Diskusije : Fitnes

 Komentar
Spirulina
blueflower
(Accounting)
16. novembar 2010. u 16.46
Da li neko koristi Spirulinu i koliko je dobro korititi ovaj proizvod ako nemamo zdravstvenih problema.

Pozdrav
kokoro
(arcy farcy)
18. novembar 2010. u 05.15
Upravo je i zato dobro koristiti spirulinu, kao prevenciju kod mogućih stanja ili bolesti.
Ocuvanju zdravlja i boljitak istog.
Plava alga koja raste u alkalnoj vodi, važno kada se treba uspostaviti balans alakalno-kiselo(mada je kod toga koral kalcijum malo bolji). Spirulina sadrzi preko 100 vaznih nutrienata, naziva se još i „Super hrana”. Bogat je izvor proteina(5x vise od mesa) i zato se veoma preporucuje vegeterijancima i onima još striktnijim,vegan-ima. Ima puno razlicitih vrsta minerala i vitamina, beta karotina i B komplex vitamina.

Jedino je u svemu tome mnogo bolji pcelinji polen(ali samo u ocuvanom svezem stanju), koji je prvi nazvan jedinom kompletnom hranom na planeti.
Mada ga alergicni na pcelinje proizvode moraju uzimati sa velikim oprezom.

Voditi racuna o doziranju spiruline(jer kao i za sve i tu može da postoji reakcija organizma). NIKAKO ne prelaziti ukupno 50gr.Sto bi bila neka maksimalna dnevna doza kada je u pitanju vegan.
Preporucljiva doza je 250mlg. pa do 2-3gr. dnevno.
I OBAVEZNO uzimati vise vode(nego uobicajeno) u toku dana.

Kao veoma važan faktor je i kvalitet proizvoda-potentan sastojak u istom.
Sto podrazumeva proizvod firme sa odredjenim renomeom.To se može saznati posle malo ceprkanja po pretrazivacu,ili odlaskom u neku bolje snabdevenu radnju zdrave hrane, malo uporediti proizvode.

Pozz

blueflower
(Accounting)
18. novembar 2010. u 18.01
Kokoro,

Hvala za savet i ingormacije, ja koristim duže vreme Spirulinu za preventivu, mada ne verujem puno u sinteticke namernice.

Evo trenutno se razmišljam koji novi proizvod da koristim za preventivu i imam 3 opcije. Naravno bitno je zdravo se hraniti, dovoljno spavati i vezbati.
Imaš ti neki predlog koji od ovih proizvoda da koristim:

Spirulina
Omega 3 Oil
Hanuka Honey

Ovaj med mi izgleda najprivlacniji jer je prirodnog porekla, ostalo ne znam koliko ima efekta.

Pozdrav
kokoro
(arcy farcy)
20. novembar 2010. u 07.42
Mala ispravka: Nije Hanuka (izraelski praznik), već Manuka med(zemlja porekla Novi Zeland). Neosporno je hrana i lek, važan kod prevencije i za jacanje organizma.

Mada je za mene na prvom mestu „Pcelinji polen”.Kao sto sam napomenuo treba da bude u svezem stanju,nikako osusen koji u teglicama stoji na rafu.

Spirulina je dobra i treba je uzimati, kao dodatak već izbalansiranoj ishrani. Voditi racuna o kvalitetu iste.

Zatim „Udo,s izbor”(Udo's Choice Ultimate Oil Blend) mesaviana ulja, pazljivi mix najkvalitetnijih Omega 3,6, i 9 masnih kiselina.
Prijatan blagi ukus, ta mesavina ulja se može dodavati u salatu, prelivati povrce, lako se mesa i može biti dodatak proteinskom picu...

Mala napomena: U radnjama zdrave hrane to i slične kombinacije ulja stoje u frizideru! relativno kratak je vek trajanja posle otvaranja i bolje je (mada skuplje)uzimati u pakovanju od 250ml-500ml. Ili presipati sadrzaj od 1L. u dve odvojene flasice.

Kao zamena ili nešto prakticnije (ali ne i losije) može se koristiti riblje ulje. Lično koristim „Wholemega” (newchapter-crvena markica). Omega 3,5,6,7,9. Izvor: Divlji losos sa Aljaske.
U kapsulama od 1000mg.

Uz kvalitetno maslinovo ulje koje treba da je ravnomerno zastupljeno u svakodnevnoj ishrani, a može se mesati sa gore navedenom kombinacijom ulja.
Obavezno je da maslinovo ulje bude u tamnim staklenim flasama, takođe je bolje kupovati ili podeliti u dve flase od pola litre. Brza oksidacija u dodiru sa svetlom i vazduhom značajno menja hemijski sastav i ukus ulja.

Za kraj bih spomenuo nešto takođe važno i rekao bih obavezno.

Beli luk u kapsulama, kao preventiva, značajnog dejstva za ljudski organizam. Ali samo od trenutno jedinog i provereno dobrog izvora:„Allimax”, ako govorimo o nečemu sto već nije svezeg-presnog stanja.
Ovde je jedino uspesno sacuvan „allicin”.
Rentabilnije je kupovati u pakovanju od 180 kapsula.

Pozz

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.