Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Bakterija streptokoka
NevernaBeba
09. maj 2010. u 19.45
Drage mame, pomgajte savjetima. Naime, sin mi od septembra mjeseca kuburi sa jakim upalama grla prouzrokovanih bakterijom streptokokom s tim što se u zadnje vrijeme javljaju sve jače i jače upale nakon sve kraceg vremena. Znaci, vrijeme kad je zdrav, kad nema upale je sve krace i krace, bukvalno mu se upala pocinje javljati možda par dana nakon što je izlijecio prethodnu upalu grla...
Da napomenem da su doktori već isprobali sve moguće antibiotike, ekstenciline, peniciline i ne znam šta sve ne još...evo upravo sad dok ovo pišem, moj sin je u hitnoj sa muzem jer ga je probudio uzasan bol u grlu, muž ga je bukvalno odnio do auta jer se sav zgrcio od bola, pa se sad bas bojim da to ne preraste u nešto mnogo ozbiljnije.
Dakle, šta bi mi savjetovale, kome da se obratim, šta da radim, da ne znate možda za neki caj ili nešto slično posto mu ocigledno medikamenti više ne pomazu, da li uopste postoji način da se istri...i ova grozna bakterija? Znate li za kakvog dobrog doktora, specijalistu u Beogradu pa da ga odvedemo?
Puno hvala na odgovorima
zabrinuta mama
Barilli
(jane_of_all_trades)
09. maj 2010. u 22.14
Vrlo je bitno ko je proizvodjac tih antibiotika, jer nazalost iako istog sastava, nisu svi antibiotici podjednako efikasni. Moj sin je u bg jedne godine pio panklav (amoksicilin sa klavulinskom kiselinom?)bas za streptokok u grlu i posle skoro tri nedelje grlo mu je još uvek bilo crvenkasto. Mislim da je BEHEPA ovde pisala da postoji i neki slovenacki ekvivalent panklavu(ovaj proizvodi zorka sabac)

Lek koji ja uvek „hvalim” je zithromax, ne znam da li ga ima na našim podrucjima, mislim da je genericko ime azithromycin, dakle vrsta eritromicina, koji se pije samo pet dana (jedna doza na dan)

Ja bih ovako-uradila tzv. antibiogram gde se vidi na koji lek je bakterija rezistentna a na koji susceptibilna i onda naći najbolji antibiotik na trzistu koji još nije uzimao.

Ne bih znala o homeopatskim lekovima ništa osim limun i med

Poz i sve najbolje
Maja128
(majka)
09. maj 2010. u 22.49
Bebice moja,

Ja ti moram doneti koloidno srebro ovo ovde sto sam uzela. Ja njega koristim kao antibiotik i kao lekic protiv prehlada i bas sam zadovoljna jer je jedan od najboljih. Rekla sam ti to pre, pa ako stvarno želiš donecu i posle ti mogu slati kad ti nestane. Kod nas ima Sambucus isto, homeopatija, stvarno sam prezadovoljna sa tim, ima propolis, echinesea, i neke bobice i još nešto... Čim je neko prehladjen ja mu to dam da se ne bi prehladio i nikad nije do sada. To se može dati svaki dan da ojaca imunitet. Izljubimi bubice
NevernaBeba
10. maj 2010. u 03.04

Barili, pio je panklav nekoliko puta, eritromicin, hemomicin..to su neki od antibiotika koje je uzimao a kojih trenutno mogu da se sjetim...takođe, nekoliko puta je primao penicilin do sada i stvarno bi se bakterija povukla (bris grla bi pokazao) ali se nakon nekog vremena bakterija opet vraca a sad je to vrijeme sve krace i krace.
Nisam uopste znala za slovenacki panklav mislim da mogu da ga nabavim iz Slovenije a vidjecu bas i sa doktorom. Raspitacu se i za zithromax a pitacu doktora i za antibiogram da uradimo. Hvala puno puno na savjetima.
Majo, ja sam vise mislila na neki caj kao npr. cajevi za escherichiu ili tome slično ako uopste postoji tako nešto pa da i to probamo a koloidno srebro ima i ovdje da se kupi, samo je pitanje kakvog je kvaliteta. Bićemo u kontaktu hvala ti puno, ljubite i mazite djecicu
Republica
(®)
10. maj 2010. u 04.00
Bebo,koliko ti je sin star i koja streptokoka jer ih ima A,B,C,D,G...
A&B su zeznute...ja sam kao dete imala tezhu upalu sa streptokokom A i zavrshila 2 meseca u bolnici jer sam imala visoku temperaturu i plashili su se jer A izaziva reumatsku groznicu i endokarditis...upalu levog zaliska srcane komore.

Znaci preko brisa grla tačno se utvrdjuje koja je grupa.Da li je u pitanju gnojna infekcija grla?Kad te pitam koliko je star maleni je i zboh krajnika.Jer oni znaju da budu izvor čestih recidivnih(ponavljajucih) infekcija.U tom slučaju operacija je reshenje ali tek od 4 godine starosti.
Poshto su gram pozitivne i opstaju u sredini bez kiseonika...potreban je penicilin ili cefalosporini(sinteticki penicilin) i to grupa za gram+ bakterije.
Streptokok mozhe da izazove i Sharlah i ovaj osip Crveni vetar.
Zato se pri terapiji preporucuje mirovanje,zato sam ja i zaglavila toliko dugo u bolnici...primala sam 2 doze antibiotika...ujutru i uvece 30 dana a nakon toga sam bila na posmatranju i ispitivanju...propao mi letnji raspust...mada sam kasnije saznala zashto su me duzhe zadrzhali to sad nije bitno.
Ne znam u Beogradu kome bi mogla da se obratish jedino da zahtevash bris grla i tacnu kategorizaciju koji je streptokok.
Cajevi za streptokok nema osim shto dete treba da unosi vishe tecnosti.

Pozdrav
ancicaBGD
(PR)
10. maj 2010. u 05.45
na sajtu roditeljportal imaš rubriku pedijatar odgovara,vidim da žena kod ovakvih problema preporucuje da se dete vakcinise prevenarom, ako se ne varam, u svakom slučaju radi se o jednoj od vakcina koje kod nas nisu obavezne, ali se mogu dati privatno. iscitaj tamo malo njene odgovore, sigurno ćeš naleteti i na neki problem sličan vasem. pozdrav
JoannaL
10. maj 2010. u 05.58
Nadam se da je deckic ok...
Jedno naše komsice, od 4 godine u Bg je 3 puta dobijala sharlah! Na kraju su je očajni odveli negde u Eu, ne secam se tačno, valjda Austrija i tamo su joj rekli da su u Bg napravili strasnu grešku sto su uvodili antibiotike odmah nakon pojave prvih simptoma.
Ako se uvede antibiotik prebrzo, odnosno za manje od 48 sati, navodno, telo nema vremena da razvije imunitet na streprtokok.
Ovo se pokazalo tačnim i kod mog sina koji je umesto sharlaha, dobijao upale pluca a mi ga davili jakim antibioticima.
Znaci nemojte bas srljati sa antibioticima, osim ako nema preke potrebe i ako nije bas bas dokazano da je bakterijska infekcija u pitanju.
U Bg se uvelike radi CRP test iz krvi (uzima se iz prsta) za dokazivanje uzrocnika upale za 24 sata.
Mi bez CRP nasoj deci više ne dajemo antibiotik. Kanadski pedijatar je malo negodovao za ovaj test jer je skup, ali boli me uvo, moje dete je u pitanju i uvek tražim taj test pre nego otrujem dete jakim antibioticima koji vise stete naprave no koristi.
Na sarlah bi trebalo da dete razvije imunitet, kao i na Strep B.
Srećno.
blondinka
(avanturista)
10. maj 2010. u 06.20
Nisam stigla da procitam ostale odgovore ali sam htela samo da ti skrenem paznju na nešto.
Moj sin je, dok je isao u obdaniste, u jednoj sezoni jesen/zima osam puta pio antibiotik zbog streptokoka. Na kraju se ispostavilo da je greška bila u tome sto je, svaki put kada bi bio izlecen, ponovo dosao u dodir sa streptokokama u obdanistu jer su roditelji uporno slali bolesnu decu na cuvanje. Iz tog razloga, meni su preporucili da dete ostane kuci neko vreme dok se situacija u obdanistu ne smiri, onda su tamo uradili svima bris grla, svi su dobili antibiotike i u obdaniste su mogla da se vrate deca samo sa urednim brisom grla pa je tako i nestao problem sa streptokokama i kod mog sina.

Vrlo je lako moguće da je neko od vas kuci nosilac streptokoka koje inače žive u nasem grlu. Ono sto je starijim osobama blago povisena kolicina, da se laicki izrazim, deci izaziva probleme, tako da je moguće da mu naprosto stalno u krug prenosite streptokoke. I kod mene su tako prvi put sumnjali pa smo svi radili bris grla sto i tebi predlazem.Uradite svi ukucani bris grla da vidite da li je sa vama sve ok.
smaragdi
(mama jednog prelepog decaka)
10. maj 2010. u 08.03
kao prvo,moras da znaš koja je streptokoka u pitanju...mi smo borbu vodili sa pneumoniom...
kao drugo,moras uraditi antibiogram da znaš na koji antibiotik reaguje...
kao treće,ocito da nije bakterija reagovala na dosadasnje pa ih nemoj ponavljati jer se ona samo primirila pa vratila...
kao četvrto,uradi bris nosa,zdrela,i oba uha da vidis gde se još nalazi...
kao peto,uradite svi u kuci briseve jer je neko kliconosa(moguće i neko van kuce sa kim je dete često u kontaktu)...
kao sesto,obavezno neka dete pije probiotike zbog jacanja imuniteta...
kao sedmo,uraditi CRP,celokupnu krvnu sliku,sedimentaciju...
na kraju,kada se odlucite za jedan antibiotik,ne menjajte i ne dajte druge,ispijte dozu i cekajte do sedam dana da ponovite bris...
ne bezite od Longacef injekcija ako ništa drugo ne pomogne...
ako se i dalje vraca razmislite o Prevnar ili Pneumo vakcini ili o operaciji krajnika...
-ovo je moje iskustvo,mi smo je za sada,nadam se izlecili ali smo danas ponovili bris,cekamo rezultate pa ako sve bude ok kupicemo vakcinu ako ne onda ćemo se truditi da je iskorenimo pa da se vakcinisemo onda...
srećno u borbi sa streptokokom.
NevernaBeba
11. maj 2010. u 03.12
Joj drage moje pa sve ste mi napisale šta i kako, DIVNE ste, stvarno ste me ganule!! Hvala vam od srca!
E ovako, na nalazu brisa grla koji smo mi do sada radilo uvijek piše samo „izolovana je fizioloska aerobna flora”. Stvarno ne znam koje je vrste i kojoj grupi pripada ali svakako ću traziti od doktora da uradimo taj nalaz kao i antibiogram posto je jadno dijete zbog te streptokoke nafilovano antibioticima...više ne znam koji antibiotik nisu isprobavali na njemu. To je bukvalno radjeno po principu: e, aha, znaci ne pomaze ampicilin ajmo sad probati hemomicin..e bukvalno tako je radjeno u slučaju mog sina.
Ni jednom doktoru do sada nije palo na pamet da ga uputi na neko dalje ispitivanje.
Što se tiče te vakcine prevenar, mislim da je on već star za nju jer je primaju djeca do 5 godina a on ima već 8.5 i ova bakterija mu se pojavila kad je imao godinu i po. U početku se javljala jednom u dvije godine, pa jednom godisnje, pa jednom u pola godine da bi sad, na kraju pocela non stop da se javlja...
Radili smo juče opet bris grla i sutra će biti gotovi nalazi pa ću vam napisati tačno šta piše na nalazu.
Repy, jeste kod njega je gnojna infekcija grla, svaki put nam tako kažu. Neku noc kad ga je muž odveo u hitnu samo su mu dali brufen za bolove i ništa vise. I da, što se tiče sarlaha, prošle godine je jedan od doktora pomenuo kako je moguće da je moj sin prelezao sarlah a da mi to nismo ni znali?? Kako je to moguće da to niko nije primjetio?
Joanna, ja prvi put čujem za taj CRP ali pitacu doktora i za taj nalaz. Ma mene dusa boli za njim koliko ga kljukamo antibioticima :-( Pa ja u zivotu nisam popila toliko antibiotika koliko on za tako kratko vrijeme.
Dobijao je u nekoliko navrata te zastitne inekcije ali mu se bakterija uvijek vracala nakon mjesec dana. Blondy, uradili smo i ja i muž bris grla i nemamo ni jedno streptokoku. Vjerovatno ju je pokupio od nekog drugara u skoli jer sam i sama nekoliko puta vidjela neke njegove drugare kako bolesni, pod temperaturom idu u skolu.
Smaragdi, hvala ti na svim savjetima. U pravu si, bas ću da mu ukljucim probiotike da malo ojacamo imunitet jer ionako jede slabo, ma znaš kad malecka od 8.5 mjeseci jede bolje od njega. Nisam čula ni za longacef inekcije, bas ću da pogledam na netu šta je to pa ću pitati doktora i za to. Pošto je tvoj decko još mali, ako sad bude sve ok a nadam se da hoće, obavezno ga vakcinisi odmah jer vidis na primjeru mog sina kako se stalno vraca u sve gorem obliku. Puno sreće i vama
Napisala sam na papir sve sto ste mi predlagale pa ću od doktora da tražim da radimo ove dalje analize. Javim vam kako smo prošli i hvala vam od srca još jednom, divne ste sve od reda:-))
resistance
(xxxxoooxxo)
11. maj 2010. u 04.17
Majo, htela bih da te nešto pitam (ako se budes vracala na ovu temu).Citala sam dosta o koloidnom srebru i ovde kod nas postaje popularno. Jedino sto mi ostaje nedoumica koliko ti dajes sinu kolicinski srebra dnevno, to mi nije jasno? Moj ima dve godine i htela bih preventivno da mu dajem jer je stalno u dodiru s virusima i bakterijama.
JoannaL
11. maj 2010. u 05.57
Fizioloska aerobna flora kolko kontam je normalan bris grla.
Ne može imati gnojne upale sa normalnim brisom osim ako bris nije uzet nakon terapije antibioticima pa nije realan.
Definitivno se raspitajte za CRP , jer i virusi stvaraju naslage na grlu i i te kako zna da boli. Ja bih se raspitala za nekog dobrog ORL ...
Barilli
(jane_of_all_trades)
11. maj 2010. u 10.12
I ja bih pod ovim okolnostima koje opisujes potražila nekog drugog, iskusnijeg lekara, možda ORL spec kako kaže JoannaL. I ja i muž smo kao mali strasno patili sa krajnicima, gnojavim anginama, dok nismo to povadili. Moj sin, evo da kucnem u drvo, za 4.5 god je samo jednom imao upalu grla, valjda zahvaljujuci vakcinama (on je primio prevnar)
fizikela
(prevodilac)
11. maj 2010. u 13.48
crp rade u svim privatnim laboratorijama, ja sam radila u konzilijumu i heksalabu, cena je oko 450-500 dinara. konzilijum je po meni bolji i precizniji za analize, a čak je i jeftiniji a prednost heksalaba je stop rade i nedeljom, a subotom to 21h, pa njihove usluge koristim u vanrednim situacijama.
biserplavi
(dizajner)
11. maj 2010. u 15.18
kad bi mogla da nadjes sirup od crnog duda pa sa time jedno 10 dana da das sinu pred spavanje da bi to [roslo grlom to jako pomaze i unistava streptokok 100%
NevernaBeba
11. maj 2010. u 16.43
Jao Boze, ja sam danas drzala bebu u krilu i kucala post tako da sam sve pobrkala. Obično na nalazu piše neki procenat pozitivno, tako nekako a sutra ću znati vise, zadnji put je pisalo 80% pozitivno na bakteriju a nakon terapije zastitnim inekcijama stoji izolovana aerobna flora, ali je problem što se nakon sve kraceg vremena ponovo javlja isti problem. Uglavnom, sutra ćemo imati nalaz pa ću vidjeti sa doktorom da odradimo ove analize. Još jednom vam veliko hvala na pomoći i savjetima a sirup ću dati mami u zadatak da ga potrazi ovdje, pusa svima
Maja128
(majka)
12. maj 2010. u 01.18
resistance,

Ne znam gde živis ali ovde u USA se zove Sovereign Silver i najcistiji je od svih što se prave, vidi na netu isto, može da se daje deci od 3 mes i ne moze osoba postati plava kao što se prica.
Ja dajem sinu samo kad je prehladjen ili kad ga nešto hvata i to mu dajem sad 10 sprejeva posto je na sprej. Na početku sam mu davala 2-5 spreja, sto ja mislim da dodje isto kao 2-5 kapi.
Ako hoćeš svakodnevno, ja bih davala tako 2-5 kapi. Isto imaš Sambucus ovde u USA kao preventiva prehlada, extra je.

Nevernabebice,

Trazicu taj caj ali evo ovo sam nasla na netu, možda i pomogne

http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-9378.html

Ljubim vas
resistance
(xxxxoooxxo)
12. maj 2010. u 04.25
Hvala Majo na javljanju. Ja sam u Srbiji, nisam preko bare. Kad mislis na kapi znaci li da mu stavljas u nos? Ja sam presula u flasicu marisola sa spricom (fizioloski rastvor za nos) pa mu malo naspricam u usta a ponekad i u nos kad dozvoli, odnedavno svakodnevno preventivno pa ćemo videti kako će biti posto ide svakodnevno u vrtic i pocesto se razboli.
NevernaBeba
12. maj 2010. u 08.44
Samo da javim da smo dobili nalaz - piše STREPTOKOKA HAEMOLITICUS iz grupe A 100%, idemo sad kod doktora pa ćemo vidjeti šta dalje...
resistance
(xxxxoooxxo)
13. maj 2010. u 05.29
NevernaBebo, ja bih ti preporucila da razmislis o srebrnoj vodi, imaš i u apoteci da kupis jer shvatam da si u Srbiji. Od nje ne može imati vise stete nego od antibiotika. Srebro je najmocniji prirodni antibiotik. Nek proba da ga pije kad ne bude na turi antibiotika. Osim toga mislim da je najvaznije poraditi na imunitetu jer mu se ocigledno bolest vraca zbog antibioticima oslabljenog imuniteta.
BEHEPA
13. maj 2010. u 18.51
Da dodam i ja par stvari.
Koloidno srebro NIKAKO svakodnevno jer posledice mogu da budu ruzne (plava koza). U redu je koriscenje s pojavom bolesti ali SAMO tad, a ne kao preventiva. Kao preventiva može: propolis, mlec, probiotici (ovo u svakom slučaju tokom uzimanja antibiotika)...
Echinacea se smatra relativno bezopasnom ali uglavnom se NE preporucuje za davanje maloj deci.
Moj sin je vakcinisan Prevnarom pa se, evo, patimo sa gnojnim anginama. Od decembra do marta imao ih je tri ili četiri i već je kandidat za operaciju (mada ću na svaki način nastojati da je izbegnem). Pri tome je bris iz grla uvek uredan ali je CRP visok. Na Infektivnoj klinici su objasnili da to što se bris pokazao kao u redu ne znaci previse jer i ta, normalna, flora može da buja i prebuja u kom slučaju test nije u redu.
Antibiotik slovenackog proizvodjaca koji je Barilli pomenula zove se MACROPAN. Raspitaj se kod dr.-a. Blazi je i bolji (navodno) od Panclava.

Svako dobro!
JoannaL
13. maj 2010. u 20.29
Sve vakcine koje pominjete vrede samo ako se ukljuce između 2-6 meseci.Sve nakon toga je secerna vodica, već sam se raspitala.
resistance
(xxxxoooxxo)
14. maj 2010. u 01.46
„Koloidno srebro NIKAKO svakodnevno jer posledice mogu da budu ruzne (plava koza).”
Venera, moram te demantovati u vezi plave koze (argirije) (ozbiljno sam proucila srebrnu vode jer sam pocela da je koristim) :
______________________________________________________________________

„Argirija je kozmetički efekt koji nastaje kao posljedica vezivanja srebra na pigment. Dakle, argirija je bolest koja nema zbiljski utjecaj na zdravlje čovjeka te se s lakoćom može izbjeći. Nastaje taloženjem malih čestica srebra u ekstracelularnom prostoru. Obično se talože u obliku agregata različitih veličina u blizini korjena vlasi, znojnih žlijezda i sl.. Na tim mjestima se također nalazi povećana doza melatonina. Pretpostavlja se da srebro uzrokuje povećanu koncetraciju melatonina te da kombinacija srebra i melatonina uzrokuje plavkasti ten. Ljudi koji imaju argiriju su zdrave i posve funkcionalne osobe s tom razlikom da imaju plavo-sivkastu kožu kao posljedicu srebra nataloženog u tkivu i koži. Argirija se može dogoditi bilo gdje na koži, međutim, najčešća je na licu. S pravilno pripremljenim srebrom, u odgovarajućoj koncetraciji, možemo reći da je nemoguće dobiti argiriju. Zabilježeni slučajevi argirije su isključivo posljedica uzimanja raznih srebrnih soli ili srebra stabiliziranog biološkim molekulama (MSP - Mild Silver Protein). Količina srebra koju bi trebalo uzeti da bi se primijetili prvi simptomi argirije je otprilike od 3.8 do 6 grama. Uzimajući u obzir da u jednoj litri kvalitetnog koloidnog srebra ima oko 5 mg srebra, jasno je da bi trebalo popiti najmanje 600 litara takve otopine da bi se dobila argirija. Naravno, pod uvjetom da je to srebro tako loše kvalitete da je uopće u stanju prouzrokovati argiriju. Neke procjene govore i o 40 grama srebra potrebnih da se pojave prvi simpotmi argirije. Posljedica gore navedene činjenice je da dosad nije zabilježen niti jedan slučaj gdje bi osoba koja pije normalne kolčine 5 ppm-a koloidnog srebra dobila argiriju.”
smaragdi
(mama jednog prelepog decaka)
14. maj 2010. u 07.07
evo da se i mi javimo...imali smo problem sa streptokokom pneumoniom,nakon antibiotika smo napravili pauzu uradili bris i bio je cist...od pre nedelju dana pocne da nam curi nosic uradimo bris i ponovo streptokoka pneumonia sto posto kao i pre.znaci,vratila se...dete je super,nema temperaturu crp i opsta krvna slika ok ali nosic curi i pomalo kasljuca...trenutno koristimo Klindamicin rastvoren sa fizioloskim i to uprskavamo u nosic,ne dam vise da pije antibiotike...ali sam posle toga mislila da se vakcinise Prevenarom a sada evo informacije da ne vredi...to je bilo meni rešenje za naše probleme jer ja želim da on ovu streptokoku nema.bukvalno.neprijatna mi je pomisao da tu nešto tinja,stoji i ceka pa bukne.sada ne znam šta da radim,kako da je eliminisemo...JoannaL,jesu li ti informacije sto posto tacne?ako jesu,ne znam šta ćemo...:-(
BEHEPA
15. maj 2010. u 07.24
„Sve vakcine koje pominjete vrede samo ako se ukljuce između 2-6 meseci.Sve nakon toga je secerna vodica, već sam se raspitala.”

Joanna, 4 doze Prevnara se ne mogu dati u tako kratkom roku. Moj sin ih je dobio po americkom rasporedu, 2, 4, 12, 14 meseci. Može se početi i kasnije u kom slučaju nisu potrebne sve 4 doze. Osim toga, streptokoka ima 90-ak vrsta i naravno da vakcina ne pokriva sve.

Molim te, da li možeš da nam kažeš, šta ti je receno i kako objašnjeno? Unapred hvala.

Što se koloidnog srebra tiče, sama pomisao svakodnevnog unosa metala u organizam pali mi crvenu lampicu. Plava koza je moja najmanja bojazan. Koloidno srebro se koristi kao lek a ne kao prevencija. Nepotrebno je, i loše, koristiti ga kad je organizam zdrav. Njegova uloga je u tamanjenju virusa i bakterija. Koja je potreba za njim kad ih nema?
BEHEPA
16. maj 2010. u 19.48
Cao Smaragdi,
jeste, nama se Streptokoka vracala vise puta i pored vakcinacije. Još u Americi (a vratili smo se pre dve godine) nam se vracala i pedijatar nam je rekao da Prevnar pokriva samo mali, određeni broj vrsta te bakterije ali onaj broj koji izaziva najviše problema i loših ishoda. Moj sin je u poslednjih sest meseci imao 3 zestoke gnojne angine, prosto su mu se krajnici sastavljali, ali je bris grla iz priznate laboratorije uvek dolazio kao ispravan (o ovome sam dala mišljenje sa Infektivne). Sumnjali smo i na mononukleozu, radili testove, takođe su bili negativni. Lekarka nam je rekla da je po vrticima u Beogradu prosto bila epidemija streptokoke. E sad... Na nekoj od starijih tema, možda bas mojoj kad mi je dete bilo bolesno, javile su se mamice iz inostranstva koje su rekle da se u njihovim zemljama streptokoke i ne lece antibioticima. Evo, nadjoh, to je u stvari bila tvoja tema:

http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusije/new//read.php?num=140&id=14748251&thread=14743850

Znaci, nama se bakterija vracala ali ne mogu da primim zdravo za gotovo ovo sto je Joanna napisala bar dok nam malo vise o tome ne napise. Inače, secam se da sam je u pubertetu ja imala u grlu ali mi nije smetala ničemu. Bavila sam se sportom aktivno i svake godine je trebalo uraditi sistematski pregled da se vidi da li smemo da se takmicimo. Lekar mi jedne godine nije dao zeleno svetlo jer je streptokoka izolovana. Tako, verovatno je nosimo sa sobom dugi niz godina ali vremeno je „prerastemo” pa nam ne pricinjava tegobe koje smo imali kao deca.

Što se Prevnara tiče, ne znam šta da ti kažem. Proizvodjac smatra da posle prve godine zivota, dete može da primi samo dve doze. Sa dve godine, dovoljna je jedna. Ako želiš, mogu da ti citiram odakle sam ovo procitala. U tom slučaju, ako je tačno, ovo sto je Joanna (javi se!!! :)) ) napisala ne pije vodu ( i obrnuto). Veruj mi, pokusavam da se stavim u tvoju poziciju, i nisam pametna šta bih radila. Jedna sam od onih koja izbegava preterano vakcinisanje, a sa druge strane, setices se možda, pre tačno godinu dana svi mediji su brujali o tom slučaju, u Tirsovoj je umrla 17mesecna devojcica od meningitisa izazvanog ovom bakterijom. Naravno, nije bila vakcinisana Prevnarom. A da jeste?

Izvini, verovatno ti nisam naročito pomogla, nisam ni imala ništa novo da ti napisem. Suma sumarum, i pored potpune i na vreme vakcinacije, klinci su mi imali i upale uha, i gnojna grla, mladji čak i blazu upalu pluca. Ko zna, moza bi gore prošli da nisu vakcinisani? A možda i ne bi?

resistance
(xxxxoooxxo)
17. maj 2010. u 02.46
Venera:
„Što se koloidnog srebra tiče, sama pomisao svakodnevnog unosa metala u organizam pali mi crvenu lampicu. Plava koza je moja najmanja bojazan. Koloidno srebro se koristi kao lek a ne kao prevencija. Nepotrebno je, i loše, koristiti ga kad je organizam zdrav. Njegova uloga je u tamanjenju virusa i bakterija. Koja je potreba za njim kad ih nema?”
_______________________________________________________________________

Nemam razloga da propagiram KS a ti pre nego li ovako nešto izjavis prouci materiju.
BEHEPA
17. maj 2010. u 04.29
Pa dobro, onda nemoj vise da ga propagiras. Kraj price. Radi kako mislis da treba, ja ću kako ja mislim i gotovo - svi vuci siti i sve ovce na broju. Pa jel' tako? :)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.