Diskusije : Fitnes

 Komentar
Masaza u trudnoći
Oktopus
(student)
02. april 2011. u 15.42
Zna li neko da li se trudnice smiju podvrgavati masazi kremama napr. na bazi brsljana ili sl. radi podsticanja cirkulacije i protiv stvaranja masnih naslaga po nogama, zadnjici, nadlakticama...
muzika_malo_tise
(sumar)
04. april 2011. u 00.46
Oktopus,
jel' ovo ona Oktopus mama iz USA?

Tokom trudnoće koristi samo one preporuke koje dobijas od doktora koji vodi tvoju trudnoću!

Ono sto je nekoj ženi dalo odlične rezultate, tokom trudnoće, nekoj drugoj može da zagorca ceo zivot. Genetski i imuni sistem se mnogo razlikuju od osobe do osobe.

Brsljan je otrovan za ljudsko telo, naravno, u kolicinama koje su u kremi koju pominjes Ne bi trebalo da daje značajne negativne efekte.

Ipak, korist od te krenme, i bilo koje druge u pomenute svrhe, je vrlo ogranicena, a mali rizik po plod ipak postoji, vrlo mali ali postoji. Ti nikad ne možeš sasvim sigurno znati da li će nanogram ili mikrogram bilo kog otrova u tvojoj krvi imati pozitivne ili negativne efekte na plod.

Dobit od upotrebe pomenute kreme tokom trudnoće je isuvise mala. NIJE VREDNO rizikovati zdravlje bebe, čak i ako ne postoji izuvise jak niti potvrden razlog protiv te kreme.

Koliko god možeš kontrolisi kvalitete ishrane i kontrolisi unos soli(natrijum), pij dosta vode. Nastavi sa masazama, sa nekom kremom koju ti preporuci tvoj doktor koji ti vodi trudnoću, ili nastavi masazu bez ikakve kreme, primetices da je rezultat masaze sa ili bez kreme priblizno isti. Jer nije krema ono sto daje efekat, već masaza!

Grubo receno, efekat redovne masaze možeš podeliti na oko 10 - 20% koristi od kreme plus oko ili preko 80% koristi od same masaze.

Kao sto rekoh, ovo ćeš lako da utvrdis ako izvodis redovne masaze bez krema i videces da je rezultat priblizno isti, a NEMA čak ni teoretskog rizika po bebu.

pozdrav :)
Oktopus
(student)
04. april 2011. u 04.03
Mnogo hvala na iscrpnom odgovoru!
Ja sam ranije koristila neke jeftine kreme ili gelove na bazi brsljana, kupljene u apoteci, jer sam i sama shvatila da nema potrebe „pucati” pare na skupe „namjenske” kreme, ali sad je druga prica :-) U svakom slučaju, djeluje mi najpametnije za masazu koristiti neko baby ulje, tu definitivno nema rizika :-)
I da, nisam u USA, ostadoh u Evropi :-)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.