Diskusije : Politika

 Komentar
Noam Čomski o raspadu Jugoslavije
pestko
(odzacar)
16. januar 2017. u 04.51
Veliki Noam Čomski, moralna gromada za sve pajace novog svetskog poretka, lepo je okarakterisao šta se desilo u bivšoj Jugoslaviji:

https://www.youtube.com/watch?v=uD7pRA8DjBw

Iako ima par nebitnih detalja koje je pobrkao (Vens Ovenov i Kutiljerov plan), uhvatio je suštinu. Nemačka je umešala prste u odcepljenje Hrvatske. Čomski podseća na njihove odnose iz II svetskog rata (NDH zločini su uglavnom poznati Jevrejima).

Ali, posebno je zanimljivo šta kaže zašto je Srbija bila na tapetu i bombardovana. Klintonovi ideolozi su to i napismeno priznali. Nije bio problem nikakav humanitarni, već to što je Srbija bila nepokorna.

Međunarodni odnosi, po Čomskom, su najsličniji mafiji. Ako je neko neposlušan, mafija pošalje batinaše da uteraju „pamet” u glavu. Nije cilj reket samo po sebi, već da se da primer drugima da ne budu neposlušni. Zato je, konstatuje Čomski, Srbija bombardovana.
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
16. januar 2017. u 05.46

Dimnicaru, svka ti cast , ti si jedan od ovdasnjih Jačih analiticara. Za proslost i spoljnu politiku.

Daj napisi nešto o trenutnoj situaciji, kod nas. Nekretnine padaju, nasi vlastodrzci , opet pale narod, protiv svih u okruzenju?

Dali mi **gastosi** da se spremamo OPET , da van donosimo, SApun, prasak, zetin , toalet papir i ostale potrebstine.

jojaj
(chater)
16. januar 2017. u 09.09
podelili Srbe u 7 SEDAM DržavA: HEEEEEEEEEEEEEEEEEJ. NE NOR MAL NO!
Vilmos_kauboj
16. januar 2017. u 10.10
Vidi, vidi kako naši „rodoljubi” brinu za državu i to ni manje ni više nego kroz nekretnine. Zaboravljaju da je i Srbija sa Kosovom, naravno i Krajina i RS takođe neka vrste nekretnine. Zaboravljaju da su i tamo kod njih u tim njihovim bajnim amerikama nekretnine otišle u 3 lepe da ih tamo političari „pale” protiv celog sveta (koji im smeta) bez obzira da li su u okruženju ili ne, ali oni to ne primećuju jer su im zelembaći važniji od svega.

Umesto da političari održavaju vrednost nekretnina, naši političari se bakću s tamo nekim neo nacistima koji tablama i spomenicima oživljavaju najveće Srpsko stratište i veličaju NDH-ziju i onako usput se naoružavaju do zuba. Neki opet hoće da unište Republiku Srpsku, regrutuju teroriste u okruženju, neki pa presreću vozove, ukratko pretnje sa svih strana a oni bez veze sede, huškaju i pale narod protiv svih u okruženju. Ma skroz bez veze.
Bolje im je da naprave rezerve zejtina i sapuna kad već gastabajteri tako moraju da odvajaju sebi od usta.
nniki
(Nanotech)
16. januar 2017. u 12.25
Rizling:
Dali mi **gastosi** da se spremamo OPET , da van donosimo, SApun, prasak, zetin , toalet papir i ostale potrebstine.

Svi su izgledi da je prehrambena industrija Srbije je postala veoma jaka i self sifcient da snabdeva svoj narod najpotrebnijom hranom pod bilo kakvim okolnostima.
Znaci ti Rizlig i nasi ostali Gasoshi mozete sa vasim viskom sapuna da se perete kao vase gazde, bar jednom na dan a ne samo jednom nedeljno. Sa zejtinom da si podmazujete zastarelu opremu i da ga upotrebljavate i za „onu rabotu” kako bi umanjili jauke!
Extra toalet papire ili guz brisove bi mogli da upotrebite za evektivnije brisanje svojih zadnjica i kao kicenke u svojim prebivalistima.

Vama gastosima u EU je daleko najvaznije da se molite Bogu i svetom kapitalisti da se u Nemackoj smeni Merkle a u Francuskoj da dodje na vlast La Pen pa i u ostalim zapadnim EU dravama slični njima.

Ovakva politicka presaltivanja bi vam možda doprinelo umanjenoj konkurenciji za poslove jerbo je oko 2 miliona Muslimana nezaposlenih u EU a iz Ukraine migrira u EU države preko 140 hiljada godisnje. Svake godine se za oko 12% radnika Gastosa smanjuju plate i radna vremena.
PUNO RADNO VREME za gastose u EU postaje sve rapidnije luksuz koji se sve vise potiskiva sa PART TIME radnim vremenom (skraceno radno vreme) i još bez ikakvih beneficija.
zoxthegreat
16. januar 2017. u 14.29
jes q moj je gromada
meni je bilo dosta da čujem u jednom njegovom govoru
da je slobodan milosevic bio diktator

on sve kaže ali ne i ono najvaznije !!!

ko ne veruje da je on obična varalica koja
ti i nešto istinito ubode ali uglavnom prica ono sto nema efekta
na zapadnjacki mozak

kad zapadnjacki mozak cuje da je neko diktator onda se zna krajnje
rešenje za to, ono što se desi usput nije toliko bitno

neka procita šta je pricao o trampu ( neću da ulazim ko je I šta je
tramp)

srpski nazovi intelektualci su glupi ko q, mlataraju sa visokim pojmovima
a možeš ih prevesti preko vode jeftinim trikovima
escada
(ɐpɐɔsǝ)
16. januar 2017. u 15.58
Noam Čomski JESTE intelektualna gromada! Meni je smešno da ga negiraju oni koji se obrazuju na youtube i iz sekvenci od par minuta izvlače svoje „pametne zaključke” i to plasiraju na forumu iako blage veze nemaju.
Pa evo, ovde se možete obrazovati (ne edukovati jer edukacija u srpskom jeziku ne postoji):

https://chomsky.info/
Mirche-Vampirche
16. januar 2017. u 20.13
Chomsky...isto kao I Moor postoji da bi postojalo suprotno mišljenje, nazovi demokratija. OK je on ali nikakve vajde od njegoih govora, razmišljanja,..
escada
(ɐpɐɔsǝ)
16. januar 2017. u 20.25
Njegovi govori se čuju. Ima ime.
Mirche-Vampirche
16. januar 2017. u 20.44
Njegovi govori se čuju. Ima ime.

**************
chuju !?
pa šta je postignuto, vala ništa. Slusala sam ga kada su Srbiju
bombardovali 1999 I 'machku o rep' njegovi govori, bar što se
tiche nepravde prema Srbima. Druge nacije imaju koristi ali ne mi !
Meni se dopada Trump-ov stil. Jasno I glasno na sva zvona...
Njegovi govori
za nepunih god dana su ceo pogled na svet promenio.
Kampanja mu je bila savrsenstvo, fantazija koliko je bilo mocno/ !!!
čak se mogla kupiti I replica Killary: lutka u /straftastom odelu/
zarvorkom odelu :) sve je bilo pod konac I na bibanj za razliku od amrickih
Inrtelektulaca
koji su tihi, neupadljivijer ali ipak se boje zameriti svojim podanicima.
hologram
(ɯɐɹbo1oɥ)
16. januar 2017. u 22.20
Samo polako.. Ne hvali konja koga nisi jahao. Trampu je ovo promotivni početak a kako će biti videcemo na svojim ledjima. Njegova politika je unutrasnja, ekonmska, a ya spoljnu politiku ga zabole, dace da je vode oni koji su je i do sad vodili. Izuzev spoljne politike koja se tiče velikih sila.
pestko
(odzacar)
16. januar 2017. u 23.51
„u jednom njegovom govoru
da je slobodan milosevic bio diktator

on sve kaže ali ne i ono najvaznije !!!

ko ne veruje da je on obična varalica koja
ti i nešto istinito ubode ali uglavnom prica ono sto nema efekta
na zapadnjacki mozak”

Čomski je morao da se ogradi od Miloševića, baš da bi ga bolje razumeli. To je isto kao kad se recimo kaže, Gadafi jeste bio diktator, ali...
I ovako ga napadaju da negira Srebrenicu, iako Čomski samo ima malo razumniji stav. Tako da je bitno da Čomski, kao NEZAVISAN glas - dakle, ne kao neko ko podržava Miloševića, ili recimo Gadafija ili bilo koga, već priznaje da oni nisu savršeni, ali UPRKOS TOME, kritikuje spoljnju politiku SAD.

S druge strane, Milošević, iako svakako nije bio „diktator” jeste vladao autokratski. Ali, recimo, Vučić je s te strane gori od njega - Vučić je uveo kontrolu medija dok je Milošević samo kontrolisao RTS (i ponekad studio B), Politiku a dopuštao je da ga kritikuju u drugim novinama. Ali, držao je sve konce u svojim rukama i zapravo imao je veći autoritet od Vučića danas.
pestko
(odzacar)
17. januar 2017. u 00.08

ko ne veruje da je on obična varalica koja
ti i nešto istinito ubode ali uglavnom prica ono sto nema efekta
na zapadnjacki mozak

kad zapadnjacki mozak cuje da je neko diktator onda se zna krajnje
rešenje za to, ono što se desi usput nije toliko bitno

neka procita šta je pricao o trampu ( neću da ulazim ko je I šta je
tramp)”

Inače glas Čomskog se i te kako čuje i ceni u Americi. Naravno, glavni mediji ga ne prenose rado, ali on ima vrlo visoku reputaciju. Njegova predavanja na temu politike (na nekim sam i sam svojevremeno bio) pune salu od 700 ljudi. I iz lingvistike je bio posećen zato što je slavan, ali politički deo mu je popularniji i značajniji.

Što se Trampa tiče, Čomski je tu vrlo odmeren i nije deo anti-Tramp histerije. Novinar Al-Džazire je pokušavao bezuspešno da ga navede da se obruši na Trampa (primer neprofesionalizma), ali je Čomski eskivirao da da takav napad:
https://www.youtube.com/watch?v=jB54XxbgI0E

Mišljenje Čomskog je da je Tramp doduše nestabilan, ali da je rekao mnoge stvari sa kojima se Čomski slaže. Kaže - treba videti šta će Tramp da URADI. I istina je da je Tramp, recimo, za medicare i social security, protiv TPP i trgovinskih sporazuma, napao je farmaceutski lobi i lobi kompanija Boing i Lockheed Martin koje prave vojne avione, itd, s druge strane ima stvari koje se levičarima ne sviđaju, ali Čomski je relativno suzdržan.

Ipak, smatra da je Tramp opasan i najviše zbog globalnog zagrevanja. Tu mislim da Čomski preteruje, ali evo šta je nedavno rekao:
https://www.youtube.com/watch?v=WmBzusHBt7M

Dakle, kaže da je s jedne strane ta opasnost po Pariski dogovor i zagrevanje, ali s druge strane vrlo jasno kaže da je Tramp po pitanju Rusije DALEKO BOLJI od Hilari aka Hitleri, da će smanjiti tenzije itd.

Čomski, kao iskusan i inteligentan čovek, koji se stalno borio protiv SAD neoimperijalizma, shvata da stavovi Trampa o Rusiji, NATO i Američkim ratovima su dobri, jer će, paradoksalno za neke, upravo Tramp da umanji imperijalno širenje SAD i koncentriše se na probleme kod kuće, čak iz nedavnog intervjua sledi da će smanjiti nuklearno oružje u sporazumu s Rusijom, u zamenu za ukidanje sankcija.

Dakle, Čomski iako kritičan prema nekim aspektima Trampa (nestabilnost), priznaje druge strane u kojima je Tramp dobar. To je daleko više nego što liberalna masa bez integriteta radi, u histeričnom napadu na Trampa. Čomski tu ima odmeren i objektivan odnos, polazeći od svojih principa i vrednosti (levičar, antiglobalistički anarhista i humanista zabrinut za globalno zagrevanje i pretnju od nuklearnog rata, i pre svega dosledni borac protiv neoimperijalizma).

Noam Čomski inače ima 88 godina, ali je vispren kao i uvek, i zdravlje ga dobro služi. Udovac, nedavno se ponovo oženio, i ostaje aktivan i dosledan glas savesti Amerike.
Da_dodam
17. januar 2017. u 01.29
Razbijanje Yuoslavije nema nikakve veze sa „neposluscnoscu” Srbije!

(Noam Chomsky) Comski je veoma pametan i nacitan covek - ali vise nacitan (i elokventan) nego pametan! Koliko znam on je primarno LINGVISTA a tek onda (pseudo)geo-politicki analiticar. Zašto kažem „pseudo”? Zato da bi postao respektovan u tom podruciju, kao Kissinger npr., ti moras imati pristupa informacijama koje nisu dostupne običnom narodu pa čak ni novinarima - znaci podatke iz: CIA, FBI, SIS(specificno MI5) i sl.! Takođe neke zakljucke moras sam izvesti na osnovu empirijskih podataka koje si predhodno sakupio. „Sometimes you have to connect the dots(for) yourself”!

Osnovni entiteti koji vladaju svetom su: VERA (Religija) i NOVAC. Drzati vlast bez barem jednog elementa je nemoguće a vladati s'posedovanjem oba je u najmanju ruku opasno.

Unistavanje Yugoslavije su organizovali dva entiteta i oba su kombinacija vere i novca! Pametnima dovoljno!
pestko
(odzacar)
17. januar 2017. u 01.40
„Razbijanje Yuoslavije nema nikakve veze sa ”neposluscnoscu„ Srbije!”

Čomski je tvrdio (ako pogledaš insert za koji sam postavio link), da je Srbija bombardovana 1999 zbog neposlušnosti. Ne da je do raspada došlo zbog neposlušnosti Srbije. Za raspad je, sasvim korektno, okrivio interese i ponašanje iznad svih Nemačke, a zatim SAD koje su minirale Kutiljerov plan za Bosnu (koji je on pogrešno nazvao Vens Ovenov plan).

Tako da je Čomski dao vrlo precizan i suštinski tačan opis onog što se desilo. Kao i objašnjenje za nepravedan tretman Srbije, koji je na kraju doveo do bombardovanja.

Mislim da ipak treba pažljivo videti šta je čovek stvarno rekao, pre uskakanja u neopravdane osude. Inače, Čomski jeste slavni lingvista, ali mu je globalni značaj upravo dao politički aktivizam. Nema doslednijeg i inteligentnijeg kritičara spoljnje neoimperijalne politike SAD od njega.
Ton_ka
(n/a)
17. januar 2017. u 02.55
Evo, još malo Chomskog o nama:

https://www.youtube.com/watch?v=cOox-GIg2T8&t=0s
escada
(ɐpɐɔsǝ)
17. januar 2017. u 07.41


slobodnimediji.com 16. 01. 2017. 21:09

NOAM ČOMSKI:
Albanci su najveća BRUKA EVROPE, Srbi ih primili na Kosovo, a oni im zabili NOŽ U LEĐA!
Američki pisac i filozof Noam Čomski tvrdi da su Albanci najveća moderna bruka Evrope, jer su dozvolili da uklone domaćina, koji ih je primio i da od većine naprave manjinu.

Čomski je za časpopis Forin afers (Foreighn Affairs) napisao, između ostalog da nakon rušenja berlinskog zida u Evropi postoji želja malih nacija da se odvoje od većih matičnih republika. On je kao primer naveo raspad SSSR-a, Jugoslavije, ali i jačanje separatizma u Španiji i Ukrajini.

Čomski je međutim u jednom delu teksta oštro napao Albance rekavši da su oni kao divlje pleme, prihvaćeni od Srba na Kosovu, a da je to divlje pleme potom nasiljem proteralo domaćina i proglasilo svoje, što je sramotno.

Ovaj filozof je dalje u tekstu ovaj potez uporedio sa borbom Izraelaca i Palestinaca za teritoriju.
Mirche-Vampirche
17. januar 2017. u 11.48
'talk is cheap„
neka se Chomsky pokaze na delu ,kao Trump.
Kazete prerano je za Trumpa govoriti, ali sasvim dovoljno da je svetu
otvorio ochi i da je ubedljivo dobio glasove u USA kod ljudi koji su
do sada slepo verovali medijima. CNN je ukopao I teško da će ikada
biti tako mocni kao sto su bili. U mom Health Club-u samo može
njihove vesti da se gledaju, sve su I svugde
potkupili svoje trziste ali te podmitljivosti malo da cevise biti.

POENTA mog komentara : ako hoće promene ne možeš sebi u
bratu shaptati da te jedva ko chuje.
Chomsky je pomogao samo Jevrejima ali nama bash ništa I zao mi je sto
ga nashi sverema na vreme od nekuda iskopaju pa mu se dive kako
zna I ume a nikada ništa nije pomogao.
Seselj je vise uradio za nas ali nasi neće da mu priznaju jer je Srbin.”
svemirskibrod
(Astronaut)
17. januar 2017. u 15.10
Vidim da mnogo komentara totalno „maši” suštinu a to je SR Jugoslavija (Milošević) je bila jedna od retkih evropskih zemalja koja je odbijala neoliberalizam, tj globalizam koji su Amerika i EU nametali svim ostalima. Čomski je lepo rekao u ovom klipu: nije NATO bombardovao Jugoslaviju jer im je bilo do štićenja shiptara. Oni su bombardovali jer korporativno-bankarski vladari iz senke nisu mogli na milu ući na naše tržište jer je Milošević odbijao da prihvati neoliberalizam jer je znao da time zemlja ulazi u slugarski položaj. Ušli su na silu, ignorisali internacionalne konvencije, i to je sada šablon koji ameri upražnjavaju i u Iraku, Libiji, Siriji, itd.

I šta se onda desilo... uništili su nam infrastrukturu, smenili režim u Beogradu koje je pristao da udje u Svetsku (Rotčajld familija) banku koja nas je kreditima zauvek zadužila, Rasprodali smo državnu infrastrukturu, Kosovo uzeto i postalo marionetsko-gangsterski režim koji poslušno pušta zapadne korporacije da pokupuju svu infrastrukturu i crpe resurse, Vesli Klark NATO komandant 1999 sad ima svoju korporaciju na Kosovu koja će da crpi lignit skoro za džabe, itd...

Ima dosta odličnih klipova od Čomskog, ali mislim da „Confession of the Economic Hitman” objašnjuje još bolje sablon po kojem americka imperija upravlja. Imate na YouTube.

D-Man
(Analyst)
17. januar 2017. u 16.56
„...neka se Chomsky pokaze na delu...”

Chomsky се итекао показао на делу са оним што је до сада рекао и о распаду СФРЈ и о нама Србима (које, у већини случајеве, представља жртвама). Шта још да очекујемо од њега? Да узме пушку и ратује за нас?

Препоручујем и да се упознате са ликом и делом још једног политолога: Micheal Parenti.

Управо ту двојицу сам користио када сам Канађанима објашњавао шта се десило на Валкану, како смо ми Срби извукли дебљи крај и шта се иза свега крије.

Многим паментим особама је довољно рећи да прочитају шта су написали Chomsky, Parenti, Bissett и MacKenzie па да схвате и подлост Западне политике према Србима и шта се све дешавало од краја осамдесетих па све до данас.
svemirskibrod
(Astronaut)
17. januar 2017. u 19.04
Jeste, Parenti je jedan od retkih koji je od starta otvoreno govorio protiv američkih vlasti i američkih medija koje sa pravom naziva „stenografima vlasti”.

Takođe podseća na jedan bitan momenat. Pred početak raspada Jugoslavije, ameri su imali svog čoveka, karizmatičnog bankara. Slobodana Miloševića. Međutim kad su ukapirali da mu ne pada napamet da otvori Srbiju ka neoliberalnim principima, i zapadnjačkim korporativnim oligarsima, satanizacija uzima maha.

Nažalost naš narod je mnogo propatio 90ih, ali kad dodje vreme nadam se da će se novije generacije malo dublje baviti proučavanjem Miloševića i njegovih namera čuvanja srpskih interesa pod naletima pohlepnih globalista.
Luca_Brasi
17. januar 2017. u 21.26
Чомски говори оно што народ воли да чује, док се у основи уопште не бави суштином проблема већ само изиграва критичара неолибералне политичке доктрине, како би се у јавности стекао утисак да у Америци постоји другачије мишљење.

То се најбоље видело на примеру Милошевића, где тврдио како је исти злочинац и ужашна особа са којом не би попио кафу и разговарао, и како су демократска опозиција у Србији (коју је финансирао Сорош) и Албанци требали бити ти који ће да сруше Милошевића пре НАТО бомбардовања. Дакле с једне стране критикује неолиберализам, а са друге подржава оне политичке снаге које су тројански коњ Запада у Србији.

Или када је говорио о подели Косова, говорећи како је то најреалније јер су Албанци на Космету већина, занемарујући чињеницу да су ти исти Албанци постали већина тако што су протерали преко 300,000 Срба у погромима с краја деведесетих па на овамо. Његов модел о подели је заправо давање „зеленог светла” цепању сувериних и мултиетничких држава, јер ако Албанци имају право да отимају део територије Србије и интегришу га у Велику Албанију, онда шта ћемо са другим регионима широм Европе? Шта ћемо са БиХ у којој су Срби конститутиван народ? Шта ћемо са оним деловима Србија на чијим граничним областима живе националне мањине? По Чомском све те граничне зоне на територији Србије исто тако сутра имају право да се отцепе ако су националне мањине (а има их у Србији 24) у њима већинско становништво. По Чомском онда по истом аршину Албанци имају право да траже западну Македонију од Македонаца, Грци имају право да потражују делове Албаније у којима је грчко становништво већина, Мађари имају право на делове Румуније, Србије, и Словачке у којима је мађарско становништво доминантно, Турци на делове Бугарске и Грчке где живи турско становништво, итд.

За Слобу говори како је злочинац, како је ужасан, како би пао још почетком 90. да су Албанци гласали на изборима, како хашка оптужница није имала основу али како је Милошевић ипак требао да одговара за своје злочине. На какве то злочине Чомски мисли? За шта је то Слоба крив, када је одмах након распада СФРЈ увео вишепартијски систем у Србију у којој је грађанин а не нација био основ конститутивности друштва.

Чомски у својим изјавама глорификује демократску опозицију у Србији коју знамо ко је финансирао. Доласком ДОС-а на власт Србија је економски разорена, радно способно становништво нема посла, уведљива већина младих је незапослена, само у Београду има 100,000 наркомана, студенти плаћају 10 пута веће школарине од времена Милошевића, никада се више младих није исељавало из Србије, банкарски систем је уништен, фабрике, рудници, воде, и друга друштвена добра су распродата страним фирмама или домаћим мафијашким бандама, 4/5 запослених у приватном сектору нема социјално осигурање, плата у Србији је најнижа у региону, радници су обесправљени и сведени на јефтину робу на тржишту рада, људи добијају отказе ако нису чланови владајућих партија (страначно запошљавање), БДП Србије је на нивоу испод оног који је био за време најжешћих санкдија против Србије деведесетих, влада општи медијски мрак и цензура, криминал и корупција су у порасту, социјална беда је никад већа, итд. То су резултати демократске опозиције коју је Чомски фоворизовао у односу на Милошевића.

Он може говорити најгоре о Милошевићу и називати га овако или онако, али свиђало се то Чомском или не, на Слобину испраћају у Београду и Пожаревцу је дошло више људи него 5. октобра 2000. Главна парола тада је била да је Косово Србија, а то господин Чомски и други треба да имају у виду ако се жели мир на Балкану.
keser
21. januar 2017. u 06.47
Ноам? Ок, али увек сам опрезан кад нешто плелепо изгледа.
А шро се сапуна тиче:
Србији треба оно што су комунисти уништили што силом што милом.
Свеж капитал и предузетнички дух.
Дакле производити у Србији, макар ексере па си користан.
А сапуна су пуне продавнице, на жалост махом иностраних.
ЈА сам један од ретких који купује домаће сапуне (од палмолива се чешем целу ноћ) наших малих привредника и тако дајем скроман допринос економији Србије.
Da_dodam
22. januar 2017. u 10.05
OK! OK! Vidim da moram da „nacrtam”!

Vatikan i OPEK (prvenstveno Saudi Arabija) su unistili Yugu a Swabe su samo iskoristili priliku da nas „sutnu dok smo na podu”! NATO se umesao tek kad su se Muslimani digli. U redu, (penzionisani) Americki pukovnik (poreklom Hrvat) je vodio „Oluju” i NATO je „elektronski oslepeo” JNA radare i komunikacije ali nije direktno poslao oruzane snage. Pomogli su Muslimanima a to je finansirano od strane Nove Arabije (Saudi, Kuvajt, Emirati, Bahrain...). Oni su investirali nekoliko triliona dolara po Americi i Zapadnoj Evropi i kupili medije, biznise, nekretnine i ulozili u Wall Street. Inače „Emirati” su veliki investitori u Holivudu, npr. - Andjelina Dzoli je njihova „sultana”! Veliki broj politicara su na Arapskom „platnom spisku” i rade za njih „honorarno”! Pa Tony Blair radi za (Saudijski) ARAMCO - državnu naftnu kompaniju. Naravno „planovi” su napravljeni u Engleskoj preko cijeg „bankovskog off-shore sistema” je sve finansirano a NATO snage su koriscene kao „placenicke/mercenary”. Politicari (Klinton, Blair, Zak Shirak, Shroeder...) su debelo naplatili te „usluge”! „Zapad” je čak pozajmio (Arapske) milijarde Jelcinu „da cuti” a manji deo od 900 miliona dolara je kontrolisala njegova cerka Tatjana u New Yorkskoj banci.

Vatikan jeste preko Katolickih crkava skupljao doprinos sirom sveta za pomoć Hrvatskoj i Sloveniji i skoro celokupno Istocno-Nemacko naoruzanje je zavrsilo u Hrvatskoj vojsci.

Ne pokusavam da budem neki „pametnjakovic” nego jednostavno sam sticajem okolnosti bio u vezi - i ostao sa jednom osobom - iz visih politickih krugova Francuske i SAD-a. Kad mi je „Francuz” svojevemeno rekao (na engleskom; ja ne govorim Francuski) „Yugoslavia is next (Jugoslavija je sledeća)” ja nisam verovao. Bio sam ubeđen da se YUGA NIJE MOGLA RASTURITI onakva kakva je bila! Ali eto...
keser
22. januar 2017. u 14.53
„Да додам”,
То јти е веома логично!
Lorka
(pjesnik)
22. januar 2017. u 16.57
https://www.youtube.com/watch?v=JNGsbyHj5MU&t=1482s

У најновијим интервјуима (један је на линку изнад) - Шешељ говори о историјату своје политичке каријере. У једном моменту он помиње Добрицу Ћосића и Ноама Чомског, који су му помагали у његовој 'дисидентској' афирмацији.

Ако добро читате ствари између редова, схватићете да се у јавни живот, било као владар или дисидент, не улази случајно.

У компликованом глобалистичком систему, шема се може упростити и свести на тимове А и тимове Б. И на глобалном нивоу, а и на нивоу националних држава, тимови А проводе власт, а тимови Б глуме 'опозицију'. У суштини, и једни и други су агенти естаблишмента.

Владајући естаблишмент, тј. владари из сенке, свесно праве привидно супротстављене агенте из тимова А и тимова Б, јер тако најбоље контролишу ситуацију, а у случају победе било које политике - њихови агенти су опет под њиховом контролом.

Дакле, интересантни су ови из тимова Б - било на интернационалном или на националном нивоу. Они су јавне личности и имају своју медијску мрежу за опозиционо деловање. Чомски је таква личност, делује јавно и слободно. Шешељ је таква личност - делује јавно и слободно.
Али оно што је интересантно, то је начин на који они 'освајају' јавни медијски простор. Баш из ове Шешељеве исповести се види да се ствари не годађају случајно.
Линија Ћосић-Шешељ-Чомски баш сликовито приказује улазак у јавни свет. Додуше, по Шешељевој исповести, може се закључити да је он недисциплинован и неверан својим 'спонзорима' (разлаз са Ћосићем и Ђујићем, рецимо). Али, питање је да ли се и ти 'разлази' догађају случајно.

Аналогно претходном, у глави ми се опет врти Донал Трамп. Мислим да се ни он не догађа случајно! Било да је и он из тима А или тима Б, не верујем да долази изван естаблишмента. Промена политике може да се деси у периферним питањима (питањима која не задиру у финансијску моћ), али носиоци те промене опет могу да буду само агенти естаблишмента.

На крају, горњој Шешељевој исповести се супротставља Видојевићева изјава о Шешељу: https://www.youtube.com/watch?v=Ax6crJeFKKs
Ови супротстављени факти нас уводе у један компликован и конфузан мозаик питања - постоје ли и тимови Ц, Д, Е, Ф...?
Da_dodam
22. januar 2017. u 19.12
Ma ljudi - OSTAVITE SE vi Noama Chomskog jer on NEMA NIKAKVU PLATFORMU u Americi! Pa ja ne verujem da je vise od 1% ljudi ikad čulo za njega tako da je njegovo mišljenje takođe irelevantno (preterujem - ali ne previse) kao i moje - znaci „0”! Do sada nisam ni jedanput u bilo kakvoj konverzaciji sa Amerima čuo njegovo ime - on je vise kao „kult”!. On je možda autoritet i figura u tom Servantesko-Levicarskom revolucinarnom „medijskom podzemlju” ali je u „mainstream media” (javnom medijskom mnjenju) jedna velika nepoznatica. Znaci diskutovati o njemu kao jednom uticajnom faktoru modifikacije javnog mnjenja je „exercise in futility” - znaci mlacenje prazne slame! Ili da to „malo zasecerimo” - samo lokalna INTELEKTUALNA REKREACIJA!
dulebg
(posmatrach)
22. januar 2017. u 20.08
Nažalost naš narod je mnogo propatio 90ih
--
чуј - како се узме!
Ја сам дакле тада имао 36-46 година и не могу да се сетим лоших дана. Ехххх!!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.