Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Alergija kod dece-vasa iskustva molim
Ringispil011
(profesor muzicke kulture)
12. oktobar 2009. u 07.34
Vuk je letos imao neki cudni osip po rukama i nogama, lekari su rekli da pije avil, i prošlo je posle skoro 2 nedelje. Sinoć imam utisak da ga je gricnuo neki komarac, prvo su se pojavila dva plikcica na svakoj nozi po jedan, a onda neke bele pruge. Opet sam mu dala avil, ali se ne povlaci. Da li da uzmem erius ili kako se već zove, jer mi je njegova dr pricala i o tom sirupu, kao bolji je za nešto stariju decu, a avil za one do 3 godine.. Kakva su vasa iskustva?
kokokokokokoda
(kuvarica)
12. oktobar 2009. u 08.19
i moj sin je letos vise puta dobijao osip-alergiju po telu iz nepoznatih razloga
znaci probudi se ujutru i pocne prvo da se cese između prstiju na rukama i nogama,a onda se pojavi na telu u predelu stomaka
ili jednostavno u toku dana

nama su davali aerius i imalo je efekta
Republica
12. oktobar 2009. u 12.21
Ja ti mogu reci koja su moja iskustva sa Aerius koji sam pocela da pijem u avgustu ali prestala početkom oktobra jer nije imalo efekta.
To je samo za simptome,ublazhi svrab,ili olaksha ono peckanje u ocima.
Treba da ispitash shta je UZROK.
Nemoj mu bez potrebe davati antihistamine.Ja sam sada nashla uzrok a bilo mi je oko decenije idiopatska alergija , tj nisu nashli uzrok.
Sad ja jesam i tako mi je teshko kad pomislim kako sam trpela svrab,crvenilo i sve ostale simptome i pila te antihistamine.
Znaci vidi shta to malom smeta.Kod dermatologa,endokrinologa,pokushaj sama da pratish da li je hrana,odeca,toplota...;0)))
Ringispil011
(profesor muzicke kulture)
12. oktobar 2009. u 12.48
Vodila sam ga letos na institut za majku i dete, i ona je rekla nešto tipa.. verovatno ništa određeno, to mu se nešto iskombinovalo, sunce, voda, neka hrana... nije predlozila ama bas nikakva ispitivanja.. čula sam da se čak ni ne rade one kozne probe deci ispod 6 godina, jedino ovako da pazim.. ali bas za juče, ne mogu ničega da se setim da je bilo neuobicajeno.. osim da ga je gricnuo neki komarac verovatno, s tim sto nikad pre nije imao sličnu reakciju na to. Danas sam pretresla sobu uzduz i popreko i nasla i nekog manjeg pauka sa kratkim nogama, možda ga je i on ugrizao..;-(..
Republica
12. oktobar 2009. u 13.07
Ok ako ne rade probe onda mozhe isto analizom krvi da se vidi da li ima alergijskih reacija u telu.Ovde se to zove basofiele granulocyten.
Vidi koliko je to bolje ili pitaj pedijatra da putem krvi utvrde da se vidi da li histamin u porastu.Znam da nije lako dete i voditi ni na bocu zbog analize krvi ali bolje i to nego antihistamine.Ja sam ih izbegavala ali od avgusta je bilo zaista nenormalno jaka i nisam ni spavala od svraba i bola.Tako da sam malo pristala na Aerius jer su novi blokovi antihistamina bez kortizona.
Vidi,promeni prashak ili ispiraj vishe puta, poshto je mladje od 3 godine neka deca mogu i na neke blazhe infekcije da reaguju alergijski...prati i ako se ponavlja insistiraj na trazhenju uzroka.

Pozdrav.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.