Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Gde na more sa decom u CG?
ljubicica83
(frizer)
02. jun 2013. u 06.00
Ove godine smo mislila da letujemo u CG,pa me interusuju vasa iskustva gde je u CG najbolje sa malom decom (moji imaju 4 i 7 god.) takođe ako neko zna dobar smestaj (apartman) da preporuci dobro bi nam doslo :-)
Unapred hvala !!
tweety_m
(?)
02. jun 2013. u 07.28
Da se i ja prikljucim.Mene konkretno zanimaju Becici ako neko ima neki info.
Milica83
(raspevana)
02. jun 2013. u 08.08
Moja drugarica hvali Dobre vode, letovali su sa klincima jednom i ove godine će opet.
tamara
02. jun 2013. u 09.07
becici/rafaelovici su super za decu.lepa pescana plaza,mirno,uglavnom porodice sa malom decom.budva blizu,možeš peske prosetati.petrovc na moru nije los,tivat je isto ok.igalo je dobro za decu ali puno sveta pa vise i stresa.mi smo davno u cg bili,ne znam kako je sad sa svim rusima koji su masovno kupovali nekretnine dole.
tea_27
02. jun 2013. u 11.24
Ja svoj glas dajem za Becice.. Fina pjescana plaza, blizu je Budva.

Mi ove godine smo rezervisali hotel Bellavue u Becicima, već se radujem :)
Republica
(®)
02. jun 2013. u 13.07
Evo ja sam vishe puta čula od poznanika da su odushevljeni Radovicima.

Evo pa procitaj komentare tj iskustvo turista koji su posetili ovo mesto:

http://www.putovanja.info/putopisi/crna-gora/boka-kotorska/radovici/
kayleen
(bankar)
02. jun 2013. u 17.13
Ja glas dajem Rafailovicima.
Ja sam pre dve godine bila U hotelu Obala i extra je ,smestaj do plaze,imaju svoj rstoran( ima tri objekta hotel Obala),u ponudi je i domaća kkuvana hrana.Tada je moja drugarica sa decom bila,i tu se hranila i bila prezadovoljna.A nije ni skupo.Ja volim Rafailovice,ali me nervira nedostatak parkinga i one uske ulice...
I m i planiramo sa bebom krajem avhusta na more u CG i najverovatnije ćemo opet u Rafailovice.A za Radovice sam čula tada(pre 2 godine)da su imali problem sa nedostatkom vode.
Lep provod želim
Ringispil011
(profesor muzicke kulture)
03. jun 2013. u 04.06
Ja svoj glas dajem ponovo (6 put za redom) verovali ili ne Budvi. Idem tamo sa klincem od 7 godina od njegove druge, i to smo smesteni u apartmanu u Starom gradu. Prednosti: plaze na 30 metara (Richardova glava, Mogrenj, i Masha) pa biramo.. Prodavnice, apoteke, Dom zdravlja, u slučaju kishe, uvek se nadje neka zabava za dete. U blizini restoran Mogren sa odlicnom ponudom po zaista neverovatnim cenama svih vrsta jela tako da tamo rucamo (uz fontanicu, palme i uopste odličan ambijent), a uvece možemo da biramo u kom pravcu ćemo u setnju.. plus izleti, brodicem, busom.. Obidjemo sve.. uzivancija.. e sad.. jeste malo bucnije do 01 nocu, ali to je stvar ukusa...
Komunikativna
(($))
03. jun 2013. u 04.51

Ja imam bas negativno iskustvo što se smestaja i hrane (higijene) u CG tiče (sad će Isidora da me razapne).

Poslednji put (2010) smo bili u Igalu i već drugo vece mala je dobila stomacni virus. U vodu nije htela uopste vise da udje tako da nam je odmor preseo. Dva dana je samo povracala i imala proliv. Neki doktor bezveznjakovic mi je rekao da joj se uvrtelo crevo, šta god da mu je to znacilo. Smestaj je bio katastrofa. Taj sto nam je izdao apartman, vodi sudski spor protiv žene, opisuje je kao sizofrenicarku... Ma, spanska serija im nije bila ravna. Privatne plaze se naplacuju, otvorene opet moras da platis suncobran, lezaljke. Puknes para bez veze.

Kada smo bili u Sutomoru, bilo je ok ali opet mala prošla sa stomacnim virusom.

Prošle godine bili u Grckoj i posto nam je bilo premijerno, odusevljeni smo. Voda cista i bistra, sobe se svakodnevno ciste, deca nasmejana i ispunjena. Bilo je sve super. Još dodatan plus je bio bazen sa toboganom. Deca su bila odusevljena.
tamara
03. jun 2013. u 05.46
komunikativna-koliko para toliko muzike.ja sam u igalu imala super smestaj,peskiri svaki dan,oni ti i smece nose van,sejf,kuhinja potpuno opremljena,sve novo i cisto ali super i cena.tako da nije do igala nego do tvog izbora.
sandy23
03. jun 2013. u 06.14
Ja sam takođe protiv Crne Gore, toliko je prljavo da bukvalno ne poznajem porodicu koja je bila sa malim detetom a da nisu zaradili stomačni virus. I to nema veze sa hotelom, šta ti vredi što ti menjaju peškire kad ćeš dobiti kafu i sok sa česmovačom od koje ćeš zaraditi stomačni virus..

Za iste pare ako ne i manje se može letovati u Grčkoj gde je sigurno sve čistije, ali opet kako ko voli i želi.
fizikela
(prevodilac)
03. jun 2013. u 06.16
Pa nije uvek - koliko para toliko muzike. Mi smo pre tri godine bili u apartmanu u Herceg novom koji je 50 evra dnevno, sto za CG nije malo. Smestaj je bio lep, na lepom mestu. Nismo imali stomacni virus, ali - deca nijednom nisu potopila glavu u morsku vodu, prali smo im zube flasiranom vodom, i da ne nabrajam dalje. Ja Crnu goru volim, jer tamo imam dobre prijatelje, ali još vise volim da ih posetim van sezone. Za letovanje ipak biram Grcku jer je voda cista a to mi je na moru najvaznije.
tamara
03. jun 2013. u 08.29
fizikala-uvek je koliko para toliko muzike i za letovnje i sve ostalo u zivotu.za 50evra ne razumem šta ocekujes?pomeri granicu pa ćeš udovoljiti svojim prohtevima,ako ne možeš onda se ne zali,jednostavno.

ovde niko nije pitao šta mislite o letovanju u CG nego o mestu za malu decu ali je komunikativna skenula temu.ja sam prestala davno ići u CG jer mi se zgadila njihova pohlepa ali ko hoće taj može naći šta mu srce želi.dok sam isla moja deca nisu imali problema a mnoga deca jesu,znaci ni taj stomacni virus nije pravilo.
sandy23
03. jun 2013. u 08.53
50 eur dnevno po osobi možeš da biraš u grčkoj,španiji npr. a ne da strepiš hoćeš li letovanje završiti u bolnici u baru na infuziji..ma neka hvala i još da ti neko kaže da je to kao malo para..idi begaj
Komunikativna
(($))
03. jun 2013. u 09.43

Sad me „blam” sto sam platila 35 € po nocenju :o)))

Ja rekoh da sam imala negativna iskustva zbog smestaja i higijene. Mogu ja i na Svetom Stefanu da letujem ali dzabe mi sve to ako je more prljavo i ako mi propadne letovanje jer mi se dete razboli. Znaci ovde najviše podvlacim higijenske uslove a Igalo je sama prica za sebe. Svi oni potocici koji vode kroz grad, slivaju se dole u more. MM vodio covek koji nam je indirektno izdao smestaj da mu pokaze cevi od kanalizacija koje se pustaju u to isto more. Verujem da ovu problematiku ima vecina primorskih mesta ali ja sam se zbog svog negativnog iskustva fiksirala upravo na CG. Raduje me kada čujem da se ljudi lepo provedu i stignu zdravi i čitavi kuci ali ja upravo zbog ovih iskustava ne letujem vise u CG. Zao mi je samo sto zadnji put nisam posetila Dubrovnik, jer nam je bio relativno blizu, ali eto... stomacni virus.

Sada platim malo vise i uzivam u muzici ;o)

Bila sam u Meljinama 90-ih i bilo je cisto, mirno... Tada nisam imala decu već sam bila „paradajz turista” i ne znam dali bi mi se sada isto tako dopalo. Becici su bas lepi sa onim sitnim peskom, Budva je blizu. Ne znam samo kako je u Becicima sa vetrom. Kada sam ja bila, bas je duvao jak vetar.

nea111
03. jun 2013. u 09.44
A šta u Spaniji i Grckoj ne postoje stomacni virusi?! Uostalom kakve veze imaju virusi sa prljavstinom... virusi se jako rijetko prenose hranom ili prljavstinom...bakterije da, ali virusi ne.
fizikela
(prevodilac)
03. jun 2013. u 09.48
Nea, u Crnoj gori se kanalizacija izliva direktno u more, i stomacne tegobe budu uzrokovane bakterijama, ali da ne bi unistili turizam - svi govore o nekom stomacnom virusu. Do oboljenja dolazi kad dete popije malo morske vode, nema to veze sa virusom.
S_Girl
03. jun 2013. u 10.19
Tweety, Rafailovici/Becici su super za decu. Mi smo uvjek nekako u Rafailovicima bili jer ima vise opcija za smestaj. Nema preterano guzve. Plaze su ciste, kao i voda. Po meni mnogo cistije nego u Budvi. Ceo dan ima vozic i brodic do Budve. Mi smo znali i peske ići, nije preterano daleko. Ima super povoljnih restorana za hranu u kojima mozete uplatiti dorucak, rucak i veceru i jedete kao da ste kod kuce. Ako odlucite da malo lunjate i setkate okolo imaju u blizini jako lepe plaze. Ja sam vise puta bila i uvjek sam radje tu isla nego u Budvu. Preko dana tu, a navece ako ocemo odemo do Budve. U Becicima često ima muzika uzivo.
tamara
03. jun 2013. u 11.08
sandy-spanija jeste jeftina ali gresis za grcu.i tamo ako hoćeš bolji smestaj a ides bez agencije 50e ti nije dosta dnevno(za porodicni smestaj).

što se ti bunis kumunikativna?35evra za smestaj za porodicu ti samo govori da možeš svasta ocekivati u CG.ne izmišljam ja sad ovde toplu vodu ali stvarno mene bi bilo sramota zaliti se na smestaj a 35e platiti. deca se vode na zanjice plazu iz igala,pored setalista a još gore ispod instituta pametan covek ne ide.

scatha
(student)
03. jun 2013. u 14.36
o novcu je grozno diskutovati (35e za crnu goru nije malo, uzgred). ispade da roditelji koji nemaju 100e za smestaj dnevno i zasluzuju da im se deca razbole...strasno.
mene i moju decu crna gora neće vise NIKADA videti, bar ne kao turiste. takve dijareje i povracanje, groznicu i 40c temperaturu-ne hvala. grcka se može naći povoljnije, ne rodos, ali ipak, bar se deca neće otrovati fekalijama.
na vasem mestu bih razmislila o zlatiboru, tari, kopu, zabljaku...ako niste u mogućnosti da otputujete u inostranstvo.crna gora je prevelika kocka.
sandy23
03. jun 2013. u 16.15
Scatcha pa to i ja mislim...u CG se može baš nadrljati sa stomakom i u pravu ste,nije virusno to već čiste fekalije/bakterije su u pitanju,nego sam ga po automatizmu tako nazvala.Izeš odmor sa takvom strepnjom.Btw,moja tročlana porodica letovala krajem juna na 3.prstu Halkidikija u AI hotelu sa 4* za 630eur,u februaru rezervisan a kasnije je bio oko 800eur što je i dalje puuuno manje od 50eur dnevno po osobi.Bistro more bez fekalija ispred nosa i vredni grci ...nema razloga ići u CG po mom mišljenju
maja3s
(diskutant)
03. jun 2013. u 19.08
sve je to tito smislio da ni CG ne mogu prosperirati ako samo i pomisle da su Srbi :( :)))

nisam se zarekla da neću otici kao turista u CG zašto...turista nije samo na moru kakvi manastiri se sve mogu naći...pa planine priroda je tamo samo takva da gledaš i da se divis svim gorostasima i cukama...treba naći ono sto te interesuje...i more je super šta mu fali i to se da rjesiti sa zagadjenjima...pa kad može Pam Anderson sto nebi mogli i mi...ko ima love na jaktu i na pucinu pa se tramo kupajte a ne tu gdje cjevi ulaze u plicak :))
tako to rade u bugarskoj i to oni sto i na plazi nose pancir...

tamara nije da svako zaradjuje kao vi u norveskoj...platforme pa samo berete evre ...u svjetu je kriza a za norvesku to ne vazi
i nemoj tako da pricas...nikad neznas šta te može zadesiti u zivotu pa da ti bude skupo i tih 35 evra za ljetovanje
s druge strane zavisi šta hoćeš od godisnjeg holivudski luksuz i pre*eravanje ili lagani odmor sa porodicom...opustena varijanta...

mi smo prošle godine u grckoj imali smjestaj na plazi u za 80e dnevno za nas 5...

postavljacici, Becici plaza je super i Rafailovici su super imaju lijepe restorane...a svratite Kod Tome jedne godine se bas moj muž sa prijeteljem navrzo tamo nije bilo greške gdje su kad smo ih tražili :DDD
doduse nisam odavno bila u tom djelu ne znam kako je sad...zadnji put smo bili u HN nije ti tamo bas za manju djecu zbog silnih stepenica ali ima šta i da se vidi okolo...zavisi kakav odmor trazis...umor ili odmor ;-)) mislim obilasci ili plaza :))
tamara
04. jun 2013. u 00.53
majo,nas ovde tuku po ulici da uzimamo lovu,dodji i ti blizu si:-))
nego,nemoj da lupaš gluposti i skreces u drugom pravcu.čitaj sve.

mesate virus sa bakterijama,nije to isto!!!!
Snezana
04. jun 2013. u 02.30
Majo kakis i uzduz i popreko. Kad se tako evrici ovde beru sto nisu svi digli sidro i dosli ovde i brali pa se obogatili. Šta ti radis u Danskoj gde svi živite gladni i jadni.
Znam ja mnogo naših koji su dosli tako da se naberu evrica pa su se brze bolje vratili u Srbiju jer im je bilo jako dobro ili šta znam možda su ih gusili silni evrici.
A eure koje mi eto beremo, beremo jer imamo po 5 i 7 godina fakulteta, radimo po 12 sati dnevno i studiramo još pored toga.

Ja živim za moj letnji odmor i kad on konacno dodje ne bi mi palo na pamet da ga provodim po kanalizacijama u CG. Birala bi negde gde je mirno, lep smestaj i fina plaza jer za mene je odmor lezanje čitav dan na plazi uz dobru knjigu, kupanje u moru i vreme provedeno sa mm i sinom.

Inače moji roditelji su pre dve godine bili u Igalu i Budvi, mama je isla na neko lecenje tamo, imali su smestaj za 60 eura, apartman novi i fin. Njima je odmor bio super, jedino nisu bili bas zadovoljni sa najblizom plazom ali već sledeća odmah blizu je bila fina kako oni kažu. Moji kumovi letuju u CG skoro svake godine sa dvoje male dece i uvek im bude super i njima i deci( Petrovac i Becici). Svi mi imamo razlicite zelje i razlicita ocekivanja a i mogućnosti, pa si prema tome odmor treba planirati.

Može li mi neko napisati ime nekih turistickih agencija koji putiju iz npr Beograda do Grcke, da mogu da pogledam malo na internetu kakve ponude imaju, hotele, cene itd. (samo da se putuje avionom, autobus nam nije opcija)

acinica
(vaspitač)
04. jun 2013. u 04.32
Nije sve tako 'crno' u CG-u,barem ne u mom zavičaju gde provodim 3 meseca godišnje sa 4 dece,ne znam kako(govorim bez trunke ironije) ali moja deca su ili naviknuta na kanalizaciju u svim oblicima ili je nešto drugo-treće...zaista su mi svi ko vučići sa po jednim danom najviše 3 sa tim nemanima (bakt. i vir.)za celo leto...a i ima lepih iskustava...i još nešto...velika je razlika između Igala i Herceg-Novog...

p.s. i jedno veliko ili malo OT na temi,zašto devojke ovde ne mogu da pričaju sasvim 'uljudno' bez ikakve ironije,vređanja,težih reči,zašto jednostavno ne budemo tolerantni...ipak smo mi ovde žene i majke,neke nas lepe godine krase :)
acinica
(vaspitač)
04. jun 2013. u 04.36
Mir u svetu...trep-trep :D
majkakg
(mama)
04. jun 2013. u 05.27
Da moraš da plaćaš sve, od smeštaja na dalje, i da ne provodiš 4 meseca, nego 10 dana na odmoru, da li bi ti i dalje Crna Gora bila prvi izbor?
Mislim, sve to, taj patriotizam, sve je to ok, ali za moje vreme i moj novac, odmor mi je tamo gde mi je čisto, udobno i gostoljubivo. Imala moja pokojna baba jednu izreku o dunji.
Tajci
(...)
04. jun 2013. u 05.55
Mi smo proisle godine bili u Rafailovicima u seoptembru, igrom slučaja..jer nas je vlasnik apartmana koji smo prvo rezervisali još u junu i čitaj: uplatili depozit, zvao 5 dana pred polazak za koji smo imali kupljene avionske karte, i rekao da se on nešto preracunao i da prvih pet dana nema smestaj za nas nego da budemo kod njegovih prijatelja pa onda da se selimo sa bebom od 15 meseci nazad kod njih. Pritom pricamo o apartmanskom kompleksu koji smo placali 50 eura dnevno za septembar nije uopste malo. Tako da i to može da ti se desi kod njih bez problema. Sokirana sam jedva uspela nešto da nađem i to bas u toj Obali koju neko gore preporucujje, mislim ne da nije za preporuku, nego je očaj a za ozbiljne pare. Socijala do bola (obisla sam njihova 4 apartmana dok se nismo smestili. Kreveti najneudobnije nešto na cemu sam u zivotu spavala. Klopa, dorucak je ok, a vecera i ta kuvana jela sto neko rece, da povratish. Menza najjadnija na svetu. MI nismo nešto naročito izbiriljivi ali ovo je ipak bilo onako, kao nekad davno...znate na šta mislim.
Inače Rafailovici su super za decu. Ravno, nema kola, plaza je cista pescana i siroka. I ima jako puno lepih novih zgrada sa apartmanima i sve su blizu plaze jer je i celo mesto fakticki na plazi. Jedino sto je prepuno rusa, ali u spetembru, uglavnom onih starijih koji su fini i kulturni i ne cuju se.
Isidora_C
(Ja nisam odavle)
04. jun 2013. u 05.59
Htjela da vidis Dubrovnik? Eto vidis kako te Bog kaznio, ne moram te ja razapinjati :-)

Mi idemo ovog ljeta u Herceg Novi pa ćemo javiti kako je prošlo. Bila sam tamo već jednom kao i u Budvi i Becicima i ni ja niti iko oko mene nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Geni su to... Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine :-)
Isidora_C
(Ja nisam odavle)
04. jun 2013. u 06.01
Opa, sad su i Rusi problem?! A bas sam mislila da se malo kanim diskusija... :-)
tweety_m
(?)
04. jun 2013. u 06.09
Sve je super to vase za i protiv,ali dajte prijedlogr za smjestaj a ne istorijat Cg odvoda.Ni jedna nismo trazile za i protiv nego konkretno ako je neko bio u nekim apartmanima/hotelima da ih preporuci. Ajmo sad iz početka. Meni je Cg plus jer sam tamo kolima za 5 sati, presli smo za mjesec i po previse tako da gledam šta mi je blize.
tweety_m
(?)
04. jun 2013. u 06.14
Nego još da dodam kontala sam iz Trebinja za Dubrovnik ali se bojim da me Isidora ne „urekne” pa fasujem virus/bakteriju.
Tajci
(...)
04. jun 2013. u 06.15
Nisam rekla da su rusi problem, nego cinjenicno stanje je takvo da se osecas kao da si u moskvi a ne u rafailovicima. meni iskreno super odgovaraju jer je taj svet koji dolazi u septembru besuman. a ako idete u sred sezone ume da bude malo drugacije.
ali da mi je kao nekome ko je svoje najlepse tinejdzerske godine proveo na crnogorskom primorju neprirodno da čujem samo i iskljucivo ruski jezik pa čak i od konobara, moram priznati da jeste.
tamara
04. jun 2013. u 06.55
twetty-nisi ti pitala za smestaj i preporuku nego za info o becicima.
hana-banana
(.)
04. jun 2013. u 07.44
Joooj Tweety, da sam u Trebinju, ništa mi sem Dubrovnika ne bi trebalo! Do podne i nadjes smjestaj i na plazi si. Dacu ti kontakt u Mlinima, Dubrovnik s jedne strane, Cavtat s druge, milina!
tamara
04. jun 2013. u 07.50
bas će joj biti milina kad cuju srpska imena i sete se šta su srbi uradili od cavtata u ratu.
Isidora_C
(Ja nisam odavle)
04. jun 2013. u 07.51
Hehe, Tweety, neće ti mali nevaljaci (virusi i bakterije, Dubrovcani su već veliki nevaljalci :-)) ništa ako si iz Trebinja.

Još ako nadjes negdje da se napijes vode iz catrnje prije nego sto stignes na more i prezivis, imunitet ti je zagarantovan :-)

Ih, dodje mi da mijenjam HN za ove RafaElovice! Nisam odavno bila tamo gdje se samo ruski prica. Moracu preporuciti ovim mojim usjedjelicama...
Republica
(®)
04. jun 2013. u 08.45
Snezhana, jedinu agenciju iz Bgd-a-Srbije koju bih se usudila da ti preporucim i da ne brigash je Kon Tiki Travel :

http://www.kontiki.rs/home.1.html#
maja3s
(diskutant)
04. jun 2013. u 09.11
au sto su se ove norvezanke nasle uvrjedjene za spominjane nafte ...šta da ocekujes onda od obame i klintona kad one tako :))

Snezana, mene ne interesuje šta si ti zavrsila već samo pokazujes kakav si covjek sa ovim sto pišes

ja sam pisala uopsteno i o bugarima i ostalima ako nisi primjetila

CG mi ne smeta cas šta vise bas ono domaći turizam...eto ja nisam i moji zaradili virus ali od barar cerka jeste...ali njihova majka ih vazda kljuka lijekovima ...stvar je imuniteta...znaš kako u skandinaviji moras da crknes da bi lijek dobio (malo i na sjevernjacki racun ) ...ja sve redom prozivam :))

Isidoro, važno je da niko neće u tursku ovog ljeta ili samo mali broj...ovi neredi se dole neće smiriti...turci su to
i u HN ima dobrih restorana :D ništa ne brini provod zagarantovan...možda mali poslje mora dobije i brata ili seku :DDD

pogledajmo realno...dancima se savjetuje da se ne okupljaju u inostranstvu na javnim skupovima...boje se *maratona*
u svedskoj problemi...spanija i grcka a ni italija sve same demonstracije po svjetu...narodu dozlogrdilo od njihovim boljitaka...a nekos e bogati na racun svih nas :((

Snezana
04. jun 2013. u 09.57
Republika hvala, bas ću da pogledam. Nisam nikad bila ali sam videla ovde da su ljudi zadovoljni i odmorom i cenama.

Majo smiri zivce, ako treba poslacu ti jedno drvo pa si zasadi i beri i ti evrice jer verujem da u odnosu na ostali svet vama u Danskoj je mnogo teško. A to kakav sam ja covek draga o tome ti možeš samo da sanjaris tri tackice

hana-banana
(.)
04. jun 2013. u 10.51
Ja bila i niti sam čula šta su Srbi radili u cavtatu, niti to koga vise interesuje, turizam i shuske su u prvom planu, a ja ako već placam neću da se trujem vodom i kojecim, na odmoru uopste neću da razmišljam o tome. Vasem patriotizmu stvarno nema kraja :)))
svirenaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

svirena
(teaser)
04. jun 2013. u 11.04
hahaha vidi maje trotackice sto u prikrajku minusira:-))

crna gora-ok je drobni pijesak plaza-sjecam se ja, zmu, i dva peskira od opreme:-)). Ja sam ljetovala na Rosama kad se moralo-netaknuta priroda, fino je bas bilo sa drustvom. Zanjic, pa onda Krashic, sve su to fina, mala mjestasca-za penzije i pravog odmora. tada nije bilo kanalizacije, sve je bilo cisto, fino smo se proveli. sada ne znam da li bih isla. možda HN, bez djeteta. Igalo je seljakluk teska kategorija, sjecam se jedne scene kolo na plazhi. ništa sunce, more, romantika, trista decibela, krmetina na raznju, zadrigle gospoje sa kilom sminke i stikletinama i ozezi. 'ladna trajna brate.

bili smo kod Omisha prije par godina, all inclusive, bas je bilo fino, posjetili Zlatni rat na Bracu, onda isli na Cres, Losinj, kao iz bajke. nije nam ništa bilo, nismo se 'sakrivali', fino smo se proveli. Brela su isto ok bila, fina jedna plaza, iza shuma borova, pogled na puchinu. i tako, bas fina tema, sad sanjam talase:-)))
tweety_m
(?)
04. jun 2013. u 11.29
tamara ja se nadovezala na ljubicicu gdje pita za smjestaj,pa sam mislila da ste skontale da mi taj info treba.Nisam u Trebinju Isidora ali obično idemo tim putem za CG.Što se HR tiče meni je Bol na Bracu raj na zemlji.Ako bi u tom pravcu isla vjerovatno bi bilo tamo.Imamo neku rodbinu trenutno u Budvi pa sam i zato za Becice i Rafailovice da se usput i sa njima vidimo.
Kad već spomenu svirena muziku i prasetinu odemo mi '99 g. odmah poslije bombardovanja u Budvu i na plazu dolazi lik i vice „oooooooooooj trazi se Boro Drljaca trazi ga famelija iz Bosne”.
Kad rece „famelija” mi u nesvjest.Prezivjesmo to na plazi,uvece legli spavati malo ranije umorni od puta,nema sanse da se uspavas.U obliznjem restoranu taj isti Boro Drljaca dernja se „Ojjjjj Krajino”.Oda tada Budvu zaobilazimo u sirokom luku.Na plazi imaš sve od frizera,rostilja,privremene tetovaže i robe iz Tuzija.
Isidora_C
(Ja nisam odavle)
04. jun 2013. u 15.12
Banano, o Dubrovniku je nedavno bila rasprava pa da se ne ponavljamo:

http://www.serbiancafe.com/lat/diskusije/new//read.php?num=140&id=16471121&thread=16471121

Na toj temi ima i prijedloga za smjestaj.

Maja je u pravu da je neukusno pricati 'plati 50 evra po noćipa će stvari biti u redu'. Niti svako ima taj novac niti svako želi da toliko plati. Za veci novac bi trebalo da se dobije veci komfor tipa veliki balkoni, klima uredjaji, bazeni i sl. ali čistoća i ljubaznost se podrazumijevaju i u kampu.
tamara
04. jun 2013. u 15.50
pa normalno da ćeš dobiti klimu!zar to nije standard?terasu isto u 90%.šta možeš drugo za porodicu?čini mi se da neko prica o apartmanima drugi o studioaparmanima treci o sobama.
za 50 evra možeš dobiti studioapartman,ne vise.
Komunikativna
(($))
04. jun 2013. u 17.23
Isidora, još me ne poznajes. Ja bih u Dubrovnik zato što je Dubrovnik a ne zbog 'rvata i njihovog turizma. Još sam bila unapred rekla idemo samo da pogledamo ali nikakvi suveniri, ma ni na kafu nećemo svracati. Ja znam da budem bas zadrta iako mi Hrvati ništa lično nazao nisu učinili. Znaš samo koliko me puta zvala prijateljica da idemo u Lepavinu, ali moja noga tamo ne kroci.

Tamara, kakve veze sada ima menjanje peskira po sobama, koliko je ko platio smestaj sa prljavom vodom mora? Ja kao turista neću da studiram topografske karte brzaka i potocica niti ću gledati gde prolaze kanalizacione cevi, već ću otici na prvu plazu. Mala je potonula prvi dan, nagutala se vode i već sutradan vece bila bolesna. Možeš ti platiti i 500€ sobu ako imaš, ali to opet ne menja cinjenicu da je voda prilično zaprljana. U ostalom, za CG nije ni malo izdvojiti 35€ jer je to bez obroka.

Druga stvar je sto im i plaze nisu sredjene pa sve noge poseces na kamenje. To po mom shvatanju nije kvalitetan turizam a da sada saberem smestaj+hrana+privatna plaza+put, onda bolje uplatim sve inkluzivno u Grckoj gde te niko ne gleda popreko jer si Srbin već te izgrli kao da si mu rod rođeni.
vexy
04. jun 2013. u 17.30
E znaš gde je dobro, plavi horizonti...bio je i hotel na samoj obali mora, koji su prošle godine poceli da renoviraju, da li su ga uradili ili ne ne znam, ali mesto je ekstra za klince. Voda prelepa, plitko, prirodna hladovina...ja kad bi isla u cg to bi bio moj izbor

https://www.google.rs/search?q=plavi+horizonti&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=U1yuUZnHMcry7AajqoH4Bw&ved=0C CcQsAQ&biw=1366&bih=630#facrc=_&imgrc=RtzMjwkBj5MNwM%3A%3B8J5BtUOooXFS8M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.apartmanilustica.com%2 52Fwp-content%252Fgallery%252Fimages-plavi-horizonti%252F710_53.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.apartmanilustica.com%252Fin dex.php%252Fplavi-horizonti-przno%252F%3B550%3B389
Tajci
(...)
05. jun 2013. u 01.41
Plavi horizinti su bili raj na zemlji ali nazalost hotel se ne renovira već se rushi i umesto njega biće neki besan sa milion zvezdica znaci ne za nas obične smrtnike :(
I dalje se tamo može kupati ali nema sadrzaja na plazi i okolo.
maja3s
(diskutant)
05. jun 2013. u 01.46
Majo smiri zivce, ako treba poslacu ti jedno drvo pa si zasadi i beri i ti evrice jer verujem da u odnosu na ostali svet vama u Danskoj je mnogo teško. A to kakav sam ja covek draga o tome ti možeš samo da sanjaris tri tackice
—----------

Живци су ми сасвим смирени...колико ниси прочитала да напишем још једном да пишем уопштено ... Прије сам се обратила тамари а не теби а ти се нашла одма прозвана ... плус спомињеш образовање ...то говори о теби...можеш 100 факултета имат и титуле Dr.can ... а не бити човјек... на сву срећу има особа које нису као ти... можда је ово предрасуда а можа и није...ко зна знам да познајем и такве и овакве особе...
Кака си човјек показујеш писањем и ти и ја и сви ми...то може да се осјети

Свирена, само за инфо нисам ниједан минус уписала ја :)

Постављачице, гдје год одеш бит ће ти онако како се ти поставиш... ако будеш задовољна и позитивна тако ће ти бити и боље ... имаш пар приједлога па можеш да бираш :)))

oceania
05. jun 2013. u 03.36
Ja sam veliki zaljubljenik u HN i boku kotorsku a HN ima posebnu vaznost ,tamo smo godinama iznajmlljivali jedan sprat kuce ,jedna divota ,bas...

i nekih 15ak godina kasnije, nosim ja mog dragog tamo doduse u proputovanju,da vidi taj HN ... kad ono, ja u soku.. Od nekad blistavog malog gradica sa velikim sarmom , postalo je neko mestasce napusteno ,tuzno ... sve neke tezge glupe , sve sljasti od reklama kokakole i pive.. Na onom jednom prelepom trgu koji je bio cist lep sa predivnim prodavnicama gde se prodavala prsusta,sirevi i lokalno sve .. sve je postalo nekakav shabanski butik sa najlon trenerkama, ljudi nigde sve onako bedno...

Onda, tražim neki restoran,pizzeriju kad ono ima njih , iz svakog trubi glasno neka folkerska muzika i veliki meni napolju na kome piše kupus u saftu, pecenje,kuvana kolenica, sarme.. mislis decembar mesec na igmanu.. I tako neslavno se sve zavrsilo na kraju nasli neki burek :) .. ali vi niste svesni kako smo imali ipak neki red,opstina nije dozvoljavala svasta svakome i svuda.. sada je prcvarnik.. Doduse ja ovo sto pricam je iz 2004 sigurno da se do sada promenilo na boljem ali ne mogu da shvatim od lepog malog mesta koje je licilo na sva ona slična mestasca na jugu francuske da postane kao neko prolazno selo sa turske obale..

fizikela
(prevodilac)
05. jun 2013. u 04.05
Tamara, ja sam smestajem bila zadovoljna, ne znam da li se sad nešto menjalo, ali tad, pre tri godine, 50 evra je bila dobra cena za apartman, koji je odličan, blizu mora, sa dve velike terase i svim drugim pratecim elementima. Ono cime ja nisam bila zadovoljna jeste - MORE JE PRLJAVO, i ne, nisu u pitanju virusi već se deca razbole usled gutanja polu-fekalne vode. Vidim da volis CG, i to je skroz ok, brani je koliko želiš, ali ja od tad tamo idem samo van sezone jer mi ne pada na pamet da se tamo kupam. Govorim o Herceg Novom, ne znam za druga mesta, nisam bila.
tamara
05. jun 2013. u 04.21
fizikala-imaju plaze koje su ciste.znaci jezevi u njima i to nije prljavo sigurno.samo sto je problem sto nekome teško dupe pomeriti sa najblize plaze.

ja ne letujem u cg odavno,ne čitaš šta piše.
fizikela
(prevodilac)
05. jun 2013. u 04.26
Tačno, i zato ja letujem u Grckoj u apartmanu koji je 30 m od mora. Pa ako bas poželim, mogu da idem i na dalje plaze, ali sa decom ipak vise volim CISTO more na 2 minuta hoda.
A tebi sam se obratila najviše iz razloga sto navodis da diskutantkinje mesaju viruse i bakterije, pa da pojasnim, u CG su isti virusi kao i u svim drugim zemljama, ali su u moru BAKTERIJE fekalnog porekla. Znaci, ne zaraze se deca od virusa, već bakterijski, zato imaju prolive koji traju po nekoliko dana, povracaju i šta sve ne. Retko koje dete kasljuca.
Isidora_C
(Ja nisam odavle)
05. jun 2013. u 06.45
Komunikativna, poznajem ja tebe dobro :-) Ovo sam pisala zbog drugih koji lupaju da je Dubrovnik siguran za Srbe a svake godine se desi neki incident. Dovoljno je par budala i prisjedne ti odmor.
sharlota
(bez zanimanja)
05. jun 2013. u 08.04
šta ocekujete od crnogorskog primorja,osmim prirodne ljepote i kulturnoistoriskih spomeika, u ovkavom stanju u državi?

opste rasulo i otimacina

banana država pod upravom mafije

ne znam sto ste oplele po srpskom folkloru i patriotizmu - svasta

u hrvatsku idem regularno, i ostajem svaki put oko 20-tak dana.

obidjem veci dio obale i zagore, kako primorskih gradova, tako mjestasaca i gradica po unutrasnjosti.

odgovorno tvrdim da nije prijatno biti srbin u hrvatskoj, izem ti taj turizam i odmor kada se snebivas i ustrucavas da progovoris.

ja se tako osjecam sa kandskim pasosom u hrvatskoj.

ljubazniji su oni koji imaju nekog srbina u porodici,ali do odredjene mjere.

možda je razlika u tome sto mi ne idemo kao klasicni turisti već kao idemo da posjetimo kucu,porodicu i zavicaj.

izvjestan broj hrvata sa kojim je moj muž odrastao i živio, okrenu glavu kada vide mog muza ili neke druge srbe

to je realnost.

daleko od toga da se nama nešto desilo, ali nekkao je bez veze osjecaj, mene iritiraju posteri gotovine na svakom cosku, iritira me njihovo bok, jedostavno nemam zeludac za njih da ne morma nikada ne bih otisla tamo
Ringispil011
(profesor muzicke kulture)
06. jun 2013. u 05.35
Hmmmm... Grcku sam prokrstarila uzduz i popreko kad sam bila mladja i to mi je bilo OK.. međutim, tamo sa detetom, komarci ko rode, apsulutni nedostatak bilo kakve ozbiljnije medicinske ustanove pogotovo na ostrvima (osim u većim gradovima) do koji se stize pitajBoga kako) pogotovo ako se ode na neko ostrvo.. Pcele koje su zakonom zasticena vrsta zbog proizvode meda koje ti ulecu u usta maltene (Tasos npr).. Što se kanalizacije tiče, na celom Halkidikiju je nemaju.. a Grci po tom pitanju i nisu neke mustre, oni znaju da naprave čitave kvartove u gradovima bez toga.. Recimo, „plaza” na Egini je kao da bi neko otisao da se sunca na deponiji, okruzen coporima pasa koji se tu isto izlezavaju...mogućnost strajkova.. Hrvatska? Iako imam dosta prijatelja Hrvata i ta prijateljstva traju evo već preko 30 godina, posle svega sto je bilo, moja noga tamo neće krociti.. Radim cele godine, stedim i sanjam taj odmor da bi mi ga upropastila neka pijana budala? Nema sansi.. A što se tiče tih cuvenih zaraza, toga ima u Boki gde je voda maltene stajaca, na otvorenom moru su daleko manje sanse, mi barem nismo imali takvo iskustvo na sreću..
sharlota
(bez zanimanja)
06. jun 2013. u 07.42
pišete o herceg novom ko da je u sibusnici ili nemiloj, a to je jedan pristojan grad, a hercegnovljani su fin i kulturan svijet koji jede ribu btw:), tako kažu ovi moji koje ja poznajem

ali nek' je kontra pa makar i naopako
sharlota
(bez zanimanja)
06. jun 2013. u 09.55
vidim pominje se nekakvo tursko priobalno selo u kontekstu kiselog kupusa i sareme,pa reko da pomenem da su se turci dosavsi na prostore tzv vizantije izmjesali sa lokalnim stanovnistvm, nametnuli im islam,a za uzvrat uzeli neke od kulturoloskih i kulinarskih kartersitika npr baklava pa i saramu, tako imamo baklavu i sramu, odnosno dolmu sve do perzije

baklavom su se sladili bogovi na olimpu,a sarama se ,naime, sluzila na srednjovjekovnom srpskom dvoru,sve sa zlatnim escajgom:D

ne mogoh da ocutim :)))))

oceania
06. jun 2013. u 10.05
Mene jako raduje sto neke ovde bjesni i nervira to što sam ja napisala - i to nešto sto sam svojim ocima videla znaci ne radi se o ukusima,predrasudama itd... pa tako , ha hahahaa nervirajte se drage moje :))

Drugo, da o ovim stvarima pricaju na glas - lokalci i razna udruzenja ne bi doslo do toga da se ovde prica o trovanju zagadjenom fekalnom vodom kao nešto maltene normalno...nužno zlo ..? :)

Još kad se setim kako CG je postala Ekoloska država i ekologiju stavljaju na prvom mestu , ... šta reci

sharlota
(bez zanimanja)
06. jun 2013. u 12.55
ja ne bjesnim, ja se samo zalazem za ocuvanje srpske narodne kuhinje:)))

ko zna ko je prvi sarmu savio :D ne bih rekla da su turci

Gala06
(......)
06. jun 2013. u 16.43
Ja sam bila u CG pre 3 godine, imala sam fenomenalan smestaj i lep provod , ali eto dete mi je dobilo stomacni virus(zadnji dan, sreća). Ne svidja mi se to što je kanalizacija u blizini.

Danas sam se vratila iz Grcke, bilo je super provod, plaza, hrana, restorani, izleti... ali smestaj mi se nikako nije dopao. Nije onakav na kakav sam navikla. Sledeći put idem u hotel, ne bih vise u te apartmane.

Tri_boje_plavo
07. jun 2013. u 11.59
Ljubicice,

Milocer je divno miran a plaza je dusu dala za decu. Ako ste pak spremni za avanturu (čitaj:samo dve plazice i mnostvo ponti ili sto bi Bokelji rekli, mula), PERAST je prekrasno caroban, potpuno ususkan i magican.Tj c(ij)ela Boka je prekrasna. U Dobroti je Palazzo Radomiri odličan izbor što se smestaja tiče. Takođe, kada se nađeteu zemlji mojih predaka, skoknite do Cetinja i Lovcena:pogled na Boku i Skadarsko jezero je bozanstven. A tek uvece zamirisu lipe u Njegosevoj ukici NA Cetinju, mmmmmm, milina.♥♥♥♥♥♥

P.S. Od pelena letovah mesecima u Crnoj Gori i nikada ne podlegoh nikakvim virusima.Možda imam geneticku otpornost. ;)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.