Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Sok od jabuke, cvekle, mrkve..
cuncica21
(prof.matematike)
05. novembar 2010. u 14.05
drage T&M,

mnogo bi mi znacilo kad bi mi napisale neki recept za zdrav sokic. čula sam za taj od jabuke, mrkve i cvekle ali kažu da je neukasan. šta vi pravite i ako ima nešto ukusno molim vas ostavite recept.
unapred hvala.
Mayche
(~♥~)
05. novembar 2010. u 14.20
Možeš da mu popravis ukus tako što ubacis u sokovnik i jedan oguljeni limun (samo zutu koru tanko ogulis da ne bude gorko). Možeš isto da postignes sa dodavanjem narance ili par jagoda/malina/kupina šta već imaš.
NevernaBeba
05. novembar 2010. u 16.15
Moja mama redovno pravi ovaj sok od cvekle, mrkve, jabuke, limuna i kasike meda u ovom periodu naglih promjena vremena. Meni nije tako ruzan ukus, valjda sam navikla, šta znam:-)
mama_ma
(ma_ma)
05. novembar 2010. u 17.04
Možes da stavis i jednu krusku recimo,popravi ukus puno.Ja lično stavim sve moguće voće i povrće svaki drugi dan(to bude 7dc soka),tako da ne moram da se natrpavam svakodnevno(manje sam naduta),a unesem dosta vitamina.Samo stvar navike,nije toliko ružam ukus :)
cuncica21
(prof.matematike)
05. novembar 2010. u 17.54
odlično, sve ću to da ubacim samo još da mi neko ostavi recept za spomenuti sok. sestra mi je rekla da je sok grozan pa sumnjam da je do njenog recepta.
aj, nek neko ostavi recept, to jest objasni kako da napravim. da li se to kuva? ma ja pojma nemam, nikada nismo pravili te zdrave sokice a sad bi da malo pojacam krvnu sliku poslije porodjaja.
dajanara
(professor)
05. novembar 2010. u 18.33
Stavis voce ili povrce u sokovnik i to je to.

Možeš da dodas secer, ali onda ništa od zdravog sokica.

dragaja
(justitia)
05. novembar 2010. u 21.59
Meni je mama pravila kad sam bila manja za poboljsanje krvne slike ovaj sok.Malo je ruzan ukus zbog cvekle. Mera je 1kg za sve ili rendano ili izmiksujes , znaci : 1kg sok od rendane cvekle, 1Kg sok koji ispusti rendana sargarepa, 1kg limuna, 1kg sok od rendanih jabuka i 1kg meda . Srazmerno se može smanjiti kolicina, sok drzati u frizideru i popiti svako jutro po casicu .
Mayche
(~♥~)
05. novembar 2010. u 22.11
Ako imaš sokovnik nema potrebe da se renda još je jednostavnije za napraviti. Sve otprilike, za ovaj sok nije važna mera. Ja obično pravim od 3-4 srednje jabuke, jedna srednja cikla (velicine sake), 3-4 mrkve, limun, 3-4 komada celerija (ono gore zeleno- 3-4 stapica, kako da ih nazovem drugacije, lista možda?)

Ako koristis sokovnik, samo operes voce/povrce i stavljas ga u sokovnik. Cikla se ne guli, samo se malo odreze ono oko lisca. Jabuke ne moras da rezes niti da ih gulis ako stanu cele kroz otvor na sokovniku.
Draganessa
(Projektant)
05. novembar 2010. u 22.27
Ma uopste nije neukusan - samo treba pogoditi proporcije. Stavi vise jabuke. Super je sladak sok. Ja ga obozavam.
jelr
(student)
06. novembar 2010. u 07.39
Ne verujem da taj sok može dugo da stoji u frizideru, on nije pasterizovan...Inače ne kuva se jer se tako ubijaju vitamini.
cuncica21
(prof.matematike)
06. novembar 2010. u 08.13
a znaci pravili ste ga pomoću sokovnika. onda je kod nas bio u opticaju neki drugi recept. nazalost ovdje nemam sokovnik, imamo ga samo u bosni. eh, kad se sjetim onog divnog soka od visanja koji se pravi pomoću sokovnika,mmmm.
hvala vam na idejama, idem sad da pogledam cijene sokovnika.
Vagabundo_
((bas_tako))
06. novembar 2010. u 10.05
Meni su ti cedjeni sokovi bas super,, piju se svezi bez dodavanja secera ni meda jer u sebi sadrže dovoljno vocnog secera!
Možeš da kombinujes bilo šta od voca,povrca ali uvek dodaj malo limuna ili narandze zbog poboljsanja ukusa.

Ne znam gde živis ali sokovnika imaš na svakom koraku po povoljnim cenama.
Maja128
(majka)
06. novembar 2010. u 12.15
Vagabundo lepo si rekla ne treba da se dodaje secer jer u sebi ima dosta secera. Uvek možeš dodati neku vocku slatku koja će zasladiti, kao na primer banana ili jabuka.

Manu_chao
(u tranziciji)
07. novembar 2010. u 04.41
Mi imamo Philips sokovnik koji mogu da preporucim. Sin je poceo da odbija voce pre par meseci, ali sok pije. Muckam mu šta stignem, najcesce kombi jabuke, kruske i sargarepe. Biraj socnije i sladje jabuke za kombinacije, kao npr Fuji sorta, kruske su isto super. U sezoni dodam i par jagoda, dovoljno za super aromu, kao i komadic djumbira, koji je jako zdrav. Par listica mente iseckano u napravljen sok isto cin i cuda, menta mora da je sveza. Philipsov sokovnik stize sa CDom sa super receptima, ali glavno je eksperimentisati.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.