Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Krv u stolici..
mayak
22. oktobar 2009. u 07.52
Od ponedeljka se mucimo sa retkom stolicom,sve je krenulo u ponedeljak uvece i do utorka je imala 17 stolica,u dve je bilo malo krvi. U utorak ujutru odemo kod lekara kažu virus i daju nam neki sirup i da uradimo analizu stolice. Utorak manje stolica i bez krvi,juče tri stolice jedna krvava i danas za dva sata 4 stolice oped jedna krvava i to bas dosta. Odemo ponovo kod lekara kažu nije ništa,isla sam i u bolnicu da je pregleda još neko i istog je mišljenja. Jel se nekome to desavalo i šta je bilo u pitanju bas sam uspanicena????
Pozdrav
ribizza
22. oktobar 2009. u 08.10
valjda lekari znaju šta rade... ako je krv sveza osim virusa mogu problem napraviti i hemoroidi.. na svu sreću (da kucnem tri put u drvo) nisam imala te probleme
ako je krv tamne boje sto znači da nije sveza problem može izazvati rak debelog creva.. nadam se da tebe ne muci ovaj problem.. u tom slučaju mora se obaviti pregled debelog creva tzv. laparoskopija
Republica
22. oktobar 2009. u 08.21
Mayak, prvo koliko je dete staro? Drugo kakvi su nalazi koprokulture(analiza stolice)?Krv u stolici je vishe kod bakterijskih infekcija.„ljushtenjem” creva od česte iritacije tj proliva.
Da bi se videlo shta izaziva diareju potrebno je i do 3 koprokulture uraditi.Dete mora da je na dijeti.Pirincana vodica,pirinac, bez mlecnih proizvoda a pri tom imash i so za rehidraciju jer dete gubi minerale iz organizma.Treba vratiti floru u crevima da bi se i organizam sam borio protiv infekcije.
Upotpuni informacije da bi se videla shira slika bolesti.

Pozdrav,
ribizza
22. oktobar 2009. u 08.37
ja se izvinjavam nisam bas obratila paznju u tvom tekstu da je reč o detetu... teško da će dete imati jedno od ova dva navedena problema iz mog posta
mayak
22. oktobar 2009. u 08.41
Dete je staro 2 godine,danas su nam savetovali da prestanemo sa dijetom na kojoj je prakticno od ponedeljka uvece. Cekamo rezultate koprokulture koji će biti gotovi u ponedeljak. Meni nije bas najjasniji taj njihov sistem dijagnoze. Prva doktorka je poslusala i pregledala grlo,ova danas joj je malo opipavala stomak i to je to.
ribizza
22. oktobar 2009. u 08.45
moguće je da sad „vlada” virus koji izaziva krvavu stolicu... a verovatno i dovodi do upale grla.. zato me ne cudi ako sumnjaju na virus da je gledala i grlo, a sa druge strane uvek je dobro prepipati stomak kod takvih problema jer bol u odredejnom delu stomaka može ukazivati na problem..
Republica
22. oktobar 2009. u 09.07
Ako malena i dalje ima diareju ne znam zashto su ti rekli da prestanesh sa dijetom?!
Ti nastavi da joj dajesh sve bareno i polupasirano.Izbegavaj celulozu sada i svezhe voce i povrce.Pravi kompote od voca, jabuke.
Uvedi joj cajeve od shipka, zalfije da ojaca sluznicu creva i protiv gasova nanu ili kim.
Vitamin K je isto bitan kod zgrushavanja krvi.A jedan od vitamina K bash i cine crevne bakterije ...to ti je sve jedno kolo.
Pirinac, braon i vodica izuzetno pomazhe kod diareja.Pilecu ili curecu supicu sve ispasirano...
Ako dete ima upalu grla virusnu shto je kod dece do 3 godine najceshce onda da li ima temperaturu?
Virusna infekcije - povishena temperatura.

Ja bih na tvom mestu nastavila sa dijetom dok ne stignu rezultati koprokulture.

;0)))
diso
(defektolog)
22. oktobar 2009. u 09.52
Mi smo imali krvavu stolicu, lai to za vas ne vazi. Moja mala je imala jer je bila alergicna na mleko koje ja unosim(dok je sisala). A probitik da li su joj dali? Ako ima proliv, trebalo bi davati probiotik da ne dehidrira. Moj savet ti je da odes u privatnu laboratoriju i odmah uradis korpokulturu!!!!!! Ove laboratorije u domovima zdravlja su strasne, mi smo cekali 10 dana analizu urina , a dete imalo e.coli. U privatnim će rezultat ako je sterilno biti gotov sutradan, a ako nije za 48 sati. Usput bih uradila i krvnu sliku, ako je virus pokazace, ako je baktrija pokazace, ako je ne daj Boze nešto drugo pokazace. I ne slazem se sa ribizzo , doktori ne znaju uvek šta rade, to potvrdjuju i posledice, nazalost!Želim vam brz oporavak.
mayak
22. oktobar 2009. u 10.19
Nema ona upalu grla sa te strane je sve ok. Ja sam joj sama dala pored tog sirupa i prolife ampulu i humana elektrolit. Pije dosta caja tako da ne bi trebalo da dehidrira.
Pitala sam već u privatnim i isto bi cekala par dana.
Ja sam nastavila sa dijetom,nije mi bas jasna poenta ukidanja tako da sam to preskocila.
Hvala vam svima na savetima.
Republica
22. oktobar 2009. u 11.05
MayaK sad sam se setila i povezala neke momente.
Procitaj ovo o ulju Origana i odluci.

http://www.alternativa-za-vas.com/origano.html
babydoll_sw
22. oktobar 2009. u 15.06
Mayak, ja ne bih cekala ponedeljak...to je ipak još 4 dana!!!

Krv u stolici uopste nije za zanemarivanje i uglavnom ukazuje na postojanje bakterije (najcesce E. Coli). Dovoljno je da se uzme nalaz stolice i za 24 sata oni MORAJU da znaju da li ima bakterije ili nema, a onda rade 3 i 5 dana kulturu da vide koja je bakterija u pitanju i na koje lekove je osetljiva.

Ako je u pitanju bakterija, posle tih prvih 24 sata, treba da joj daju antibiotik sirokog spektra, čak i pre nego sto vide antibiogram, pa ako antibiogram pokaze da postoji „bolji” lek, onda da zamene.

Pozdrav i javi kako je sve prošlo,
BD
sta-li-ja-radim-ovde
(radim)
22. oktobar 2009. u 22.46
Sve su sanse da je dete zaradilo amebe jer to su dva osnovna simptoma: dugotrajni proliv i krv u stolici (ali krv u jako malim kolicinama). Uz to gasovi ili stolica umeju da jako smrde, vise nego sto je normalno, mada vise kada se amebe već „prime” i ne daju toliko simptome. moguće je da je neko od ukucana ili ko je nedavno bio u kontaktu sa detetom asimptomaticni nosilac. Amebe se jako teško nalaze, skoro nikako, jedino su relativno pouzdani PCR testovi.

Lekovi su razni, ali su u svakom slučaju izuzetno jaki. Prirodni lekovi su beli luk, semenke od papaje, čak i kora od nara. Ali je vrlo teško prirodnim putem odstraniti amebe za uvek.

Inače Bosna je postala endemsko podrucje po pitanju ameba pa je tamo najlakse doći do lekova. U Srbiji verovatno da ne umeju ni da ih prepoznaju taman i da se pokazu na mikroskopskom pregledu.
mikimarko
23. oktobar 2009. u 16.33
Bas sam htela da postavim identicnu temu. Evo, moja cerkica (15 meseci) u utorak je dobila temperaturu, bez ikakavih drugih simptoma. Temperatura nije prelazila 38.5. U sredu uvece dobila je proliv. Proliv je bio zelenkaste boje, i dosta sluzav. Jutros (četvrtak) samo što se nisam frapirala kada sam videla krv u stolici. Odmah sam je odvela kod lekara. Ona me je razuverila i rekla kako vlada neki crevni virus, i da to nije neobično. Ja sam, inače, sa sobom ponela pelenicu sa „materijalom”. Ona je rekla da bih mogla da uradim koprokulturu, ali da ne veruje da će prihvatiti pelenu. Da skratim pricu, nismo dali na analizu, a cerkica je još par puta imala tragove krvi u stolici. Pocela je i da kaslje. Doktorka mi je rekla da joj dajem Linex (probiotik) i to je to. Stvarno ne znam šta da radim. Za svoje stanje, cerkica jede prilično dobro. Na svu sreću voli jogurt i kiselo mleko, a to se i preporucuje za takvo stanje. Temperaturu i dalje ima. Zbunjena sam sto doktorka nije tražila analizu krvi. Što se tiče analize stolice, moracu nekako da „sakupim” uzorak i da predam, ali se razultati cekaju 3 dana, a ja se nadam da će do tada sve da se lepo regulise. Uh, bas sam zatecena, bas kao i ti Mayak. Pisi kako se razvija vasa situacija.
mayak
24. oktobar 2009. u 04.42
Kod nas je manje vise isto. Smanjen je broj stolica na neki 5 do 6 dnevno,nema u svakoj krvi onako u tragovima,samo su sada dosta obilnije stolice. Sve u svemu meni je to isto. I dalje pije sirup enterofuryl dva puta dnevno i tu ampulu. Pocela sam da joj dajem i neki caj od litova dunje.
Brzo nam ozdravite.
mikimarko
26. oktobar 2009. u 07.54
E, da, meni je isto neko preporucio list dunje, pa sam joj danas skuvala caj i kompot od dunje.
I kod nas je bolja situacija, manje stolica, nisu vise tako retke, nema vise tragova krvi. Temeperaturicu i dalje ima (ne visoku), kasljica i curi joj nos. Ništa joj ne dajem osim probiotika, ali eto, i dalje ima temperaturicu. Kako je kod vas? Da li su vam gotovi rezultati koprokulture (mi nismo radili).
mayak
26. oktobar 2009. u 12.06
Danas smo uzeli rezultate od kojih ništa nismo ni dobili jer Dr uposte nije napisala na uputu šta treba sve da se uradi od nalaza. Danas smo bili kod naše doktorke i dobili upute da nosimo stolicu tri dana za redom i da urade detaljniju analizu. Inače ide na bolje. Sada su rekli da jede samo pirinac sa sargarepom,pirinac sa pecenom jabukom koji je super,pilecu supu sa sargarepom i puno persuna bez ikakvih rezanaca,dvopek,plazmu i ako bas ne može bez mleka onda ono bez laktoze,ali ona ne pije mleko tako da to nismo usvojili i da jogurt viva probiotic koji sam i inače davala. Eto malo predloga šta da joj spremis da jede.

mikimarko
29. oktobar 2009. u 07.46
Nije me bilo ovde tri dana, pa se nadam da ste u međuvremenu ozdravili. Moja cerkica je mnogo bolje. Imala je do pre neki dan nizu temperaturu (oko 37.3), pa sam je odvela ponovo kod lekara da joj poslusa pluca, pogleda grlo. Sve bilo u redu; sa sutradan sam planirala analizu krvi i urina, ali ona je 'osvanula' super, i to je tačno nedelju dana nakon pojave prvim simptoma virusa. Tako da se sve nekako zavrsilo bez antibiotika, virus je bio uporan. Ona još uvek nema stolicu 'za primer', nocu se ukaki, sto je vrlo neuobicajeno za nju, ali rezim ishrane je sada po starom, ona je, vidim, pri dobrom apetitu. Čini mi se da smo izasli iz krize, a mislim da je i sa vama sada tako?
MinnaSun
22. jun 2012. u 03.52
Vidim da se ovaj razgovor vodio 2009. godine, ali voljela bih znati kako se završilo to sve. Ja imam malog brata koji je također neki dan samo dobio temperaturu i proliv u kojem je bilo tako malo krvi. Vodili smo ga ljekaru, željeli su ga ostaviti u bolnici. Mnogo se brinem, bila bih vam jako zahvalna da mi kažete jesu li vaša dječica ozdravila i u čemu je bio problem :D. Pozdrav!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.