Diskusije : Neplodnost

 Komentar
Komplikovan scenario
minimama
16. oktobar 2012. u 16.55
Toliko zelja, i takav haotican zivotni raspored…

Imamo devojcicu 3 godine, zahtevno ali prepametno i divno malo biće.
Dobili smo je posle zestoke borbe, upornosti i ICSI iz drugog pokusaja. Trudnoća i porodjaj savrseni. Moji dani kuci sa bebom na porodiljskom – najlepsi dani moga zivota ..

A onda dolazi back to reality. Muž ostaje bez posla, ja menjam posao, idem na bolje mesto (sefovsko) ali sada radim 12 sati dnevno. Prihvatam da radim prekovremeno jer nemamo izbora i moram da „cuvam posao”. Moju devojcicu vidjam samo kasno uvece, daleko je to od onoga sto želim i daleko od onoga kako sam zamišljala porodican zivot.

Sledećeg meseca napunicu 37.
Ne izlaze mi iz glave misli o drugoj bebi, o ogromnoj zelji da moja curica dobije drustvo.
Nije me čak ni briga na momente kako ćemo, a onda zastanem – nije li kasno za mene ja sam u 4 deceniji ?vantelesna se gotovo podrazumeva, kako ću u haoticnom da ne kažem histericnom dnevnom rasporedu uspeti da se organizujem tj smirim za ovako nešto, kako ću se organizovati ako zatrudnim, da li će mi poslodavac na neki način staviti do znanja da ne racunaju na mene po povratku, kako ćemo rešiti finansije ako se to desi, a muž se ne snadje …i kako ću naposletku voditi racuna o dvoje dece kada ne vidjam ni svoje jedino ?

Ima li šta gore u zivotu nego da se kajem zbog propustenih sansi.
Nije li prekasno ? Da li su moje sanse da budem ponovo mama već svedene na nulu razvojem zivotnih okolnosti ? Da li ovo treba da shvatim kao neki znak... ?

Ne mogu rečima da opisem koliko želim bebicu ... to je strasna zelja, jedna od onih za koje se nadam da ruse sve pred sobom. U inat svemu...
Hobbit
17. oktobar 2012. u 11.30
Muž će morati da se snadje ili ćeš ti da odlepis nacisto :-)
On može da kuva, sprema i cuva decu, ali ne može da ih rodi. Ja sam prvo dete rodila u 40 i onda zbog zivotnih okolnosti nisam drugo odmah, iako sam htela. Sada se naravno po nekad kajem, kad vidim mog malog razmazenog jedinca :-)). Svi mi kažu ma koji ti je, cutiii, uhvatila si zadnji voz i dete i muž i karijera, ali ja se eto kajem. Isto radim 10 sati minimum na dan i to jedno koje imam vidim uvece. Zato ti samo napred, nemoj da me zasmejavas i vredjas sa tim „četvrta decenija, 37 godina”. Ja sada imam 43 i recimo da mogućnost drugog deteta nisam sasvim odpisala (srećom, zdrava kao dren, prva trudnoća idealna u 40 godini). Srećno!
minimama
17. oktobar 2012. u 14.13
u pravu si Hobbit.Mada padalo mi je na pamet da bi bilo dobro kada bi muž mogao i da rodi bebeka :)
verujem da ćemo se nekako snaci ...
dajanara
(professor)
17. oktobar 2012. u 17.32
Ja sam svoje prvo dete rodila putem ICSI a drugo prirodnim putem, tako da razumem stres i komplikacije oko organizovanja, finansiranja i guranja vantelesne trudnoće.

Moj ti je iskren savet...
Odmah se baci na posao - ocigledno da želiš dete još jedno. Nadam se da i muž želi koliko i ti.

Poslova će uvek biti. Sanse za dete neće. Ti možeš naći drugi posao, i muž može naći kakav takav posao. Ne mogu zamisliti zivot gde ćeš se kajati zbog propustene sanse da postanes majka još jednom bebcu.

Samo napred!

Bright eyes, full hearts, can't loše!!!!
Phoenix
21. oktobar 2012. u 16.15
Dajanara je sa par recenica jako fino rekla sve sto i ja mislim.

Zapitaj se da li ćeš se kada budes imala 45 godina kajati sto nisi pokusala da dobijes drugo dijete? Odgovor na to pitanje će ti sve reci. Sa 37 godina još imaš dobre sanse, ali za par godina će biti sve teze i teze.

Želim ti puno sreće pri donosenju odluke i probaj da ne brines previse oko toga šta će biti ako bude... Nekada se moramo opustiti i jednostavno „go with the flow”.
Blonde
(astrologer)
11. novembar 2012. u 22.29
Tvoja devojcica svakoako zasluzuje prijatelja i podrsku za ceo zivot a to mogu biti samo brat ili sestra! Lakse je ići kroz zivot kad znaš da imaš na koga da se oslonis!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.