Diskusije : Neplodnost

 Komentar
NK cells
nunuc
(psiholog)
11. novembar 2012. u 05.32
Sudeci po mom iskustvu u Srbiji se ne rade ispitivanja NK cells (natural killer cells) kod ponovljenih spontanih pobacaja.
Receno mi je da ne postoji dokaz za njihov uticaj na ponovljene rane spontane. Malo sam pogledala abstrakte naucinih istrazivanja, i gle cuda veza jeste u nekima potvrdjena...

Ja sam uradila sve moguće analize izuzev NK i ništa mi nisu pronasli. Sada se spremema za FET i razmišljam da li je pametno to što nemam i tu analizu. Šta biste vi uradile?

Ako je neka od vas imala visok broj NK, koja se terapija u tom slučaju daje?

A, možda i preterano brinem...Možda jednostavno nisam imala sreće. Inače, svi imunoloski hematoloski parametri su mi uredni.

Puno pozdrava
detlic2
12. novembar 2012. u 03.03
nunuc, pogledaj na drugim forumima, najpre na rodi hrvatskom forumu, rikikiki je nik forumasice, mislim da je ona iz HR dolazila u Bgd na te analize. Proveri.
evaevic
17. novembar 2012. u 09.16
Ja sam svoju četvrtu, poslednju VTO radila u Pragu, kod dr Sonje Lazarovski. Moj nalaz AMH nije bio baš najbolji(ocenjen kao zadovoljavajući), dok su drugi nalazi meni i mom suprugu bili u granicama normale, pa je dosadašnja neplodnost i neuspeh u VTO bio pripisan mojim niskim ovarijalnim rezervama i samim tim slabom kvalitetu jajnih ćelija. No, s obzirom na dosadašnje neuspehe, doktorica Lazarovski nije isključila mogućnost da se kod mene aktiviraju i NNK ćelije, pa mi je iz tog razloga, nakon obavljene VTO propisala PREDNIZON od 5 mg, 1 put dnevno, posle doručka, koji se, kako je objasnila, inače daje i pacijentima nakon transplatacije organa, kako se ne bi došlo do odbacivanja istih...Kasnije sam čula i od drugih pacijentkinja da im je doktorica propisala PREDNIZON, nakon obavljene VTO, preventivno, da bi sprečila odbacivanje embriona.
Meni je sada konačno VTO uspela i ne znam da li je gore navedena terapija imala kakvog uticaja, ali u svakom slučaju, s obzirom da sam i ja sumnjala i na NNK ćelije, bilo mi je drago što je i dr mislila na to i što je preventivno delovala na to. Trenutno sam u 11. nedelji trudnoće i treba da nazovem doktoricu u 12. nedelji, kako bi se dogovorili oko dalje terapije...Rekla mi je i to da PREDNIZON nema lošeg efekta na plod u prvom tromesečju, jer je to prirodan hormon kortikosteroid koga luči nadbubrežna žlezda.
alskdjfhg
(//)
20. novembar 2012. u 05.55
meni je takođe uspeo IVF iz 4 pokusaja sa terapijom za NK cells.
Mi smo sve testove uradili zadnje 3 god i nisu nam ništa mogli naći dok nisam uradila biopsiju i test na NK cells u materici! ( nije isto ako imaš povisen level u krvi, to su dve raslicite stvari, da te ne buni)

norm je od 4-6 a ja sam imala 12

sa 4 ivf svez ciklus, uzimala sam PREDNISOLONE tablete 4 dana nako transfera po 4 x 5mg ujutro, - nije upalilo
kad sam radila FEt, pocela sam piti po 4 od 3 dana, sve do 4 dana nakon transfera , onda sam smanjila na 2 x 5mg - jedno 3 nedelje, i evo sam sam u 11 nedelji :))), pijem po 1 x 5mg ujutro,...

Ovaj put je uspelo, zaista mislim da je bilo do NK cells.

(preporucujem Dr Beer knjigu da procitas „is your body baby friendly” , on takođe kaže da antioksidanti suzbijaju NK cells. Preporucujem COQ10 2 meseca pre ciklusa,za vreme, ali ne nakon transfera)

nadam se da će ti moja prica pomoći

good luck!!!
dddddrrrrr
29. novembar 2012. u 08.38

Evo da se i ja malo ukljucim ovde, ja sam bila na četiri VTO-a i sve u redu, i embrioni i moje stanje i svaki put kažu nem anikakavih smetnji sigurno trudnoća. Međutim ja svaki put neostvarim trudnoću.

Ja bih da pitam vas alskdjfhg ,eva evic, nunuc
Jeste li vi uzimali predison na svoju ruku ili ste ipak rekli dr. ?
Jer ja sam uzimala prva tri po pola predisona i zadnji put kad je transfer bio rekla mi je doktorica da uzmem jedan cjeli znaci 5 mg.
Nisam ostala trudna.

Rekli su mi da imam jak imun sistem, ja isto razmišljam da sledeći put kad odem na VTo da uzmem pre i veću dozu predisona, šta vi mislite?

Neko je gore naveo, predisole ili tako nešto. Da li jr to isto kao Predison?

tamarica
29. novembar 2013. u 18.03
54
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.