gde jesu sada da se vode komunisticko-cobanskom logikom

Meni su smesna ta predvidjanja da će Amerika, ili Evropa ili druge napredne zemlje da propadnu, i ta predvidjanja dolaze mahom od ljudi koji dolaze iz sistema komunizma i cobanske ekonomije.

I za 10 godina, i za dvadeset godina, i za sledećih 100 godina Zapad će da bude na vrhu jer imaju nenadyebive ekonomiste i bankare koji u svakom trenutku znaju šta će se dogoditi u sledećih 10 -20 godina i koji znaju da manipulisu ekonomijama, kretanjima novca i radne snage u korist svojih država

ja ne želim da potcenjujem ljude koji komentarisu zapadna svetska ekonomska dogadjanja ali morate da shvatite da je to neshvatljivo za većinu nas ovde, jer vecina od nas nismo vodili ili cuvali ni jedno stado ovaca već smo većinom radili za gazde. Običan radnik , bez obzira na obrazovanje ili socijalni status, koji zavisi od plate svog gazde, ne može da razume visoku ekonomiju.
DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
26. decembar 2017. u 22.26
Русија потрошила Резервни фонд - и није банкрот

---------------------------------------

to je i bio glavni i primarni cilj zapadnih sankcija, da im se istope svi dobici i gotovina koju su skupili za onih desetak petnaest godina i da pocnu da pritiskaju tajkune za pare da bi se održavale plate, penzije i socijalni mir

ako sankcije potraju dolazi do sledećeg kruga podrivanja Rusije, a to je otkazivanje poslusnosti Putinu od strane mocnih i bogatih, kojima sada pada na pleca održavanje Rusije

treci krug je već vidljen u autokratskim državama , od komunjarske sfrj, preko sadama, onog kamilara iz pustinje pa do asada.

Putko je već popushio kod zapada i njegovog povratka na svetsku pozornicu sa ostalim državnicima nećemo vise neće biti dozvoljeno, i najbolje sto on sada može da uradi za Rusku državu , posle Svetskog fudbalskog prvenstva, treba da nadje sebi zamenika, da obezbedi sebi dobru zastitu, potpisanu od strane ruske države i politicara, i da se povuce iz javnog politickog zivota.
abvgd
(Morski)
26. decembar 2017. u 23.08
Сањар, слажем се. Новац је илузија преко које се, сада већ убрзано, губи слобода.
DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
27. decembar 2017. u 00.24
Njima nije cilj da države vrate dugove i oslobode se istih, njima ne treba vise novca, njima je bitno da se države i njeni stanovnici sto vise zaduže jer to su danasnji lanci kojima se okivaju sluge i zarobljenici.

-----------------------------

ništa lakse da se oslobodis „mrskih ugnjetivaca” ako ne možeš i umes da prihvatis i da se snadjes u danasnjim uslovima, posle zivota u totalitarizmu sfrj

odes u severnu koreju ili venecuelu, nema banki, nema jevreja, nema kapitalista, nisi sluga i zarobljenik

i živis svoj san, onako kako su te copavi i njegova ekipa naucili
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
27. decembar 2017. u 02.12


Samo znam da nijedna država koja je saveznik sa rusijom nije razvijena, i svaka koja je dosla pod rusku cizmu je propala, pocevsi od ceske i madjarske koje su do 1941 bili ekonomski najrazvijeniji delovi planete, još se oporavljaju. Čim su i letonija, litvanija, estonija okrenule ledja rusiji, ekonomski su se preporodile. Rusija je jednostavno gora pijavica od amerike u svakom smislu. Srbiji treba razvijanje ekonomije koje uz rusiju nije moguće. Pogledajte belorusiju, rusi im daju naftu i gas upola cene, i dozvoljavaju im da je izvoze u eu za duplo vise para, potom njihove firme ukljucuju u svaki vojni projekt, od modernizacije, popravke do proizvodnje opreme. Opet je belorusija jadna država poput srbije, iako je srbija deceniju ratovala i bila pod ekonomskom blokadom. Belorusija gde je nezaposlenost 2%, jer ako si na birou i odbijes da radis na nekim javnim radovima za 2 eura dnevno koje ti biro velikodusno ponudi, moras da placas penale, pa se ti usudi prijaviti na biro, nezaposlenost im je ko u srbiji. Pogled na belorusiju je pogled na zivot „saveznice rusije” koji zbog neznanja želi bar 40% srba. To je država vecne stagnacije, jer diktatorski aparat belorusije ima samo jedan cilj, to je da se odrzi na vlasti pod svaku cenu, i pod cenu siromastva. Takav aparat ne može stvoriti ekonomski i demokratski povoljno okruzenje, jer ako ga dozvoli postoji mogućnost da ga razni spoljni i unutrasnji interesi smene sa vlasti. Diktatorski rezim može obezbediti blagostanje samo ako mu država lezi na milijardama barela nafte.

Clanak prepisan: od Joke
DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
27. decembar 2017. u 02.49
Belorusija gde je nezaposlenost 2%, jer ako si na birou i odbijes da radis na nekim javnim radovima za 2 eura dnevno koje ti biro velikodusno ponudi, moras da placas penale, pa se ti usudi prijaviti na biro, nezaposlenost im je ko u srbiji. Pogled na belorusiju je pogled na zivot „saveznice rusije” koji zbog neznanja želi bar 40% srba. To je država vecne stagnacije, jer diktatorski aparat belorusije ima samo jedan cilj, to je da se odrzi na vlasti pod svaku cenu, i pod cenu siromastva. Takav aparat ne može stvoriti ekonomski i demokratski povoljno okruzenje,

-----------------------------------

to je taj pecinsko-neolitski način vodjenja ekonomije koji je osnova istocno evropskog komunizma, ekonomija trampovanja i zamene, ti uberi kupine i jagode a ja ću da ubijem jelena, i onda ćemo da se zamenimo, ja dobijem nešto da se zasladim posle mesa, a ti da imaš nešto da jedes da ne crknes od gladi.

Taj sistem može da uspeva u zatvorenim komunama, ili logorima, dok svi clanovi komune ili logorasi ne pocrkaju od gladi i nemastine ili dok se ne pokolju između sebe (kao u slučaju sfrj kad su uvideli da se vise nema šta ukrasti),ali na ovoj planeti gde je utvrdjen novac i pravila vrednovanja pre vise od dve hiljade godina, taj sistem je osuđen na propast a svi koji se, milom ili silom, koriste sa njim su osuđeni na glad, bedu i prezivljavanje od danas do sutra.

bezdomni
(maestro)
27. decembar 2017. u 03.47
Svi duzni trebalo bi da znaci nedostatak novca gotovine i da onda prosperiraju države ili pojedinci koji imaju gotovinu.
Međutim zadnjih desetak godina se desava upravo suprotno.
Novac nema nikakvu vrednost.
Uvodi se u čitavom svetu tkz negativna kamata tako da ni pojedinci niti centralna banka neke države dobiva bilo kakvu korist kamatu od novca već gube na negativnoj kamati.
To je dokaz da se stampanje ili bolje receno virtualno stvaranje nekog nepostojeceg novca totalno otelo kontroli.
A što se Rusa tiče opstace oni samo će živiti u mnogo manjih državica kao i mi Srbi.
Ova lopovska ekipa neće otici dok i zadnji novcic ne izvuku iz Rusije i prebace tati Avramovicu i sličnim tajkunima koji sve konce vuku i postavljaju i smenuju politicare u Rusiji.
Power12345Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Power12345
27. decembar 2017. u 04.30
Mnogi kritikuju komunizam koga nikad nije bilo, misleći da se sve perfekt dešava u Evropskim metropolama kao :
Holandiji, Luxemburgu, Ch ili drugim zemljama , poznatim ili nepoznatim ostrvima, ostrvcima ..
Danas gdje se ogromno para pere ono šareno sa bijelim poznato je samo onim koji u džepu više milijadi nose..
A Ministri naizgled bogatih zemalja prave se da nevide sve to...
sve više se običnom narodu nameću , uvode i stežu nameti obaveza, kartice navodno sigurnije su od Bara-novca.
Tv ... danju i noću non-stop izveštaje sa berze daje ... I šute ...ne pričaju i porede kockarnice , loto ili druge igrice sa magnumom kao Berzom ,akcijama novaca i preliva u nepoznato ..

Žalosno je da ovi koji sad ovo pišu ne vide i ne misle da je današnji čovjek davno pukao .. rob...u obavezama , pokretima bez pesme i smeha, izlazaka , plesa i nasilnog Sporta kojeg svi mahom moraju da rade, nasilno da se smeju i drhte šta će reći Bos...jeste da momentalno žive u izobilju sa puno pića i genske hrane..a bio , auti , stanovi,kuće, dječiji vrtići i još puno toga su faktori, trend civilizacije za koji se extra povući mora i tačno računa..
Obični čova navodni penzioner preko bare vozi i stanuje sve više u Auto kućicama..vele kuće su davno kreditima pukle , radna mjesta nesigurna ili ih nema a sami znate zašto je kad se kapital sa kapitalom počinje kosit..., narod jede ,loče iz plastika a djeca, ljudi, žene ... kilaže i kilaže mesa ..i to vi zovete bogatim zemljama.. Stevane otkači i ti i tebi sličnih na ovim stranicama SC

Power12345Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Power12345
27. decembar 2017. u 04.48
Pardon
Zemlje navedene od Rusa, bela rusa pa do Kine idr..su ništa drugo no čisti prototip Kapitala..
Kapital je zahvatio čitavu zemaljsku kuglu koju siše ..pitanje je samo dana, sata koliko će ovo planeta zemlja izdržati moći...
Tu smo 99,9 % svi mi paraziti.. počev od mene tj nas u virtualnom krugu zbivanja i ekonomije..
ne smem da mislim..znam da ništa ne znam i to me je stid.
Starac_Foco
(--)
27. decembar 2017. u 09.33
Prethodni blagdani su izgleda pozitivno uticali na bracu minusare.

Primakli se vinu i rakiji

I debelu mesu ovnujskome

Pa su sada spremni za mejdana

Minusirat tokom celog dana.

mala-Sirena
(~ ~)
27. decembar 2017. u 09.45
Tebi je logicno da se „prezaduzena” Poljska suprostavlja Brussels-u?

Poljski dug je ispod 50% GDP, tocnije iznosi 44% GDP, a poljsko gospodarstvo je u sasvim pristojnom stanju. U velikim gradovima poput Lodz-a i Krakow-a poduzecima postaje problem zadrzati visoko kvalificiranu radnu snagu buduci da konkurentska poduzeca nude vise place i povoljnije uvjete rada.

Poljski obrazovni sistem je među najboljima u Evropi, a obrazovanje cijenjeno u drustvu. Vrijedni su. Nisu primali ilegalne migrante pa je opasnost od terorizma minimalna. Useljavaju one koji su im slični i koji se lako uklapaju u drusto (tj. Ukrajinci) i pozivaju iseljene Poljake da se vrate. Etnicki su homogeni pa su otporni na pokusaje vanjskih neprijatelja da izazivu među-etnicke nemire.
Sve u svemu, za Poljsku ne bih brinula.

------------------------------------------
„Мађарска, Пољска, а да не причамо ове веће државе - то је у дуговима које не умеш ни да испишеш.”
mala-SirenaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

mala-Sirena
(~ ~)
27. decembar 2017. u 09.46
Ruso-mrzi poklopili uvodni tekst.
coolloov
27. decembar 2017. u 11.18
Ako nikom ništa ne dugujes onda nemas ni obaveze a hranu, gorivo, ogrev, industriju, vojsku, prostranstva, resurse koje ceo svet nema, izlaz na 4 okeana,,,ko im i zašto potreban, prodaju naftu oruzje i zito i to im je sasvim dovoljno u mnogo boljoj su poziciji nego nekad kinezi vece su plate i vece mogućnosti da se bilo šta ostvari. Oni mogu tako da peglaju još vekovima bez ikakvih kontakata sa ostalima.
dulebg
(posmatrach)
27. decembar 2017. u 13.38
Dje su ... i lijepe Ruskinje ..
--
чуј, како да ти кажем: за добру свињу нема лоше помије ?! )))
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
27. decembar 2017. u 15.14
Солидном финансијском политиком Русија се у последњих 10-15 година постепено избавила од зависности од страних кредитора.

Пара има довољно својих, задужење је минимално, златне и девизне резерве на високом нивоу. Ако зашкрипи, не мора се тражити помоћ од ММФ-а нити ће - у случају да се покуша самостално преброђавање кризе - доћи до хиперинфлације и недостатка пара за увоз основних лекова, намирница, сировина.

Зато Русија данас може да води много независнију политику него пре 25, 20, 15 па и 10 година.

Ови поборници задуживања без граница нека погледају како ММФ и страни кредитори мрцваре у последњих 15 годину Аргентину, Грчку, Украјину, Венецуелу... ко је од њих завистан - тешко њему.
dulebg
(posmatrach)
27. decembar 2017. u 15.18
А што не дирају Италију, Хрватску, Маџарску, Пољску?
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
27. decembar 2017. u 15.25
Уместо да узима кредите и улази у дужнично ропство, Русија баш захваљујући својој солидној и стабилној финансијској политици данас привлачи страна улагања у производњу. Само у току ове године 30 милијарди долара директних инвестиција ушло је у Русију из иностранства, у пројекте производње и развоја инфраструктуре.

Истовремено из Русије одлази шпекулативни капитал - из фондова који се на рачун финанскијских шпекулација старају да остваре добит повучено је 0,9 милијарди долара. То је знак да шпекуланти више не очекују финансијски слом Русије.

Управо је обрнуто са западном марионетом Украјином - задужење путем кредита вртоглаво расте, директне стране инвестиције у производњу су готово на нули, а расте приток новца у шпекулативне фондове, који купују украјинске државне обвезнице по камати од 7 до 9 одсто годишње.

Сетите се како је сиријска држава сама финансирала у прве четири године рата борбу против међународног тероризма у својој земљи и уопште функционисање државе - само захваљујући великим накупљеним резервама као последица солидне финансијске политике последњих деценију и по.

Да је Сирија 2011. године била задужена, а не добро обезбеђена девизним и златним резервама - држава би се распала у првих годину дана рата.

Међутим, Сиријци су својим силама до средине 2015. године финансирали функционисање земље и њене одбране. Тек онда су Сирију финансијски почели да масивно подржавају Иран и Русија.

Никада ниједна држава није страдала зато што је водила домаћинску финансијску политику. Напротив!
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
27. decembar 2017. u 16.37
Русија је коначно успела да покрене и малу, приватну привреду. У великој мери је поједностављена бирократија која је реално гушила приватну иницијативу. Руска бирократија је још увек масивна и трома у поређењу са западнојевропејском, али напредак је видљив.

У међународном рејтингу (Ease of) Doing Business који поред свих својих недостатака представља релативно поуздан индикатор „економске слободе” у државама света, Русија је ове године дошла на 35. место.

Та чињеница сама по себи не би требало да буде разлог за хвалу. Међутим, узевши у обзир да је пре шест година у истом рејтингу Русија заузимала 124. место међу око 200 светских држава - мора се признати да се стање померило са мртве тачке.

Русија лагано иде ка здравом балансу државног и приватног сектора привреде јер су сопствена искуства и грешке других бивших совјетских република показале: искључив акценат на државни сектор има својих ограничења и слабости исто као и тотална приватизација привреде.

Не искључујем да ће се у наредној деценији појавити и трећи сектор са извесним значајем - задружни. У историји руске економије задруга („артељ”) је увек играла важну улогу. Још почетком 20. века гигантски подухват изградње транссибирске железнице остварен је највећим делом трудом грађевинара и занатлија-задругара, такозваних артељшчика.

Артељ ће се сигурно вратити и у руску индустрију, и у пољопривреду и у услужни сектор (информатика, програмирање, занатство) када држава заузме одговорајући политичко-економски курс.
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
28. decembar 2017. u 04.10

Ne mogu da razumem nas Srbe? Kada drug Tito otvorio granice polovinom 60 -ih, godina malo ko otiso u BRATSKU Rusiju?
Sada opet zadnji talas, izbeglica iz Bosne i Krajine ne znam neko da otiso u Bratsku Rusiju?

Svi su otisli kod naših dusmana, Amerike,Kanade, I drugih? Koji nas rasturili.
Bogami i Rusi se iseljavaju?

Živi se jedanputa, ko će da ceka 30 godina da bude bolje?

https://tinyurl.com/ycfyses5
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
28. decembar 2017. u 04.26
Наравно да није тачно. У Русију се далеко већи број људи усељава у потрази за послом и бољим животом него што се исељава.

У светским размерама највећи број гастарбајтера после САД данас иде у Русију, а тек онда у друге класичне емигрантске земље (Канада, Аустралија, Нови Зеланд) и државе ЕУ:

http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/russia-the-worlds-second-largest-immigration-haven-11053
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
28. decembar 2017. u 04.29
Rusija bi da obzirom na resurse trebala odavno biti najbogatija zemlja sveta.
Prosecna plata bi trebala biti veca jedno 5 puta plus totalna socijalna zastiti stanovnistva.
U stvarnosti mnogi Rusi van Moskve i Pitera imaju crkavicu od plate od koje jedva mogu familije prehraniti.
O socijalnoj zastiti ni govora iako imaju nedostatak stanovnistva ne mogu zbrinuti decu bez roditelja donedavno su ih amerikanci usvajali da im pruze koliko toliko pristojan zivot jer su ruska sirotista horor a mnogo te jadne decice nije ni smesteno u domove već bukvalno žive na hladnim ruskim ulicama i postaju vise nego lake žrtve makroa i trgovaca organima.
Da ne spominjem ostale katogorije stanovnistva kojima je potrebe pomoć.
Vojni budzet kojima se evo hvale imaju manji i od Saudijske Arabije.
Ali zato je sve vise super bogatih tajkuna a precednik ima kolekciju satova koje nije teoretski mogao kupiti da je svu zaradu koju legalno zaradi stopostotno na satove davao.
Jahte vile i kes u stranim bankama da ne spominjem.
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
28. decembar 2017. u 04.36
Ovi što se naseljavaju u Rusiju su sirotinja ali teska iz Uzbekistana i sličnih država gde se kote ko sipci i nemaju bukvalno šta da jedu a jedina zemlja gde mogu otici i raditi je Rusija.
Isto kao da proglasimo Srbiju 90_ih uspesnom državom jer su stizali nesrecnci da KiM_a i iz Bosne i Crvatske pa je vise ulazilo No izlazilo.
Dok beli skolovani Rusi i dalje odlaze na zapad.
Pun ih je London New York...
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
28. decembar 2017. u 05.26
Само у једном Јекатеринбургу, на Уралу, пар хиљада километара од Москве, живи 2.000 Срба који су се доселили у последњих 10 година (лично био, видео).

О Москви, Сочију и другим градовима у јевропејском делу Русије да и не говоримо - Срби се досељавају, доводе пријатеље и родбину и - не жале се.

Шта се не свиђа Србима који живе у Москви:
https://rs.rbth.com/politics/2017/07/13/shest-pojava-koje-se-u-moskvi-ne-dopadaju-srbima_802382
MarkizDeNoviSadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
28. decembar 2017. u 05.26
Vi kenjadski morgidzari bi mogli da skoknete do Rusije da vidite kako ste se teško zahebali. Drvene su im vikendice, a kuce su od cvrstog materijala.
CAHJAP
28. decembar 2017. u 10.09
Evo jedan ocigledan primer, sve države koje su priznale tzv nezavisno kosovo su sluge vlasnika MMF i vrha piramide tzv svegske elite izuzev nekolicina država koje to podržavaju na rasnoj i verskoj osnovi ili mrznje prema nama a mislim ne potrebe da nabrajam koje su to države mada i one su takođe sluge MMFa.
Starac_Foco
(--)
28. decembar 2017. u 13.41
„Dok beli skolovani Rusi i dalje odlaze na zapad. Pun ih je London New York...”

Jedan veliki broj takvih, možda i vecina, čija imena zvuce ruski i ruski im je maternji jezik, a emigrirali su u USA i druge zapadne zemlje, nisu etnicki rusi već jevreji.

dulebg
(posmatrach)
29. decembar 2017. u 14.17
mala-Sirena
Poljski dug tocnije iznosi 44% GDP, a poljsko gospodarstvo je u sasvim pristojnom stanju
--
Сирено, не наслућујеш ли у горњем НОВОГОВОР и уобичајене пропагандне лажи? Ја се не бих освртао на даљи текст, али бих потражио: ко је извор?

Из непознатих разлога 1/3 Пољака је отишла на Запад и не можеш мотком да их вратиш. Чувене курве и чувени водоинсталатери су - Пољакиње и Пољаци. Замисли ти професорку историје, која више воли да се курва по Лондону, него да живи у пристојној Пољској, и да не дужимо ..
dulebg
(posmatrach)
29. decembar 2017. u 14.24
Ево Сирено, види како различите новине различито пишу:
https://tinyurl.com/ybftzant
Ouija
(Dr)
06. januar 2018. u 10.16
Ne brinite vi za Rusiju, nisu njih mogli pokoriti ni mongoli, ni turci, ni francuzi, ni nemci, pa neće ni zionisticki bankari... Ovi sto pricaju da Amerika propada... to je istina propada i te kako to se vidi i po njihovim politickim odlukama koje nemaju ama bas nikakvog smisla, već nalice na korake onoga koji se davi u bezidejnom stanju.

Istina je neće ni amerika propaasti za 2-3 godine kako neki govore...Rim je propadao 400 godina dok sve to nije kulminiralo u konacnom raspadu. Dolazi multipolarni svet koji će konacno da postane kotra-teg ovom degenericnom zapadnom neoliberalnom kapitalizmu koji se hrani sobstvenom decom. Koliko god taj zapad bio odvratan i poguban nije dobro ni da brzo propadne... treba se nadati da će neko na tom ...enom zapadu da se dozove pameti da uspe da sagleda situaciju i da konacno okruzi tu bandu koja sebe bogati čitavih 60 godina a narod unsitava.
-FromRussiaWithLove-Poruka negativno ocenjena. Pokaži

-FromRussiaWithLove-
(Оккупируем и при)
10. januar 2018. u 12.38
Резервни фонд у Русији је престао да постоји легално са 01.01.18. И наравно тамо није остало новца...
https://ria.ru/economy/20180101/1512050205.html
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.