Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Izbor
PustaZelja
(i posle mene - ja)
10. april 2012. u 10.50
E bas da vidim koliko će ova tema da nam traje!

Koju sminku/kozmetiku koristite? Jucer sam bila u prodavnici i sjetih se da treba da uzmem maskaru (prijasnja je bila Lancome). I stala tamo, pa stotinu nekih brendova, a u svakom barem još toliko razlicitih vrsta maskare. Tu gdje sam bila nije bilo Lancome proizvoda pa sam uzela L'Oreal da probam. Inače probavala sam razne stvari, i Clinique i L'Oreal i CoverGirl i Rimmel i Maybeline i Lancome i šta sve nisam ali nikako da nađembrend za koji mogu da kažem da mi bas odgovara.
precious
10. april 2012. u 10.58
pa pisali smo o tome kod vanderbiltke. ja koristim L'oreal Voluminous crnu već odavno i to ne vodootpornu nego običnu. jednom sam u Costoco kupila dvije Lancome maskare, znaš kako oni daju deal, ali maskara se osusi pa je bolje kupovati pojedinacno. bila je super ali meni ova L'ovearlova ipak napravi trepavice guscim. nisam sigurna da li su Lancome i l'oreal ista kompanija, samo je ova druga drugi rang. ili je Clinique??
PustaZelja
(i posle mene - ja)
10. april 2012. u 11.05
Sad sam bas otisla na website L'Oreal-a i između ostalog, drže sledeće:
Vichy
Lancome
Maybeline
YSL
Stella McCartney
Diesel
Ralph Lauren
Armani
Biotherm
Garnier

wow...
Teogopa
(HECTBAPHA)
10. april 2012. u 11.32
ja ne znam ni smem li da se javim, al evo :)

http://www.esteelauder.com/product/spp.tmpl?CATEGORY_ID=CAT637&PRODUCT_ID=3247

meni super, a nije ni skupa. trepavice odlično izgledaju.
Za ostalo, skin care, koristim clinique, 3 step paket.
precious
10. april 2012. u 11.39
jao sad čitam o ovom decku iz Vasingtona sto je zaustavio skolski autobus kad je vozac dobio napad!!! wow, svaka cast ovim malim Amerima, ne vjerujem da bi neko naše dijete znalo da se snadje na brzinu. kad je vidio da autobus skrece sa česte,klinac je okrenuo volan i izvadio kljuc tj. izgasio autobus. onda djeca pokusavaj uda pomognu vozacu,daju masazu srca,zvali odmah 911!!

izvinjavam se sto ovo nema veze s temom, morala sam da podijelim, modo nek izbrise.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
10. april 2012. u 11.43
I ja koristim te proizvode od Clinique i prilično sam zadovoljna.

Precious, šta se izvinjavas, ko da je ovo neka ozbiljna tema pa da je miniras.
Barilli
(bez_izuvanja)
10. april 2012. u 11.44
preciozna i ja sam probala mnoge maskare ali se uvek vraam l'oreal voluminous. Jednostavno, lako se i lepo nanosi, ne ulepljuje, a lako se skida

obozavam sminkice da skupljam, kupujem, gledam, ali slabo stizem da ih koristim. Kupujem šta stignem, nikome nisam verna. Zadnje sto sam otkrila je neko NARS rumenilo, urban decay primer za senku,YSL korektor za podocnjake, zatim volim karmine elizabeth arden, a volim jako i onu liniju iz italije što se kupuje u Lilly-ju kod nas, Deborah čini mi se. Njihova rumenila su mi super

stalno tražim šta je novo i šta je dobro. Dajte predloge
tweety_m
(?)
10. april 2012. u 12.12
Jao ja sam najgora,mene ambalaza privuce,nedavno sam tražila tecni puder i bio je neki koji na kraju kad sam pogledala ima najbolje ocjene,ali se otvara kao boca i kod mene je odmah izgubio i na kraju kupim covergirl koji ima u sebi i kremu,simpaticno mi izgledao.Ruzeve uzimam one sto traju 12 sati,slabo se sminkam a maskara mi je trenutno max factor 2000 calories.
calla_lily
10. april 2012. u 12.18
To Zeljka!

Ja što se sminke tiče, malo-malo pa probam nešto novo. Vizuelna sam osoba (kao sto znaš i po zanimanju), i volim sminku, pa stalno ekspermentisem. Trenutno koristim neku Cover Girl u ljubicastoj tubi (length & definition) i nije losa. Ipak, mislim da mi je all-time favourite Benefit maskara.

Hajde kad ste već tu, pomozite mi, za 15-30 minuta idem na pauzu da kupim novi puder za lice, a nemam pojma šta da uzmem jer ga kupujem jednom u tri godine. Uglavnom ga koristim da ubijem sjaj na celu i kao podlogu za sjenu. :)

Treba mi nešto lagano, da ne zatvara pore. Idem u Sephoru, ali imam u blizini i nekoliko drug stores.

Help :)
precious
10. april 2012. u 12.30
Ja mislim da Kanadi MaxFactor više ne može da se kupi.nekad je bilo u wall martu ali vise nema.a bila je solidna i ne tako skupa sminka.

Cover girl ne koristim mada sam čula od prijateljica iz bg da je njihova ljubicasta mascara odlicna.ne koristim ni Maybelline.
Mac ovi ruzevi su tako razlicite kvalitete,jeste to primijetili?

Ja ne stavljam puder uopste samo korektor I Onda naptapkam lice onim kamenim samo jednom,ne poprevljam vise.cisto da mogu lakse nanijeti rumenilo.to sam vidjela na tv,kaže žena,nema potrebe da puder nanosis po cijelom licu.

doncorleone
(moto)
10. april 2012. u 12.35
Od maskare mi najbolje odgovara Dior, malo se teze skida iako nije vodootporna, ali ni to nije neki problem. Dugo sam koristila maxfactori i isto je ok.

Od pudera najviše volim Diorov u spreju. Koliko znam ima ga i Sephora. E sad ja imam sreću sto mi je drugarica stjuardesa pa svu sminku dobijem preko nje, povoljnija cena.

A koje kreme za lice koristite? Imate li posebno dan, noc i oci ili sve u jednom?
tweety_m
(?)
10. april 2012. u 12.36
Ma ja kupim ruz pa ga imam sto godina i zaboravim kakav je bio prethodni, nekako se zeznem i uvijek kupim istu boju a kao malo ću da mijenjam.
shargarepa
10. april 2012. u 12.57
Jao ja sam kolekcionar kao Barilli... uzas blagi šta sam para skrsila na sminku koja stoji i trune po nekim ladicama.
Kad smo kod toga, koji je rok trajanja npr. sjenama... aj karmin pocne da smrdi ako je star, ali sjene se ne mjenjaju pa ne znam koliko je normalno da mi stoje. Treba zescu cistku da napravim.

Što se tiče pudera ja već dugo koristim Lancome, ne znam napamet koji je Teint Idole ili Miracle, ali odličan je. Super pokriva a nije onako tezak na licu. Calla_lilly ako ga koristis samo kao podlogu za sjenu, probaj Urban Decay primer za sjene... super je kao podloga, a „zacementira” sjenu, čitav dan se ne pomjeri.

Maskaru mislim da nisam skoro nikada kupila istu 2 puta, nijedna me nije nešto posebno odusevila. Možda bih izdvojila Lancomove maskare ali ipak za cijenu koju platis mislim da nije bas toliko posebna.
Gala06
(......)
10. april 2012. u 13.00
Vidi Preki što se doteruje, predosecam da ćeš uskoro da zabebis, i zajedno sa Labudicom da se preselis ovde.

Inače, ja nemam omiljenu marku, kupujem sve sto mi se svidi.
precious
10. april 2012. u 13.04
ma jok, proso voz, a kad omatris moras vise da se sminkas i pokrivas nedostatke. koji parfem koristis ako nije previse lično pitanje?
Snezana
10. april 2012. u 13.05
Dior, ne samo maskara već sve što se sminke tiče. Dior je za mene najbolji. Jedina mana je cena, nenormalno skupo za nas obične smrtnike ali eto svi mi imamo nešto na šta volimo da potrosimo pare tako i ja :)
precious
10. april 2012. u 13.08
ja sam jednom u zivotu kupila Diorov ruz i olovku za usta i platila $50. poslije me pekla savjest 2 dana a nešto mi se ni boja nije svidjela..

i ovo Smash Box rumenilo kosta $29 + tax, iz srca mi se izvadi..
Barilli
(bez_izuvanja)
10. april 2012. u 13.09
parfem, parfem, dobro me podseti. Imam jedan koji mi je zastitni znak i nemoj neko da mi ga je ukrao! To je elixir de clinique, prvi njihov parfem

zakon, za ovakve gospodZe i dame kao sto sam ja :)
bi-kej
(dokona)
10. april 2012. u 13.11
Cao zeMske, Barilli me podsjetila, trenutno na ovom website-u imate super cijene Urban Decay primera, inače je oko 25$ ovde u Kanadi, na websiteu je 9!
http://www.hautelook.com/event/14857

Ja koristim maskaru od Lancome Hypnose i CG Lashblast.

precious
10. april 2012. u 13.11
ja samo znam Happy od Clinique i bas je lagan, nekako letnji:)
Gala06
(......)
10. april 2012. u 13.12
koji parfem koristis ako nije previse lično pitanje?

------------
Sada na sebi imam Armani Code :)

Volim i THE ONE.

Sto?
Teogopa
(HECTBAPHA)
10. april 2012. u 13.14
ja već godinama koristim Bvlgari BVL, fenoemnalan mi je. Od nedavno sam se „navukla” na Diorov Addicted to Life. Skup je vala, al šta da se radi sad. Muž je za sve kriv. Kupio mi prošle godine za rođendan, pa sad mora opet :)
tweety_m
(?)
10. april 2012. u 13.15
E meni je bio neprevazidjen Sicily , ali ne mogu ga vise naći :P
precious
10. april 2012. u 13.16
pa onako pitam, možda neko zna neki novi a lijep. znam za Armani Code, muski mi je mnogo ljepsi. he One od CK je unisex, nisam bas nešto „krejzi”:)

ovaj web site za kupovinu sminke moras da se registrujes ili šta? meni otvara neko prozorce..
efferalgan
(volim kokoske)
10. april 2012. u 13.16
Ja većinom koristim MaxFactor-ovu sminku.

Udjem često i u one radnje skuplje sminke tipa (Lancome, Chanel...) ali samo pogledam (vidim cijene) i vratim se u Lilly i kupim svoj dobri stari MaxFactor :P

Teogopa
(HECTBAPHA)
10. april 2012. u 13.17
gala-the one from dg?
Jao fenomenalan je.
Gotovo je, obnavljam kolekciju.
tweety_m
(?)
10. april 2012. u 13.19
Jeste D&G i ja ga imam.
bi-kej
(dokona)
10. april 2012. u 13.19
A od pudera bih preporucila „Make Up For Ever” Mat Velvet+
...i Lancome Tinted Moisturizer Bienfait Multi-Vital Teinté :)
Ja ovaj drugi koristim svaki dan, ovaj prvi ako bas hoću da se „zamaskiram” ;)

precious
10. april 2012. u 13.21
Bvlgari onaj plavi?? imala sam mnoge od Bvulgari, najljepsi je bijeli,kako se zvase, zaboravila sam. mami sam jesenas ostavila Omnia u ljubicastoj boci a sebi kupila jedan od hermesa u Frankfurtu.. zove se ..e yebi ga sad Le jardin da la Massun ili tako nešto na francuskom..basta poslije monsuna. meni se svidja ali nije pravi prfem nego toillete de parfum pa brzo izlapi..
goffman
(She\'s gone)
10. april 2012. u 13.27
maskara- helena rubinstein- toplo preporucujem.
Lash Queen Feline Mascara

puder- dior.
sjaj za usne- dior.
sjenka- dior.

parfem samo woman- donna karan
marc jackobs.
wood.- DSquared2
Issey Miyake- L'Eau d'Issey
Teogopa
(HECTBAPHA)
10. april 2012. u 13.27
beli je unisex, omnia u bordo boci mi je previse jaka, bas za neke nocne izlaske, a u ljubicastoj nisam pomirisala
Meni je plavi letnji, lagan i cvetni. Ako ti se već svidja happy od clinque, svideo bi ti se i blv, slični su po lakoci i karakteru mirisa, mada ne mirisu isto. Oba su lagana i osvezavajuca. Inače sam kupila i ovaj novi od blvgaria jasmin noir...predivan je
http://www.unlimitedperfumes.com/images/bvlgari-mon-jasmin-noir.jpg
precious
10. april 2012. u 13.29
ja ne volim D&G za žene, nekako su mi teski njihovi parfemi..

Goff, znam dizjenere ali ne znam kako mirisu, bas ću da ispitam..
tweety_m
(?)
10. april 2012. u 13.31
Crveni je po meni uzasno prejak,još sam imala drugaricu koja ga je koristila u abnormalnim kolicinama,svaki boravak u zatvorenoj prostoriji sa njom duže od 15 minuta je bio blagi uzas.
precious
10. april 2012. u 13.34
jedino znam Issey Myake, to je ono u spicastoj boci,bilo popularno davno kad sam tek dosla u Kanadu. ima neki ostar nesladak miris ali nije osvjezavajuci. sjeca li se ko Davidoff, Cool Water..taj mi se nije svidjao ispočetka a onda poslije jeste.ostar i refresshing.

Probala sam Bvlgari Jasmin, crna boca..pa niej bas nešto upecatljiv..
doncorleone
(moto)
10. april 2012. u 13.36
Nekada sam svakog proleca kupovala Diorrisimo, volela ga zbog note djurdjevka u njemu :-)
precious
10. april 2012. u 13.38
a sjecam se kad se pojavio Escape od CK i kao sto tweety spomenu jedna se kupala u njemu. pita je neka što se slučajno nasla u njenom drustvu koji je parfem i ova joj kaže:tek će ova druga: sure, I can't escape it!:)))
bi-kej
(dokona)
10. april 2012. u 13.38
Da, trebaš da registrujes email, a kasnije i način placanja, ako nešto odaberes. Svakodnevno razne popuste imaju, taj traje do sutra.

Od parfema bih izdvojila Lolita Lem!@#$ ljubicasti,
Juicy Viva la glam roll parfem, i Amor amor.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
10. april 2012. u 13.41
Lilly

Ne koristim puder već samo ovu bazu, a meni je to isto

http://www.lancome.ca/Renergie-Lift-Makeup-SPF-20/990438,default,pd.html?dwvar_990438_color=Lifting%20Clair... %20%28C%29&start=6&cgid=makeup-foundation

Zadovoljna sam pravo sa ovim.
precious
10. april 2012. u 13.41
Don, meni su i Diorovi parfemi nekeko za starije godpodje. imala sam Dune i još mi je jedan tetka kupila al sam ga vratila..kako se ono zvase..Dolce Vita čini mi se..

Chanel je zakon za parfeme!!!izuzev Chanel 5
PustaZelja
(i posle mene - ja)
10. april 2012. u 13.43
Teogopa
(HECTBAPHA)
10. april 2012. u 13.43
precious- Addicted to Life je osvezavajuci i lagan. Ni nalik na ostale diorove parfeme kao recimo Addict original-kupila, poprskala jednom i gurnula u cose, uzasno jak.
Ovaj je prilično lagan i lep.
precious
10. april 2012. u 13.44
šta će tebi lift pusta, ti si mlada..

imala sam i lolitu Lempicku, to je ona boca kao jabuka ljubicasta.procitala negdje da ga koristi Sharon Stone pa kupila hahah niej los. poslije sam kupila rezervni al i tos sam ostavila rodicama jer mi dosadio. ja ne mogu da ponavljam parfeme..
precious
10. april 2012. u 13.47
nisam probala taj Addicted to life tea, nekak ozaobilazim Diorov stand..bas ću da vidim. a jadore, al to Dior isto?
Teogopa
(HECTBAPHA)
10. april 2012. u 13.50
jeste, ali meni bas nije nešto specijalno. Sladunjav suvise.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
10. april 2012. u 13.50
Što se krema za lice tiče, koristim ovo i zadovoljna sam

http://www.clinique.com/cms/product/franchise/3step_system_detail.tmpl?slide=2

Nekad ovu kremu

http://www.en.nivea.ca/products/NIVEA-Soft

Inače, fantastican proizvod za nokte

http://www.seacretspa.com/nail-care-collection

A ista kompanija ima odličan body scrub proizvod.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
10. april 2012. u 13.56
Što se parfema tiče, koristim razne: Armani Code, Euphoria by CK, imam i neki Juicy Couture sto sam dobila na poklon, ali omiljeno novo otkrice mi je Carolina Herrera

http://www.fragrantica.com/perfume/Carolina-Herrera/CH-1734.html

Ma Precious, lift manje-vise, ima meni je ono ko zatamljena krema (ima spf faktor)... a lift ako sad ne treba, trebace kasnije..:)
precious
10. april 2012. u 13.56
ništa lično ali meni je ovaj Kinikin trio daleko najgori popularni proizvod, zuta krema je beskorisna, toner isusuje lice, mlijeko bezveze..

odoh ja na parfeme, sorry, o kremam i uljima smo već tupili dolje..
Teogopa
(HECTBAPHA)
10. april 2012. u 13.58
možda zavisi od tipa koze. meni je krema bila pun pogodak-youth surge. Koza mi je izgledala FENOMENALNO posle nje.
precious
10. april 2012. u 13.59
imam jednu s posla argentino-talijano, na njoj ta Euforija euforicno mirise:)) ne znam kako bi na meni..Carolinu nisam probla ali sam imala Narciso Rodrigues crna boca, malo vise musky, nije bio los..
LeeLu
10. april 2012. u 14.07
Precious, probaj bilo koji parfem od Narcisa Rodrigeza i David Yurman (ima samo jedan parfem i 3 toaletne vode).
LeeLu
10. april 2012. u 14.11
Koristim kao osnovu SmashBox Photo finish primer, samo ispod ociju gde onda nanesem korektor iz Make Up Forever palete br. 1. Puder Marcelle i L'Oreal Voluminous maskaru braon-crnu.
LeeLu
10. april 2012. u 14.13
Estee Lauder krema za oci i Avalon Organics lagana krema za lice, eto... :)
precious
10. april 2012. u 14.17
Lee Lu, imala sam Rodrigesa, crna boca,toaltna voda, roze, parfem. svidio mi se. David Yurman nisam nikad čula.

sličnu sminku koristimo, ja sam uzela i Smash Boxov korektor ali previse je lagan, ja imama modrilo u dubini oka. dali su mi da probam i podlogu ali msili mda za to nema potrebe i skupo je..meni sve skupo:)) ja se vama divim da mozete da kupujete vrhunsku sminku za svaki dan.
S_Girl
10. april 2012. u 14.19
Ja u zadnje vreme najviše koristim ovu marku što se tiče kozmetike za lice.

http://www.organicwearmakeup.com/en-ca/product/product-catalog.html
Ne volim tecne pudere jer mi je to sve previse teško na licu. Kod mene je najveci problem sa bilo kojom sminkom na licu to što mi zatvori pore i često su mi se znale pojaviti bubuljice.

U prosloj trudnoći su mi bas izbijale bubuljice i nije bilo svrhe sakrivati ih puderom kad nakon što skinem puder one samo još vise buknu. Dok nisam odlucila da probam organic wear i koza mi se stvarno preporodila.

Scrub za lice koristim Burt's Bees i do sada mi je on najbolji.

http://www.burtsbees.ca/natural-products/face/

Sad kad vidim presla sam na sve prirodnije proizvode jer mi nekako najbolje odgovaraju za moju kozu.

Sjenu za oci i maskaru koristim sephora i super su.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
10. april 2012. u 14.19
Precious, svaki dan je vrhunski. Mislim da si ti još u onom fazonu naših roditelja koji su poseban escajg cuvali za posebne prilike i tako te stvari. Kod mene nema toga, ja sve sto imam, koristim i ne stedim.
sharlota
(bez zanimanja)
10. april 2012. u 14.23
l'ooreal-ovu maskaru
mac-ov sjaj za usne
a posto imam savrsenu kozu i savrsen ten ne koristim teske pudre,već sasvim malo tecnog pudera,cisto da mi bude podloga mac-ovom rumenilu.
posto imam izuzetno duge trepavice ne stavljam puno maskare,jer ako stavim dva sloja makskare onda mi trepavice zapinju za cvike.

posto imam izuzetno i neobično lijepe plave oci, koje mjenjaju boju ovisno o raspoloženju,koristim mac-ove ili cover girl sjenke za oci uglavnom sivih ili smeckastih tonova sa malo sjaja u sebi tek toliko da naglase izuzetnu boju mojih ociju.

sve u svemu ja koristim vrlo malo sminke,jer mi bukvalno nije neophodna,,ja poseban akcent stavljam na njegu mog već lijepog lica.

ne gubim vrijeme na sminkanje,već gledam da ga posvetim djetetu,ako bas imama viska vremena,onda uzmem pa procitam nešto.
sada sma se navadila na orhana pamuka, stavise postali smo friends na FB.

LeeLu
10. april 2012. u 14.25
Precious, ovaj korektor od Make Up For Ever ima paletu od 5 tonova. Specijalno za modrikaste delove lica ima ton koji je zelenkast recimo. Znaci imaš nekoliko tonova koje kombinujes i lice ti na kraju izgleda kao da nema trunke korekcije na njemu.

http://www.amazon.com/MAKE-UP-FOR-EVER-Camouflage/dp/B00021CY1A

Ja imam i crni i roze Narciso, obozavam njegove parfeme. A David Yurman je fenomenalno lep, probaj ga negde.
shargarepa
10. april 2012. u 14.27
Ova kolekcija za nokte sto je Pusta spomenula SeacretSpa je fenomenalna.
precious
10. april 2012. u 14.27
znam to pusta, ali racuni stizu, mogidz, komunalije,rentanje tenke za vodu, telefoni, long distance, cell, internet,cable, hrana,higijena, samo benzin..

kad spomenu servise kupila sam sebi ovo,

http://www.denbyusa.com/favorites/linen/icat/linen/

servis za 4 osobe $99!! kupila dva. u Bay-u jedna soljica i tanjiric kostaju oko $50! ovo mi je kad se udam da imam;))
PustaZelja
(i posle mene - ja)
10. april 2012. u 14.29
ovo mi je kad se udam da imam;))
.___________________

hahahahaha e pa onda pocni da skupljas i posteljinu i miljee, itd :) sve će ti to trebati za kad se udas:)
precious
10. april 2012. u 14.31
hvala Leelu, imala sam nešto slično kao tocak sa zelenom i roza i bez bas za oko ociju ali ja da ti pravo kažem ne znam kako to da koristim. koja boja ide prva, šta gdje kako!
precious
10. april 2012. u 14.33
nemam to vise pusta, sve propalo, stara bila poslala preko Adre al nije stiglo...

niko više ne hekla, bas steta..
Teogopa
(HECTBAPHA)
10. april 2012. u 14.38
kakav precious i tel i cell i long distance.
ja imam samo cell i to sam preko sajta uplatila 20 doll za long disntance. Koristim cell tako što pozovem neki broj u usa i onda ukucam broj koji zovem.(čak mi je i broj u srbiji nastiman na automatsko, pa ukucam samo 1#.
idu mi samo cell minute, a tamo dok ima uplaceno trosim, kad vise nema uplatim ponovo. nema takse, racuna, ničega. A za 20 doll 500 min sa srbijom skoro (možda malo manje).
I to kad nisam kuci, a kad jesam skype. I za kucni ako mi bas treba, koristim skype. Kupis broj za 40 doll godisnje i gotovo.
treba o ovome otvoriti temu.
precious
10. april 2012. u 14.42
sve imam, i-phone, startec long distance i bell landline. moja mama nema komjuter kod kuce jer kaže da joj ne treba.

zaboravila sam gore spomenuti porez na kucu i insurance za kola i kucu..možeš otvortiti temu za mjere stednje:)
Teogopa
(HECTBAPHA)
10. april 2012. u 14.44
ma te long distance kompanije su rip off. Sad ćemo mi to srediti.
doncorleone
(moto)
10. april 2012. u 15.22
ja koristim ovu liniju za lice:

http://www.drgerny.ch/produkte0.html
A inače jedan od parfema kome se verno godinama iznova vracam je Pleasurs od Esste Lauder
Gala06
(......)
10. april 2012. u 15.29
Gde nam je Oceanijino Proleće? Opet brisali?
Barilli
(bez_izuvanja)
10. april 2012. u 15.53
proleće ovde kratko traje :)
tweety_m
(?)
10. april 2012. u 16.00
Kakvo proljece kod mene doslo ljeto evo 30 C trenutno.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
10. april 2012. u 16.05
Pu bem ti nepravdu! A ja danas grijalicu na poslu morala da ukljucim. I evo me u jakni sjedim.
Milica83
(raspevana)
10. april 2012. u 16.08
Maskara svejedno bilo koja zavrsava posao, a sad sam konacno ubola tecni puder Vichy za mesoviti kozu i dosta je dobar sanel, ali bas taj koji mi odgovara više ne proizvode
tweety_m
(?)
10. april 2012. u 16.20
Pusta mi nismo imali zimu ove godine a iskreno se nadam da nećemo imati ni ljeto.
Gala06
(......)
10. april 2012. u 16.36
Vichy puder još nisam probala. Milice, koliko kosta?
resistance
(xxxxoooxxo)
10. april 2012. u 16.59
Ne da proleće kratko traje već mi obično iz zime u leto.
Gala, mislim da je viši u rangu loreala, to je valjda i ista korporacija. Ja probala mnoge, i skupe i jeftine, al najbolji mi je do sad max faktor.
Milica83
(raspevana)
10. april 2012. u 17.10
ja sam ga platila oko 1400din
http://www.vichyconsult.com.hr/franchises/normaderm-teint.aspx
baci pogled na mom profilu imaš slike sa Sergejevog rođendana tu sam njim nasminkana, svidja mi se što se uopste ne vidi na dnevnom svetlu d aga imaš bas je neutralan.
Artemis
10. april 2012. u 17.26
Drage dame, citala sam vas pre 2 godine za vrijeme prve trudnoće. Evo i druga beba je na putu pa bih ponovo da vam se pridružim, ovaj put nadam se malo aktivnije :) a ovo mi se čini kao odlicna tema da probijem led. Evo na šta ja trosim pare ...
Parfem - Acqua di Parma 'Iris Nobile'
Puder, Maskara, Korektor, Sjenila ...- YSL
Bronzer - Guerlain Terracota
Kreme - Eve Lom (za lice i oci, imaju i fantastican cleanser!!), tu i tamo ubacim i neki Clarins proizvod
Koristim i druge, al ovo gore su stvari koje stalno imam i uvijek im se vracam
Pozdrav!
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
10. april 2012. u 17.53
Pudere, ruzeve, sjenke i sl. ne koristim posto sam alergicna. :P
Eventualno maskaru, nekad Lancome nekad Avon. Znam nekog ko radi za Avon pa dobijam svasta na probu. ;)
Od parfema mi je nekad bio omiljeni Issey Miyake, onaj stari, u bijelom staklu. Od zadnje trudnoće ne podnosim ni jedan parfem. :( Koristim neutralni antiprespirant naravno, ne davim bas ljude oko sebe sa svojim Pazuccijem. :P
Milica83
(raspevana)
10. april 2012. u 17.59
aaaa isimijaki moj prvi parfem dobila sam ga u 6 razredu na poklon od sestre onaj u kupastoj bocici!
Sad trenutno koristim barberi the beat ili tako nešto.
resistance
(xxxxoooxxo)
10. april 2012. u 18.04
Ajd kad ne smemo o prolecu onda bar o parfemima. Devojke, meni je jedan od omiljenih parfema versus.
Gala06
(......)
10. april 2012. u 18.31
Sad sam videla, lepo ti stoji ;)
ninocka
10. april 2012. u 19.24
-Maskara: DiorShow (najbolja!) od skupljih, a MaxFactor od jeftinijih, na zalost nema ga vise u USA.
-Ruz/sjaj za usne: Chanel
-Senke: Chanel ili Bobbi Brown
-Rumenilo: Nars
-Tecni puder (koristim ga svega par puta godisnje): Chanel ili YSL
-Korektor za podocnjake: još uvek tragam za idealnim, jer su mi podocnjaci katastrofalni i teško se prekrivaju.
-Parfem: Hermes, Paul Smith, Marc Jacobs
Barilli
(bez_izuvanja)
10. april 2012. u 19.41
ninocka, jesi probala YSL korektor?
http://www.yslbeautyus.com/Touche-%C3%89clat/141YSL,default,pd.html

takođe i urban decay ima tecni concealer http://www.urbandecay.com/surreal-skin-creamy-concealer/98,default,pd.html?start=3&cgid=4_502

a jedan koji isto volim je u zutom stiku (za podocnjake valjda zuta i roze boja neutralisu crnilo)- physicians formula je marka, ima ga u sephori. Ja volim sto je stick, a nije suv. Ne prija mi ono mackavo uvek da stavim
http://www.amazon.com/Physicians-Formula-Powder-Finish-Concealer/dp/B005UP40DI
ninocka
10. april 2012. u 20.10
Drugi i treci sam probala i ne odgovaraju mi, a YSL, o njemu sam čula i bas mi je na spisku da ga probam. Moracu da skoknem do Sephore ovih dana.

Meni je korektor bas problem. Ili je suvise kremast i tezak, pa ulazi u bore. Ili je redak i ne pokriva ove moje tamne kolutove.
A najveci neprijatelj i besprekorne sminke jesu upravo nedovoljno pokriveni podocnjaci (blago meni!).

Ako mi nađetedobar korektor- castim! Da se zna!
oceania
10. april 2012. u 20.20
samo trosite vi pare na lux kozmetiku ja stedim za jon perlmana ..

isto sam diorshow fan i sto mi je najfrustrirajuce u kuci izgubila sam već dva komada?:) uzasno je sminkati se kad imaš malo dete koje bi da zgrabi sve sto imaš u ruci i ispred tebe..

pohvalili ste neke parfeme za koje sam mislila da su glupi pa sada ću bas iprobati i možda naći svoju sreću. eheh:)
Za prolecno-letnu kombinaciju meni je hit:

romance -ralph lauren

Elle - YSL

green tea - Arden

i lancome i miyake i sl imaju lepe letnje ali dosadni su nekako:)

strasno mi cudno kako neki parfemi koje sam obozavala pre 10g sada ne bi mogla da ih stavim iako lepi su mi i dalje..

onaj Poeme od lancome..mislim da sam ga i pila jedno vreme ;))
opium, pleasures- lauder, onaj za kozjom krvi od burberija (pun intended)...

@clinique parfume user , konacno da fliker otvorim:))

S_Girl
10. april 2012. u 20.23
ninocka
10. april 2012. u 20.35
Probala i ništa :(((

Ovo je najpribliznije onome sto tražim, ali ipak nije to-to :

Amazing cosmetics (koje nemastovito ime za proizvod)
http://tinyurl.com/co26vno

i ovo:

L'oreal true match
http://tinyurl.com/6n94w97
S_Girl
10. april 2012. u 20.54
A jesi li probala od iste kompanije:

http://www.beautylish.com/p/physicians-formula-mineral-wear-talc-free-mineral-correcting-concealer-trio

Ali mislim da je naj efikasnije ako se koriste u kombinaciji ova 3 ili ova 2 correct i cover.

Evo ti još jedan za koji sam čula da je dobar:

http://www.sephora.com/boi-ing-P1273

ninocka
10. april 2012. u 21.24
Prvi mi ne pokriva dovoljno, a drugi nisam probala.

Zaboravila sam da napomenem da je bio jedan super korektor, ali ga vise nema u USA:

Biotherm 'Forget It'.
Barilli
(bez_izuvanja)
10. april 2012. u 21.55
i mene zanima ovo za concealer, mislim da ni jedan koji sam probala nije bio savrsen. ninocka ti uopste nemas podocnjake??? moji su uzasni, recimo.

Inače ako vam se osusi oko ociju mozete da stavite malo antirid kremice, da utapkate nezno u taj deo koji se smezurao, i onda ponovo deluje glatko, a ne skida se boja. To me naucila prof. sminkerka
bi-kej
(dokona)
10. april 2012. u 22.26
Ninocka, jesi probala Garnier Anti-Dark Circle Eye Roller?
Za ovaj sam se naslusala od make-up guru-a ciji blog pratim, ali ga nisam još probala: Maybelline Instant Age Rewind Eraser Dark Circle Treatment ... Nisu skupi.
Good luck!
BigSur
10. april 2012. u 23.12
E moji su podocnjaci najvidljiviji, kladim se! Nenasminkana teško mogu među ljude a i sama seb se prepadnem u kuci ako ne pokrijem podocnjake sminkom.

Sad koristim neki korektor od Smashbox - odličan je.

Tecni puder godinama mi je bio najdrazi neki L'Oreal-ov, sad ga više ne proizvode. Koristim sada Bobbi Brown i svidja mi se.

Sjajilo za usne isto Bobbi Brown - najduže stoji a ne izgledam kao gospoDZa kad ga stavim

Joj, sto volim da s igram sa sminkom - kad sam imala vremena (kad to bjese) sam se zabavljala na Sephora.com - 'nabacam' sve sto valja i ne valja u kosaru!
ninocka
11. april 2012. u 00.19
Barilli,
kako nemam podocnjake, ja bez korektora (čak ni lošeg) ne smem među ljude, poplasila bih narod. A onda kada smo se videle sam pola vremena, pa i vise imala naocare. Sreća da živim u podneblju gde se naocare za sunce stalno nose, to mi je najvaznija sminka, ako mi verujete!

Bi-kej,
ovaj Garnier nisam probala, a vidim na makeupalley sajtu (odličan) da ima super reviews!! Bas ti hvala, potrazicu i njega.
A tek sto hvale ovaj Maybelline, ali kažu da je discontinued. Steta!!

BigSur,
ako mislis na Smashbox high definition- on mi je vodenast, treba mi nešto jače.

Sad ću lepo da napravim spisak, koje korektore moram da probam, pa pravac Sephora!
Barilli
(bez_izuvanja)
11. april 2012. u 00.50
ja sam garnier kupila u srbiji jednog leta, još ga nisu plasirali ovde. Simpatican je jer ima kofein u sebi pa ima efekat blagog zatezanja koze u tom predelu, pa nekako skupi i podocnjake. Ne prekriva 100% ali je vrlo ugodan

pa kako taj maybelline ako je tako dobar, sto ga ukinuse?
ninocka
11. april 2012. u 01.09
nisam naisla na podatak zašto je ukinut, ali ga svi hvale. sigurno je u pitanju neka opasna supstanca, jer su profit sigurno imali. steta.
efferalgan
(volim kokoske)
11. april 2012. u 03.42
Dok kucam drhte mi ruke...samo želim da nazdravim meni i Pustoj Zelji cije teme još nisu obrisane.

Zivjela Pusta ! Drz' se dobro evo i ja ću !
resistance
(xxxxoooxxo)
11. april 2012. u 03.47
Nema diskusije, živela vlast!
efferalgan
(volim kokoske)
11. april 2012. u 03.50
Ne znam samo ko je na vlasti. Fidel Kastro ili Gadafi :)

ali biće prije da je ovaj prvi, posto je ovaj drugi pokojni.

Živio Fidel Kastro ! :)
resistance
(xxxxoooxxo)
11. april 2012. u 04.03
Ma kakvi, ovaj put Boris!
http://teslio.com/user/Boris
NavyGirl
11. april 2012. u 04.18
Ja se sve vise prebacujem na Lancome, nekako sve im je ok pogotovo tecni puderi koje dosta koristim. Sad sam kupila i jedan Clinique (Clinique superbalanced puder)i meni bas odgovara smanjuje mascenje koze u T zoni i bogami radi :)

Od maskare ova mi je favorit već neko vreme
http://www.esteelauder.com/product/637/3599/Product-Catalog/Makeup/Eyes/Mascara/Sumptuous/Bold-Volume-Lifti... index.tmpl

a od njih koristim i concealer bez koga ne mogu
http://www.esteelauder.com/product/642/2967/Product-Catalog/Makeup/Face/Concealers/Ideal-Light/Brush-on-Ill... r/index.tmpl

Ostalo tipa senke, ruzevi kupujem od bilo koje firme zavisi koja boja mi treba i šta tražim u tom trenutku. Meni recimo Dior nikako ne odgovara, uzasno mi je teska kozmetika na licu i bas sam primetila da sve sto sam probala bila sam razocarana. Opet vecina mojih drugarica koristi bas Dior i njima je super.

Isto par drugarica mi rece da su im Maybelline maskare super i to bas ove zute:
http://www.maybelline.de/PRODUKTE/Augen/MASCARA/Colossal-100-Prozent-black.aspx
Ja ih lično nisam probala tako da ne znam.

I što se tiče parfema (da kompletiram :) kupila sam dva bas prošle nedelje i šta da kažem trenutno su mi favoriti :)

http://www.douglas.de/douglas/index_b0304.html?trac=de.01p.goo.AdWords.douglas_de_marken_a_z.robertocavalli... &zanpid=1616526350460843008

http://www.parfuemerie-pieper.de/shop/eau-de-parfum-natural-spray-164.html?pe=google_merc hant&gclid=CMaFw9CtrK8CFcVe3wodRzBXqw
tamara
11. april 2012. u 04.33
nisam sve citala,nemojte se ljutiti ako ponavljam.
da li je neno stavljao permanentnu sminku.ja bih stavila pre leta pa bih velela cuti iskustva,ako ih ima?:-)
Komunikativna
(($))
11. april 2012. u 04.42


Uh, ja nemam pojma koju sminku koristim jer se sminkam samo u posebnim prilikama. Imam par setova sa senkama pa to kombinujem ali nisu to neke marke. Mene je uvek zao da dam neke pare za senke jer se ne sminkam često :o))

Maskaru koristim Maybelline xxl pro extensions. Na jednom delu je bela, znaci udaris podlogu, pa onda maskara. Izduzi vizuelno trepavice i bas mi je po ukusu. Inače je super i Helena Rubenshtajn. Nju sam koristila ranije, kada sam se cesce sminkala.

Podocnjake nemam, jer fino spavam. Bore nemam, sem smejalica oko usta. Imam lepu kozu, bez mitisera i bubuljica, mada me ovo drugo nekada iznenadi oko ciklusa.

Jedino sto sam dobila brkove pa muku mucim sa njima a pretprošlo leto me je opalilo neko sunce pa sam dobila par pegica na jagodicama.

Šta vi koristite za uklanjanje dlaka sa lica?? Ja sam kupila neke trakice sa hladnim voskom ali ono negde pocupa, negde ostane pa nisam bas zadovoljna rezultatom a na tim mestima mi iziritira kozu pa mi iskoce kao sitne bubuljice (nisu bubuljice). Ne znam dali neko ima iskustva sa izbeljivacem. Laser ne dolazi u obzir jer je moja sestra samo bacila novac na njega a nije imala nikakav uspeh.

doncorleone
(moto)
11. april 2012. u 04.43
Tamara ja imam permanentnu sminku između trepavica, gornjih. Ne kao liniju kreona već bas između trepavica da bi trepavice izgledala gusce. Bez obzira sto samo taj deo imam veoma dobro sam upucena u tematiku. Pitaj šta te interesuje tačno.
Komunikativna
(($))
11. april 2012. u 04.44


Zaboravih parfem :o))

Već godinama koristim Noa

http://www.amazon.de/Cacharel-620769-femme-Toilette-Vaporisateur/dp/B000C1Z2AU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=13341... =8-1

Šta se to brisalo? Nisam u toku, tek dosla sa UrlauBa :o)))
Milica83
(raspevana)
11. april 2012. u 05.00
Ninocka možemo na takmicenje za najpodocnjake! Ja kad sma bar bez korektora izgledam kao bolesnik koji odbrojava poslednje dane. Isprobavala sam razne korektore ali definitivno najbolja kombinacija je korektor+senka u istoj/sličnoj boji, ja to već godinama praktikujem i to je dobitna kombinacija.
ana-anica
(---)
11. april 2012. u 05.22
Maskare sam koristila razne (Maybelline, Lancome, Helena Rubinstein, YSL...), ali sam se prije 5 godina zadrzala na MAC-ovoj „ProLash” maskari. Prije mjesec dana sam se prebacila na MAC „Opulash” maskaru. Za sada sam zadovoljna.

Inače, toplo preporucujem Bobbi Brown pudere (tecne i u prahu), kao i njihova rumenila, olovke za oci, sjenila itd.
NavyGirl
11. april 2012. u 05.26
I ja imam uzasne podocnjake, bez concealer-a ne mogu u svet i koristila sam ga u kombinaciji sa tecnim puderom i onda posle stavim preko ili malo pudera u prahu ili senke, međutim skoro mi drugarica koja se bavi sminkanjem rece da je to uzas za oci jer bilo koji prah na podocnjake isusuje kozu i stvara bore :(((( Samo krema, pa tecni puder i onda concealer i to se blago utapka ili prstima ili sundjerom i kako mi rekose concealer se stavlja u vidu trougla ispod oka pa do kraja nosa. Za jako tamne podocnjake treba koristiti korektore u lila i roze boji jer neutralisu tamno.
Komunikativna
(($))
11. april 2012. u 05.35

Sada da me neko ne shvati pogresno, ali ako imate podocnjake kojima nije uzrok nespavanje, onda mora da je druge prirode. Obično problemi sa bubrezima su prvi pokazatelji upravo podocnjaci. Moja majka je dijabeticar i ima izrazene podocnjake. Hale Beri je isto dijabeticar i ona ih ima. Ja bih proverila krvnu sliku na vasem mestu.
Pusaci obično imaju isusenu i blago zutu kozu. Ja kada sam bila pusac, sva sam bila ruzna i ispijena. Od kako sam ostavila divanjenje, koza mi se preporodila ali sam zato dosta i nabacila kilazu :o))
Milica83
(raspevana)
11. april 2012. u 05.41
Komunikativna znam ja to, inače imam malih problema s abubrezima+nespavanja to je dobitna kombinacija da izgledam ko Marsicanin.
http://www.b92.net/eng/gallery/zoom.php?q=marsicanin&image_id=23816
:-D
Komunikativna
(($))
11. april 2012. u 06.02
:D

Probaj sa kremom za hemoroide. Afrodita kaže da „radi”.

Nemam sada vremena, ali imam neku ogromnu knjigu o lecenju sa biljkama i mislim da ima sigurno nečeg protiv podocnjaka. Pišem ovih dana...
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
11. april 2012. u 06.22
Idi Milice u persun, prepade me s tom slikom, sad neću moći da spavam. :)))
Lolypopa
11. april 2012. u 06.32
Ajd' da se i ja upisem u leksikon. Trenutno stanje mog nesesera:

puder: MAXFACTOR(lasting performance), a za spec. prilike i bolju pokrivenost koristim TRUE COVER. Kameni MAYBELLINE

bronzer: MAYBELLINE, PRESTIGE

senka: DEBORAH, MAXFACTOR

maskara: MAXFACTOR(2000 calorie), još nisam otkrila bolju

ruz: L'OREAL infallible(najbolji ruz ikada), MAXFACTOR

lak za nokte: REVLON, RIMMEL

cetkice: REVLON

parfem: POEME LANCOME



Mislim da je PUPA kozmetika odlicna, al' skupa.

Mayche
(ǝɥɔʎɐɯ)
11. april 2012. u 07.23
Maskaru već dugo koristim loreal double extend (2step) i super mi odgovara. Kupila sam prije par mjeseci loreal 'courbe virtuose' misleci da će biti dobra i ne odgovara mi uopste, sada stoji u ladici. Tecni puder revlon 'custom creations' zato što mogu da mjenjam shades posto mi i lice mjenja boju zavisno koliko smo na plazi. Mac-ove sjenke i victoria secret lip gloss- ne koristim karmine. Inače ne sminkam se puno, samo malo foundation kad mi je svjetlije lice ali čim potamnim preko dana ga ne koristim. Najviše za izlaske uvecer.
Parfeme volim lagane i trenutno koristim victoria secret heavenly, feragamo - incanto i romance. Ponekad stavim jadore - klasicni ali ne bas često. Volim i Guess parfem onaj u dugackoj rozoj bocici, zaboravila sam kako se zove. Bas bi mogla i nešto novo da probam dale ste mi par dobrih ideja.

A kremu za lice još uvijek moram da pronadjem, za sada na šta naletim.
malamazaa
(Maza)
11. april 2012. u 07.26
Jaoo, ja obozavam sminku, nenosim puno, volim da je diskretno, za vecernje kombinacije, naravno nešto jače... Ali uvijek nešto novo probavam. Za mene najbolja linija sminke je definitovno MAC, od pudera, sjenila, ruzeva, rumenila, zaista meni sve odgovara. Za laganiju varijantu koristim Max factor puder u kamenu - translucent, i super je. To je vise da pokupi masnocu i sjaj sa lica ako ga ima... Ali MAC je MAC, zaista... kada je nekakav vecernji izlazak u pitanju, kao da me je profesionalac nasminkao, sa jako malo truda...
A od parfema volim Bvlgari Green Jade, i Omnia, moja 2 omiljena prafema, od svega ostalog mi dodje muka...
ninocka
11. april 2012. u 09.21
Uzrok podocnjaka ne mora da bude ni ne spavanje, ni bolest, već je često genetika. Jednostavno je taj deo lica prekriven veoma tankom kozom, pa se providi :))

Super ste mi savete dali. Bas ću pokusati da nanesem prvo korektor, pa senku u istoj boji. Ili da kombinujem korektor sa tecnim puderom. To nisam radila ranije, jer tecni puder retko koristim, znaci nije u osnovi moje dnevne sminke).

Hvala, drugari!

precious
11. april 2012. u 09.31
neko spomenu Lancome pa onda Avon!! dvije totalne suprotnosti.
jednom sam narucila neki sjaj za usne od Avona i nije mi se svidjelo. jel ima neki proizvod njihov da vrijedi uopste?

inače, meni sjaj za usne traje mnogo manje nego karmin.za cas se protosi.

jednom sam kao korektor koristila cream powder foundation, slcajno nasla neki prozvod sto je discontinued i mnogo bolje obavlja posao nego recimo ovaj Smashbox koji je kao sto neko rece previse vodenast..
Rinzo
11. april 2012. u 10.00
Ninocka - evo još jedna sa toliko velikim podocnjacima da imam i nadocnjake (ako znaš šta je to).

Anyway - pobedna kombinacija je sledeća - ovaj Mac-ov conceler moras da ribas da skines ali zato sve pokriva:

http://www.maccosmetics.com/product/shaded/157/10181/Pro-Longwear-Concealer/index.tmpl

Preko njega - YSL touche eclat:

http://www.yslbeautyus.com/Touche-%C3%89clat/141YSL,default,pd.html

I ništa se ne vidi - ko da nisi nasledila podocnjake a naspavala se 12 hrs.
Isidora_C
(U,u,u - sapuce mrak...)
11. april 2012. u 10.04
He, he, Komunikativna, to za pusenje ne vrijedi za svakoga. Da se ne ureknem, još u srednjoj mi je jedna profesorica govorila kako ću da unistim svoj lijepi ten, ali evo još guram bez krema i pomada sa 46 godina.

Moja jedna rodica misli da sam 'vako ocuvana jer živim u zemlji sa vlaznom klimom, dok je teorija jednog mog strica kako je to zato jer je nama na Zapadu zivot laksi i bez sekiracije :-)
ninocka
11. april 2012. u 10.14
Rinzo,
ovo je super fora u koliko stavljam potpunu sminku, ali ne ako stavljam samo korektor. Mislim da bi onda bilo mnogo uocljivo da je jedan deo lica nasminkan (oci), a drugi nije. Meni treba nešto primenljivo svaki dan.

Evo jednog proizvoda koji će vam biti super ako imate podocnjake, jer unosi svetlost u deo oko (vizuelno skrece paznju na taj osvetljeni deo, a ne podocnjake):

http://tinyurl.com/6t4bqex
precious
11. april 2012. u 10.28
Bez krema i pomada uz mnogo cigara ikafe.ti si isidora fenomen ybt,trebala si to patentirati I zgrnuti lovu:))

Ja mislim da je tajna u tome sto imaš mladog muza;)
tamara
11. april 2012. u 10.29
doncorleone-jel dovoljno samo to staviti i posle si mirna ili se treba podebljavati?koliko traje?
precious
11. april 2012. u 10.35
Ma to to je bukvalno tetovaza na kapku.radila moja tetka,imaš permanentni krejon..
Barilli
(bez_izuvanja)
11. april 2012. u 10.53
idem sad u kupovinu i ima da kupim sve ovo sto ste naveli hahaha

ninocka, gde turis ovaj brightener? je l bas na podocnjake?
Isidora_C
(U,u,u - sapuce mrak...)
11. april 2012. u 10.54
He, he, Precious, ako je do muza, prije će biti da je zato što sam se otarasila starog :-) Moja mama misli da je u pitanju to što sam ‘ista svoj tata’ i sve mi je polako i na tenane.

Uglavnom, primijetila sam da je tačno da poslije cetrdesete dobijas lice koje zasluzujes kako to Englezi kažu. Oni koji se puno mrste dobijaju bore of mrstenja, a oni koji se puno smiju od smijanja. Ovi drugi automatski izgledaju ljepse i tu kreme ništa ne pomazu.

Najgore mi je kad neko ode na operaciju ociju, pa dobije onaj glupi izraz lica sa vjecno podignutim obrvama i izgleda kao riba na suvom.

Kad govorimo o ljepoti, ova snajka mi je dobra:

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2124246/Samantha-Brick-downsides-looking-pretty-Why-women-hate-be... iful.html

Da je kod nas, ne bi je ni primjetili.
tweety_m
(?)
11. april 2012. u 10.55
Jesi ti Isidora Hercegovka ili sam se presla.To je definitivno teritorijalno nešto sve i jednu Hercegovku koju znam izgleda jedno 10 god mladja,sve tanke,brze,zilave ima tu nešto.Sve su strasno mladolike.
Milica83
(raspevana)
11. april 2012. u 10.59
Ej žene ima li u Srbiji ta MAC kozmetika? vidim nju najcesce spominjete
precious
11. april 2012. u 11.03
Isidora,ne znam da ti je kakav gen,kozu ipak treba njegovati.pa meni je mama kao djetetu mazala lice niveom I ruke soleom:)

Da,popularna tvigi,symbol mrsavosti

Barilli,don't spend too much money:)
Isidora_C
(U,u,u - sapuce mrak...)
11. april 2012. u 11.06
Taj sam, Tweety :-) Imam visine, ali nisam tanka kao one sa brda i planina. Imam i gena sa plodnijeg podrucja, pa tako i malo viska kg (najefikasnije sredstvo protiv bora poslije cetrdesete :-)) i grudi junacke :-)

Elem, evo opet ove engleske 'ljepotice':
http://tinyurl.com/c5kvaaz
precious
11. april 2012. u 11.06
Ja znam jednu hercegovku,koza joj ko opanak,sadila žena duvan od malih nogu a sunce przi..
Isidora_C
(U,u,u - sapuce mrak...)
11. april 2012. u 11.07
Za ovu je i Twiggy ljepotica :-)
oceania
11. april 2012. u 11.09
ahahaha isidora jaoo , ja pre neki dan komentirala tamo da ne samo sto je ona ljepotica tek muzic kako je ljep;) najsmesnije mi je sto je tri dana na daily mailu ovo islo sa redovnim update-ima ..maltene ljepotica na slusalici sa redakcijom i samo i samo baca bisere..;))
Isidora_C
(U,u,u - sapuce mrak...)
11. april 2012. u 11.22
Precious, sunce je sigurno najveci neprijatelj koze. Dovoljno je otici u bilo koju mediteransku zemlju. Dzaba im sva njihova zdrava hrana i sto žive 100 godina kad pola od toga provedu izgledajuci kao buldog – toliko nabora na jednom mjestu! :-)

Ja lično smatram da se u vlaznoj klimi koza sama od sebe regenerise i ponekad je stvarno bolje ništa ne dodavati i ne oduzimati. Osim toga, i ovako me Bog dao sporu - da se još sminkam, ne bih izisla iz kuce do podne.

Oceania, 'ljepotica' je legenda. Ima, doduse, žena koje zrace, ali ovako na slici stvarno ne izgleda fatalno. Ja npr. ne bih uopste bila ljubomorna na nju :-)
precious
11. april 2012. u 11.23
Sa mnom radi jedna nasa ,malo mladja od mene,lijepa kao lutka ali kad se jasmine pokazu se crow feet oko divnih plavih ociju.meni izgleda jako neprivlacno ali sam vidjela da joj je i mama potpuno ista. A ova sto sam je već sppminjala Argentinka uradila usta pa izgeda kao patka.uzas!
precious
11. april 2012. u 11.27
*nasmije komp prvodi Automatski..
ninocka
11. april 2012. u 11.31
Barilli,
ovaj brightener se stavlja u ugao oka, između korena nosa i početka oka. Bas mu daje sjaj u tom delu, znaci skreces paznju sa podocnjaka.

Kupi ga u Sephori, jer i ako ti se ne dopadne, možeš ladno da vratis!
Rinzo
11. april 2012. u 11.47
Touch Eclat je isto brightener

Ninocka - verovala ili ne, ako ti pogode boju, conceler pa brightener se manje primecuje nego samo conceler i bez druge sminke.
shargarepa
11. april 2012. u 12.16
Evo sad sam bila u prodavnici i ovog Maybelline Instant Age Rewind Eraser Dark Circle Treatment korektora ima na tone. 11.99$ kosta.

Da, ja sam u Kanadi.
doncorleone
(moto)
11. april 2012. u 12.38
Tamara tretman se uradi jednom pa se ponovi za par nedelja. Iz razloga što se deo koji se tetovira, da kažem sasusi, i kad ta krastica odpadne povuce malo boje sa sobom. Posle zoga si mirna godinama. Iz našeg iskustva imamo musterije kojima je trajalo 3 ali i žene kojima traje već 8 godina. Potpuno isti način rada i iste farbe ali zavisi i od koze. Posle drugog tretmana ti vise sminka nije potrebna za taj deo koji si uradila. Moja preporuka ti je da ne radis u crnoj boji, siva ili neka „meksa” izgledaju mnogo prirodnije i lepse. Obrati paznju da nadjes kozmeticara koji ne koristi boje koje u sebi imaju olovo.

Ako imate još pitanja slobodno pitajte, da ne davim bez razloga.
doncorleone
(moto)
11. april 2012. u 12.40
Zaboravih da vas pitam koje tretmane i šta koristite za nokte i na rukama i na nogama. Imate li prirodne ili gel ili akril nokte?
ninocka
11. april 2012. u 12.47
Eee Rinzo, super za ovo, bas ću pokusati!!
Gala06
(......)
11. april 2012. u 12.50
Ja imam gel- french, uglavnom. Ponekad stavim i gel u boji.
ninocka
11. april 2012. u 13.10
Uhhh to mi je opsesija, čini mi se vise nego sminkanje.

Iskljucivo i samo lakovi, nikakvi gelovi, akrili i slično. French ne podnosim, naročito ako su nokti dugi, pa seceni ravno (uzzasss).
Nikakve nalepnice i slicice, takođe uuzassss.

Ruke: volim da su lepo izmanikirani, negovani nokti i ako su malcice duzi onda neka mlecna boja. Moj omiljeni look su ipak 'tresnjice': sasvim kratki nokti i tamno, tamno crveni lak (npr. Chanel 18 ili sličan). Leti volim koralne boje kada su ruke pocrnele.
Crni lak nikada ne stavljam, jer meni ne stoji.
Pošto sam kod kuce sa malom decom (čitaj perem i ribam po ceo dan :), često su mi nokti premazani samo bezbojnim lakom ili čak nikakav lak, ali obavezno lepo oblikovani.

Noge: najcesce tamno crveni lak ili mlecni. Uvek imam lak na nogama, pod obavezno.

Gde me nadjoste sa temom!!
Svaka cast postavljacici :)))
tweety_m
(?)
11. april 2012. u 13.27
Eh nokti su mi bolna tacka,narastu do duzine koju volim i onda pukne jedan kod otkopcavanja/zakopcavanja auto sjedista i ode sve u persun.Svijetle boje uglavnom koristim ili bezbojni sljokicama (estrada majka).Francuski ne volim ovaj u USA (ravni i nekako su im vjestacko debeli nokti),mada kad sama sebi uradim sa onim tracicama budem zadovoljna.Moj problem je sto lakovi spadaju i onda je tu svakodnevno lakiranje,zato i koristim svijetle boje.
Barilli
(bez_izuvanja)
11. april 2012. u 14.00
i ja volim te neutralne boje, ali me nerviraju lakovi jer se brzo skidaju. Radila sam u Srbiji gel jednom i stvarno su neunistivi, međutim posle mi je trebalo jako dugo da se oporave nokti I ja imam ove kao tweety sto lako puknu sa strane. A sto sam pre neki dan ubola boju OPI laka-onako plavo-sivi, pa sa blagim blagim svetlucanjem. Blue steel! fenomenalna boja. Nije to naziv boje, cekajte-evo: I have a herring problem se zove boja, haha.
http://abbienail.blogspot.com/2012/03/opi-i-have-herring-problem-swatches-and.html
Još jedan sličan od essie: Fair game se zove
http://www.beautyjunkiesunite.com/WP/2011/05/08/essie-resort-collection-2011-review-reviews-swatches-da-bus... or-mine-fair-game/
treca slika po redu

kad sam nalakirala, muž i deca se pitali šta mi je odjednom hehe
bi-kej
(dokona)
11. april 2012. u 14.33
I ja sam ovog mjeseca posebno opterecena lakovima za nokte!
Najviše volim Essie i OPI, svijetlije za ruke, tamnije ili jarkije na noge.. citala sam dosta pohvala za Butter London marku, ali su prilično skupi u odnosu na prethodne.
precious
11. april 2012. u 15.03
pazite tema Deca u avionu na naslovnoj stranici SC među izdvojenim a kad pritisnes nema ništa:))

moram malo da se pohvalim i da priznam da imam dugacke tanke prste i lijepe nokte i nikad ne stavljam plasticne. lakovi OPI, stvarno najsiri dijapazon boja, Mac,Borghese..a kakve boje ima Chanel ono je strava..

volim ove nijanse sto je ninocka nabrojala,crvene i koralne za ljeto pedikir i sandale, super!!
skoljka
(student)
11. april 2012. u 15.04
Ja isto iskljucivo Opi i Essie, imam punu korpu, al kad malo bolje pogledam sve su to neke slične nijanse (a uvijek kao kupim drugaciji i kad dodjem kuci ono isti ko sto već imam:), ili su mi 'mauve' (onako sucmurasto ljubicasto-roze) ili svijetli roze/bez za ruke. A imam par narandzastih i crvenih, to mi je lijepo kad pocrnim.
Nego, šta mislite o ovim najnovijim gel lakovima, sto kao traju po 2-3 nedelje? Vidim OPI ima kolekciju. A ako se radi manikir u salonu ovaj kosta ekstra $20 na cijenu. Dal se to isplati, jel neko probao?
Jedino sto mi mnogo smeta je sto više ne izbace formaldehid iz tih lakova. Čini mi se OPI je najgori, toliko se osjeca (možda je zato i toliko postojan:(
Što se sminke tiče, ja koristim mineralni puder (Bare minerals) i prezadovoljna sam. Podocnjake nemam neke strasne, al imam YSL concealer koji mi je sestra poklonila (valjda kad me vidi pa se sazali:( i odličan je.
Ja nisam od onih sto trose pare i pare na sminku(a i bez toga kad mi racun za vizu dodje ja se bacam u očaj). Kupim samo nešto sto je provjereno i sto znam da ću koristiti (obično mi moja sestrica i makeupalley kažu šta valja).
E, da i Nars rumenilo imam i to mi spada (zajedno s puderom) u 'essentials'.
doncorleone
(moto)
11. april 2012. u 15.10
Skoljka gel-lakovi koliko su dobri toliko su i losi. Prednost im je sto drže jedno 2 do 3 puta duže od običnog laka, idealno kod tamnijih boja. Mana je ta sto moraju obavezno ispod UV zraka, znaci ne može u kucnoj radinosti. Posebna mana je ta što se skidaju tako što se nokti potapaju u specijalnu tecnost da bi se oni rastvorili, poprilično hemije. Inače u kombinaciji sa gelom su super i nema stete.
ninocka
11. april 2012. u 15.22
bi-kej,
ti lakovi koje si pomenula 'butter london' su super jer ne sadrže 3 komponente koje su prilično nezdrave kada ih udisemo prilikom lakiranja. imam jedan njihov lak i super je. lepo se razmazuju, a imena boja su im haos!!

bi-kej
(dokona)
11. april 2012. u 15.37
Bas ću da probam sledeći put kad naletim, hvala ninocka :)

tweety_m
(?)
11. april 2012. u 15.37
Kad spomenu ninocka već udisanje to, neki dan sam radila neki test za body&cell detox,između ostalih pitanja ima i da li koristim lakove za nokte i aceton.
ninocka
11. april 2012. u 15.51
pa da, to su isparavanja uzas živi!
acinica
(vaspitač)
11. april 2012. u 17.51
E dame moje ja sam konačno otkrila neverovatnu kremu za pete koja stvarno 'radi'...inače moja stopala su katastrofalno 'suva',uvek je bilo te 'kožice' i na peti i oko noktiju,sve u svemu muka...dok mi drugarica nije preporučila nešto veličannstveno...običan krem za pete iz državne apoteke-medicinska kozmetika,bukvalno se i sa jednim mazanjem rešava problem,svaku noć posle tuširanja namažem i moja stopala su fantastična,sve je na biljnoj bazi i košta neverovatnih 142 din!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Što se tiče nokiju od prošlog leta sam otkrila čari gela na noktima...puder tečni 'la prairie',bez maskare nisam bila ni jedan dan od 15.godine,dugo sam koristila 'l'oreal'...pa malo Lancome neke 2 vrste,trenuto korisstim max factor 2000 kalorija i prezadovoljna sam,senke i rumenilo 'bourjois'...
Vanderbilt
(whatever)
12. april 2012. u 00.17
acinice, reci gde kupujes tu kremu...i na bazicega je? Ja mislim da svaka apoteka pravi svoju neku kombinaciju za kreme, tako da nije svejedno ni gde kupis.

Ko spomenu gore kratke tamno crvene nokte :) Obozavam to! Kratki nokti, seceni ravno - ili tamni lak ( tamno crveni, crni, sivi, bordo, tamno ljubicasto itd...) ili sedefasti svetli. To mi je bio zastitni znak pre dece, ali sad to samo u specijalnim prilikama jer bih ga tačno mogla dva puta dnevno skidati i stavljati.Od lakova najviše volim Max factor, ima jedan divan svetlucavi boje peska koji samo u Srbiji mogu da nabavim i uvek donesem par bocica, ovde se svi uvek odusevljavaju tim lakom, mnogo je drugaciji od ovdasnjih sedefastih.

Kozmetiku uvek koristim maksimalno prirodnu tj netoksicnu i ne gledam na ime već sadrzaj. Sto manje sastojaka to bolje. Karmin ne koristim, puder ne koristim.

Senke i korektor - Pupa (maskara im je shit)

Rumenilo - Max factor ili Mac

Olovka za obrve - Elizabeth Arden (superiorna u odnosu na mnoge druge koje sam probala i već godinama samo to kupujem)

Maskara - uvek u potrazi za dobrom, trenutno koristim Loreal Voluminous Fake Lashes i dobra je, radi bas to što piše na kutiji.

Parfem - trenutno Voyager od Hermesa. Hermes ima neke divne parfeme koji su neverovatno zenstveni i elegantni a bez i trunke cvetnih mirisa.

Inače mrzim zatrpavanje kozmetikom, sminkom, mirisima, kremama itd... i sama sam tome nekad bila sklona, dok mi nije pukao film pa sam se svega otarasila. Sad imam samo ono sto i koristim, ni manje ni vise. I mnogo je lepse tako.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
12. april 2012. u 02.31
Vecina China Glaze je bez tih Big 3 kemikalija. Zavisi od kolekcije, ali ja mislim da uglavnom jesu.
Imam dosta lakova od istih, super su im boje i relativno dugo traju. Volim tamnije boje, pogotovo na kratkim noktima i ljeti na nogama.
Definitivno imaju drugaciji miris od OPI koji u vecini starijih kolekcija ima Big Bad 3s.
Ja China Glaze kupujem bukvalno za dzabe iz USA. Obično odjednom uzmem po 4,5 flasica i sa postarinom me izadje oko AU$25.
Sad sam malo ohladila sa kupovinom jer im je ponestalo boja po mom ukusu. :P Rozikaste i na sl. fazon lakove ne podnosim. hehehe
Lolypopa
12. april 2012. u 04.03
acinice, još da nam kažeš kako se zove krema :)
goffman
(She\'s gone)
12. april 2012. u 04.31
onaj concealer YSL radi provereno. ja mu se „vracam” godinama.

za pete i problematične,suhe delove tela, koristim elizabeth arden- Eight Hour Cream. to mi je ujedno i kako moj sin rece: carobna krema, koristim je za bukvalno sve.od opekotina, ugriza, posekotina.

nego, kako vi po pitanju nakita?
kada sam bila mladja, tako, oko 20-25 nosila sam velik (i tezak) nakit,uglavnom nausnice a onda = sve ostalo.

danas imam tri/četiri prstena (obično nosim samo dva), par satova i to je to.
leti su mi naocale pod obavezno.
velike torbe/novcanici/rukavice u bojama.inače sam stalno u crnom.

p.s: da prijavim, dodje mi paket sa uljima juče.narucila sam: argan, emu ulje, kokos ulje, ulje iz semenke breskve i još nekoliko koje ne znam kako se zovu na nasem. suuuuuuuper! i hvala za predloge.
Lolypopa
12. april 2012. u 04.32
interesantno mi je kako se na TiM sa ovom temom odmah pojavila i reklama za loreal puder
-Layla-
12. april 2012. u 04.46
Kozmetiku obozavam, a pocela sam da se sminkam sa 14 godina. I na porodjaj sam otisla doterana, sa sve nalakiranim noktima, ja sam jedna od tih:-)Jes' da sam posle tri sata već izgledala kao cudo, ali otisla sam doterana.
Ja sam naucila da nije sve skupo dobro i da nije sve jevtino loše. Juče sam kupila neki lak za nokte od 1.5 euro, super je. Ništa losiji od opi, essie itd. Što se tiče maskare, za mene je L'Oreal zakon. Ja nisam imala sreće sa Lancome maskarama. Nekako su mi suve i ne rade posao. Najbolji tecni puder na svetu za mene je Dior fond de teint serum. Koristim Dior pudere već 13 godina i za mene su zakon, isto kao i njihove senke za oci. Postojane, super pigmentacija. Olovka sa usne, po meni Este Lauder i Bourjois, rumenila od Bourjois su isto super! Najbolje rumenilo ikada za mene je bilo Lorealovo u stiku, nema vise da se kupi. Karmin-MAC! Parfem-Chanel Chance, ili Mademoiselle. Volim parfemisana mleka za telo, ali i Vichy je super. Za tusiranje najviše volim Dove, a sampon Wella za farbanu kosu, je po meni najbolji.
Što se tiče krema za lice, dugo sam koristila Clinique gelastu kremu, a sada već par meseci koristim neku od 2-3 eura iz supermarketa Aldi, procitala sam da su mnoge žene bila zadovoljne i sada sam i ja jedna od njih. Odličan scrub za lice je Clinique 7 day scrub, a za scrub za telo od Sabon-neprikosnoven.
Scrub za ruke od Herome je odličan, ali i od marke Douglas je super. Mnogo lepo mirise. Za suve pete koristim Sabon kremu, dobro radi posao.
Komunikativna
(($))
12. april 2012. u 05.39

Ja se jedva umijem i operem zube ujutru. Kosu sam osisala na kratko, pa je samo procesljam prstima ujutru, ali mi se vise svidja onaj buntovnicki look. Ne da nemam vremena, nego se sva proteglim po krevetu, mazim sa malenim, golicam, stipkam, ujedam dok ga ne probudim. Mazu izgolicam svuda i pod pretecim, „ustaj ili ostajes kuci sama” :o))

Nekada će mi nedostajati ova faza pa ću verovatno i ja da postavljam ovakve teme... Nego, za ruke sam otkrila neku totalno bezveznu sa ureom. Meni su ruke zimi katastrofa, sve ispucane pa i krv prozvrca koliko ispucaju. Godina sam koristila neutrogenu dok je jedno vece nisam pronasla u kupatilu pa uzmem ovu za pete sa ureom :o))) Prenocila sam sa njom+ rukavice i ujutru nisam mogla da verujem kako mi se koza regenerisala i kako je sva bila zategnuta i glatka.

Nokte ne lakiram, jer me nervira kada se oljusti ili izgrebe lak. Šta ćeš, u sluzbi poziva mi je da ribam, cistim, perem,zatezem... Koristim trenutno moju „carobnu kocku”. Radi se o turpijanju noktiju, glancanju pa preko stavim ovu kremu za pete :o) Drzi glanc do 10-ak dana, pa posle opet. Ništa hemija, nikakva isparavanja i sl.

Mnogo je lep onaj mat lak sto je neka postavila gore, ne znam sada tačno koja. Onaj pepeljasto siv. Takve lakove sam ranije koristila ili crn, tamno plavi, ma prava vamp zenska svojevremeno. Sada mi se prirodno vise dopada pa frech doteram sa onom olovkom, ali kada imam vremena.

Niko da mi da savet za brkove. :o))))
Teogopa
(HECTBAPHA)
12. april 2012. u 09.46
Vanderbilt, vala bas to za nokte. Ne vredi mi bacati pare za manikir vise. Ni ne idem. Potrosim silne pare, dodjem kuci, dok se okrenem tri puta, već negde malo spalo.
Inače sam uvek radila french, ali sad samo premazem bezbojnim. Osim za neke bas specijalne prilike. jedino da stavljam one gelove, ali to sam jednom radila i rekla vise nikad. unistilo mi je nokte.

ja volim tamo crveni lak na nogama, ide mi uz svaku kombinaciju.

mariella
(student)
12. april 2012. u 12.52
Ovo je super tema.Ja isto kozmetiku obozavam. Imam masnu T zonu i konacno sam pronasla tecni puder koji je fenemenalan - Estee Lauder Double Wear, sve pokriva i ne mastim se uopste po cijeli dan. Svidja mi se što se može nanijeti vise i manje, kako kome odgovara. Za podocnjake Lancome Effacernes concealer - dobar je. Za lice kao sto je ova gore spomenula iz Aldi-ja, stvarno je super. Maskara - svasta sam probala, dobre su mi od Lancome i Dior show, trenutno koristim Clinique High Definition - isto dobra, ruz MAC - nigdje nema toliki izbor boja, a meni i dugo traju. Ja odem i kupim kozmetike u onim outlet mall-ovima u Cosmetic Company Outlet i Lancome outlet - tu bude jeftinije nego u department stores.
acinica
(vaspitač)
12. april 2012. u 13.21
Loly...Vanderbilt,samo KREM ZA PETE,apotekarska ustanova Beograd,dakle u svakoj državnoj apoteci u Bg-u je krem isti,savršen...na bazi uree i nekog peruvianskog balzama,ali mi baš miriše na propolis i ima tako neku bež-žućkastu boju,ma šta da vam kažem,savršenstvo...moja drugarica redovno nosi svojim rođakama u Americi :))))))))))!

Što se noktiju tiče,jes' da gel uništi nokte ali oni izrastu novi ,ipak je to tkz. mrtvo tkivo...
doncorleone
(moto)
12. april 2012. u 13.39
Ma nije gel sto unistava nokte već preterano turpijanje noktiju pre nanosenja gela ili neadekvatno skidanje gela.
Barilli
(bez_izuvanja)
13. april 2012. u 17.21
Eeee, evo, Barilli isla u Sephoru:
http://farm6.staticflickr.com/5349/7074735039_fa8772aa35.jpg

preporucili mi ovaj concealer, hourglass, probacu pa javljam kakav je
tweety_m
(?)
13. april 2012. u 18.16
Evo sinoć sam dobila info za kozmetiku bez toksina,evo vam sajt pa malo prostudirajte možda ima nešto interesantno

http://www.alexandvon.com/VendorList.aspx
oceania
14. april 2012. u 07.24
Da mi je da uzmem taj lak gore u jeans lagano svetlucavoj boji i udjem u moje omiljene true religion farmerke , sa jednom nezno belom kosuljom ili majicom ufufufuf prelepo.:)

Na slici gore vidi se neki Donna karan deodorant jel to cudo dobro radi bas bih probala..

ja ne mogu da poverujem da imate toliko problema sa podocnjacima kao sto o tome pricate.. jel ima neka ovde recimo Ceda jovanovic podocnjake? sumnjam ..
Barilli
(bez_izuvanja)
14. april 2012. u 10.06
oceania, ovaj donna karan sam spazila na kasi dok sam cekala u sephori, znaš ona mala pakovanja za put. Toliko mi se dopao miris...nešto puderast, pa ima neku „dubinu”, ma kulturan strasno. Neko rece(je l Vanderbilt?) samo da parfem nema cvece u sebi e tako i ja ne volim cvetne mirise. Zove se Cashmere Mist. Nije ništa zdrav, čak piše i anti-perspirant, sigurno ima aluminijuma, ali mirisu nisam mogla da odolim
BigSur
14. april 2012. u 12.38
Barilli - je li ti se svidja ovaj korektor Hourglass? Javljaj molim te ako valja.

I ja sam čula da je ova Buxom maskara dobra - nisam probala.

Barilli
(bez_izuvanja)
14. april 2012. u 13.05
Hvala ti BigSur, sto si me otrgla od dosadnih kucnih poslova i naterala da probam sminku. Naravno, dok sam probavala, zvali su me muž i deca jedno 3 puta najmanje da me nešto važno pitaju :)

Elem, ovako- sve mi se dopada.

Ja osim sto imam podocnjake, imam i puffiness ispod ociju zbog tiroide pa to nije lako sakriti. Prvo sam stavila kremu, pa malo tecnog, pa onda hourglass concealer (u stiku je) stavljala sam po malo iz dva tri navrata, i tapkala prstom. Onda sam preko stavila touche eclat, koji je fenomenalno osvetlio oko. Bas sam zadovoljna i nijansama, jer nisam na drugi deo lica stavljala sminku. Da sam stavila ten i na lice, tek bi onda bilo super. Ovako, sto kaže ninocka za svaki dan, nije uopste loše, i deluje kao da nemam ništa na licu!

Maskara je fina, jer lepo razdvaja trepavice. Juče sam u Sephori probala Diorshow i kad sam dosla kuci trepavice su mi se onako slepile, onako „clumpy” su bile. Ova Buxom ima lepu cetku, na njoj ne ostaje mnogo maskare, nego bas onako fino

Dezodorans je predivan, malo kremast, a miriseeee

inače vidim da svi hvale online neki concealer Cle de Peau, samo kosta $70. Je l probao neko taj?
Gala06
(......)
14. april 2012. u 13.12
Milice, kupila sam Vichy puder, danas. Jbt, ovde u Bg kosta 2000 din. Dali su mi uzorke da probam, nije loše...
precious
14. april 2012. u 13.37
kako može „mirisni dezodorans” donna caran pa onda parfem Clinique? ili jedno iskljucuje drugo?

ja recimo kad stavim neko mlijeko za tijelo intezivnog mirisa ne stavljam parfem koji je sasvim suprotnog. imam Pacifica body butters, famozne arome, ako ako voli svijece, bozanstvene su. to je neka americka firma, može da se kupi online Pacifica.com
precious
14. april 2012. u 13.39
Barilli
(bez_izuvanja)
14. april 2012. u 13.40
ne stavljam svaki dan ni jedan ni drugi. Izbegavam dezodoranse odnosno antiperspirante sa aluminiumom, pa svakodnevno koristim nešto drugo. Ovo će biti za specijalne prilike. A i parfem je onako malo „tezi” nije za svaki dan
safira
(.)
14. april 2012. u 19.25
Garnier bb tonirana krema nije losa za svaki dan, prekriva sitne nesavrsenosti, može u nekoliko slojeva, koza deluje zdravo, ali je vise za suvu kozu, ja moram malo praha na nos.
xxxxx
(ece)
14. april 2012. u 20.16
za skidanje dlaka s lica preporucujem treading, mnogo bolje od voska, bolno ali brzo se uradi i jako efikasno, i ne iritira kozu
Teogopa
(HECTBAPHA)
15. april 2012. u 00.28
ja sam radila obrve tredingom i meni nije bas bilo bolno. Ali mnogo mi je lepse izgledalo nego cupkanje i nešto sl.
tweety_m
(?)
15. april 2012. u 00.31
I ja radim „koncem” i mnogo mi bolje nego pinceta ili vosak,ocas posla one to ocerupaju.
BigSur
15. april 2012. u 01.01
Barilli - morat ću i ja Buxom maskaru da probam! Drago mi je da si nasla ono sto ti se svidja. Ima previse proizvoda, previse.
Vanderbilt
(whatever)
15. april 2012. u 10.09
Ja sam jednom gledala kako se radi to cupanje koncem, i prvo nisam mogla da verujem uopste da je to moguće pa još tako brzo. Žene koje su isle i na konac i na vosak uvek kažu da im je mnogo lepse posle konca, samo me interesuje - u cemu je tačno razlika (kad govorimo o rezultatima)? Nisam nikad probala, imam u komsiluku možda bih otisla al' se sve nešto bojim... No interesuje me u cemu se ogleda razlika, šta je lepse posle konca nego posle voska i pincete?

River
15. april 2012. u 10.50
probala sve i svasta,lutala dok nisam naisla na EMINENCEhttp://us.eminenceorganics.com/

ništa bolje od njihovog pudera,ne zatvara pore,pakovano je u specijalnoj cetkici sa kontenjerom tako da ga je jednostavno nanijeti na lice i vrlo je prakticno,ima i SPF 30.Zaista nešto fenomenalno

što se tiče parfema godinama koristim isti Emporio Armani SHE
xxxxx
(ece)
15. april 2012. u 11.21
konac je bolji od voska, vosak može da osteti kozu, da bude previse vruc, da zacepi pore, da se pojave sitne bubljice i sl... Ja treading radim kod jedne žene iz Irana i oni to zaista najbolje rade to im je u tradiciji. Sad što se pincete tiče, pa teško bi bilo brkove pocupati sa pincetom, uglavnom ima vise sitnih dlaka. Ta žena mi je rekla da kad se dlake cupaju sa pincetom vise urastaju posle, zašto ne znam. Ja brkove radim koncem, a obrve sama cupkam pincetom, ali svakih 6 nedelja odem kod nje da mi ih fino oblikuje sa koncem.
Ilkka
15. april 2012. u 17.05
Sminku = Shiseido

Parfem = Flower od Kenzo-a
Ilkka
15. april 2012. u 17.08
inače za svaki dan koristim parfimisani dezodorans Flower, a imam i parfem Flower koji koristim povremeno.
Isidora_C
(U,u,u - sapuce mrak...)
16. april 2012. u 08.09
Indijska tradicija? XXX, a kako mislis da su naše žene po selima rjesavale problem nabusenih obrva? Nisu sigurno cekale da se izmisli pinceta i donese na selo.

Meni je isto skidanje voskom ili koncem, a i nijedno ni drugo nije bezbolno. Dobro je da mi brkovi još nisu izrasli :-) Nema sanse da bih ja to skidala bilo voskom bilo koncem.

Elem, ako skidate brkove, nemojte to da radite poslije odmora. Bila tako jednom jedna koja je uradila depilaciju kad se vratila... Umjesto crnih brkova dobila je bijele :-)
Ilkka
16. april 2012. u 10.12
brkove???

uf..dobro je da nemam taj problem. ja sam „maljavost” (i boju koze/ten) nasledila sa majkine slovenacke strane, tako da gotovo uopste nemam dlaka na nogama i one koje imam su jako jako svetle.
brkove naravno nemam. :=)
precious
16. april 2012. u 10.17
ja koristim staru dobru pincetu za obrve, brkove nemam još al kažu oce to s godinama..
mia55
16. april 2012. u 23.51
Maskara- Lancome Hypnose
Sjenke- Dior i MAC
Karmini-MAC
Rumenilo-Hoola Benefit
Parfem trenutno-Play For Her Givenchy
Konac mi mnogo vise odgovara od cupanja obrva voskom, ponajvise jer sve skine, za razliku od voska, poslije kojeg mi ostaje crvenilo, i nije precizan kao konac.
Ima li neko preporuku za kremu za ruke?
oceania
17. april 2012. u 05.23
obavezno probacu taj od Donna karan privlacno deluje! i ja isto radim volim neki bez aluminijuma i onda neki ovako kulturni deodorans.

Vanderbilt ja sam videla da to sa koncem daje lep oblik obrvama jer ih nekako „nalegne” i to se vidi kod onih koje imaju dugacke obrve sa krivinom i sl. daleko prirodnije deluje nego sa pincetom i forma je skladnije tako sam bar videla kod nekih koji su to uradili.

jao ja nemam mamu iz slovenije a isto nemam ni brkove ni nešto obrve za cupati ni dlacice po nogama ni rukama.. ovakvih kao ja su možda pola vojvodjanke ,zamisli to illkich :)
xxxxx
(ece)
17. april 2012. u 16.05

E pa sad, što se tradicije tiče (mada potpuno nebitno), ja ne znam ni jednu nasu ženu koja to radi, niti sam ikada za to čula kod nas. Čak kad odem na odmor na prostore bivše Juge uvijek imam problem sa tim jer moram ponovo na vosak, još nisam nasla kozmeticara dole koji to radi. Naprotiv znam dosta Arapkinja koje to rade same sebi kod kuce jer ih je mama to naucila...
Što se bijelih brkova tiče i depilcije, konac je bas zato dobar jer ne skida taj povrsinski dio koze tako da nikad necete dobiti bijele brkove ako ste već dobili ten.
Isidora_C
(U,u,u - sapuce mrak...)
17. april 2012. u 17.30
He, he, treba da odes u neko zabaceno selo gdje nema pinceta. I ja sam slučajno saznala jer sam jednom prilikom rekla kako to Indijke rade.

Za bijele brkove nisam sigurna. Ova sto sam je vidjela bila je arapskog porijekla. One nešto rade i sa secerom, možda se zato desilo.

Meni je možda i bolje voskom jer onda dlacice sporije rastu, a nekada i nestanu. Crvenilo mi ne gine šta god da radim jer sam bijela, bijela, bijela, iako ni meni mama nije Slovenka...
Barilli
(bez_izuvanja)
25. april 2012. u 17.04
Ako još neko cita temu, probala sam ovaj Maybelline korektor, i jako lepo pokriva. Samo treba tačno pogoditi nijansu
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.