Diskusije : Kosovo i Metohija

 Komentar
Срби из Клине
marijamono
(tesar)
17. jul 2009. u 10.10
После прекјучерашњег напада на Радоша Магића ситуација у повратничком селу Грабац код Клине се погоршала. Људи из села одлазе из страха за безбедност.Ситуација у селу Грабац, општина Клина, где је претучен Радош Магић (61), се погоршала и људи из села су почели да одлазе јер се плаше за своју безбедност, јавио је Радио Гораждевац.

Преставник села Радоња Магић је истакао да за овакву ситуацију највећу одговорност сносе представници Кфора, који су напустили село, и поред сталних опомињања мештана да је могуће да дође до ескалације инцидената.

„Они су мислили да се шалимо. Ево, само пар дана након што је Кфор отишао, видите шта се десило”, рекао је представник села Грабац.

Радош Магић претучен је прекјуче на својој њиви и задобио је тешке повреде главе, леђа и екстремитета.

У Косовској полицијској служби је саопштено да још увек није познато ко га је претукао и да трагају за починиоцима.

Према речима Радоње Магића, његов рођак Радош је из пећке болнице пребачен у приштинску и његово здравствено стање је веома лоше.
Магић је рекао да за овај инцидент највећу одговорност сносе припадници Кфора, који су пре три недеље уклонили пунктове из села.

„Полумртвог човека су из болнице у Пећи пребацили у Приштину. Њему је лобања слупана од удараца. Из Приштине су ми јавили да су му три ребра поломљена, а руке и ноге су му одузете и у животној је опасности. Њега је жена насла без свести, око два сата поподне, јуче, код њиве, где је радио”, рекао је рођак повређеног.

Косовска полиција(šiptarski satanisti) је према речима Магића изашла на лице места, али нису извршили никакав увиђај осим што су узели изјаве.

Радошу су најпре помогли војници Кфора, који су му превили рану на глави да не би крварио.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.