Diskusije : Fotografija

 Komentar
Modna revija
Nikko55
27. februar 2016. u 00.13
Bio, pre neki dan, po prvi put na modnoj reviji da snimam. Uslovi bili blaga katastrofa, velika sala, skroz zatamljena, bez prozora a samo bina oskudno osvetljena. Napravio sam jedno stotinjak fotki ali 80 posto je bilo neupotrebljivo, tacnije bez ostrine.

Evo par komada koje su ispale dobro.

https://www.flickr.com/photos/[email protected]/25067512382/in/dateposted-public/
Radio_Bemba
(?Que pasa?)
28. februar 2016. u 16.18
Ako se uzmu u obzir uslovi koje si opisao ispale su odlično.

Pozdrav
mornar7
(mornar)
05. mart 2016. u 13.38
na putu sam opet i na losem monitoru pa ne mogu da ocenim dobro ali se čini da ti drmala ruka (pogledaj slova), onda na safariju da lovis egzotiku 1/125 sa long lens jednostavno nije dovoljno (1/2xf), a i 2.8 je veoma rizicno za nekog u pokretu (pogledaj noge u raskoraku p aces videti kako je DOF mali). rešenje: dodati svetlo, ISO, prici blize (manje mm)
Nikko55
06. mart 2016. u 11.56
Mornar odlicna primedba, ništa ne može da ti promakne. Nazalost niti sam mogao da dodam svetlo, niti sam mogao da pridjem blize jer su svuda oko bine bili stolovi sa skupo placenim mestima, a ISO je sama kamera izabrala kao i brzinu okidanja. Mislim da sam snimao u aparture modu a da sam ISO limitirao do 3200. Cudi me da kamera nije povecala brzinu okidanja kada je imala prostora za to.

I ja sam, odnedavno, primetio da mi ruke nisu bas najstabilnije kad okidam. Trenutno pokusavam da primenim drugaciju tehniku drzanja kamere, ustvari isprobavam neka drzanja koje sam video na youtubu da preporucuju.
mornar7
(mornar)
06. mart 2016. u 14.06
auto zna biti potpuno nezadovoljavajuci. Ljudi kojima verujem kažu bolje imati veliki ISO, lakse otkloniti nego riskirati neostru fotku. Fiksiras ISO jer se svetlo ne menja puno na bini.

Ima jedna interesantna stvar kad ti shutter slow, od tri fotke (ali ne rafalne) jedna bude ostra. Ostilacije ruke, disanje, vetar i ostalo nekako se zna sloziti ili kompezovati.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.